• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Kecileri kaciririm. Almancam kursum bitsin, fabrikada isci olarak calisirim ama yine de bos kalmam....dusun, burda kalirsam phd gidecek, bir de issizlik....Allahim sen yardim et
Ben yuksek lisans mezunuyum , dil ve denklik olmadigi icin 2 sene normal bir iste calistim. Yilbasinda sozlesmem bitiyor, mrslegimle ilgili islere bakacagim. Normal isleri oranin kulturunu,dilini ve toplumsal yapisini ogrenmek icin bir okul olarak dusunun. Bir kac sene idare edersiniz an å mukafati iyi olur. Mesleginiz cok iyi, Almanyada cok yuksek bir mevkiye gelirsiniz ama dedigim gibi 3-4 sene alabilir.

Orda da doktora yapabilirsiniz. Denklik dil isi biraz uzun surebilir ama imkansiz degil. Yerinizde olsam orda kalir is arardim, duzeni oturtunca cocuk da yaparsiniz.
Doktora yapamam...ancak burs bulmaliyim ve ortalamam iyi degil yani imkansiz.
Burada kalirsam, doktoraya veda...

Esiniz cok rahat siz falla evhamli. Iki zıt kutup birbirinizi nasıl buldunuz :)? Ben yerinizde olsam Almanyada kalırdım. Almanya'da yuksek muhendisler cok iyi calisma sartlarina sahip oluyor. Esinizi cok sıkmayın, adam alısmamıs calísmaya bundan sonra da degismez. Ac kalmazsiniz merak etmeyin. Multeciler 5er 5er doguruyor. Biraz kaygisiz olmak da yarar var.

Yazınızı okurken telaşla bir yere yetişiyormuşum gibi hissettim. Ben de kendimi evhamlı sanırdım, baya sakinmişim oysaki. Türkiye'de doktora yapsanız da iş bulacağınızın garantisi yok. Akademi derseniz maalesef hem zor hem yaşınızdan dolayı sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca evliymişsiniz. Sonunu bilmediğiniz bir durum için boşanıp Türkiye'ye gelmek ne kadar mantıklı ki ? Öncelikle bir psikolog ile görüşün, eşinizi seviyorsanız ve güveniyorsanız Almanya'da kalın, orada doktora programlarına başvurabilirsiniz, ufak çaplı bir şekilde çalışabilirsiniz. Ama önce destek alın ki bu evhamdan kurtulun

Afedersiniz ama size doyumsuz olduğunuzu söyleyen olmuşmuydu.Her istediğimiz hemen olsaydı dünyanın tadı kalmazdı.

Neresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
Doyumsuzluk bu olsa gerek

Yazınızı okurken telaşla bir yere yetişiyormuşum gibi hissettim. Ben de kendimi evhamlı sanırdım, baya sakinmişim oysaki. Türkiye'de doktora yapsanız da iş bulacağınızın garantisi yok. Akademi derseniz maalesef hem zor hem yaşınızdan dolayı sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca evliymişsiniz. Sonunu bilmediğiniz bir durum için boşanıp Türkiye'ye gelmek ne kadar mantıklı ki ? Öncelikle bir psikolog ile görüşün, eşinizi seviyorsanız ve güveniyorsanız Almanya'da kalın, orada doktora programlarına başvurabilirsiniz, ufak çaplı bir şekilde çalışabilirsiniz. Ama önce destek alın ki bu evhamdan kurtulun
Esime is ve calisma konusunda guvenmiyorum. O pek calismaz. Haftada 10 saatlik is, 450 €/ay. Daha fazla calismami bekleme, ben buyum, belki calisirim belki calismam diyor. Daha bugun "bak yeter ki para kazanayim diye fabrikada isci olarak calisicam, hem devlet yardimindan cikmis oluruz, lutfen sen de yari zamanli bir is bul" dedigimde aldigim cevap "beni zorlama" oldu. Calisacagim zamani ben bilirim diyor. Bunu beni sinir etmek amacli diyorsa kesinlikle basariyor.
Ama is konusu disinda, gercekten cok efendidir, herkes cok sayar ve sever. Ve kesinlikle sonuna kadar guvenebilirim

Esiniz cok rahat siz falla evhamli. Iki zıt kutup birbirinizi nasıl buldunuz :)? Ben yerinizde olsam Almanyada kalırdım. Almanya'da yuksek muhendisler cok iyi calisma sartlarina sahip oluyor. Esinizi cok sıkmayın, adam alısmamıs calísmaya bundan sonra da degismez. Ac kalmazsiniz merak etmeyin. Multeciler 5er 5er doguruyor. Biraz kaygisiz olmak da yarar var.
Gercekten tam zit kutuplariz. Dusunsenize, 44 yasina kadar SSKsi bile yoktu. 48 yasinda max 1000 gun prim odemisligi var.
Turkiyeden emekli olmasi mumkun degil. Almanyadan emekli olursa da olabolecek en dusuk maasla emekli olacagi icin, yetmiyecek ve yine devlet yardimi almak zorunda kalacak.
"Ben bir sekilde gecinirim" diyor. Cok rahat cok

Gercekten tam zit kutuplariz. Dusunsenize, 44 yasina kadar SSKsi bile yoktu. 48 yasinda max 1000 gun prim odemisligi var.
Turkiyeden emekli olmasi mumkun degil. Almanyadan emekli olursa da olabolecek en dusuk maasla emekli olacagi icin, yetmiyecek ve yine devlet yardimi almak zorunda kalacak.
Çalışmayınca neler yapıyor ki insan çok sıkılır

Valla şimdi panpa önceden işim vardı demişsin, sanırım ailenizin yanındaydı? PhD olmasa da ölmezsiniz yine iş bulur çalışırsınız ne olacak...ben PhD terkim, PhDyle yapacağım tamamen aynı işi yapıyorum şu an. Master gayet yeterli. O yüzden doktorayı çıldırma sebebi falan yapmayın bence.

Avrupa mı iş mi meselesini siz bilirsiniz. Ama Almanca çok çalışmak gereken bir dil, 1 yıl işsiz kalırsanız psikolijiniz ne olacak, kaldırabilecek misiniz?

Ben ozelden almancayla ilgili bikac bisey sorabilir miyim ? :oops:

‘Ben bir şekilde geçinirim’ gibi 1. tekil şahıslı cümle kuruyorsa birlikte bi plan yapmıyor demektir. Çokta güvenmeyin ona.

Ben Almanyanin komsu ulkelerinden birinde yasiyorum.
Esim istese is dolayisiyla bugun gider bizde ayni sekilde ama sirf buyuzden istemiyorum Almanyayi.
Alinmayin ama bu milletin sirtindan gecinmek degil de nedir.
Onun bunun vergisi keyfi calismayana boyle aksin gitsin, gercekten yazik.
Turkiye de de bu konyda sesler yukseliyor malum konudan dolayi, senelerdir bu sekilde cogu kisinin gecindigini dusununce hakkimizda olusan imaja sasirmamak lazim.

Ben böyle bir adamın nesini sevdiniz onu merak ediyorum. Tembel, bencil başkalarının vergileri üzerinden geçinmeye yüzü yanmayan bir adam bir yuvaya ne verebilir. Karısı bir fabrikada işçi olarak çalışıcak, o bisiklete binic ek, spor olsun diye de yemek yapıcak.bem tahammül edemezdim. Elden ayaktan düştünüz diyelim Allah korusun, bu adam mı size bakıcak. İnsan zorda kalır, işten atılır, sakat kalır anlarım ama bu şekilde arı gibi çalışan bir milletin üstüne yığılmak haktır, vebaldir o parayla büyütülen çocuklardan da hayır gelmez. Kızmayın kendimi tutamadım, böyle insanları görünce de tutmayı düşünmüyorum. Çok zeki ve başarılı olduğunuzu söylediğiniz için diyorum nasıl bu potansiyeli böyle bir adamın kucağına bıraktınız. Geçmiş olsun hemşire lütfen kendinizi garantiye almadan bu evliliğe devam etmeyin.

Ben böyle bir adamın nesini sevdiniz onu merak ediyorum. Tembel, bencil başkalarının vergileri üzerinden geçinmeye yüzü yanmayan bir adam bir yuvaya ne verebilir. Karısı bir fabrikada işçi olarak çalışıcak, o bisiklete binic ek, spor olsun diye de yemek yapıcak.bem tahammül edemezdim. Elden ayaktan düştünüz diyelim Allah korusun, bu adam mı size bakıcak. İnsan zorda kalır, işten atılır, sakat kalır anlarım ama bu şekilde arı gibi çalışan bir milletin üstüne yığılmak haktır, vebaldir o parayla büyütülen çocuklardan da hayır gelmez. Kızmayın kendimi tutamadım, böyle insanları görünce de tutmayı düşünmüyorum. Çok zeki ve başarılı olduğunuzu söylediğiniz için diyorum nasıl bu potansiyeli böyle bir adamın kucağına bıraktınız. Geçmiş olsun hemşire lütfen kendinizi garantiye almadan bu evliliğe devam etmeyin.

++++

.....gecirdigim kaza sonunda yuzum yamuk kalinca, hickimsenin beni asla begenmeyecegini bildigimden, yalniz kalmaktan olesiye korktugumdan yanindayim.
Ve bir de, cevresi tarafindan cok cok sevilen ve beyefendi biri, ve tum cevresi "boyle bir adama sahip oldugun icin cok sanslisin, harika biri " diyorlar. Peki bunu nasil degerlendiriyorsunuz? Elestirmek icin sormuyorum, cidden cevredekilerin bu sozleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Back
X