resmen sınırlarımı zorluyor sanki...

çocuk bu yaramaz olur normal
yaşlıdır tahammülsüzdür bazıları normal( bu yüzden pek başbaşa bırakılmaması yanayım)
sizin tepkiniz dozajında normal
en büyük problem eşinizde
eşinizle birkaç gün mesafeli olun hatalı olduğunu kabullensin (ama hatalıyım demez bunu beklemeyin)

Biri benim çocuğumun kulağını çekecek ve ben kibarca uyaracağım!!! Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya? Demekki sizin eğitim tarzınızdada şiddet var ki,bu size normal geliyor. Kulağında yara var çekme diyorsunuz sadece.. Yara olmasa sorun yok.. Yazıklar olsun,ne diyeyim.. Şiddeti bi kenara bırak,ses dahi yükseltilmez çocuğa.. Hele toplum içinde asla.. Sonra özgüvensiz,saldırgan ilerde şiddeti normal gören eşine çocuklarına şiddet uygulayan,özgüveni olmadığı için şiddetle kendini kanıtlamaya çalışan tipler olacaklar.
Ailece psikologa gitmelisiniz..

Sanırım sizde bir şeye sinirlisiniz ve burada benim konumu kendinize stres topu yaptınız. Benim eğitim tarzımı bilmeden yorum yapmak çok kolay değil mi? Bazı insanlara bazı şeyleri sert dille anlatamıyorsanız elinizden bir şey gelmiyorsa artık bu yolu seçebiliyorsunuz. Kaldı ki bana göre normal bir durum olmadığını kimsenin böyle bir hakkının olmadığını ama sert şekilde uyarmaya kalktığımda ayılıp bayıldığını ve her koşulda suçlu ben olduğumu anlattım.

çocuk bu yaramaz olur normal
yaşlıdır tahammülsüzdür bazıları normal( bu yüzden pek başbaşa bırakılmaması yanayım)
sizin tepkiniz dozajında normal
en büyük problem eşinizde
eşinizle birkaç gün mesafeli olun hatalı olduğunu kabullensin (ama hatalıyım demez bunu beklemeyin)

Aslında çocuklarım konusunda tavrım hep nettir. Kimsenin şiddet ya da ses yükseltmesine tahammülümün olmadığını herkes biliyor. Ama işte anlatamıyorum asıl mesele de burada başlıyor sanırım. Eşimin yüzüne dahi bakasım gelmiyor o kadar kırgınım ki hatasını anlayacak eminim ama dediğiniz gibi bunu dile getirmeyecek etrafımda pervane dolaşarak belli etmeye çalışacak ama o bile sanki bu sefer pek işe yaramayacak.

Kayinvaliden tahammul edemiyorsa cocuga anlarim.En iyisi gitmemek
Ben olsam gitmem ,benzeri sorunlar yakinlarimda yasandi
Hala israrla cocugu istenmedigi yere goturulmesine karsiyim ben
Oz annemde olsa tahammulsuz se goturmem

üzgünüm ama sizin kocanızdan bir halt olmaz

Dün akşam bunu bende çok iyi anladım galiba. Son zamanlarda bir halt olmayacağı kesinleşti eğer bu tutumunu değiştirip eskiye dönmezse iyi şeyler olmayacak ikimizin hayatında da orası kesin. Eski adam gitti yerine bambaşka bir adam geldi resmen onu tanıyamıyorum 14 yıllık evliyim ve ben son günlerde kocamı tanıyamıyorum bu çok acı değil mi?

Kayinvaliden tahammul edemiyorsa cocuga anlarim.En iyisi gitmemek
Ben olsam gitmem ,benzeri sorunlar yakinlarimda yasandi
Hala israrla cocugu istenmedigi yere goturulmesine karsiyim ben
Oz annemde olsa tahammulsuz se goturmem

İstemiyor değil ki, 2 hafta gitmeyelim neden gelmiyorsunuz diye kızımı arıyor sizi çok özledim her gün ağlıyorum torunlarım burnumda tütüyor kurban olayım ben size diye başlıyor ve sonunda gelin çocukları bana göstermiyor oluyor.

Sanırım sizde bir şeye sinirlisiniz ve burada benim konumu kendinize stres topu yaptınız. Benim eğitim tarzımı bilmeden yorum yapmak çok kolay değil mi? Bazı insanlara bazı şeyleri sert dille anlatamıyorsanız elinizden bir şey gelmiyorsa artık bu yolu seçebiliyorsunuz. Kaldı ki bana göre normal bir durum olmadığını kimsenin böyle bir hakkının olmadığını ama sert şekilde uyarmaya kalktığımda ayılıp bayıldığını ve her koşulda suçlu ben olduğumu anlattım.

Ayılıp bayılsın size ne ki?
Sizin anneniz mi?

Sizin sorumlu olduğunuz 1 tane canlı var bu dünyada, o da çocuğunuz. Bu kadar kolay harcamayın Allah aşkına.

Ölmez diyen anneler var, üzüldüm açıkçası. Bugün psikoloğa giden/imkanı olmadığı için gidemeyen ama gitmesi gereken bir sürü insanın geçmişinde bu tarz "şiddet" öyküleri var.
Kulak çekmeyi bu kadar hafife almayın, lütfen.

Hasta olan (psikolojik tabi) kayınvalidenizin bu probleminin bedelini de siz ödemeyin, kendi çocuğunuza ödetmeyin.

Bırakın ayılsın bayılsın. sizin tavrınız net olsun yeter.

"KİMSE BENİM ÇOCUĞUMA ŞİDDET UYGULAYAMAZ"

Bu kadar.

Ayılıp bayılsın size ne ki?
Sizin anneniz mi?

Sizin sorumlu olduğunuz 1 tane canlı var bu dünyada, o da çocuğunuz. Bu kadar kolay harcamayın Allah aşkına.

Ölmez diyen anneler var, üzüldüm açıkçası. Bugün psikoloğa giden/imkanı olmadığı için gidemeyen ama gitmesi gereken bir sürü insanın geçmişinde bu tarz "şiddet" öyküleri var.
Kulak çekmeyi bu kadar hafife almayın, lütfen.

Hasta olan (psikolojik tabi) kayınvalidenizin bu probleminin bedelini de siz ödemeyin, kendi çocuğunuza ödetmeyin.

Bırakın ayılsın bayılsın. sizin tavrınız net olsun yeter.

"KİMSE BENİM ÇOCUĞUMA ŞİDDET UYGULAYAMAZ"

Bu kadar.

Bu cümleyi kaç kez kurdum sayısını dahi hatırlamıyorum. Ben söylemedim ben çekmedim diye savunmaya geçiyor akşamda zaten kulağını tuttum çekmedim ben manyak mıyım torunumun kulağını çekeyim her şeyi abartıyorsun sen zaten dedi ve mağdur rolü yaptı. Sonra evde biz birbirimize girdik çünkü annesi çekmemiş sadece tutmuş inanın o kadar bıktım ki anlatamam. Aslında oğluda kabul ediyor ve bana utanmadan benim annem cahil tamam kabul ediyorum hafif dengesiz de ama sen idare edeceksin hoş göreceksin yapacak başka da bir şeyim yok diyor bana. Kendisi bile anasını idare edemezken benden idare etmemi bekliyor artık ne diyeceğimi ne konuşacağımı bile şaşırdım yemin ederim ki.

Gün içinde genel olarak sinirliyim,öyle konularla uğraşıyorum ki aksi mümkün ol muyor.. Hangi konuya sinirliysem o konuda kalır. Kimseyi yada hiçbir kişiyi stres topum yapmam..
Eğitim tarzınızı kurcalamaya gerek yok,verdiğiniz tepki birçok şeyi açıklıyor zaten.
Tepki verdiğinizde ayılıp bayılıyorlarsa bırak bayılsın. Ne sen bu hareketi yap benim çocuğuma nede ben sana tepki vereyim boşuna bayılma de..
Evlat.. Ayılandan,bayılandan,kocadan herkesten önde gelen şey.. En yakınım dahil kılına zarar verecek olsa,bilsem ki canımdan olacağım onun pahasına korurum yavrumu.
Kimse benim çocuğuma zarar veremez. Okadar net..

Günaydın arkadaşlar, bu sabah canım çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. Dün kayınvalidemlerdeydik, oğlum biraz hareketli bir çocuk kayınvalidemde yaşının verdiği yorgunlukla sanırım biraz fazla tahammülsüz. Oğlumun kulağını çekti yaramazlık yaptığı için, çok ağladı oğlumda. Ağlama sebebi cildinde problem var sürekli kuru bir cilde sahip bu yüzden kulak memesinin alt kısımlarında sürekli yara oluşuyor doktorun verdiği kremi kullanmama rağmen. Bende anne keşke kulağını çekmeseydin yara var ya kulağında çok yanıyor canı, sende unuttun herhalde birden çünkü daha önce konuşmuştuk seninle bu konuyu okulda öğretmeni çekmişti bir kez ben gidip öğretmeniyle de bu özel durumunu konuşmuştum dedim. Söylediğim sadece bu kadar, 5-10 dakika sonra eşim hadi gidelim dedi ben dahil kimse birden ne olduğunu anlamadı. Yolda ne oldu birdenbire dedim yok bir şey dedi ama surat beş karış. Eve geldik, açtı ağzını yumdu gözünü resmen, yok işte oğlum yaramazmış ne olmuş annesi kulağını çektiyse, annesiyle öğretmen bir miymiş saydı saydı sonra 7 yaşındaki oğluma döndü bağırdı akıllı dur lan artık senin yüzünden huzurumuz kalmadı diye bağırmaya başladı oğlum korktu ablasının odasına gitti bende gittim yanına çocuk resmen titriyor. Sarıldım oğluma bir süre sonra salona gittim çocuklar odadayken huzurumuzu o çocuk değil sen bozuyorsun ne dedim şimdi ben, annene kötü bir laf mı söyledim ne yaptım söylesene dedim. Annenin bu zamana kadar yaptıklarını çok iyi biliyorsun ne oldu da birden annen melek oldu acaba dedim. Gerçi annen ister melek olsun ister şeytan beni ilgilendirmez şu an suçlu da o değil zaten mesele sensin. Artık sana katlanamıyorum bıktım ayrıca bu bağırıp çağırmalarınla eskiden olsa korkutabilirdin ama şimdi ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın bunu da sakın unutma dedim. Çocukları aldım biraz hava almak için çıktım. Dolaştık biraz çocuklarla sonra onlara yemek yedirdim eve geldik uyuyor gamsız adam. Hiç uyandırmadık zaten oğlum yanına yanaşamadı, çocuklar banyo yaptı biraz oturduk sonra bizde uyuduk. Sabahta çok erken gittiği için görmedim. Ben şimdi bu adama nasıl bir tavır sergileyeyim siz olsanız bundan sonraki tutumuzun ne olurdu.

Oyle babanne olmaz olsun, oglunun bir damla goz yasinin yasli burusmus anasina degisen kocada olmaz olsun o ve onun benzeri zihniyetteki tum adamlari bir kogusa kapatli bence topluma zararli bu zihniyet cunku.
cocuk bu illa yaramazlik yapacak nail kiyipta babanne olarak zarar verirsin sen anasi boyle vicdansiz olanin oglundan ne beklersin ayni kadin buyutmus nihayetinde.

Gün içinde genel olarak sinirliyim,öyle konularla uğraşıyorum ki aksi mümkün ol muyor.. Hangi konuya sinirliysem o konuda kalır. Kimseyi yada hiçbir kişiyi stres topum yapmam..
Eğitim tarzınızı kurcalamaya gerek yok,verdiğiniz tepki birçok şeyi açıklıyor zaten.
Tepki verdiğinizde ayılıp bayılıyorlarsa bırak bayılsın. Ne sen bu hareketi yap benim çocuğuma nede ben sana tepki vereyim boşuna bayılma de..
Evlat.. Ayılandan,bayılandan,kocadan herkesten önde gelen şey.. En yakınım dahil kılına zarar verecek olsa,bilsem ki canımdan olacağım onun pahasına korurum yavrumu.
Kimse benim çocuğuma zarar veremez. Okadar net..

Belli olan nedir bilemiyorum, şu dünyadaki en değerli varlıklarım onlar benim. Kaldı ki asla şiddet kullanmadım kullanmam da ve kimsenin kullanmasına da müsaade etmem ama ne kadar anlatırsan anlat ne kadar sert tepki verirsen ver karşındaki anlamıyorsa ve sırf sen bu konuda tavır koydun diye seni sinirlendirmek için bilerek yapıyorsa bari bir de bu şekilde konuşayım diye düşünüyorsun. Anlamayan insana laf anlatmak o kadar zor ki.

Bu cümleyi kaç kez kurdum sayısını dahi hatırlamıyorum. Ben söylemedim ben çekmedim diye savunmaya geçiyor akşamda zaten kulağını tuttum çekmedim ben manyak mıyım torunumun kulağını çekeyim her şeyi abartıyorsun sen zaten dedi ve mağdur rolü yaptı. Sonra evde biz birbirimize girdik çünkü annesi çekmemiş sadece tutmuş inanın o kadar bıktım ki anlatamam. Aslında oğluda kabul ediyor ve bana utanmadan benim annem cahil tamam kabul ediyorum hafif dengesiz de ama sen idare edeceksin hoş göreceksin yapacak başka da bir şeyim yok diyor bana. Kendisi bile anasını idare edemezken benden idare etmemi bekliyor artık ne diyeceğimi ne konuşacağımı bile şaşırdım yemin ederim ki.

Bir insan durup dururken başka birinin kulağını neden tutar?

Çekmedim, sadece tuttum dediğinde "tutma o zaman" diyeceksiniz.

Siz eşinize taviz veriyorsunuz, neden eşiniz sizi "idare" etmiyor acaba? Neden o idare edilen hep "cahil, dengesiz" anneleri oluyor acaba? Kendinize bu soruyu sorun ve cevabı düşünün bence.

Madem dengesizler idare ediliyor, siz de dengesiz olun. Bağırın, çağırın, ayılın, bayılın.

Kalkıp bir de çocuklarımcanlarım diye nick almışsınız.

Çocuğun kulağı yara olmasaydı çekebilir miydi yani..
Sizin uyarınız öyle olmuş..
Siz orda kulağını çekemeyeceğini söyleyecektiniz..
Aynısını eşinize de söyleyecektiniz..
Böyle insanların arasında yaramaz da olur çocuğunuz bir süre sonra arsız da olur..

bide oyle demis olsa manyak kocasi kim bilir daha neler yapacakti ..

Oyle babanne olmaz olsun, oglunun bir damla goz yasinin yasli burusmus anasina degisen kocada olmaz olsun o ve onun benzeri zihniyetteki tum adamlari bir kogusa kapatli bence topluma zararli bu zihniyet cunku.
cocuk bu illa yaramazlik yapacak nail kiyipta babanne olarak zarar verirsin sen anasi boyle vicdansiz olanin oglundan ne beklersin ayni kadin buyutmus nihayetinde.

Gece salonda yattı bir ara kalktım lavaboya salona baktım uyuyor ve aklımdan geçen acaba boğsam mı bu adamı, anasından da ondan da kurtulmuş olurum böylece. Düşün psikolojimi ne hale getirdiklerini.

Gece salonda yattı bir ara kalktım lavaboya salona baktım uyuyor ve aklımdan geçen acaba boğsam mı bu adamı, anasından da ondan da kurtulmuş olurum böylece. Düşün psikolojimi ne hale getirdiklerini.

Valla zor boyle adamla evli kalmak cocuk buyutmek ne yasadiginizi anliyorum yani, nefret duzeyine getirmisler sizi.

Bir insan durup dururken başka birinin kulağını neden tutar?

Çekmedim, sadece tuttum dediğinde "tutma o zaman" diyeceksiniz.

Siz eşinize taviz veriyorsunuz, neden eşiniz sizi "idare" etmiyor acaba? Neden o idare edilen hep "cahil, dengesiz" anneleri oluyor acaba? Kendinize bu soruyu sorun ve cevabı düşünün bence.

Madem dengesizler idare ediliyor, siz de dengesiz olun. Bağırın, çağırın, ayılın, bayılın.

Kalkıp bir de çocuklarımcanlarım diye nick almışsınız.

Çocuklarımcanlarım değil değil mi? Tüm bunlardan bunu çıkardınız öyle mi? Size söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum artık.

Belli olan nedir bilemiyorum, şu dünyadaki en değerli varlıklarım onlar benim. Kaldı ki asla şiddet kullanmadım kullanmam da ve kimsenin kullanmasına da müsaade etmem ama ne kadar anlatırsan anlat ne kadar sert tepki verirsen ver karşındaki anlamıyorsa ve sırf sen bu konuda tavır koydun diye seni sinirlendirmek için bilerek yapıyorsa bari bir de bu şekilde konuşayım diye düşünüyorsun. Anlamayan insana laf anlatmak o kadar zor ki.
Görüşme arkadaşım ya,ozaman anlarlar belki. Anlamıyorsada anlamasın bırak kötü gelin ol. Gelin bizimle görüşmüyor desinler,torunu göstermiyor desinler. Bi süre bunu yapınca çekinirler bence. Gitmeyin evlerine,size gelsinler. Çocukların düzeni bozuluyor siz gelin dersiniz. Kendi evinizde kırsada döksede çocuk sizden başkası bişey diyemez. Rahatsız olanda gelmez okadar.
Birileri kırılmasın,ayılıp bayılmasın,kocamla aram bozulmasın gibi sebeplerden kimsenin çocuklarınızı üzmesine izin vermeyin lütfen..

Back
X