• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Almanyadaki standartlarim, turkiyedekinin cok altinda. Ayrica, ben kucuk yastan beri yaz tatillerinde ya kolye kupe yapip satip harcligimi cikardim, ya da universite zamaninda ozel ders vererek, milletin odevlerini yaparak para kazanmayi basarmis biriyim. Turkiyede issiz kaldigim donemde bile, meslegime bakmadan yeter ki 2 kurus kazanayim diye ozel bir klinigin temizligini yaparak yasamaya devam etmis biriyim. Kisaca asla asalak degilim. Ama buraya gelince durumlar degisiyor. Neden mi? Oncelikle burada almanca ogrenmek zorundayim. Ve aylarca kursa gitmek zorundayim. Binlerce eurodan bahsediyorum. Adamakilli bir isim olmadan nasil odiycem bu parayi? Diyelim yine temizlikcilik yapiyorum, full time calisirken nasil kursa gidip dil ogrenirim? Bu durumda mecburen part time calismak zorundayim ve alacagim para az olacagindan yine devlet yardimi almak zorunda kaliyorum. Kisaca, tam bir kisir dongu....ama esimin calismamasi, tamamiyle tembel olusundan. Yok degismiyor. Surekli hic baslanmamis projeleri var ama icraat 0. Bu hal beni deli etmiyor mu? Etmez mi? Niye mi katlaniyorum? Hem sevgimden, hem de almanyada kalmak istiyorsam, evli kalmak durumundayim
yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum en fazla 3 yil cekersiniz sonra lord olursunuz. Yuksek muhendisler genelde yonetici olarak ise basliyor ve korkunc kazaniyorlar.Almanyada master sahibi olmak Turkiyede doktora sahibi olmaktan daha degerli.

Ben Norvecte yasiyorum, sanirim Almanya bu konuda cok daha iyi.Esimin yillik geliri belli bir sinirin altinda olsaydi ve kendi evi olmasaydi evlilik vizesi cikmayacakti. Ogrenci ya da sosyal yardim alan birine kesinlikle evlilik vizesi vermiyorlar. Ben de,esim de su ana kadar hic sosyal yardim almadik. Hak etseydim alirdim.

yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum en fazla 3 yil cekersiniz sonra lord olursunuz. Yuksek muhendisler genelde yonetici olarak ise basliyor ve korkunc kazaniyorlar.Almanyada master sahibi olmak Turkiyede doktora sahibi olmaktan daha degerli.
Ancak lisansim kimya muh. ama master biyoteknoloji. Bu da degerli olur mu?

Kisaca, master of science derecesine sahibim. Ama yarim biraktigim doktora ve is hayatim hep kimya muh.

36 yaşındasınız ve henüz az ya da çok bir kariyer edinememişsiniz bence ilk hatanız bu olmuş.hayat sadece eğitim almak demek değil.sürekli gelir elde etmek aile kurmak en en önemlisi de evlat sahibi olmaktır eğer sağlık engeli yoksa.siz bu kararsızlıklarınızla korkarım bu gidişle hepsine geç kalacaksınız

Olmaz mi ? :) Siz dil ogrenmeye, gerek varsa denklik almaya odaklanin. Ozel firmalar dil ve denklik istemeyebiliyor. Ingilizce yeterli oluyor. Nerde yasadiginiza bagli. O biraz sans isi. O sekilde calisanlar da var. Ama dil ve denklik olmadan cok cok iyi kazanilmiyor, yine Turkiyeye gore cok iyi tabi ki.

Olmaz mi ? :) Siz dil ogrenmeye, gerek varsa denklik almaya odaklanin. Ozel firmalar dil ve denklik istemeyebiliyor. Ingilizce yeterli oluyor. Nerde yasadiginiza bagli. O biraz sans isi. O sekilde calisanlar da var. Ama dil ve denklik olmadan cok cok iyi kazanilmiyor, yine Turkiyeye gore cok iyi tabi ki.
Master da almanyadan. Lisansin da denkligi var.
En buyuk engel dil....
Tek korkum is bulamayip savrulmak....

Master da almanyadan. Lisansin da denkligi var.
En buyuk engel dil....
Tek korkum is bulamayip savrulmak....
Olmadi dili ogrenene kadar normal islerde calisirsiniz. Ozel internet kurslarini arastirin. Belki kursa gitmenize bile gerek kalmaz.Ben hic kursa gitmedim.Netkurslariyla B2-C1 seviyesine kadar geldim. Calisirken kolay oluyor.Benimki normal kurstan daha etkili,istediginiz zaman calisiyorum. Videolar ve ses kayitlari var.

Almanyadaki standartlarim, turkiyedekinin cok altinda. Ayrica, ben kucuk yastan beri yaz tatillerinde ya kolye kupe yapip satip harcligimi cikardim, ya da universite zamaninda ozel ders vererek, milletin odevlerini yaparak para kazanmayi basarmis biriyim. Turkiyede issiz kaldigim donemde bile, meslegime bakmadan yeter ki 2 kurus kazanayim diye ozel bir klinigin temizligini yaparak yasamaya devam etmis biriyim. Kisaca asla asalak degilim. Ama buraya gelince durumlar degisiyor. Neden mi? Oncelikle burada almanca ogrenmek zorundayim. Ve aylarca kursa gitmek zorundayim. Binlerce eurodan bahsediyorum. Adamakilli bir isim olmadan nasil odiycem bu parayi? Diyelim yine temizlikcilik yapiyorum, full time calisirken nasil kursa gidip dil ogrenirim? Bu durumda mecburen part time calismak zorundayim ve alacagim para az olacagindan yine devlet yardimi almak zorunda kaliyorum. Kisaca, tam bir kisir dongu....ama esimin calismamasi, tamamiyle tembel olusundan. Yok degismiyor. Surekli hic baslanmamis projeleri var ama icraat 0. Bu hal beni deli etmiyor mu? Etmez mi? Niye mi katlaniyorum? Hem sevgimden, hem de almanyada kalmak istiyorsam, evli kalmak durumundayim
Hakkında hayırlısı olsun

Ablacım Almancasız da iş bulursun. Bayer farma benzeri şirketler yabancı işe alıyor. Almanya olmasına da gerek yok, İngiltere'de biyoteknoloji şirketleri yığınla var. Aklıma gelen Babylon Health var, Cambridge'de Londra'da zilyonla şirket var.
Bir şeyler başarmak için bu adama ihtiyacın yok kendi bileğinin hakkıyla çalışma izni alabilirsin pekala. Çılgınca iş alanı olan bir alandasın. Senin yerinde olsam eğitimimi, gençliğimi ziyan etmem. Neden fabrikada temizlikte çalışasın? Dil öğrenene kadar yıllar geçip ziyan oluyor. 25 yaşında olsanız ya da halihazırda işiniz olsa dil öğrenmeye 2 yılınızı yatırın derdim ama sizin şartlarınız elverişli değil şu an. Bir baltaya sap olmak niyetindeyseniz şu an iş bulun bence mesleğinizi ziyan etmeyin.

Dediğim gibi siz olsam şimdi iş başvurularını hazırlarım, nerde iş bulursam oraya giderim bu asalak abi de paranın kokusunu alınca gelir zaten peşinden. Kocan 5 para etmez inan. Önceki konularını yeni gördüm tokat şiddet boşanma....şu adam için mesleğini ve aile kurma şansını ziyan etme lütfen. Kendine yeni bir hayat kur bu adamdan da uzaklaş lütfen.

Son düzenleme:
Dün akşam eski konularınıza da baktım hatta uyumadan önce dilediğim son şey başınıza iyi şeyler gelmesiydi sanırım. neyse..

Aklıma iki farklı şey geldi.
Birincisi, aileniz çok mu müdahaleci? Türkiye’de kalırsanız illa aynı evde mi yaşamanız gerekecek? ( sizi eşinizle görüştürmemeleri -haklı olarak da olsa- biraz baskıcı oldukları izlenimini uyandırdı bende )

İkincisi de geçirdiğiniz kaza neticesinde yaşadığınız kayıplar bir Avrupa ülkesinde daha rahat tolere edilecektir diye düşünüyor olabilirsiniz. O yüzden psikolojik olarak oraya yakınlık hissediyorsunuzdur.

Avrupa’da hayal ettiğiniz parlak yaşamı burda kendinize inşa edebilirsiniz. Eşiniz maalesef size çok kötü, haketmediğiniz gibi davranmış. Yalnızlık fobiniz sizi ona mecbur kılıyor, anlıyorum ama bu işler nasip işi. Yüz güzelliği ile ( ki eminim siz de çok güzelsiniz ) kader güzelliği paralel gitmiyor.

O da olmazsa Avrupa’da başka iş arayışlarına girin. Bir ayağı dışarda olmanın en kolay yollarından biri akademisyen olmak. En kötü ihtimalle kazandığınız parayı kenara koyar turlara gidersiniz. Ayrıca Avrupa Almanya’dan ibaret değil, başka yerlere iş başvurusu yaparsınız. Ankara anlaşmasıyla İngiltere’yi araştırabilirsiniz.

Birinden şiddet görme riskiyle ve zor geçimle Almanya’nın hangi nimetinden yararlanırsınız bilemiyorum.

36 yaşındasınız ve henüz az ya da çok bir kariyer edinememişsiniz bence ilk hatanız bu olmuş.hayat sadece eğitim almak demek değil.sürekli gelir elde etmek aile kurmak en en önemlisi de evlat sahibi olmaktır eğer sağlık engeli yoksa.siz bu kararsızlıklarınızla korkarım bu gidişle hepsine geç kalacaksınız

+++
++++

Ben de psikolojik sorunları olan biriyim destek de alıyorum amacım eleştirmek değil ama bence sandığınızdan daha kötü durumunuz. Bi açtığınız konulara göz attım da olayları farklı algılıyor gibisiniz. Dengesizlik zaten var. Ciddi destek alın bence. Tek başınıza bir şey yapmayın ne yapsanız pişman olacak gibisiniz.

Ben de psikolojik sorunları olan biriyim destek de alıyorum amacım eleştirmek değil ama bence sandığınızdan daha kötü durumunuz. Bi açtığınız konulara göz attım da olayları farklı algılıyor gibisiniz. Dengesizlik zaten var. Ciddi destek alın bence. Tek başınıza bir şey yapmayın ne yapsanız pişman olacak gibisiniz.

Bence konu sahibesinin ailesi de kızlarının sağlıklı düşünemediği fark etmişler...Konu sahibesi siz ailenizi dinleyin lütfen.

Olmadi dili ogrenene kadar normal islerde calisirsiniz. Ozel internet kurslarini arastirin. Belki kursa gitmenize bile gerek kalmaz.Ben hic kursa gitmedim.Netkurslariyla B2-C1 seviyesine kadar geldim. Calisirken kolay oluyor.Benimki normal kurstan daha etkili,istediginiz zaman calisiyorum. Videolar ve ses kayitlari var.
Ciddi misiniz? Onerebileceginiz bir site var mi?

Back
X