‘Devam etmek istemedim, aradığımı bulamadım’ yeterli bir cevap bana göre. ‘Akademisyenlik istemediğimi farkettim ve yarım bıraktım, enerjimi oraya kanalize etmek istemedim’ dersiniz.
Eşim de Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birindeki yüksek lisansını 47834 senedir bitirmediği için bıraktı. Doktora da değil bakın yüksek lisans. Sonra da yurtdışında iş buldu, taşındık. Bir sürü iş görüşmesinde de neden bıraktığı soruldu, iş hayatıyla beraber yürütmek zor geldi dedi.
Bazı soruların cevabı çok basittir. Doktorayı bitirmemek sizi başladığı işi bitirmeyen,başarısız biri olarak gösterecek diye düşünüyorsunuz. Olayı ne kadar büyütürseniz o kadar büyüyecek..
İlla pHd skipper diye altını çizmenize gerek yok ayrıca. Başlama bırakma tarihi yazıp, veya bitme kısmına Tire çekip, parantez içinde de kaç dersin kaçından veya hangi derslerden geçtiğinizi yazabilirsiniz. Ya da işte 5 sene içinde ne yaptıysanız, ders geçme diye bişey yok sanırım doktorada..
Bununla beraber bu olay sizi o kadar strese sokmuş ki cvden direk doktora kısmını silseniz daha evla olacak herhalde, bu açıklama yapma derdinden cv gönderemez olmuşsunuz..
Sormadan edemedim, burcunuz nedir ?