Remote çalışmaktan çok sıkıldım

Offf bee sonunda benle aynı derdi paylaşan ve ne var bunda belanı mı arıyosun mis gibi iş falan diye saçmalamicak birini buldum. Seni çok çok iyi anlıyorum. 30lu yaşlarımın başında eve tıkıldım pandeminin başından beri evdeyim ve artık çıldırmanın eşiğine geldim. Ofise gitsem kimse yok zaten öyle konu komşu seven bi tip de değilim evde ordan oraya devrilip duruyorum. Networkingin ve sosyal hayatın en önemli olduğu yıllarda böyle saçma sapan yine Avrupa’dan devşirilmiş bi sistemin deney maymunu olduk. Çok mutsuzum.

EnerjiSi yüksek insan bu şekilde çalışamıyor Pandemi döneminde bu şekilde çalıştım veri girişi yaptım artılarıda var ama uyku saatleri döndü kimse çalıştığının farkında değil evdesin diye boşsun sanıyorlar verimim düştü , müdürüm birimleri senkronize etmekte zorlandım insanları ara mail at falan hiç adapte olamadım laptopumu alıp arkadaşın yanına gittim oda olmadı belki freelance çalışanlar kendilerine göre bir düzen kurabilir ama ekip olarak bu şekilde çalışmak zor ama sosyalleşmediğim için zorlanmadım belki pandemi diye psikolojik olarak sosyalleşmemeyi kabullenmiş olmamızdan kaynaklı

Yükselenim yengeç. Üniversite yıllarımda bile aylarca evden çıkmadan evde durabilirdim. Evde vakit geçirmeyi, hobilerime vakit ayırmayı dinlenmeyi severim. Tabi o zamanlar bu kadar dijitalin kölesi değildik ki beynim daha pırıl pirildi. Kitap okumak TV izlemek dikiş vb hobilerimle ilgilenmek temizlik yapıp yemek yapmak bana yetiyordu. Zaten okul donemi çok yoruldugum için bana iyi geliyordu.
İlerde çocuklarım olursa evden çalışma imkanı olabilecek bir uniyi ikinci üni olarak bitirdim. Pandemi de asla şikayet etmedim. Hatta çok ama çok sevdim evden çalışmayı.suslenmeyi sevmeyen biri olarak pijamalarla çalışmak bana harika gelmisti.
Misti diyorum. Asla bikmama potansiyeli olan ben bile.biltiysam herkes bıkar diyorum.. hiç calismasam yine evde olmak beni zorlamazdi. Ama hem iş hem.ev hem çocuk dengesi zaten var olan anksiyete ve depresyonumu artırıyor. Arada zorunlu çıkınca gerçekten kendimi daha iyi hissediyorum..özellikle yürümek nimet. Yakında kutuphane var gidip orada çalışayım diyorum ama en fazla bir iki kez oluyor bu durum. Çocuklarım ufak.oldugu.icin yine de şükrediyorum bu sisteme ama gerçekten çok da iyi bir şey değil.

Arada cafeye falan gidin. Gerçi evden çalışmaya alışınca da diğer ortamlarda calismak zorluyor..internet iyi çekmiyor. Evde çalışırken iş için yorulmuş oluyorsunuz zaten bir dana disarisi için aynı enerji olmuyor. İş yerinde çalışınca ev dinlenme alanı oluyor en azindan. ortak ofis olayını bir deneyin isterseniz. Benim geçici bir süreç olduğu için daha düzenli olup tadını çıkarmak istiyorum ama benim mesai saatlerim karışık. Kendim de anksiyete vs sebeplerden uyku düzenim karışık. O yüzden 7/24 çalışıyor gibi oluyorum. Zihnim bosalmiyor. Bir kaç kez kütüphaneye gidip yada ofise gidip orda bütün işlerimi halletmeye denedim ama olmuyor. yol artık çok yoruyor. Odaklanamiyorum. Ev sessizliğine alışmışım. Benim geçici bir süreç olduğu için hala bir nimet olarak görüyorum. Ama sizi de anlıyorum. Belli bir süreden sonra bunaltıcı olabiliyor. Sizin şartlarınızda daha da bunalticidir. Kütüphane ve ortak ofis olayını bir deneyin isterseniz..her gün evden çıkma disiplinini yakalarsaniz eve geldiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz belki. Ev ve iş alanı karışmamış olur.

Kalıplaşmış bir sözcük benim alanım için. Ayrıca Türkçe canlı bir dildir. Latince, Arapça, Farsçadan nasıl aldıysak İngilizceden de alabiliriz.
Tabi alabilirsiniz ama karşınızda bilmeyen insanlar var belki de. Türkçe karşılığı daha mantıklı bu durumda.

Ben geldim ben de evden calısıyorum. Telefon, bilgisayar olan her yerden calısabiliyorum. Bu konuda cok rahatım ama benim de sorunum sosyallesmek. Cafe'ye gidip calısıyorum bazen o iyi geliyor ama yine iş basındasın..
Belli bir ofis ortamı iş arkadasları olmadıgı için de öyle arkadas bulamıyorum. Var olan arkadaslarım tam zamanlı calısanlar belli saatlerde calısıyorlar. ben bazen gece de calısıyorum sabah erken kalkmıyorum vs vs
işim ne kadar ekmek o kadar köfte mantıgı saatleri ayarlıyorum ama işte sorunum sosyallesmek.
Pilatese vs gidiyorum
yakın olsaydık böyle evden calısanlar tanısıp kaynasırdık güzel olurdu cafeye beraber giderdik

Bizim şirket pandemi ile değil kurulduğundan itibaren home office çalışıyor. O yüzden ben bu şirkette hiç ofis yüzü görmedim. Memnunum da. Mola alıyorum molamda ister yemek yiyorum çok halsizsem yarım saat kestiriyorum. İster yatarak ister oturarak ister ayakta çalışıyorum. Yine çok yoğun değilsem kalkıp yemeğimi yapıyorum, evi toparlıyorum. Evcimen biri olduğum için sıkıldım keşke ofiste olsam dediğim bi an olmadı sanırım.

Edit: Sizi de anlıyorum bu arada. Ben hep evcimendim yani 1 ay dışarı çıkmasam sıkılmam. O yüzden benim işime geliyor. Çok bunalırsam evin yakınında kafe var gidiyorum oturuyorum kitabımı okuyorum bi yandan insan görüyorum Olmadı eşimle çıkarız dışarı. onun dışında aşırı aşırı aramam yani. Ama dışa dönük insanlar için evden çalışmak çok zor bence de.

Ben de evden çalışıyorum. Gayet güzel bence. Sabah spora giderim duşumu alırım. Kuruyemis yulaf meyve vs yiyip 10da baslarim çalışmaya. 1e kadar duraksiz çalışırım 1de yalniz da olsam güzel bi kahvalti hazirlarim öğle yemegi niyetine. 2-4 arasi gene çalışırım sonra birakirim. Hava guzelse çıkar yürürüm bi yerlere giderim pub a vs yemek yerim sosyallesirim 8 gibi dönerim genelde dizi film kitap vs uykum gelir 11de yatarim. Haftaici böyle. Bi rutin oluşturursaniz bence cok rahat edersiniz. Evde belli bi ordayi da ofis yapmak lazim.

İşe gidince sanki birbirinden donanimli, kibar, sana biseyler katan gülüp eglenecegin insanlar mi olcak cevrende saniosun? Birbirinin kuyusunu kazan sacma sapan saç makyaj konusan dedikoducu kadinlar ve akşama kadar o kadinlarin memesini g.tunu konuşan bos beleş erkekler isyerlerinin örnek uzayı. Gitsen neee gitmesen ne.

Ben yapi geregi 1, max 2 saat ayni yerde oturabilen sonra afakanlar basip dolasan biriyim, ister isyeri, ister ev isterse Café olsun.

Ama en zayif noktam ise Sabah erken uyanmak. Istersem 15 Saat uyuyayim, bu erken kalkmayi hiccccc ama hiccccc sevmiyorum. Home Office calismam gereken zamanlarda, oglene hatta ogleden sonraya kadar uyuyup, yuruyusumu yapip, gece yarisina dek calisiyordum, kisaca gece ve gunduzu tersine cevirmistim. Ama dedigim gibi uzun oturamadigim icin, laptopu alip o Café senin bu Café benim gezinip duruyordum. Hatta Turkiye'ye gidip, oradan da calisma imkanim oldu, haftada 1 ve sonrasinda 2 hafta tatil aldim, plaj kenarinda limonatami icerken, bunalip denize atlayip tekrar calismanin getirdigi o simariklilik hissinin tadi damagimda :) Cok da yogun verimli ve iyi calistim.

Kisaca, sen de su andaki durumunu, kendini salmadan, harika bir firsata cevirebilirsin.

Home ofise insanın yaşam enerjisini tüketiyor ve tembelleştiriyor insanın dışarı çıkası gelmiyor ,ofis insanıda samimi değil yapmacık ,sigara grupları var ,şöyle ki bütün gençler sigara içiyor
Sigara içmede buluşuyorlar gerçek dostluk yok

En iyi yorum bu bence. Sabah 7de kalkıp eve gelmem 7.30. Güya rahat ederiz dedık ise girdik herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde sorsan herkes canım cicim. Koronada 10 gün kapıya adım atmadım hiç aramadım kapıyı. Gereksiz insanlar heryerde en iyisi uzak durmak. Haftada 3 kere dışarı cıkıyormussunuz daha ne? Eve zor atıyorum kendimi zaman bile almıo işten güçten.

Ne desem bilemedim ki.valla bazı evli kadınlar ona buna vakit bulamıyorum bir bakmışım koltukta uyuyakalmışım falan diyorlar ya şok oluyorum.dünyada vakitten bol ne var allah aşkına.yaşa yaşa bitmiyor, yaşa yaşa bitmiyor ben de çok gıcık oluyorum valla bu duruma.hergün hergün ne halt edeceğimi şaşırıyorum.bu arada ben evden çalışmıyorum ama sabahın köründe çıkıyorum.dörtte.en azından kocanız var.kocası olmayan da bir sürü kadın var.nereye gidersin git, ne yaparsan yap mesaili iş gibi olmuyor gerçekten.çalışmayan kadınlar nasıl kursla mursla, gezmeyle, tozmayla bir tutuyorlar anlamıyorum.kısaca sadece gıcıklığımı paylaşmak istedim.çözümüm yok.

Sizinki de uç nokta şimdi.12.30 saat.

pandemide evdeydim. "nasılsa evdesin" diye başlayan cümleleri müdürler, annem babam, eşim her gün söyleyip fazladan iş bekledikleri için işe masamın başına geri dönmeyi iple çektim. çok şükür yerimdeyim artık... ama hepsi anlayış gösterip mesai saatinde çalıştığımı idrak etseydi böyle hissetmezdim...

Evden çalışmak daha iyi bence ofiste kaç kişiyle uğraş dur

Çalıştınız işte bir kısım ofisten bir kısım evden mi çalışıyor

Ay ben cok memnunum ya. Allah bozmasin. 2 yildir remote calisiyorum yabanci bir sirkette yazilimci olarak. Ustelik calisma saatleri de cogunlukla bana bagli. Istersem oglene kadar yatip aksam calisiyorum. Zamani sabit toplantilar haric geriri bana kalmis. Sirketin bi de ofis butcesi var. Yani sen bulundugun sehirde ortak calisma alanlarinda gidip oda kiralamak istersen onu da karsiliyo. Ama ben hic kullanmadim acikcasi. Evde elektrik harciyosun bizim sirket icin diyerekten fatura yardimi da yapiyolar. Daha sikayetlenirsem carpilirim sanirim Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…