- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.512
- 133
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
-
Buraya yazdım ve sitedekilerin uyarısıyla yardım almaya başladım. He karar verdim mi? Hayır, ama en azından resmen delirmiş birinden daha sakin birine dönüstum. Allah sonumu hayretsinAllah kolaylık versin
Böyle bir adam nasıl baba olacak ki ?Kimya muhendisiyim.
Esim tembel biri. Normalde universite mezunu ama bu yasa kadar dogru duzgun calismamis. Simdi de hafrada 10 saatlik bir iste calisiyor. "Beni elleme, ben mutluyum boyle, istersem calisirim" diyor
Tr de çok iyi bir devlet yeniden kabul aldım, bu yüzden deliriyorum ya.Böyle bir adam nasıl baba olacak ki ?
Çocuk demek fedakarlık demek.
Neden Almanya'da doktoraya başvurmayı düşünmüyorsunuz. Orada yüksek lisans yapmışsınız yani tecrübelisiniz.Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
Benim aynı bu sekilde Rahatsızlığı olan bir arkadasım vardı ama gayette onunla ilgileniyorlardı o kadae kültürlü bilgili farklı Özellikleri vardı ki bunlar onun yüzünde bir Süs gibi duruyordu.Estetik ameliyat cozmez, cozemez. Yuz felci. Ama gecici degil. Agzim yamuk, yuzumun sag yani tam hareket edemiyor. Omur boyunca yavas yavas iyilesme devam edebilirmis, ama normale donebilir miyim, doktorlar da bilemiyorlar.
Kimseyi kucumsemek istemiyorum ama bundan sonra benimle "normal" olarak nitelendirilen kimse ilgilenmez. Kisaca, hayat boyu yalnizlik beni bekler....
Okudum ara ara Yorumları.Tr de çok iyi bir devlet yeniden kabul aldım, bu yüzden deliriyorum ya.
Bu arada ben 36 eşim 48, gençlik coktaaannn gitti!
Çocuk? Bu şartlar altında o masum meleğe yazık olur diye kesinlikle istemiyorum. Evleneli neredeyse 4 yıl olacak. En başından beri çalışmıyor, İstanbul'da hiiccc çalışmadı, burada o kadarcik çalıştığına şükür!
Etiket sadece hiçbir işe yaramıyor emin ol. 36 yasına gelmişsin bir hedefin olmalıydı bu zamana kadar ve ona koşman gerekirdi.Sadece etiket icin istiyorum. Baska birsey icin degil.
O dr titrini almak benim icinn cok cok cok onemli
Başvurun p zaman belki kabul edilirsiniz.Doktora yapmak ucretsiz. Ancak kabul edilmek turkiyedeki kadar kolay degil.
Basvurmaz olur muyum hiç, 2 yerden red de yedimBaşvurun p zaman belki kabul edilirsiniz.
Seninle aynı dönem mezun olan arkadaşların mesela şu an neler yapıyorlar ?Basvurmaz olur muyum hiç, 2 yerden red de yedim
Burada doktorayi biraz zor yaparım gibi gözüküyor. Master Almanya'dan. Türkiye'de birbirinden alakasız 2 isyerinde toplam 4 yıllık iş tecrübem var, bir de 5 sene üniversitede araştırma görevliliği.
Almanya'da ne yapmam gerektiğini bulamadığım gibi, arka arkaya red alıyorum. Zaten Almanca kursuna gidiyorum, parti time öylesine bir işte çalışıyorum 2 kuruş kazanayim diye.
Türkiye'de doktorayi bitirsem bile, kesinlikle Türkiye'de kalıp çalismak istemiyorum. Akademisyen olmayı da zaten istemiyorum, sürekli makale yaz vs kesinlikle bana göre değil.
Almanya'da kendi meslegimle ilgili bir işe girsem dört elle sarılırım da, girebilsem....
Şurası bir gerçek, hayatım elimden kayıyor ve ben sadece bakıyorum....nereye gittiğim konusunda hiçbir fikrim yok. Bu gidişle de olsa olsa bu çalıştığım markette koli taşımaya, raf dizmeye devam ederim. Ki bu arada, çok iyi bir üniversiteden dereceyle mezun olmuş, hocaların gozbebegi biri iken, bu kadar nasıl dustum, ağzım açık bir şekilde hayatımı seyrediyorum
Almanya'nın nesine özeniyorsun yaAlmanyanin ekonomisi guclu....beni cezbeden bu....
Ayrica yurtdisinda yasayan arkadaslarimi cok kiskaniyorum...evet avrupa ozentisi var bende, hem de cok cok....
Ah ahhhh, lisans mezunu olan 2 en yakın arkadaşlarımdan 1 tanesi çok iyi bir ilaç firmasında, çok çok iyi bir pozisyonda, diğeri yine iyi bir firmada, patrondan sonra gelen kişi....Seninle aynı dönem mezun olan arkadaşların mesela şu an neler yapıyorlar ?
Belki sende onları referans Alıp kendine bir hedef belirleyebilirsin.
Çok hastalıklı bir düşünce bence yardım alın.Bu doktora titrini almak da benim icin cok buyuk bir takinti....
Yeter ki dr desinler....yeter ki yurtdisinda yasayayim....yeter ki hayatimda biri olsun....
Yeter ki...
Doyumsuzluk demeyin, tum bunlari basaran nasil yapti? Doktora yaparken evlenip cocuk doguran ve su an docent olan arkadaslarim dolu....
Allahim, gokten pat diye dr titri inse ismimin basina da, nefes alip onume bakabilsem....
Torpille falan mı geldiler ?Ah ahhhh, lisans mezunu olan 2 en yakın arkadaşlarımdan 1 tanesi çok iyi bir ilaç firmasında, çok çok iyi bir pozisyonda, diğeri yine iyi bir firmada, patrondan sonra gelen kişi....
Ben nerede yanlış yaptım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?