- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.176
- 398
kızlar yeni bir tarifle karşınızdayımkendisini az önce yaptım ve yedim.nefis oldu
Yulaflı Çikolata:
4 yemek kaşıgı yulaf
3 tam ceviz
bir kaç tane (şekersiz)kurutulmuş portakal(siz istediginiz kuru meyveyi koyabilirsiniz)
1 paket bitter çikolata(ben %85 bitter seçtim ve paket büyük oldugu için hepsini degil,yarısından biraz fazlasını kullandım)
gelelim tarife:
çikolatayı benmari usulu eritiyoruz,iri parçalara ayırdıgımız ceviz ve minik parçalara ayırdıgımız kurutulmuş portakalı,4 yemek kaşıgı yulafı çikolatayla karıştırıyoruz.kaşıkla fırın kagıdına tek tek koyur 20dk buzdolabında bekletiyoruz..
işte bu kadar basit..sadece çikolata yemekten daha faydalı ve tok tutucu.ama 1-2 taneden fazla yememek kaydıyla,sonuçta hala çikolata..benim ki azıcık acı oldu ama ben böyle sevdim.siz bitter çikolata oranını kendinize göre ayarlarsınız
Eki Görüntüle 1493497
harika olmuş şekerim :)
portakalı nerden buldun? ben migrosa falan baktım ama bulamadım.
ben de havayı güzel görmüşken çıktım hem yarım saat kadar yürüdüm hem de dönüşte mutfak alışverişimi yaptım. şimdi de oturdum çilekli activia yiyorum :) ama içine üzerindeki kahvaltılık gevrekler yerine yulaf ezmesi koydum. inanılmz besleyici.
genelde meyveli yoğurdu kendim yapsam da güzel çilek bulamadım bu hafta ben de activia alıyorum çilek bulana kadar
bu sene de buzluğa çilek böğürtlen vişne falan atacağım.
siz nasıl donduruyorsunuz, var mı bir yöntemi yoksa yıkayıp ayıklayıp atıyor muyuz buzluğa?