- Konu Sahibi piramses1982
-
Kimya muhendisiyim.
Esim tembel biri. Normalde universite mezunu ama bu yasa kadar dogru duzgun calismamis. Simdi de hafrada 10 saatlik bir iste calisiyor. "Beni elleme, ben mutluyum boyle, istersem calisirim" diyor
Istanbulda tanistik. 4 yil oldu. Ailesine ait evde oturuyordu, bir de cok ufak bir kira geliri vardi. 3 yil Ben calistim. O hic calismadi. Sonra buraya tasindik. Burada 10 saat calismasi bile mucizeEşiniz Almanya’da olduğu için o kadar rahat sosyal devlet herşeyi sağlıyor Türkiye de olsa paşa paşa haftada 40 saat çalışmak zorunda geçinmek için
Kimya muhendisiyim.
Esim tembel biri. Normalde universite mezunu ama bu yasa kadar dogru duzgun calismamis. Simdi de hafrada 10 saatlik bir iste calisiyor. "Beni elleme, ben mutluyum boyle, istersem calisirim" diyor
Bu tür şeyler psikolojinizi bozmuş aslında sizi anlıyorumIstanbulda tanistik. 4 yil oldu. Ailesine ait evde oturuyordu, bir de cok ufak bir kira geliri vardi. 3 yil Ben calistim. O hic calismadi. Sonra buraya tasindik. Burada 10 saat calismasi bile mucize
Siz esinizimi almanyayimi seviyorsunuz. Onu düsünün gerceklerden kacmak icin sorun üretmeyin. Esinize siz neden araci koydunuz kendi birsey yapmadimi.
Evlendigimizin 3.ayinda buyuk bir trafik kazasi gecirdim ve kalici sakatligim var, yuzumde kalici hasar var. Esimden ayrilirsam, hicbir sekilde bir baskasi benimle ilgilenmez. Omur boyu yalniz kalirim. Ve esim, evlenmeden onceki guzel halimi de bildigi icin asla sorun etmiyor, devamli iltifatlar ediyor.Siz esinizimi almanyayimi seviyorsunuz. Onu düsünün gerceklerden kacmak icin sorun üretmeyin. Esinize siz neden araci koydunuz kendi birsey yapmadimi.
Esim, dava acilana kadar mail atti, arayamadi cunku telefonumu elimden aldilar. Bana tokat attigini duyan babam oyle bir delirdi ki, uzaklastirma cikartti. Ve dava acildiktan sonra, iletisimi kesti.Siz esinizimi almanyayimi seviyorsunuz. Onu düsünün gerceklerden kacmak icin sorun üretmeyin. Esinize siz neden araci koydunuz kendi birsey yapmadimi.
Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
Alman vatandasligina guvendim....burada devlet sizi ac birakmiyor. Turkiyeden emekli olmasi mumkun degil. 48 yasina dek 1000 gunluk ssk primi var. Ancak almanyada emekli olacak. O da, cok az calistigi icin inanilmaz ufak bir emekli maasi olacak, yetmeyecegi icin devlet yardimina devam....Siz bu herife mi güvenerek Almanya'ya gittiniz?
İş bulmuşken bu adama mı güvenip bıraktınız yoksa?
50 yaşında adam adam gibi iş deneyimi yok yaşıtları emekli oluyor? Bir de çocuk?? Bu kafadaki bir insanla neden yaşıyorsunuz, neden çocuk yapcaksınız? Bu herif babalığı da üşenir parttime yapar. Aileniz adamı istememekte haklı çünkü adam bir soytarı.
Siz bu adamdan boşanın. Adam gibi bir iş de bulun. Devlet tabi ki sizi daha fazla beslemek istemez, adam gibi bir iş bulun sigorta priminiz olsun bu herife güvenmeyin ortada kalırsınız. Yaş farkınız da çok zaten daha gencini bulursunuz.
Bu benimki resmen oyuncagi elinden alinan cocuk misali.Yazan olmuştur belki ama her seçim bir kaybediştir aslında. Bir seçim yaparken diğerini bırakırız. Bunlar çok normal. Sizin terapiye devam etmeniz ve neden bir türlü seçim yapıp ilerleyemediğinizi bulmanız gerekiyor. Kocanız, doktora ve Almanya bunların hepsinden vazgecebilirsiniz aslında. Geçmiş olsun.
Bu benimki resmen oyuncagi elinden alinan cocuk misali.
Istanbuldaki profesorlerim "kariyerini nasil birakirsin" diyor. Bir baskasi "almanyadasin deli misin, ne doktorasi" diyor.
Korkunc takintiliyim. Korkunc saplantiliyim.
Bu subata kadar okula donmezsem, okulu tamamen kaybediyorum....
Alman vatandasligina guvendim....burada devlet sizi ac birakmiyor. Turkiyeden emekli olmasi mumkun degil. 48 yasina dek 1000 gunluk ssk primi var. Ancak almanyada emekli olacak. O da, cok az calistigi icin inanilmaz ufak bir emekli maasi olacak, yetmeyecegi icin devlet yardimina devam....
Ablacım ikinizin de işi yoksa neden taşındınız ki oraya? İş bulursunuz, öyle taşınırsınız. Yabancı olarak iş bulmak zor. Madem iş buldunuz çalışmaya devam etseydiniz, 36 yaşında 0 tecrübe iş bulmuşsunuz kıymetini bilin. Yaşlı başlı insanlarsınız iş bulmadan taşınmanıza, bulmuşken bırakmanıza anlam veremedim ki.
Ben PhD terkim gayet kral iş teklifleri geliyor. İş bulun çalışın, çok istiyorsanız da PhD bulun çıldırcak bir durum yok ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?