Ben software developer olarak çalışıyorum. Eşim de oyun sektöründe. Genelde yazılım/tasarım sektörleri uzaktan çalışıyor. Diğer alanları bilmiyorum.Konudan bağımsız böyle bir iş nerde hangi alan ve firmalrda var bende istiyorum bilenler yazabilirmi
Remote yerine herkesin bildiği Türkçe karşılığıni kullansaniz?
Burda gördüm bu kadar yabancı kelime merakını.
Yükselenim yengeç. Üniversite yıllarımda bile aylarca evden çıkmadan evde durabilirdim. Evde vakit geçirmeyi, hobilerime vakit ayırmayı dinlenmeyi severim. Tabi o zamanlar bu kadar dijitalin kölesi değildik ki beynim daha pırıl pirildi. Kitap okumak TV izlemek dikiş vb hobilerimle ilgilenmek temizlik yapıp yemek yapmak bana yetiyordu. Zaten okul donemi çok yoruldugum için bana iyi geliyordu.Evden calisacagim . Ofis olsun diye para verecegimkeskee keskee evden calisabilecegim bi isim olsaydi Allah m nolur banada oyle bi is nasip et evimden cikmadan calisayim Valla hic sıklmam. Asiri asiri mutlu mesut calisirim evden..
Kimse ofislerde is yerinde guluo eglenmiyor ayrica herkes birbirinin kuyusunu kazıyor
Arada cafeye falan gidin. Gerçi evden çalışmaya alışınca da diğer ortamlarda calismak zorluyor..internet iyi çekmiyor. Evde çalışırken iş için yorulmuş oluyorsunuz zaten bir dana disarisi için aynı enerji olmuyor. İş yerinde çalışınca ev dinlenme alanı oluyor en azindan. ortak ofis olayını bir deneyin isterseniz. Benim geçici bir süreç olduğu için daha düzenli olup tadını çıkarmak istiyorum ama benim mesai saatlerim karışık. Kendim de anksiyete vs sebeplerden uyku düzenim karışık. O yüzden 7/24 çalışıyor gibi oluyorum. Zihnim bosalmiyor. Bir kaç kez kütüphaneye gidip yada ofise gidip orda bütün işlerimi halletmeye denedim ama olmuyor. yol artık çok yoruyor. Odaklanamiyorum. Ev sessizliğine alışmışım. Benim geçici bir süreç olduğu için hala bir nimet olarak görüyorum. Ama sizi de anlıyorum. Belli bir süreden sonra bunaltıcı olabiliyor. Sizin şartlarınızda daha da bunalticidir. Kütüphane ve ortak ofis olayını bir deneyin isterseniz..her gün evden çıkma disiplinini yakalarsaniz eve geldiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz belki. Ev ve iş alanı karışmamış olur.Asıl tatminsizliğim sosyalliğimin olmaması işte. Ankaradayım ama çevrem çok yok burda. 3 5 arkadaşım anca vardır onlar da çok çıkamıyor çoluk çocuk yüzünden. Ailem uzakta, eşimin ailesi uzakta. Yakın arkadaşlarım uzakta. O yüzden sanırım daha fazla sosyallik arayışım.
Tabi alabilirsiniz ama karşınızda bilmeyen insanlar var belki de. Türkçe karşılığı daha mantıklı bu durumda.Kalıplaşmış bir sözcük benim alanım için. Ayrıca Türkçe canlı bir dildir. Latince, Arapça, Farsçadan nasıl aldıysak İngilizceden de alabiliriz.
Ben yapi geregi 1, max 2 saat ayni yerde oturabilen sonra afakanlar basip dolasan biriyim, ister isyeri, ister ev isterse Café olsun.Özellikle evden çalışan arkadaşlardan fikir bekliyorum. Siz de sıkılıyor musunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
Ben sanki ömrüm boşa gidiyor gibi hissediyorum evde oturduğum için. Akşamları ve haftasonları dışarıya çıkmak yetmiyor. Hafta içi 3 akşam işten sonra kursa gidiyorum ama sosyalleşmiş hissetmiyorum. Herkes ofislerde gülüp eğleniyor ben dışlanıyorum gibi geliyor.
Son zamanlarda ortak çalışma alanlarını düşünüyorum. Ankara’da cozone diye bir yer var mesela aylık para veriyorsun ortak ofislerde çalışabiliyorsun. Ama bu da isteğimi karşılar mı bilmiyorum orda yeni insanlarla tanışma konusunda çekingen kalabilirim.
Aynı durumda olanlar varsa fikir verirseniz çok sevinirim.
Edit: eşim de haftada 3 gün evden çalışıyor, o varken yine bir nebze daha iyiyim ama olmadığı 2 gün benim için berbat geçiyor.
En iyi yorum bu bence. Sabah 7de kalkıp eve gelmem 7.30. Güya rahat ederiz dedık ise girdik herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde sorsan herkes canım cicim. Koronada 10 gün kapıya adım atmadım hiç aramadım kapıyı. Gereksiz insanlar heryerde en iyisi uzak durmak. Haftada 3 kere dışarı cıkıyormussunuz daha ne? Eve zor atıyorum kendimi zaman bile almıo işten güçten.Evden calisacagim . Ofis olsun diye para verecegimkeskee keskee evden calisabilecegim bi isim olsaydi Allah m nolur banada oyle bi is nasip et evimden cikmadan calisayim Valla hic sıklmam. Asiri asiri mutlu mesut calisirim evden..
Kimse ofislerde is yerinde guluo eglenmiyor ayrica herkes birbirinin kuyusunu kazıyor
Ne desem bilemedim ki.valla bazı evli kadınlar ona buna vakit bulamıyorum bir bakmışım koltukta uyuyakalmışım falan diyorlar ya şok oluyorum.dünyada vakitten bol ne var allah aşkına.yaşa yaşa bitmiyor, yaşa yaşa bitmiyorÖzellikle evden çalışan arkadaşlardan fikir bekliyorum. Siz de sıkılıyor musunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
Ben sanki ömrüm boşa gidiyor gibi hissediyorum evde oturduğum için. Akşamları ve haftasonları dışarıya çıkmak yetmiyor. Hafta içi 3 akşam işten sonra kursa gidiyorum ama sosyalleşmiş hissetmiyorum. Herkes ofislerde gülüp eğleniyor ben dışlanıyorum gibi geliyor.
Son zamanlarda ortak çalışma alanlarını düşünüyorum. Ankara’da cozone diye bir yer var mesela aylık para veriyorsun ortak ofislerde çalışabiliyorsun. Ama bu da isteğimi karşılar mı bilmiyorum orda yeni insanlarla tanışma konusunda çekingen kalabilirim.
Edit: eşim de haftada 3 gün evden çalışıyor, o varken yine bir nebze daha iyiyim ama olmadığı 2 gün benim için berbat geçiyor.
Sizinki de uç nokta şimdi.12.30 saat.En iyi yorum bu bence. Sabah 7de kalkıp eve gelmem 7.30. Güya rahat ederiz dedık ise girdik herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde sorsan herkes canım cicim. Koronada 10 gün kapıya adım atmadım hiç aramadım kapıyı. Gereksiz insanlar heryerde en iyisi uzak durmak. Haftada 3 kere dışarı cıkıyormussunuz daha ne? Eve zor atıyorum kendimi zaman bile almıo işten güçten.
Evden çalışmak daha iyi bence ofiste kaç kişiyle uğraş durÖzellikle evden çalışan arkadaşlardan fikir bekliyorum. Siz de sıkılıyor musunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
Çalıştınız işte bir kısım ofisten bir kısım evden mi çalışıyorÖzellikle evden çalışan arkadaşlardan fikir bekliyorum. Siz de sıkılıyor musunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?