Remote çalışmaktan çok sıkıldım

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
651
1.000
43
Özellikle evden çalışan arkadaşlardan fikir bekliyorum. Siz de sıkılıyor musunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
Ben sanki ömrüm boşa gidiyor gibi hissediyorum evde oturduğum için. Akşamları ve haftasonları dışarıya çıkmak yetmiyor. Hafta içi 3 akşam işten sonra kursa gidiyorum ama sosyalleşmiş hissetmiyorum. Herkes ofislerde gülüp eğleniyor ben dışlanıyorum gibi geliyor.

Son zamanlarda ortak çalışma alanlarını düşünüyorum. Ankara’da cozone diye bir yer var mesela aylık para veriyorsun ortak ofislerde çalışabiliyorsun. Ama bu da isteğimi karşılar mı bilmiyorum orda yeni insanlarla tanışma konusunda çekingen kalabilirim.

Aynı durumda olanlar varsa fikir verirseniz çok sevinirim.

Edit: eşim de haftada 3 gün evden çalışıyor, o varken yine bir nebze daha iyiyim ama olmadığı 2 gün benim için berbat geçiyor.
 
Son düzenleme:
ben çok sıkılıyorum. Ofise gitme günleri gelsin istiyorum. tek sıkıntı erken kalkmak. Evde olduğum sürece çok az hareket ediyorum fazlasıyla kilo aldım. Evde oldukçada hep bi uyku mayışıklık hissi oluyor. spora yürüyüşe çıkma isteğim asla olmuyor. tüm gün pijamalarla yataktan kalkıp yiyip içip çalışıp geri yatıyorum. Geçen hafta yurt dışı turuna gittim. 1 hafta boyunca hergün 17 bin adım atıyorduk. o kadar iyi geldiki sürekli dışarıda olmak yürümek ve sosyalleşmek.
 
Evden calisacagim . Ofis olsun diye para verecegim keskee keskee evden calisabilecegim bi isim olsaydi Allah m nolur banada oyle bi is nasip et evimden cikmadan calisayim Valla hic sıklmam. Asiri asiri mutlu mesut calisirim evden..
Kimse ofislerde is yerinde guluo eglenmiyor ayrica herkes birbirinin kuyusunu kazıyor
 
Ben yaklaşık üç yildir evden çalışıyorum 26 yaşındayım ama ben memnunum ofiste tam adapte olamıyorum. İş yeri uzak hem. Hemde evdeyken daha özgürüm daha özgür hissediyorum kahve molasında arkadaşıma gidiyorum , akşamları 6 da mesaim bitiyor hazırlanıp hemen cikiyorum kahvem çayım yemeğim önümde kahvaltim hazır geliyor çok şükür. Bilmiyorum bazen bunaliyorum yalan değil ama yolları metrobüsü gördüğüm zaman iyi oluyor ev ortamı özgürüm bı kere ama 30 yaşımdan sonra nasıl olur bilmiyorum. İş arkadaslarimin cogu evde diye habire hamile kaliyor mesela rahatlar diye
 

Ben çok mutluyum açıkçası. Sabah 8'e kadar uyuyorum. Güzel bir kahvaltı hazırlıyorum. Kahvaltımı yaparken birşeyler izliyorum. Sonra bilgisayarımı açıp işe girişiyorum. Öğlene doğru yemeğimi hazırlayıp yiyorum. Vakit kaybı olmasın diye ya akşamdan kalan yemeği ısıtıyorum ya da sandviç omlet gibi basit bir şeyle idare ediyorum. Öğle yemeğinin üstüne 20-25 dakika uyuyorum (bu sırada evden çalıştığım için ne kadar şanslıyım diye düşünüyorum). Sonra akşam belli bir saate kadar çalışıp bilgisayarımı kapatıyorum.

Yalnız şöyle bir durum var. Ben sosyal bir insan değilim. Hafta sonları sosyalleşmek yetiyor bana.
 
Valla panpa beyin değişikliği sever. Ben haftada 2 kez öğleden sonra mayışıklık çökmesin diye 2 saatliğine gidip cafede çalışıyorum mesela.

Co-working space iyi bir yerse gayet iyi olabiliyor, ben gidiyorum bir tanesine ara sıra. Kafama estikçe günlük kart alıyorum.

Onun dıişında mayışmamak için benim 1 numaralı çözümüm spor:) Bana öğleden sonra bıkkınlık geliyor o yüzden ya koşuya çıkıyorum ya da salona gidiyorum.

İşyeri aynı şehirde mi? Aynı şehirdeyse haftada bir ofise giebilirsin, ayrı şehirdeyse ayda 1 kez ziyarete gidebilirsin mesela. Onun dışında katılıyorum remote bir noktadan sonra bayıyor. Bir de naçizane tavsiyem sevgili yapmak öbür türlü aşırı izole bir hayat yaşıyorsun o da verimliliğin en büyük düşmanı.
 
3 gün kursa gidip, eşinizle de aynı alanda çalışıyormuşsunu. Başka bir tatminsizliğiniz olabilir mi?

Ben de remote çalışıyorum. Bunalınca şirkete gidip iki insan görüyorum. Eskiden neredeyse her gün dışarıda olan ben ayda 1 şirkete gidiyorum. Bazen gün içerisinde kahve içelim konuşalım diye bir iş arkadaşı aranıyor insan doğru ama siz zaten kursa vs gidiyormuşsunuz.
Evde uzun süredir aynı noktada çalışıyorsanız çalışma alanınızı düzenleyin bir tazelik gelir.
Dediğiniz çalışma alanlarına birini düşürmek amacıyla gelenler dışındakiler işine odaklanıyor kimse üniversite kütüphanesinde gibi sosyalleşeyim düşüncesinde olmuyor.
 
Ben de aksine pandemide evden çalışırken kendimi “yaşıyor gibi” hissetmiştim.

Sabah yolda geçecek vakitte güzel bir kahvaltı yapıyordum. Öğlen arası yemeğimi, ufak tefek işlerimi hallediyordum.

Balkonumda yeşil görerek, kuş sesi dinleyerek çay kahve eşliğinde çalışıyordum.

Akşam normalde yolda geçecek vakitte arkadaşımla parkta kahve içiyorduk ya da yürüyüş yapıyorduk.

Sabah evden çıkıp akşam karanlıkta dönmemek bile ruhuma çok iyi gelmişti.
 
Yıllardır evden çalışırım. Ne kadar küçük bir eve taşınırsam taşınayım çalışma odam olur. Oda imkanınız yoksa bile paravanla filan evin bir alanını ofis haline getirin. Asla pijama ya da eşofmanla oturmam evde. Rahat olsa bile dışarıda giyilebilecek pantolonlar elbiseler bluzlar giyerim saçımı toplarım makyaj zaten yapmam ama küçük bir küpe filan takarım. O yumuşak terlikleri giymem sabahları evde, sabo tarzı ayakkabı gibi terlikler giyerim. Evde de dışarıda gibi olurum yani. Ayrıca iki elim kanda olsa bile dışarı çıkar tek başımaysam bile bir kafede bir kahve içip sokağı seyrederim. Yakınlarda oturan birkaç tanıdığımla haftada bir iki kahvede buluşurum. Evden çatışırken kendinizi bi salarsanız çok çekilmez olur
 
Remote çalışmak büyük şans aslında. Yine de en ideali hybrid çalışmak olabilir gibi geliyor bana. Çok sıkı kuralları olmadan. Ben de şu anda evden çalışıyorum, esksi gibi güzel kıyafetler giyinip işe gitmeyi, geyik yapmayı özledim. Tabi ybebeğim de var, koşullarımız biraz farklı. Ben kendi işimizde yarı zamanlı çalışıyor sayılırım. Sizin yerinizde olsam arada bir bi cafede çalışırdım. Yakin oldugum arkadaslarimla da calisma alanlarina giderdim arada.
 
konudan bağımsız olarak tur nasıl geçti tek mi gittiniz,tek gitme konusunda çekincelerim var bu yaz düşünüyorum da
 
Valla benim ex remote çalışıp az maaş alıyor, yılın 6 ayını Tayland'da , Sri lankada, turkiyede falan geçiriyor. Dünyada en istedigim şey remote bir is
Bence keyfini çıkarın. Benim çocuk İstanbul'dayken hiç evde çalışmazdi mesela, çok fazla kafe var insanların başında dikilmedigi, laptopu şarj edip online konuşma yapıp kimseyi rahatsız etmeyecegin. Sabahtan çıkar Oralarda takılırdı genelde . Bazen de taşınabilir internetini yanına alır laptopla pikniğe gelirdi, hamakta uzanırken excellden bir şeyler duzenlerdi
Bence siz de kendinize keyifli hale getirmenin yollarını arayin
 
Bende evden çalışıyorum bir süredir ama kendi işimiz,tam anlamıyla oturup saatlerce çalışmıyorum/çalışamıyorum daha doğrusu 2 çocuğum var,biri okuldayken diğeri evde bu sene. Uygun zaman ayarlayıp hallediyorum işleri sabah erken yada akşam uyuduktan sonra çocuklar.
Seneye tam zamanlı devam edebileceğim,oğlum okula başlayınca.
Çocuklardan önce işe gidip geliyordum ,iş yerim yakındı ve arabam vardı ona rağmen evden çalışmayı tercih ederim. Hem ofis ortamı nasıl olacak bilmiyorsunuz ki. Belki hiç hazzetmediğiniz insanlar olacak. Tam bir kapalı kutu.
Bahsettiğiniz tarz ofis pandemi döneminde kiraladık biz işyerimiz için, İstanbulda da var birebir aynı mı bilemem tabi ama, Sosyalleşmek icin uygun olmayabilir. Farklı farklı insanlar var,en son toplantıya gittiğimizde yan odada biri seans yapıyordu sanırım,biraz gürültü vardı da cıkip seans yapıyorum sessiz olurmusunuz demişti ortaya. Çok kalabalık,gürültülü ortam yani hic sevmemiştim,çalışmaya uygun gibi gelmemişti bana. Baya büyük,kalabalık bir rezidans binasıydı zaten,girmek /çıkmak bile zaman kaybıydı(asansör bekle,otoparkta park yeri ara vs)
Sessizlik arıyorsanız size uymayabilir.
Bence alın bilgisayarınızı farklı farkli yerlerde çalışın,canıniz nerede çalısmak istiyorsa o gün. Sosyalleşmek icin sabah gidip akşam eve dönmekten daha iyi secenekler bulabilirsiniz bence.
 
Ne güzel işte
Trafik yok , hergün iş arkadaşlarınıza tahammül etme zorunluluğunuz yok ,
Tam çıkarken iş kitlediler geç kaldım derdiniz yok.

İşiniz erken biterse gün size kalır , bir cafede ya da açık alanda veya işiniz müsaitse kütüphanede de çalışabilirsiniz.

Bence kıymetini bilin.
 
Haydaa vallahi üç aydır remote iş arıyorum, bezdim vallahi sabahın köründe kalk, koştur koştur çocuğu okula kendini işe at. Akşam yine koşarak gel çocuğu al, yemek yap, çocuğu çalıştır yemeğini yedir güm yatak.
Yarın hopp yine aynı saçma sapan koşturma.
Bu aralar yurtdışındaki bir firma ile görüşüyorum, umarım kabul edilirim de remote çalışma imkanını bende bulurum.
Çocuklular için remote iş bence bir nimet, hybrid de olurdu ama şirketlerin çoğu illa on site olsun diye inat ediyorlar, kıramadılar inatlarını ama gelecek remote üzerine.
Hem insanların zamanı kıymetli hem de maliyeti daha düşük, daha ne olsun ?
Siz de arkadaşların dediği gibi düzenli ve planlı bir iş yaşamına adapte olur, arada dışarıda kafede vs çalışır insan içine karışırsanız bence fark yaratacaktır.
 

Asıl tatminsizliğim sosyalliğimin olmaması işte. Ankaradayım ama çevrem çok yok burda. 3 5 arkadaşım anca vardır onlar da çok çıkamıyor çoluk çocuk yüzünden. Ailem uzakta, eşimin ailesi uzakta. Yakın arkadaşlarım uzakta. O yüzden sanırım daha fazla sosyallik arayışım.
 
Konudan bağımsız böyle bir iş nerde hangi alan ve firmalrda var bende istiyorum bilenler yazabilirmi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…