Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Şu an ne yaptınız bilmiyorum ama kendimce tavsiye verecek olursam Almanya'da bir ünv ye başvurun doktora için bir yandan da iş bulma kurumları ile gidin iş arayın. Eşinizde iş arasın daha ikinizde gençsiniz bulursunuz elbet. Kariyer yapmak istedikten sonra heryerde yaparsınız.
TR de kabul aldığınız okul büyük ihtimal özel ünv TR de ünv bile olsa özelin garantisi yok ki hem doktora mezunu kac tane işsiz vae biliyor musunuz ?
Artık doktora yapmak çok kolay bu ülkede özellerde 30.000 TL bastır bitti gitti Dr sın iştr akademik ünvan olarak. İş bulma kısmı da çoğunlukla torpil. Kadro açılmasını bekle vs zsten devlette asistan olma yaşı 35. O yasta atanmış olmanız gerekirdi.
Güzelce İngilizce Almanca Öğren varsa bir dil daha Öğren orada doktora yap guzel bir iş bul.
Eşinle olan duruma da gelince evlilikte cicim ayları bitip geçim ayları gelince yaşanır böyle tatsızlıklar. Önemli olan sana saygısı sevgisi var mı geçinme azmi var mı ? Buna kadar verin bunu değerlendirin. Ve çocuk konusunda da sakın ola ki acele karar vermeyin. Çünkü geri Dönüşü yok.

Kimya muhendisiyim.
Esim tembel biri. Normalde universite mezunu ama bu yasa kadar dogru duzgun calismamis. Simdi de hafrada 10 saatlik bir iste calisiyor. "Beni elleme, ben mutluyum boyle, istersem calisirim" diyor
Böyle bir adam nasıl baba olacak ki ?
Çocuk demek fedakarlık demek.

Böyle bir adam nasıl baba olacak ki ?
Çocuk demek fedakarlık demek.
Tr de çok iyi bir devlet yeniden kabul aldım, bu yüzden deliriyorum ya.
Bu arada ben 36 eşim 48, gençlik coktaaannn gitti!
Çocuk? Bu şartlar altında o masum meleğe yazık olur diye kesinlikle istemiyorum. Evleneli neredeyse 4 yıl olacak. En başından beri çalışmıyor, İstanbul'da hiiccc çalışmadı, burada o kadarcik çalıştığına şükür!

Neden Almanya'da doktoraya başvurmayı düşünmüyorsunuz. Orada yüksek lisans yapmışsınız yani tecrübelisiniz.

Benim aynı bu sekilde Rahatsızlığı olan bir arkadasım vardı ama gayette onunla ilgileniyorlardı o kadae kültürlü bilgili farklı Özellikleri vardı ki bunlar onun yüzünde bir Süs gibi duruyordu.

Çok gecmiş olsun.

Bir de şu var bazen çok Güzel çok yakışıklı olmakta yetmiyor sevilmek ilgilenmek için.

Sevgi aşk Bambaşka bşy. Eğer o Kişiyi gercekten seviyorsan onun kusurlarıyla oldupu gibi kabul ediyorsun.

Çok geçmiş olsun rahatsızlığınız için de Geçmez diye düşünmeyin geçer Allah şifa versin.

Okudum ara ara Yorumları.
Almanya'da ne iş yapacaksın peki ?
Gençlik zaten gidiyor zaman hızlı geçiyor hem de çok hızlı bir de doktora imkanınız da kaybederseniz kariyer imkanını çok kötü olmaz mı ?

Sadece etiket icin istiyorum. Baska birsey icin degil.
O dr titrini almak benim icinn cok cok cok onemli
Etiket sadece hiçbir işe yaramıyor emin ol. 36 yasına gelmişsin bir hedefin olmalıydı bu zamana kadar ve ona koşman gerekirdi.
TR de hele etiket eğitim kariyer vs hiç işe yaramıyor. Ben güzel bi ünv den mezun oldum hem de iki ünv bitirdim master Yaptım aynı okulda ama çalıştığım yer kıytırık bir aile şirketi buna da şükür işim var ama demem o ki dostlar alışverişte Görsün diye Dr yapılmaz. Daha sağlıklı düşünmelisin.

Başvurun p zaman belki kabul edilirsiniz.
Basvurmaz olur muyum hiç, 2 yerden red de yedim
Burada doktorayi biraz zor yaparım gibi gözüküyor. Master Almanya'dan. Türkiye'de birbirinden alakasız 2 isyerinde toplam 4 yıllık iş tecrübem var, bir de 5 sene üniversitede araştırma görevliliği.
Almanya'da ne yapmam gerektiğini bulamadığım gibi, arka arkaya red alıyorum. Zaten Almanca kursuna gidiyorum, parti time öylesine bir işte çalışıyorum 2 kuruş kazanayim diye.
Türkiye'de doktorayi bitirsem bile, kesinlikle Türkiye'de kalıp çalismak istemiyorum. Akademisyen olmayı da zaten istemiyorum, sürekli makale yaz vs kesinlikle bana göre değil.
Almanya'da kendi meslegimle ilgili bir işe girsem dört elle sarılırım da, girebilsem....
Şurası bir gerçek, hayatım elimden kayıyor ve ben sadece bakıyorum....nereye gittiğim konusunda hiçbir fikrim yok. Bu gidişle de olsa olsa bu çalıştığım markette koli taşımaya, raf dizmeye devam ederim. Ki bu arada, çok iyi bir üniversiteden dereceyle mezun olmuş, hocaların gozbebegi biri iken, bu kadar nasıl dustum, ağzım açık bir şekilde hayatımı seyrediyorum

Seninle aynı dönem mezun olan arkadaşların mesela şu an neler yapıyorlar ?
Belki sende onları referans Alıp kendine bir hedef belirleyebilirsin.

Almanyanin ekonomisi guclu....beni cezbeden bu....
Ayrica yurtdisinda yasayan arkadaslarimi cok kiskaniyorum...evet avrupa ozentisi var bende, hem de cok cok....
Almanya'nın nesine özeniyorsun ya
TR de ne kadar bir baltaya sap olamamış insanlar almanyaya GÖÇ etmiş zamanında. Dikkat et almancılara ne Türk olabildiler ne de Avrupalı arada sıkılmış kalmış hepsi.

Seninle aynı dönem mezun olan arkadaşların mesela şu an neler yapıyorlar ?
Belki sende onları referans Alıp kendine bir hedef belirleyebilirsin.
Ah ahhhh, lisans mezunu olan 2 en yakın arkadaşlarımdan 1 tanesi çok iyi bir ilaç firmasında, çok çok iyi bir pozisyonda, diğeri yine iyi bir firmada, patrondan sonra gelen kişi....
Ben nerede yanlış yaptım???

Çok hastalıklı bir düşünce bence yardım alın.

Ah ahhhh, lisans mezunu olan 2 en yakın arkadaşlarımdan 1 tanesi çok iyi bir ilaç firmasında, çok çok iyi bir pozisyonda, diğeri yine iyi bir firmada, patrondan sonra gelen kişi....
Ben nerede yanlış yaptım???
Torpille falan mı geldiler ?
Nerede yaşıyorlar ?
Avrupa'da mı TR de mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…