resmen sınırlarımı zorluyor sanki...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Günaydın arkadaşlar, bu sabah canım çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. Dün kayınvalidemlerdeydik, oğlum biraz hareketli bir çocuk kayınvalidemde yaşının verdiği yorgunlukla sanırım biraz fazla tahammülsüz. Oğlumun kulağını çekti yaramazlık yaptığı için, çok ağladı oğlumda. Ağlama sebebi cildinde problem var sürekli kuru bir cilde sahip bu yüzden kulak memesinin alt kısımlarında sürekli yara oluşuyor doktorun verdiği kremi kullanmama rağmen. Bende anne keşke kulağını çekmeseydin yara var ya kulağında çok yanıyor canı, sende unuttun herhalde birden çünkü daha önce konuşmuştuk seninle bu konuyu okulda öğretmeni çekmişti bir kez ben gidip öğretmeniyle de bu özel durumunu konuşmuştum dedim. Söylediğim sadece bu kadar, 5-10 dakika sonra eşim hadi gidelim dedi ben dahil kimse birden ne olduğunu anlamadı. Yolda ne oldu birdenbire dedim yok bir şey dedi ama surat beş karış. Eve geldik, açtı ağzını yumdu gözünü resmen, yok işte oğlum yaramazmış ne olmuş annesi kulağını çektiyse, annesiyle öğretmen bir miymiş saydı saydı sonra 7 yaşındaki oğluma döndü bağırdı akıllı dur lan artık senin yüzünden huzurumuz kalmadı diye bağırmaya başladı oğlum korktu ablasının odasına gitti bende gittim yanına çocuk resmen titriyor. Sarıldım oğluma bir süre sonra salona gittim çocuklar odadayken huzurumuzu o çocuk değil sen bozuyorsun ne dedim şimdi ben, annene kötü bir laf mı söyledim ne yaptım söylesene dedim. Annenin bu zamana kadar yaptıklarını çok iyi biliyorsun ne oldu da birden annen melek oldu acaba dedim. Gerçi annen ister melek olsun ister şeytan beni ilgilendirmez şu an suçlu da o değil zaten mesele sensin. Artık sana katlanamıyorum bıktım ayrıca bu bağırıp çağırmalarınla eskiden olsa korkutabilirdin ama şimdi ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın bunu da sakın unutma dedim. Çocukları aldım biraz hava almak için çıktım. Dolaştık biraz çocuklarla sonra onlara yemek yedirdim eve geldik uyuyor gamsız adam. Hiç uyandırmadık zaten oğlum yanına yanaşamadı, çocuklar banyo yaptı biraz oturduk sonra bizde uyuduk. Sabahta çok erken gittiği için görmedim. Ben şimdi bu adama nasıl bir tavır sergileyeyim siz olsanız bundan sonraki tutumuzun ne olurdu.

Bende anne keşke kulağını çekmeseydin yara var ya kulağında çok yanıyor canı, sende unuttun herhalde birden çünkü daha önce konuşmuştuk seninle bu konuyu okulda öğretmeni çekmişti bir kez ben gidip öğretmeniyle de bu özel durumunu konuşmuştum dedim.

Ne kadar iyi niyetli bir yaklaşım

Benim çocuğumun kulağını biri çekse onu parçalardım herhalde

Kim olursa olsun

Kayınvaliden cins. Çocuğun kulağını çekemez. Uyarabilir sadece. Eğitimde dayağın yeri yok. Ayrıca 7 yaşında çocuk. Misafir olarak gittiği yerde kibarca oturmasını bekleyemez kimse.

Yalnız sorun kocan. Bu ilkse al karşına konuş. Beraber süper dadı izleyin her akşam. Nette bölümleri var. Çok öğretici. Devamlı böyle çocuklara karşı sertse karar senin. Çocukların psikolojisinden önemli değil kocanın anasının evinin dağılması.

Kayınvaliden cins. Çocuğun kulağını çekemez. Uyarabilir sadece. Eğitimde dayağın yeri yok. Ayrıca 7 yaşında çocuk. Misafir olarak gittiği yerde kibarca oturmasını bekleyemez kimse.

Yalnız sorun kocan. Bu ilkse al karşına konuş. Beraber süper dadı izleyin her akşam. Nette bölümleri var. Çok öğretici. Devamlı böyle çocuklara karşı sertse karar senin. Çocukların psikolojisinden önemli değil kocanın anasının evinin dağılması.

Son zamanlarda çocuklarına karşı oldukça tahammülsüz bir çıt çıksın istemiyor evde, benim de sabrım sınıra dayandı işin sonu hiç iyiye gitmiyor kendini bir an önce toparlamaz böyle devam ederse.

kayınvaliden bu özel durumu bilerek yaptıysa biraz kötü olmuş. ama şunu da anlamam. kayınvalidem kulak çekti diye de ona saldırmam ben. kulağında bir problem olmaz ise çeksin varsın. sanki ben çekmiyor muyum?

bu konuda dek problemli sadece eşiniz...

Çocuğun kulağı yara olmasaydı çekebilir miydi yani..
Sizin uyarınız öyle olmuş..
Siz orda kulağını çekemeyeceğini söyleyecektiniz..
Aynısını eşinize de söyleyecektiniz..
Böyle insanların arasında yaramaz da olur çocuğunuz bir süre sonra arsız da olur..

Tabii ki kulağı yara olmasaydı da çekemezdi benim anlayışıma göre ne babaanne ne anneanne ne de bir başkası kimse çekemez ama eşime göre babaannesi ne olmuş çekmişse. Ben sert bir şekilde uyarmamak adına o şekilde izah etmeye çalıştım kayınvalide yine anlamadı (ki zaten benim tavrımı da biliyor daha önce çok kez ikaz ettim) artık yoruldum ona bir şey anlatmaya iyilikle farklı türlü anlatmaya çalışıyorum belki bu şekilde anlar diye ama yok yine yok. Eşim annemin her yaptığı gözüne batıyor dedi bir de utanmadan. Daha önce de kızıma o.... diye bir küfür etmişti sözüm ona ağzından kaçmış sinirle söylemiş o öyle söyleyince öyle mi oluyormuş diye savunmaya geçti konuştuğumda düşünün artık hatasını dahi kabullenmeyen bir kayınvalidem var maaselef.

kayınvaliden bu özel durumu bilerek yaptıysa biraz kötü olmuş. ama şunu da anlamam. kayınvalidem kulak çekti diye de ona saldırmam ben. kulağında bir problem olmaz ise çeksin varsın. sanki ben çekmiyor muyum?

Zaten kayınvalidem sorunlu bir insan ama beni o değil eşim ilgilendirir ve aynı zamanda eşimin tavrı hareketleri ama illa diyor ki ben ö... geldim ö... gideceğim hiç düzelmeyeceğim. O kadar sinirliyim ki anlatamam

Zaten kayınvalidem sorunlu bir insan ama beni o değil eşim ilgilendirir ve aynı zamanda eşimin tavrı hareketleri ama illa diyor ki ben ö... geldim ö... gideceğim hiç düzelmeyeceğim. O kadar sinirliyim ki anlatamam

sadeci şunu söyleyebilirim. 18 senelik evli bir bayan olarak, eşinin annesi şeytan olsa, eşine melek. sakın ama sakın annesini kötüleyeci, yada bunu ima edici, yada onun yanında kendi oğlunuza 'benim oğlum ah güzel oğlum deme'. onlar herşeyin en iyisini bilir, onlar bugünü kadar 3-5 çoçuk yetiştirmiştir. adam olmuşta beni beğenmiyor olursun. bırak çeksin. ağlar ağlar susar çoçuğunuz... ölüm yok ucunda neticede. emin olun 3-5 sene sonra bu yaptıklarınıza kendiniz bile güleceksiniz.

eşine söyleyecek sözüm yok. eşin abartmış ne söylediğini bilmemiş. onu da sen çözeceksin :)

kayınvalide de eşinizde problemli.Sorun olduğu bildiği bir durumu sırf acıtmak için yapmış, bu mu normal? Biraz fazla nezaketli davranıyorsunuz bana göre, kv bulmuş yolu hooop şikayetle üstünüze salmalar kocanızı. Tavrım net olurdu, yüzüne bile bakmazdım kocanın aklı başına gelene kadar. Kendi anasının saçmalıkları yüzünden benim evladım azar işitecek, benim huzurum kaçacak.Yok öyle.

Siz de çekmeyin çocuğunuzun kulağını..
Neden çekiyorsunuz ki?
Hata mı yaptı? Ona anlayana kadar anlatın neden hata olduğunu..
Siz hata yaptığınızda biri canınızı acıtsa hoşunuza gider miydi?
Savunmasız size gücü yetmeyen birinin canını acıtarak ceza vermek rahatsız etmiyor mu sizi?
Hele bir başkasının sizin çocuğunuzunu canını acıtmasına nasıl varsın olsun diyebiliyorsunuz?
Çocuk o..
Hata yapa yapa öğrenecek doğruyu..
Ve bizleri örnek alarak büyüyecek..

Eğer çocukta bir sorun varsa bu tamamen bizim yaptığımız yanlıştan dolayıdır unutmayın..

kayınvalide de eşinizde problemli.Sorun olduğu bildiği bir durumu sırf acıtmak için yapmış, bu mu normal? Biraz fazla nezaketli davranıyorsunuz bana göre, kv bulmuş yolu hooop şikayetle üstünüze salmalar kocanızı. Tavrım net olurdu, yüzüne bile bakmazdım kocanın aklı başına gelene kadar. Kendi anasının saçmalıkları yüzünden benim evladım azar işitecek, benim huzurum kaçacak.Yok öyle.

Aslında nezaketli davranmaktan öte laf anlamadıkları için artık nasıl anlatabilirim onu şaşırdım durumdayım. Sert şekilde ikaz ettiğimde oldu o zamanda ayıldı bayıldı, çarpıntısı tuttu tansiyonu yükseldi yine suçlu ben oldum.

Aslında nezaketli davranmaktan öte laf anlamadıkları için artık nasıl anlatabilirim onu şaşırdım durumdayım. Sert şekilde ikaz ettiğimde oldu o zamanda ayıldı bayıldı, çarpıntısı tuttu tansiyonu yükseldi yine suçlu ben oldum.
tam klasik bir kv portresi.Ayılıp bayılmalar.bayılınca bırakın hiç ilgilenmeyin o kendine geliyor 5/10 dk sonra :) İşiniz zor.Yapabiliyorsanız görüşmeyi kesin.Ya da minimuma indirin.

Siz de çekmeyin çocuğunuzun kulağını..
Neden çekiyorsunuz ki?
Hata mı yaptı? Ona anlayana kadar anlatın neden hata olduğunu..
Siz hata yaptığınızda biri canınızı acıtsa hoşunuza gider miydi?
Savunmasız size gücü yetmeyen birinin canını acıtarak ceza vermek rahatsız etmiyor mu sizi?
Hele bir başkasının sizin çocuğunuzunu canını acıtmasına nasıl varsın olsun diyebiliyorsunuz?
Çocuk o..
Hata yapa yapa öğrenecek doğruyu..
Ve bizleri örnek alarak büyüyecek..

Eğer çocukta bir sorun varsa bu tamamen bizim yaptığımız yanlıştan dolayıdır unutmayın..

bu söylediklerinize tamamen katılıyorum. ama bazen insanın tıkandığı zamanlar olur. anlatırsınız anlamaz. bunun ucu çocuğunuzun sağlığına ve yaşamını tehlike atacak şeylere dayanırsa çekersiniz. oğlum 16 kızım 10 yaşında. biz o günleri geride bıraktık şükür. ama iyi niyetli kayınvalidem, annem, teyzeleri, amcası çekerse kulağını hiçte sorun yaratmam. koparmıyor sonuçta. bu benim düşüncem. diğer düşüncelere de saygı duyarım.

sadeci şunu söyleyebilirim. 18 senelik evli bir bayan olarak, eşinin annesi şeytan olsa, eşine melek. sakın ama sakın annesini kötüleyeci, yada bunu ima edici, yada onun yanında kendi oğlunuza 'benim oğlum ah güzel oğlum deme'. onlar herşeyin en iyisini bilir, onlar bugünü kadar 3-5 çoçuk yetiştirmiştir. adam olmuşta beni beğenmiyor olursun. bırak çeksin. ağlar ağlar susar çoçuğunuz... ölüm yok ucunda neticede. emin olun 3-5 sene sonra bu yaptıklarınıza kendiniz bile güleceksiniz.

eşine söyleyecek sözüm yok. eşin abartmış ne söylediğini bilmemiş. onu da sen çözeceksin :)
Ucunda ölüm olmadığını biliyoruz. Psikolojisi bozuk, kızınca karısını öldüren manyakları bu jenerasyon yetiştirdi unutma.

Ve çocuğumun ben dahil hiç kimse canını yakamaz. Net.

tam klasik bir kv portresi.Ayılıp bayılmalar.bayılınca bırakın hiç ilgilenmeyin o kendine geliyor 5/10 dk sonra :) İşiniz zor.Yapabiliyorsanız görüşmeyi kesin.Ya da minimuma indirin.

Zaten hiç ilgilenmiyorum inanın bana ilgilenmek içimden gelmiyor artık çünkü numara yaptığını biliyorum, fakat oğlu bir şey olduğunda annem hasta görmüyor musun? diyor. Numara yapıyor annen hasta filan değil siz evde yokken turp gibi siz gelince ayılıp bayılıyor oh ne güzel illa bende mi öyle olayım numara mı yapayım kıymet bilmen için dedim sustu kaldı.

Biri benim çocuğumun kulağını çekecek ve ben kibarca uyaracağım!!! Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya? Demekki sizin eğitim tarzınızdada şiddet var ki,bu size normal geliyor. Kulağında yara var çekme diyorsunuz sadece.. Yara olmasa sorun yok.. Yazıklar olsun,ne diyeyim.. Şiddeti bi kenara bırak,ses dahi yükseltilmez çocuğa.. Hele toplum içinde asla.. Sonra özgüvensiz,saldırgan ilerde şiddeti normal gören eşine çocuklarına şiddet uygulayan,özgüveni olmadığı için şiddetle kendini kanıtlamaya çalışan tipler olacaklar.
Ailece psikologa gitmelisiniz..

Zaten hiç ilgilenmiyorum inanın bana ilgilenmek içimden gelmiyor artık çünkü numara yaptığını biliyorum, fakat oğlu bir şey olduğunda annem hasta görmüyor musun? diyor. Numara yapıyor annen hasta filan değil siz evde yokken turp gibi siz gelince ayılıp bayılıyor oh ne güzel illa bende mi öyle olayım numara mı yapayım kıymet bilmen için dedim sustu kaldı.
anneleri şeytan olsa gör mü yor lar.Bu da başlı başına bir erkekten nefret sebebi. Kendi eşimden biliyorum.çok oturaklı, efendi, hakkaniyetli, sözü sohbeti dinlenen adam, ailesi karşısında ezik bir tipe dönüşüyor. Onların yaptığı en rezil olay bile ona güzel geliyor. Yanlışa yanlış diyemiyor. Valla gerekirse sizde öyle olun.dediğim gibi ya görüşmeyi kesin, ya da maalesef oyunu kuralını göre oynayın. Yoksa bu çirkeflikle kafayı yedirtirler insana.

Back
X