Rejimde aynı şeyleri yemekten bıkanlar için güzel tarifler

püsküütüm düğüyü ilk pamuk yazdı bizde yani konyada düğü ince bulgura denir canım biz kısır veya mercimekli köfte yaparken kullanırız karamanda üretilenler lezzetli olur bide anannem rahmetli kendi yapar yollardı eskiden ama onu bulma şansımız kalmadı marka adı yazmak suç mu bilmem duru marka bulursan kaçırmabildiğim en iyi bulguru düğüyü onlar üretiyo markayı sonra sil yapabiliyosan suç işlemiş olmayalım durup dururken dimi

Canlarım benim kayınvalidemde afyonlu bizlerdede düğür denir ve kayınvalidemin yaptıklarıda bi harika olur şimdi yapmış bana düğürünü pilavlığını yarmasını ki yarmanın içli köftesi yahudi köftesi müthiş güzel olur şimdi siz bana kızmadan:mymeka: ben kendime kızayımklava: bu kadar diyet yemeğin arasında ne işi var köftenin diye ama biliyormusunuz içli köfteninde ıspanaklısı ve patateslisini yapıp suda haşlayınca çok güzel oluyor vede hafif oluyor. Buda benden bi tarif,,,, pek tarifde değil de öneri diyelim nacizane

yeşil mercimeğe biber salçası ve kimyon çok yakışıyo deneyin derim
soğanı 1 tatlıkaşığı zeytinyağında kavurun biber salçası ekleyin haşlanmış mercimeği de ekleyin az sonra tuz ve kimyon ilave edin güzel oluyo bunu ayrıca börek içi olarak da kullanabilirsiniz

emelimin söylediği tarifte güzele benziyo deniycem..

ben şimdi bulgurun içine attım mercimekli pilav oldu bulgur çok doyurucu ve faydalı diye biliyorum mercimekte öyle diyet için nasıl olur orasını bilemiyorum ama

afiyet olsun öyle de güzel oluyo küçük bi kase ye yanında da 1 kaşık yoğurt ye ama ben böyle karışık pişiremiyorum artık diyetisyenim önermiyo tam ölçü sağlamaya çalışıyoruz da eskiden yapardım ben de mercimekli bulgur pilavı soğanda koy içine yakışıyo pilava

o zaman bende pratik bi tarif vereyim.patlıcanların kabuklarını soyuyoruz..küp küp doğruyoruz.sonra haşlıyoruz..üzerine sos olarak sarmısaklı yoğurt isterseniz az zeytin yağda kırmızı biberihasfif kavrup üstüne dökün ..aynı işlemler kabağa da yapılabiliyor..ikiside hem çok hafif hemde çok lezzetli oluyor..sizin tariflerde çok güzel ellerinize sağlıkkk

Bende tarıf vereyım
Bunu burda ben uydurdum
Lahanalar burda sarılacak gıbı degıl yaprakları yok
Bende 1 soganı az yagda kavuruyorum.Icıne dogradıgım lahanayı eklıyorum.Sureklı karıstırıyorum kesınlıkle su eklemıyorum
Kendı suyuyla pısırıyorum bıraz dırı kalmasını saglıyorum sonra kırmızı bıber yaprak bıber kara bıber az bıber salcası eklıyorum
Ustunede ıkı yumurta cırpıp dokuyorum yumurtalarda pısınce cok guzel oluyor
Ben cok begenıyorum
Istersenız tuzatta eklersınız ben eklıyorum.Bazende yumurta koymuyorum.Aynı kavurup ustune sarmısaklı yogurt koyuyorum

kırmızı lahana salatası;

kırmızı lahanayı incecik kıyıyoruz, tuzla mıncıklayıp ölmesini sağlıyoruz, yıkıyoruz...2 kaşık yoğurt iyice çırpılıyor, sarmısak istenen ölçüde ekleniyor, 1 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık elma sirkesi, kırmızı pul biber, bol sumak..nefiss oluyor....

Soğan, kırmızı ve yeşil biber aynı anda sotelenir.
Baharat olarak; tuz, kara ve kırmızı biber, köri ve fesleğen konur.
Bir tanecik domates ve bir tatlı kaşığı acı biber salçası ve sarımsak eklenir.
Domatesler de yumuşayınca, kıyılmış olarak satılan bir paket mantar üzerine dökülür. Kısık ateşte kapağı açık bir halde pişirilir. Mantar suyunu salıp tektar çekince de ocaktan alınır..

Zaten mantar soteyi çok severim ama kırmızı olarak işaretlediğim malzemeleri ekleyince süper oldu tadı.. Tavsiye ederim. yerimseniben

Alışverişe çıkmadan önce aşağıdaki linke de göz atmanızı tavsiye ederim..
http://www.kadinlarkulubu.com/dogal...ar-t49593/index.html?t=49593&highlight=mantar

bir büyük kasenin içine , havucu dilimliyoruz , biber doğruyoruz , brokoli ekliyoruz, kerevizin yeşil saplarını kesip koyuyoruz, biraz patates doğruyouz, kabak doğruyouz ve tavuk göğsünü ince şeritler halinde kesip içine katıyoruz, istenen baharatları ve tuz ekleyip az bir zeytin yağı da katıp hepsini karıştırıyoruz
ve bunu yanmaz fırın torbasının içine koyup fırında pişiriyoruz, çok lezzetli oluyor
istediğiniz malzemeden istediğiniz kadar koyabilirsiniz ve bazılarını çıkarıp bazılarını ekleyebilirsiniz mesela ben bir de bunu kuzu etini ince şeritler halinde kesip yapmıştım o da güzel olmuştu

Bugün denedim kallisim.. Teşekkürler arkadaşım, tarifine sağlık a.s.
Ancak evde elma yerine üzüm sirkesi vardı.. Tadını etkilemiş midir bilemiyorum ama ben çok beğendim..
Küçük bir ilave yaptım deneyecek olanlara aktarayım..
Küçük bir lahananın 3/4 ünü kullandım ölçü olarak.. Verilen diğer bütün malzemeleri bir tabakta karıştırdım, 2 yemek kaşığı kadar da su ekledim. Tam sos kıvamına geldi.. Lahana ile karışması da kolay oldu.
Tavsiye ederim..

1 tane kereviz rendelenir.
İçine ilave edilen malzemeler şöyle:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı light mayonez
10 tane iri dövülmüş ceviz
3 iri sarımsak
Kara biber, tuz
Yarım limon suyu

Rendelenmiş kerevizle malzemeler karıştırılır. İki porsiyon çıkıyor. Dolapta bekletip ertesi gün de yiyebiliyorsunuz.

Kereviz sevmeyenlerin bile yiyebileceği çok lezzetli bir tarif. Normalde ceviz daha çok konulup sızma yağ da ekleniyordu ama dün yaparken yukarıdaki ölçülere göre ayarladım. Diyete uydurmaya çalıştım. Yanında da mis gibi bir çorba içerseniz, alın size nefis bir diyet mönüsü yerimseniben

ama size hemen aklımdan uyduruk bir diet yemeği tarifi
kabakları iri iri parçala ne kadar istiyosan,küçük soğanı önce az bir zeytinyağı ile kavur sona kabakları ekle suyuyla pişsin son olarakta dereotu ekle olduda bitti maşallah:sm_cool:

bende bişii söyleyebilir miyim please nerden duydum hatırlamıorum ama salatlıkları soyun rendeleyin bi kaseye iki veya üç çorba kaşığı yoğurt koyun ve rendelediğiniz salatalıkları içine atıp karıştırın :) çok basit mutlaka duymuşsunuzdur ama ben evdeyken falan çok acıktığımda bunu yapıorum hatta sıkı bi rejimdeyken akşam yemeğim bu oluo genelde açlığınızı yatıştırdığını göreceksiniz :)

bende bi tarif vericem biliyo olabilirsiniz kabakları yıkayıp rendele teflon tavada suyunu salıp çekene kadar kavur 2 y.kaşığı yağla sonra soğuyunca sarımsaklı yoğurt üstüne pul biber süper oluyo valla ama teflonda yapın muhakkak ötekilerde yağ koymak gerekiyo yapışıyo çünkü afiyet olsun yapanlara .bende anname söyliycem yarın yapsın kuzum bana ben işteyim çünkü.

ya ben aslında bunu uydurdum ama tatlı krizleri için birebir.diyetisyenim şok diyette sabahlar 1 sb sıkılmış meyve suyu, 1/2 paket kepekli bisküvi, 3-4 tane de ceviz vermişti ben de bunlları blendırda karıştırmayı denedim ve görünüşü biraz acaip olsa bile tadı süperdi (ben kepekli bisküvi yerine mavi-yeşil lightın tarcınlı kepekli bisküvisini kullandım:) )

selam kızlar bakıyorum topik almış başını yürümüş..ne güzel tarifler var öyleee.
bugün denediğim bi tarifi vermek istiyorum..bu arada bayılırım karnıbaharın her türlü yemeğine...
karnıbaharı iyice haşlayın (kendinden geçsin karnabahar..oderece haşlayın..)
suyunu süzün teflon tavanın dibine azıcık zeytin yağı damlatın karnıbaharları tavaya atın.içine 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp atın. isterseniz üstüne bi yumurta kırın istemezseniz kırmayın. keyfinize göre davranın üstünede sarımsaklı yoğurt..ohh ohh ohh ...ben az önce yedim. sizlerlede paylaşmak istedim

Pasta dediğime bakmayın, reklam olsun, ilginizi çeksin diye yazdım. Ama hayal gücünüz genişse pasta niyetine yiyebilirsiniz.

Ben bul-dum
Ben bul-dum
duma-duma-dum

sırnaşık şeysırnaşık şey

Çukur bir kaseye aşağıdaki malzemeler konur ve karıştırılır:
3 y.k. yoğurt
1.5 y.k. müsli (vitalis çukulatalı)
1 tane mandalina (dilimlere ayrılmış)
1/2 muz (ince ince doğranmış)

Karıştırdıktan sonra, üzerine 1 çk tarçın ve 1 tk dövülmüş fındık serpilir ve afiyetle yenir. yerimseniben

Bu karışımı, yoğurdu biraz azaltarak borcama bastırarak yerleştirip, buzdolabında bekleterek de yiyebilirsiniz. O zaman hayalgücünüze de yardımcı olabilir.. a.s.

Afiyetle..

Bir tarifte benden
HAVUÇ SALATASI
2 adet havuç
1 avuç arpa şehriye
sarımsak yoğurt
pulbiber,tuz
Havuçları rendeliyoruz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında 4-5 dk tuzunuda ekleyip karıştırarak kavuruyoruz..Ayrı bir yerde şehriyeleri haşlıyoruz..Sonra havuç ve şehriyeyi bi kapta karıştırıp sarımsaklı yoğurtla harmanlıyoruz üzerine pul biber ekleyip yiyebilirsiniz

AFıYET OLSUN cokacimcoook

benim çok sevdiğim bir yemek ama aslında diyet yemeği gibi:

patlıcanları közleyin

harcı için; soğan sarmısak biber ve domatesi az yağla öldürün, içine bol maydonoz koyun. ve tabiki sevdiğiniz baharatlardan..

sonra bu harcı normal karnıyarık yapar gibi közlenmiş patlıcanların içine doldurun.

fırın tepsisine yerleştirin.. azıcık salçalı / sade suyla pişirin!

yanına güzel bir salata ve yoğurt ve bir dilim ekmekle tam bir diyet yemeğidir! sevenler cacık da yesin yanına!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…