- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
Keske! Amin! InsallahAma daha önceden iki kere kabul edilmişsin belliki calıskansın potansiyel fazlasıyla var yapabilirsin ordada bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keske! Amin! InsallahAma daha önceden iki kere kabul edilmişsin belliki calıskansın potansiyel fazlasıyla var yapabilirsin ordada bence
Bir hocamin soyle bir sozu varAma daha önceden iki kere kabul edilmişsin belliki calıskansın potansiyel fazlasıyla var yapabilirsin ordada bence
yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum en fazla 3 yil cekersiniz sonra lord olursunuz. Yuksek muhendisler genelde yonetici olarak ise basliyor ve korkunc kazaniyorlar.Almanyada master sahibi olmak Turkiyede doktora sahibi olmaktan daha degerli.Almanyadaki standartlarim, turkiyedekinin cok altinda. Ayrica, ben kucuk yastan beri yaz tatillerinde ya kolye kupe yapip satip harcligimi cikardim, ya da universite zamaninda ozel ders vererek, milletin odevlerini yaparak para kazanmayi basarmis biriyim. Turkiyede issiz kaldigim donemde bile, meslegime bakmadan yeter ki 2 kurus kazanayim diye ozel bir klinigin temizligini yaparak yasamaya devam etmis biriyim. Kisaca asla asalak degilim. Ama buraya gelince durumlar degisiyor. Neden mi? Oncelikle burada almanca ogrenmek zorundayim. Ve aylarca kursa gitmek zorundayim. Binlerce eurodan bahsediyorum. Adamakilli bir isim olmadan nasil odiycem bu parayi? Diyelim yine temizlikcilik yapiyorum, full time calisirken nasil kursa gidip dil ogrenirim? Bu durumda mecburen part time calismak zorundayim ve alacagim para az olacagindan yine devlet yardimi almak zorunda kaliyorum. Kisaca, tam bir kisir dongu....ama esimin calismamasi, tamamiyle tembel olusundan. Yok degismiyor. Surekli hic baslanmamis projeleri var ama icraat 0. Bu hal beni deli etmiyor mu? Etmez mi? Niye mi katlaniyorum? Hem sevgimden, hem de almanyada kalmak istiyorsam, evli kalmak durumundayim
Ancak lisansim kimya muh. ama master biyoteknoloji. Bu da degerli olur mu?yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum en fazla 3 yil cekersiniz sonra lord olursunuz. Yuksek muhendisler genelde yonetici olarak ise basliyor ve korkunc kazaniyorlar.Almanyada master sahibi olmak Turkiyede doktora sahibi olmaktan daha degerli.
Kisaca, master of science derecesine sahibim. Ama yarim biraktigim doktora ve is hayatim hep kimya muh.yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum en fazla 3 yil cekersiniz sonra lord olursunuz. Yuksek muhendisler genelde yonetici olarak ise basliyor ve korkunc kazaniyorlar.Almanyada master sahibi olmak Turkiyede doktora sahibi olmaktan daha degerli.
Olmaz mi ? :) Siz dil ogrenmeye, gerek varsa denklik almaya odaklanin. Ozel firmalar dil ve denklik istemeyebiliyor. Ingilizce yeterli oluyor. Nerde yasadiginiza bagli. O biraz sans isi. O sekilde calisanlar da var. Ama dil ve denklik olmadan cok cok iyi kazanilmiyor, yine Turkiyeye gore cok iyi tabi ki.Ancak lisansim kimya muh. ama master biyoteknoloji. Bu da degerli olur mu?
Master da almanyadan. Lisansin da denkligi var.Olmaz mi ? :) Siz dil ogrenmeye, gerek varsa denklik almaya odaklanin. Ozel firmalar dil ve denklik istemeyebiliyor. Ingilizce yeterli oluyor. Nerde yasadiginiza bagli. O biraz sans isi. O sekilde calisanlar da var. Ama dil ve denklik olmadan cok cok iyi kazanilmiyor, yine Turkiyeye gore cok iyi tabi ki.
Dil olmadan nasıl Almanya'da master yaptın?Master da almanyadan. Lisansin da denkligi var.
En buyuk engel dil....
Tek korkum is bulamayip savrulmak....
Olmadi dili ogrenene kadar normal islerde calisirsiniz. Ozel internet kurslarini arastirin. Belki kursa gitmenize bile gerek kalmaz.Ben hic kursa gitmedim.Netkurslariyla B2-C1 seviyesine kadar geldim. Calisirken kolay oluyor.Benimki normal kurstan daha etkili,istediginiz zaman calisiyorum. Videolar ve ses kayitlari var.Master da almanyadan. Lisansin da denkligi var.
En buyuk engel dil....
Tek korkum is bulamayip savrulmak....
Hakkında hayırlısı olsunAlmanyadaki standartlarim, turkiyedekinin cok altinda. Ayrica, ben kucuk yastan beri yaz tatillerinde ya kolye kupe yapip satip harcligimi cikardim, ya da universite zamaninda ozel ders vererek, milletin odevlerini yaparak para kazanmayi basarmis biriyim. Turkiyede issiz kaldigim donemde bile, meslegime bakmadan yeter ki 2 kurus kazanayim diye ozel bir klinigin temizligini yaparak yasamaya devam etmis biriyim. Kisaca asla asalak degilim. Ama buraya gelince durumlar degisiyor. Neden mi? Oncelikle burada almanca ogrenmek zorundayim. Ve aylarca kursa gitmek zorundayim. Binlerce eurodan bahsediyorum. Adamakilli bir isim olmadan nasil odiycem bu parayi? Diyelim yine temizlikcilik yapiyorum, full time calisirken nasil kursa gidip dil ogrenirim? Bu durumda mecburen part time calismak zorundayim ve alacagim para az olacagindan yine devlet yardimi almak zorunda kaliyorum. Kisaca, tam bir kisir dongu....ama esimin calismamasi, tamamiyle tembel olusundan. Yok degismiyor. Surekli hic baslanmamis projeleri var ama icraat 0. Bu hal beni deli etmiyor mu? Etmez mi? Niye mi katlaniyorum? Hem sevgimden, hem de almanyada kalmak istiyorsam, evli kalmak durumundayim
Ancak lisansim kimya muh. ama master biyoteknoloji. Bu da degerli olur mu?
36 yaşındasınız ve henüz az ya da çok bir kariyer edinememişsiniz bence ilk hatanız bu olmuş.hayat sadece eğitim almak demek değil.sürekli gelir elde etmek aile kurmak en en önemlisi de evlat sahibi olmaktır eğer sağlık engeli yoksa.siz bu kararsızlıklarınızla korkarım bu gidişle hepsine geç kalacaksınız
Ben de psikolojik sorunları olan biriyim destek de alıyorum amacım eleştirmek değil ama bence sandığınızdan daha kötü durumunuz. Bi açtığınız konulara göz attım da olayları farklı algılıyor gibisiniz. Dengesizlik zaten var. Ciddi destek alın bence. Tek başınıza bir şey yapmayın ne yapsanız pişman olacak gibisiniz.
Şükür derken benim gibilerde varmış çünkü bende az çok böyleyim arkadaş çağırır oturmaya evde iş var gitsem aklım evde gitmesem aklım gezmede :)))Ne guzel, hayatta sukretmeniz gereken birseye vesile oldum
Ingilizce master programlari var bircok uni.deDil olmadan nasıl Almanya'da master yaptın?
Ciddi misiniz? Onerebileceginiz bir site var mi?Olmadi dili ogrenene kadar normal islerde calisirsiniz. Ozel internet kurslarini arastirin. Belki kursa gitmenize bile gerek kalmaz.Ben hic kursa gitmedim.Netkurslariyla B2-C1 seviyesine kadar geldim. Calisirken kolay oluyor.Benimki normal kurstan daha etkili,istediginiz zaman calisiyorum. Videolar ve ses kayitlari var.