Saç Rengi ve Saç Boyama Renkli tebeşirle geçici saç renklendirme (Hair Chalking).. Çok sevimli!

UykusuzPrenses

Modern Jessica Rabbit =)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2007
564
17
118
İstanbul
Hair Chalking yurt dışında trend olmuş bile. Saçınızın ucundan minik bir tutam alıp hafifçe ıslatıp üzerine bolca renkli tebeşir sürüyorsunuz. Bu işlemi farklı renklerde, karışık tutamlar halinde tekrarlıyorsunuz. Tebeşiri saça renk verinceye kadar sürdükten sonra fırçayla hafifçe tarayıp, sıcak maşa yapıp rengi sabitliyorsunuz. Saç spreyi sıkılması da sabitlemeyi arttırır diye düşünüyorum. İşlem kalıcı değil, bir iki gün içinde soluyor. Duş alınca tamamen çıkıyor. Ancak çok açık renkteki sarı saçlarda kalıcı olabiliyormuş. Saç renginiz çok açıksa tutamı ıslatmadan yapılması tavsiye ediliyor (kalıcı olmaması için). Ancak koyu renk saçlarda saçın ıslak olmasında sorun yok, çünkü koyu renk saçı yıkayınca iz bırakmadan her türlü çıkıyormuş tebeşir. (Tozsuz tebeşirlerden değil; bildiğiniz ucuz, tozlu, yumuşak renkli tebeşirler daha iyi sonuç veriyormuş)... Sonuç çok sevimli. İnternette hair chalking olarak aratırsanız uygulama videoları da var. Saç uçlarını açıcıyla açıp, üstüne mavi pembe falan boyamaktansa son derece zararsız bir yöntem ve sıkılınca yıkayıp kurtuluyorsunuz. Denemeyi düşünüyorum =) Buyrun resimler:

fotograflar cok tatlıymıs güzel durmus, ama bana sacma bir yöntem gibi geldi. ne bileyim cevremden biri yapsa gülerim

Sonuç hoş da yöntem garip evet :)
Hani ne bileyim böyle çok renkli bir günde, eğlenmeye çıkarken, konsere giderken falan bir çılgınlık olsun diye yapılabilir sanki. (30 yaşını geçmiş olmamak iyi olur tabi :))))) )
Sırf merakımdan deneyeceğim ben. Ama kalkıp da o şekilde işe gidilmez tabi. Deli derler :)))

Yöntem komik değil ilginç.azıcık bi renk için dünya kadar işlem yapmak komik olan bence:) saç için bir sürü zahmet çektiğimiz için böyle kolay ve pratik şeyleri hemen küçümseme eğilimi var. aslında bugüne dek nasıl keşfedememişiz diye kendimizi küçümsüyoruz :)

her neyse bence eğer gerçekten işe yarıyorsa süper,denicem:)

aynen katılıyorum sana tatlım :))Bence esmer olupta saçını platin rengi yapay sarı yapan dikkat çekmek isteyen hatunlar daha komik bana göre de :))yumurta sarısı kafayla etrafta geziniyorlar en azından bu yöntem hem zararsız hemde orjinal kimsede olmayan bişiy sevdim :))

çevreden çevreye göre degişir tabi benim çevremde bu tarz saç günlükte kulalnılır ama başkasının çevresinde ruj bile abest kaçar çevre işte çok önemli :)

cok sırınmıs ya bayıldım.ama pek tarzıma uygun degıl yapamam sanırım ama begenerek seyredebılırım:))

Evet yanlış duymadınız okullarda çocukların kullandığı tebeşirlerle saçlarınızı rengarenk boyamanız ....Öncelikle ucuz yumuşak tozlu tebeşir bulmanız gerekiyor. Bunlar eskiden kullandığımız bol tozlu tebeşirlerden olacak.

Koyu renk saçlılar için beyaz tebeşirle önce saçın rengini açmak gerekiyor. Nasıl mı? önce biraz su ile saçlar ıslanıyor beyaz tebeşirle saçın rengi ‘açılıp’ üzerine renkli tebeşir sürülüyor .

Daha sonra bir saç düzleştirici ya da maşa ile tebeşirin saça tutunması sağlanıyor.

saç tebeşiri diye satılan sey farklı kızlar, sadece şekli tebeşire benziyor diye öle demişler, bir kutusu 50 küsür olan bir şey canlı renkleri sağlıyor sanırım detaylı araştırırsanız bunun bildiğimiz tebeşirden farklı olduğunu görürsünüz.

Kızlar tam olarak çözemedim şimdi bu saç tebeşiri ile mi oluyor yoksa bizim bildiğimiz sıradan tebeşirlerle de oluyormu? En kısa sürede dönün lütfeeen...

çoook doğru tespit. yeaah =) katılıyorum.

16-20 yaş aralığına daha çok hitabeder..zararsız ve kalıcı değil yıkayınca gider..beğendim kendime uygulamam o ayrı
sadece tatilde,sayfiye yerlerinde falan kullanırım en fazla

Bayıldım yaa gecici olması çok iyi. Sizce nerde buluruz bu tebeşirleri ya. nerde satılır. kırtasiyelerde satılır mı mesela?

Netten baktım şimdi kızlar. Hatta kutusu 29 tl idi. özel saç tebeşiriymiş bunlar. " Bildiğimiz okul tebeşiri ama iyice tozlusundan" falan değilmiş yani. yurtdışında satılıyormuş. millet sipariş veriyormuş vs vs. ben söyliyeyimde ona göre. yapıp yapmamak size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…