• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

O zaman bi işe girin , bakın yanlış anlamayın ama 36 yaşında hala git gel yaşamak olağan bişey değil. Bi amacınız olmalı ,eşinizin de işi yoksa birlikte memlekete dönün bilmiyorum tabi ama bi karar verin zaman aleyhe işliyor
Esim hayatta donmez, calismadigi halde devletten para almak varken, istanbulda ne yapsin? Ben donersem esimi, almanyayi kaybederek donecegim....ve bu yuku nasil kaldiririm bilmiyorum

Benim ruh halimi bilseniz, cocuk yapmanin o melege en buyuk kotuluk oldugunu anlarsiniz. Kiyamam yapamam, gunaha girerim
Cocuk yapmama kararin su an icin cok dogru. Hayatindaki karisikliklari duzeltmeden cocuk yapma.

Online doktora fikri cok iyiymis. Dil kursun ne kadar surecek? Biter bitmez bir is bulup calismaya basla. 40000 tl, euro kazanan biri icin birkac aylik maas olacaktir zaten. Sonrada doktoraya baslarsin. Calismayla ikisini bir arada goturursun. Kendi ayaklarin uzerinde durmuş olursun

Cocuk yapmama kararin su an icin cok dogru. Hayatindaki karisikliklari duzeltmeden cocuk yapma.

Online doktora fikri cok iyiymis. Dil kursun ne kadar surecek? Biter bitmez bir is bulup calismaya basla. 40000 tl, euro kazanan biri icin birkac aylik maas olacaktir zaten. Sonrada doktoraya baslarsin. Calismayla ikisini bir arada goturursun. Kendi

Euro olarak duzgun bir isim olsa keske de odeyebilsem. Yaklasik 6000 euro....

Online doktora fikri cok iyiymis. Dil kursun ne kadar surecek? Biter bitmez bir is bulup calismaya basla. 40000 tl, euro kazanan biri icin birkac aylik maas olacaktir zaten. Sonrada doktoraya baslarsin. Calismayla ikisini bir arada goturursun. Kendi ayaklarin uzerinde durmuş olursun

Euro olarak duzgun bir isim olsa keske de odeyebilsem. Yaklasik 6000 euro

Öncelikle tamamen başka insanlar ne der kaygısından ötürü böyle davranıyorsunuz. Böyle düşünme vs demeyeceğim çünkü kolayca tam şu an kurtulabileceğiniz bir alışkanlık değil. Farkındalığınız olsun üzerine çalışın diye söylüyorum.

Bu kadar takıntılıysanız ben oralarda çalışırken doktoraya başvurmanızı onun parası ile azar azar ödeme yapmanızı önerirdim. Dil bariyeri konusunda elbet almanca şart koşmayan işler vardır, kasiyerlik vs hiç önemli değil ne olduğu. Hem bu işte çalışırken bir yandan da dilinizi geliştirirsiniz.
Diğer önerim üniversitelerde Teaching Assistant olarak iş bulmaya çalışmanız. %100 almanca eğitim verilmeyen bir üniversite bulursanız dili sorun edeceklerini düşünmüyorum Bu sayede hem para girer cebinize hem de diğer phd ve hocalarla tanışırsınız. Belki onlar öneride bulunurlar bursla alakalı ne yapmanız gerektiği konusunda sonuçta direk bu işin içindeler. Olmadı doktorayla birlikte götürürsünüz.
Baskalari ne dusunur diye yasadigim gercekten cok dogru.
Inanin burda bile "o kocaya deger mi" diyenleri okudukca geri gelmek istiyorum, "almanyada kal ve calis" diyenleri okuyunca dayan kizim duyorum.
Bir gidiyorum bir geliyorum...
Her an ucaga atlayip donebilirim. Sanki esimi ve burayi hic ozlemezmisim gibi geliyor, ama gidersem biraz gecince ya delirirsem?

Son düzenleme:
Aslinda hayatimin en basindan kaymasinin baska nedenleri var....

22 yasinda sifir beden hastaligi da denilen korkunc buyuk psikolojik bir hastaliga yakalandim: anoreksiya ve bulimia. Herkes ders calisirken, ben daha zayif nasil olabilirim diye ugrastim durdum. Ne universitede, ne us yerinde 1 kere bile ogle yemegine cikmadim, herkese "ben disarda yemek yemiyorum" bahanesi ile kandirmaya calistim. O kadar zayiftim ki, sanki millet anlamiyordu.

Simdi iyilestim. Belki de bu yuzden doktorayi gucumu toparlayip yapabilirim, ama belki de bu gucumu almancayi iyice ogrenip burada is aramaya yoneltmeliyim.

Kafam darma duman.

Kisaca, kendi hayatimin icine kendim ettim. Saglikli bir beyin olmayinca, saglikli dusunup saglikli adimlar da atamadim....

Ah benim kayip giden hayatim....

Turkiyedeki doktora bitse, yurtdisina cikmak cok kolay. E su anda da yurtdisindayim, ama tabi tek farkla: hem tecrubesiz hem issiz!

Aslinda hayatimin en basindan kaymasinin baska nedenleri var....

22 yasinda sifir beden hastaligi da denilen korkunc buyuk psikolojik bir hastaliga yakalandim: anoreksiya ve bulimia. Herkes ders calisirken, ben daha zayif nasil olabilirim diye ugrastim durdum. Ne universitede, ne us yerinde 1 kere bile ogle yemegine cikmadim, herkese "ben disarda yemek yemiyorum" bahanesi ile kandirmaya calistim. O kadar zayiftim ki, sanki millet anlamiyordu.

Simdi iyilestim. Belki de bu yuzden doktorayi gucumu toparlayip yapabilirim, ama belki de bu gucumu almancayi iyice ogrenip burada is aramaya yoneltmeliyim.

Kafam darma duman.

Kisaca, kendi hayatimin icine kendim ettim. Saglikli bir beyin olmayinca, saglikli dusunup saglikli adimlar da atamadim....

Ah benim kayip giden hayatim....

Turkiyedeki doktora bitse, yurtdisina cikmak cok kolay. E su anda da yurtdisindayim, ama tabi tek farkla: hem tecrubesiz hem issiz!

Turkiyede doktora yapinca yurtdışına çıkmanın çok kolay olacağına emin misin?

Turkiyede aldigin egitim yurt disinda is bulma acisindan sana cok büyük bir arti kazandirmayacak. Ayrica her zaman ab vatandasi veya oturma izni olanlardan bir adim geride olacaksin çünkü çok ekstra niteliklere sahip degilsen hicbir şirket sana calisma izni cikarmakla ugrasmaz.

Turkiyede aldigin egitim yurt disinda is bulma acisindan sana cok büyük bir arti kazandirmayacak. Ayrica her zaman ab vatandasi veya oturma izni olanlardan bir adim geride olacaksin çünkü çok ekstra niteliklere sahip degilsen hicbir şirket sana calisma izni cikarmakla ugrasmaz.
O zaman yapmam gereken : sus otur oturdugun yerde

Iyi bir doktora bitirirsen, post doc kadrosu icin basvurursun. Hazir yurtdisindayken de is ararsin

Yurtdisinda oldugum icin yerimde olmak isteyen binlerce kisi var ve ben "turkiyede kendimi daha guvendigim yerde ailemin yaninda kalip doktoraya mi devam edeyim" yoksa "yurtdisinda belirsizligin icinde kendime yol mu cizmeye calisayim" diye cirpinip duruyorum

Iyi bir doktora bitirirsen, post doc kadrosu icin basvurursun. Hazir yurtdisindayken de is ararsin

Daha önce turkiyeye dönmeyi denemissin. Anlattığına göre esini ve yurtdışıni ozleyip geri dönmek istemissin. Denedigin seyi simdi tekrar deneyeceksin. Sonucun farkli olacagindan emin olman, kendine bu konuda guvenmen lazım. O da senin ic dunyana ve psikolojine bağlı bir durum.

Daha önce turkiyeye dönmeyi denemissin. Anlattığına göre esini ve yurtdışıni ozleyip geri dönmek istemissin. Denedigin seyi simdi tekrar deneyeceksin. Sonucun farkli olacagindan emin olman, kendine bu konuda guvenmen lazım. O da senin ic dunyana ve psikolojine bağlı bir durum.
Bu sefer beni bagliyacak tek sey doktorama siki siki tutunmak....
Ve icilecek olan avucla ilac.
Burda da okul okul diye yirtiniyorum.
Ve belirsiz gelecegim icin yirtiniyorum....
Ve ben kendimi burada guvende hissetmiyorum
Ben annemin babamin evinde guvendeyim....
Evet 36 yasinda koca kazik kadin olarak korunmaya ihtiyac duyuyorum

Bu sefer beni bagliyacak tek sey doktorama siki siki tutunmak....
Ve icilecek olan avucla ilac.
Burda da okul okul diye yirtiniyorum.
Ve belirsiz gelecegim icin yirtiniyorum....
Ve ben kendimi burada guvende hissetmiyorum
Ben annemin babamin evinde guvendeyim....
Evet 36 yasinda koca kazik kadin olarak korunmaya ihtiyac duyuyorum

Kocan tüm bu hikayenin neresinde peki? Yani sanki ortada bir evlilik yokmuş gibi düşünüyorsun. Doktora ile almanyada kalma arasinda seçim yapmaya çalışıyorsun sanki.

Kocan tüm bu hikayenin neresinde peki? Yani sanki ortada bir evlilik yokmuş gibi düşünüyorsun. Doktora ile almanyada kalma arasinda seçim yapmaya çalışıyorsun sanki.
Aslinda cok guzel bir konuya degindiniz...
Benimki sevgi mi bagimlilik mi ben dahi bilemiyorum. Birlikte zaman gecirmekten hoslandigim, yalniz kalmamak icin beraber oldugum, almanya kapisini bana acan kisi olarak goruyorum sanirim. Evlenmeden once deli gibi asiktim, sonra o ask sondu, hatta cinsel olarak da inanilmaz soguk birine donustum. Opusmeyi sarilmayi seviyorum ama dokunmasa, hayatta neden dokunmadin demem, yillardir boyle....
Esimin en sevdigim bir ozelligi var ama. Ben hayatta mutfaga girip yemek yapmam, o hepsini yapar, sofrayi dahi o hazirlar.
Eger almanyadan gidersem, oturum gider....herkesin gelmek icin yirtindigi bu yeri ellerimle kaybetmis olacagim dusuncesi bile nefesimi daraltiyor.
Diger yandan, ikinci kez kabul almak icin taklalar attigim doktorami laybediyor oldugum icin de nefesim daraliyor....
Esim caliskan biri degil, haftada 10 saatlik calisir, rahatina duskundur. Gelecek beklentisi yok, tek istedigi "saglikli ve mutlu yasamak" bu tempoda calismayla ilerde en fazla 500 € emekli maasi alir, ki o da yetmeyecegi icin yine yardim alir. Gerci ailesinden miras kalacak olan evler var turkiyede, kiraya verir, onlarla gecinir....
O kadar belirsiz bir gelecek ki onunla. Neyine guveneyim, neyine guvenmeyeyim isin icinden cikamiyorum

Dun esimle uzun uzun konustum.
Dedim ki , bak doktorayi mastera cevireyim, 2 sene....3 aylik ders donemlerimde istanbulda olurum, sonra gelirim, tezi de berlinde yazarim, yani git gel yaparak devam ederiz. Sonra da biter.
Kesinlikle kabul etmiyor "turkiyeye gittigin an bosaniyoruz, ben benimle burada yasayan kadin istiyorum, sen o sekilde bilerek evlendin" diyor....
Evet oyle, bilerek evlendim ama zaman icinde farkliliklar olamaz mi?
Gitsem bir dert....
Kalsam bur dert....
Bir profesorum "bu adam icin kariyerini yakmaya deger mi" diyor bir baskasi "yurtdisindasin, ne doktorasi yahu, kur hayatini" diyor.
Ailem kesinlikle pisman olacagimi dusunuyor....bircok kisi burada kalmamin kotu olacagini dusunuyor, bir kisim ise oj be yurtdisindasin diyor....
Beyin devrelerim yaniyor....

Back
X