resmen sınırlarımı zorluyor sanki...

Günaydın arkadaşlar, bu sabah canım çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. Dün kayınvalidemlerdeydik, oğlum biraz hareketli bir çocuk kayınvalidemde yaşının verdiği yorgunlukla sanırım biraz fazla tahammülsüz. Oğlumun kulağını çekti yaramazlık yaptığı için, çok ağladı oğlumda. Ağlama sebebi cildinde problem var sürekli kuru bir cilde sahip bu yüzden kulak memesinin alt kısımlarında sürekli yara oluşuyor doktorun verdiği kremi kullanmama rağmen. Bende anne keşke kulağını çekmeseydin yara var ya kulağında çok yanıyor canı, sende unuttun herhalde birden çünkü daha önce konuşmuştuk seninle bu konuyu okulda öğretmeni çekmişti bir kez ben gidip öğretmeniyle de bu özel durumunu konuşmuştum dedim. Söylediğim sadece bu kadar, 5-10 dakika sonra eşim hadi gidelim dedi ben dahil kimse birden ne olduğunu anlamadı. Yolda ne oldu birdenbire dedim yok bir şey dedi ama surat beş karış. Eve geldik, açtı ağzını yumdu gözünü resmen, yok işte oğlum yaramazmış ne olmuş annesi kulağını çektiyse, annesiyle öğretmen bir miymiş saydı saydı sonra 7 yaşındaki oğluma döndü bağırdı akıllı dur lan artık senin yüzünden huzurumuz kalmadı diye bağırmaya başladı oğlum korktu ablasının odasına gitti bende gittim yanına çocuk resmen titriyor. Sarıldım oğluma bir süre sonra salona gittim çocuklar odadayken huzurumuzu o çocuk değil sen bozuyorsun ne dedim şimdi ben, annene kötü bir laf mı söyledim ne yaptım söylesene dedim. Annenin bu zamana kadar yaptıklarını çok iyi biliyorsun ne oldu da birden annen melek oldu acaba dedim. Gerçi annen ister melek olsun ister şeytan beni ilgilendirmez şu an suçlu da o değil zaten mesele sensin. Artık sana katlanamıyorum bıktım ayrıca bu bağırıp çağırmalarınla eskiden olsa korkutabilirdin ama şimdi ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın bunu da sakın unutma dedim. Çocukları aldım biraz hava almak için çıktım. Dolaştık biraz çocuklarla sonra onlara yemek yedirdim eve geldik uyuyor gamsız adam. Hiç uyandırmadık zaten oğlum yanına yanaşamadı, çocuklar banyo yaptı biraz oturduk sonra bizde uyuduk. Sabahta çok erken gittiği için görmedim. Ben şimdi bu adama nasıl bir tavır sergileyeyim siz olsanız bundan sonraki tutumuzun ne olurdu.[/QUOTE

Hic kimse cocuguma dokunamaz.benden once esim soyler zaten annesine.benım kayınvalıdem birgun 1.5 yasindayken ksyinvalidem elini burnuna goturuyor diye ayip deyip hafifce elini indirmisti cocugımun.acayip bozulmustum.birton insanin yaninda aciklamasini yapip birdaha tekrar etmemesini soylemistim.1,5 yasindaki bebek ve ayiptan anlamak!
Esınızle bırsekılde aranız duzelır ama kayınvalıdenızle aranıza mesafe koyun bence.babannesı de olsa kulagını cekemez.buna hakkı yok.cok sık gıdıp gelmezdım ben.soguk ddavranırdım.

Esınızle konusup ortak karar alıp oyle davranın.o yastakı cocuk ıcın bagırmaktan zıyade baska yolları deneyın.bagırıp korkutmak çözum degıl ki.

konu sahibi başka bir konunuzda kızınızla ilgili bir meseleden ötürü görüşmüyordunuz kv ile, o konuyu tatlıya bağladınız mı?

ben arkadaşlar kadar size kızamıyorum, insan bazen yanlış olduğunu bilerek davranış sergileyebiliyor.
arkadaşların yorumlarının çoğunu beğendim, evet bence anne-babalar olarak çocuklarımız konusunda daha kararlı durmalıyız,
ama sizin de arada kalmışlığınızı görüyorum.
Eşiniz önceki konuda size tam destek vermişti yanlış hatırlamıyorsam, biraz kendi kendine düşünerek bu konuda da desteğini geç de olsa verecektir diye düşünüyorum.
onun dışında zaten oğlunun gönlünü almak için aklını başına devşirmeli.

konu sahibi başka bir konunuzda kızınızla ilgili bir meseleden ötürü görüşmüyordunuz kv ile, o konuyu tatlıya bağladınız mı?

ben arkadaşlar kadar size kızamıyorum, insan bazen yanlış olduğunu bilerek davranış sergileyebiliyor.
arkadaşların yorumlarının çoğunu beğendim, evet bence anne-babalar olarak çocuklarımız konusunda daha kararlı durmalıyız,
ama sizin de arada kalmışlığınızı görüyorum.
Eşiniz önceki konuda size tam destek vermişti yanlış hatırlamıyorsam, biraz kendi kendine düşünerek bu konuda da desteğini geç de olsa verecektir diye düşünüyorum.
onun dışında zaten oğlunun gönlünü almak için aklını başına devşirmeli.

O konudan sonra 2 ay gitmedim çocukları da götürmedim. Ama 2 ay sonra eşim tamam hatalı çok büyük hata yapmış bende bağırdım zaten kızdım ama pişman lütfen uzatma artık zaten ders almıştır bir daha yapmaz dedi bende öyle düşündüm açıkçası. Ama yanıldığımı şimdi daha iyi anlıyorum huylu huyundan vazgeçmiyormuş. Annesinin yaptığı saçmalıklardan bıktığını farkındayım ama yine de laf söyletmek istemiyor sanki ya da annesinin hep yaptığı hatalardan sıkıldı bilmiyorum ne düşündüğünü inan hiç bilmiyorum sormakta istemiyorum zaten bu saatten sonra. Zaten ben çocuklarımın konusunda kararlı ve sert tutum sergilediğim için her defasında bu yüzden kavga çıktı. Bana akşam annemle uğraşmaktan vazgeç her yaptığı şey gözüne batmasın artık bıktım çünkü değişmiyor işte ne yaparsan yap değişmiyor. Babaannesi ne yapayım koca kadını senin gibi uyarayım mı hoş uyarsamda anlayacak insan nerede ki karşımda dedi.

Çocuğunuz şiddet gördüğünde sesini cikarmazsaniz çocuğunuz bunu normal birsey olarak algilayacak.
Öğretmen ve başkası çocuğunuzun kulağını çekemez.
Çocuk yaramaz olmaz , anlasilamayan çocuk olur.
Çocuk neden o hareketleri yapıyor bence bunu anlamak lazım önce.
Demem o ki kulakta yara olmasa da kulağını çekemez

Çocuğunuz şiddet gördüğünde sesini cikarmazsaniz çocuğunuz bunu normal birsey olarak algilayacak.
Öğretmen ve başkası çocuğunuzun kulağını çekemez.
Çocuk yaramaz olmaz , anlasilamayan çocuk olur.
Çocuk neden o hareketleri yapıyor bence bunu anlamak lazım önce.
Demem o ki kulakta yara olmasa da kulağını çekemez

Çok haklısınız, zaten bende aynen böyle düşünüyorum ama ya kendimi anlatamadım ya da anlamak istemedi bazı arkadaşlar anneliğime kadar laf eden oldu maalesef ki. Kulağını çekemeceğini ya da bağırmak vs... gibi şeyleri yapamayacağını defalarca söyledim fakat benim inadıma sırf beni kızdırmak evimizde huzursuzluk çıkarmak adına bile isteye inadına tekrarladı. Belki yara var dersem en azından bundan anlar diye düşündüm sadece. Yoksa çocuklarıma değer vermememden ya da eğtimi şeklimin şiddetten yana olmasından kaynaklı bir durum değil.

sadece başını okudm vee cwp veriyorum. benm kaynvalidem bırak kulağnı çekmeyi sesini yükseltse dahi bida göstermem torununu. o kim oluyor??? izn vermeyn böyle şeylere. sz çocuğnuza ne kadar değer verirsenz başkalarıda o kadar değer verir

Sizi tanımıyorum. Anneliğinizle alakalı bir şey söylemek haddim değil.
Ama son dönemlerde basına yansıyan ne kadar şiddet, taciz vakası varsa; bunların hepsindeki çocukların aslında bu davranışları karşılarındakinin hakkı olarak gördüklerini fark ediyoruz (çocukların verdikleri ifadelerden).
Ben sizinle alakalı değil genel olarak bunu söyledim. Mutlaka çocuk bunun olumsuz bir şey olduğunu fark etmeli demek istedim.
Yoksa asla sizi kırmak gibi bir niyetim olamaz.

Valla arkadaslar sızler nasıl boyle musade edebılıyorsunuz ben anlamıyorum
Ben cocugumu ne kocama vurdururum ne anneme ne babama ne ılerıdekı kardesıne
Yemez yanı yaramazlık yaptı dıye kulak cekmelerı , popolarına şaplatmaları
Biraz cızgınızı saglam cekın yahu
Ben olsam napardım bılıyormusun
eger cekme anını gorseydım muhtemelen refleksle bende o kadının elıne sarılırdım , gormedıysemde ceker gıderdım

bu söylediklerinize tamamen katılıyorum. ama bazen insanın tıkandığı zamanlar olur. anlatırsınız anlamaz. bunun ucu çocuğunuzun sağlığına ve yaşamını tehlike atacak şeylere dayanırsa çekersiniz. oğlum 16 kızım 10 yaşında. biz o günleri geride bıraktık şükür. ama iyi niyetli kayınvalidem, annem, teyzeleri, amcası çekerse kulağını hiçte sorun yaratmam. koparmıyor sonuçta. bu benim düşüncem. diğer düşüncelere de saygı duyarım.
Siz kendinizde muhtemelen şiddet uyguladıgınız için size abes gelmıyor, ben oglumun bır buyuk tarafından kulagının cekıldıgını gorsem sabaha kadar aglarım uzuntuden

Back
X