Resti çekmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaybetmekten korkan insana rest çekilir. Çünkü kendini düzeltir en azından çabalar. Ortada rahatlık varsa yani zararsızsın demesi gibi nasılsa yapamaz rahatlığı varsa büyük risk olur. Bence rest çekilmeli. İyi de olsa çekip gitse de sonuç resti çekenin lehine oluyor. Düzelirse amenna, düzelmemişse uzamamış oluyor. Şu sözü de çok seviyorum akılma geldi şimdi,

- İnsanlarla arana mesafe koyman gerekir. Hissediyorlarsa yanına geleceklerdir. Gelmiyorlarsa, doğru mesafeyi buldun demektir.

gerçekten çok güzel bir söz
ve doğru söylemişsin
eğer diğer yollar denendiyse
geriye iletişim yolu da kalmadıysa
restten başka bir şey kalmıyor elde
gerçekten kafası almayana yapabilecek bir şey yok
sen ne kadar istersen iste

Düşüncelerini seviyorum, çoğu zamanda aynı düşünüyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz ilişki ve tutumda aynı. :)
Çok çabuk kabullenirim vazgeçmeyi. Nasıl yapıyorum bilmiyorum ama bitti diyorsam içimde herşey bitiyor.
Eskiden daha farklıydım ama şimdi dediğin gibi vazgeçme sanatında ustalaştım.
Kendi ilişkimsi tuhaf durumumda da artık o beni değiştirmeye çalışmaktan vazgeçti. Olduğu kadarıyla yetinmeye karar verdi sanırım. Böylelikle ben dırdır dinlemekten kurtuldum, o da hayal kırıklığına uğramaktan kurtuldu. Konu sahibi bak bu da bir çözüm. :KK53:
Ve Bade, keşke herkes vazgeçmeyi bilse, çoğu felaketin sebebi zaten nerede duracağını bilmemekten kaynaklanır.

Çok doğru birşey söylemişsin" insanlar kendi isteğiyle değişir." Ben çok değiştim ancak "şöyle ol" diyenlerden dolayı değil kendim değiştim. Onun dışında benim değişmemi bekleyen ya da değiştirmeye çalışan insanlar girdi hayatıma ve boşuna zaman kaybıydı sadece, ne ben değiştim ne şimdi onlar yanımda..
Bende sabırlı bir insan değilim ve cidden ortada hoşlanmadığım ve aşırı rahatsız eden, katlanamayacağım bir durum varsa ardından çok sert bir rest gelir işe yaramazsa yollarıda ayırırım. Bazen pişman oldum bazen iyiki dedim ama genele vurursak iyiki diyorum.

Zararsızsın diyen bir adam bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin diyerek resti çeken kadın ister.
Tabii hayatım sen bilirsin, sen nasıl istersen öyle olsun diyen, giydiği her kıyafete sana herşey yakışıyor diyerek fikri yokmuş gibi davranan kadın istemezler hayatlarında.

Resti çekme zamanın gelmiş just, uysal kadın mısın sen? Gerçekten karakterinde uysallık mı var yoksa karşındaki için mi kendini törpüleyip ödün veriyorsun? O senin için çabalamazken üstelik, karakterini yeniden şekillendirmeye değecek mi bari?
Yapma sakın, ki sen mesleki açıdan benden çok daha iyi değerlendirebilirsin bu ilişkiyi ama terzi kendi söküğünü dikemez durumu yaşıyorsun sanırım.
Sağlıklı değil bu yaşadığınız ilişki.

Hoşgeldin Mune Abla, konuma yorum yapmana sevindim, fikirlerini önemserim.

Bizim ilişkimiz hep böyle yürüdü. Ben yufka yürekliyim ona karşı.
Resti çektim, görmedi sonra geri geldi.
Ama bir şeyleri hep bu yolla düzenlemek zor.
Normal yetişkinler gibi konuşup anlaşabilmek ne kadar güzel bir şey.

Ve ben hiç uysal bir kadın değilim.
Bu kaybetme korkumdan bu kadar susmam ona karşı.
Öncekilerde hep "cadaloz" adledilmiştim
Belki doğru yolu budur bu adam için diye düşünüyordum, yanılmışım
Çünkü böyle de kolay oldum, zararsız oldum
Kendisi de resti çekti bana :))
Hep de çeker
Ben de yumoş yumoş cevap verirdim

Bazen dikmek istemiyorsun...
Elinde iğne, iplik var, dikmiyorsun...

gerçekten çok güzel bir söz
ve doğru söylemişsin
eğer diğer yollar denendiyse
geriye iletişim yolu da kalmadıysa
restten başka bir şey kalmıyor elde
gerçekten kafası almayana yapabilecek bir şey yok
sen ne kadar istersen iste
Aslında birinin değişmesini istemek yada beklemek bana pek adil gelmiyor
Kendi istediği için değişirse ayrı bu en güzel olanı
Ama ben istiyorum diye değişirse, bana sevgisi bittiğinde ne olacak
Ya beni suçlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma
Bu aşk meşk işleri kumar gibi cidden ama ben her kaybetmeyi göze aldığım için çok koymuyor artık

Just ben pek yumuşak başlı değilim. Bir tolore ederim, iki tolore ederim, üç sabrederim, sonunda patlarım. Ya rest çekerim, ya rest bile çekmem giderim. Biraz da yapı meselesi sanırım.

Bu arada sen manita mı yaptın hayırdır :)

Restler bence çoğu zaman ters tepiyor.
Ancak su kosulda isleyecegini düşünüyorum:

Insan gibi anlatırsın tinlamaz
Beklersin degisecegim der degismez
Bu durumda ayriliktan onceki son yol rsst cekmektir..
Ya degisirsin ya da bu is biter dersin
Tabi bundan sonra geri adim.atmamak lazim
Çünkü uc seçenek var ya umursamayacak (bu durumda kaybetmeyi zaten cok onemsemiyodur)
Ya degismis gibi yapacaktir bi süre (bu değişim bi yerden patlarsa o dakika birakmak lazim o kisiyi)
Ya da gercekten kaybetmek istemiyordur ve gerekeni yapar.

Ama degisim hakkinda sunu söyleyebilirim
Kisi degisimin gerekli olduguna inanmali
Dsaridan zorlamayla değişmez mi degisir ama o dış gücün etkisi azaldığında veya baskisi kalktiginda fire vermeye baslar

ben 1 ya da 2. seçeneğe ihtimal veriyorum şu an
2 yüksek olasılık
kendine güveni olan bir kişi değil dediğim gibi narsist
çok da güzel değiştiririm ancak iletişim yolları kapalı
öyle konuşmak istedim be zeytin
bakalım ne olacak
...

Bak işte adım atmışsın artık, bundan sonrasında kendin mutlu olmaya bakacaksın. Sonuçta onlayken mutsuz oluyordun değil mi?
Adama git derken, elbet bir şekilde yolumuz kesişir, tamamen kopmayız, kopmamalıyız gibi bir ümit beslediysen, besliyorsan o zaman fena. O umudu geç olmadan öldür derim. Beklentiler adamı mahveder çünkü.

o beklenti iki gün falan sürüyor bende
çok uzun süreli üzüntü yaşamıyorum
duygu benim, kontrolü benim sonuçta
vazgeçtiğim anda gelmesi daha sinir bozucu
ben de onun restini görmedim ama
bu kez yemedim hahahah
(bak iki gün sürmedi üzüntüm, neyse ciddi olayım)

Kendi ilişkimsi tuhaf durumumda da artık o beni değiştirmeye çalışmaktan vazgeçti. Olduğu kadarıyla yetinmeye karar verdi sanırım. Böylelikle ben dırdır dinlemekten kurtuldum, o da hayal kırıklığına uğramaktan kurtuldu. Konu sahibi bak bu da bir çözüm. :KK53:
Ve Bade, keşke herkes vazgeçmeyi bilse, çoğu felaketin sebebi zaten nerede duracağını bilmemekten kaynaklanır.
Benimki de bugün itibari ile beni değiştiremeyeceğini, uzatırsa kaybedeceğini anladı. Ne istersen, nasıl istersen öyle olsun beni robota çevirdin gibi şeyler söyledi. İnşallah bende bugün kurtulmuşumdur o dırdırlardan. Ben buyum işine geliyorsa dedim direk. Sevgi sözleri söylemek zorunda mıyım. Bu sevgi kriteri mi sanki. Aman çok doluyum girersem çıkamam bilare senden inceliklerini alayım bu işin :))

ben 1 ya da 2. seçeneğe ihtimal veriyorum şu an
2 yüksek olasılık
kendine güveni olan bir kişi değil dediğim gibi narsist
çok da güzel değiştiririm ancak iletişim yolları kapalı
öyle konuşmak istedim be zeytin
bakalım ne olacak
...

o beklenti iki gün falan sürüyor bende
çok uzun süreli üzüntü yaşamıyorum
duygu benim, kontrolü benim sonuçta
vazgeçtiğim anda gelmesi daha sinir bozucu
ben de onun restini görmedim ama
bu kez yemedim hahahah
(bak iki gün sürmedi üzüntüm, neyse ciddi olayım)
Bak canım benim, vazgeçen biri o herif geri geldiğinde de kaya gibi durur. Vazgeçmek ne demek? Tamamen bittiğini kabullenmek demek. E geri geldiğinde başlamaya hazırsan, kafan karışıyorsa bu sende bir umut yaratır. Nasıl olsa hep geri geliyor dersin, işin ciddiyetine varamazsın böyle. Kısa bir oyun gibi hissettirir bu.

Değişmesini talep etmek yanlış yol , genelde ters teper .

Değişmesi gerektiğine kendi inanacak ,aslında sen onu yönlendireceksin ama o kafasına dank edip bu kararı kendi verdi sanacak ; yani somut olay olsa daha net örneklendirilebilir aslında .

Olay biraz psikolojik baskı. Komut yok , emir yok , yap ya da yapma yok.

Sen yaptırıyorsun ama kendi akıl etti sanıyor

En güzeli!
Keşke iletişim yolu açık olsa da değiştirsem Ausencia
Hayatımda bana bu kadar umursamaz, aymaz ve bir o kadar da dengesiz davranan olmadı

Kabul edilecek gibi olsaydı ederdim kendiylesorunlu
Bu kadar dengesizlik ve umursamazlık benim de dengemi sarsmaya başladı

Çok doğru birşey söylemişsin" insanlar kendi isteğiyle değişir." Ben çok değiştim ancak "şöyle ol" diyenlerden dolayı değil kendim değiştim. Onun dışında benim değişmemi bekleyen ya da değiştirmeye çalışan insanlar girdi hayatıma ve boşuna zaman kaybıydı sadece, ne ben değiştim ne şimdi onlar yanımda..
Bende sabırlı bir insan değilim ve cidden ortada hoşlanmadığım ve aşırı rahatsız eden, katlanamayacağım bir durum varsa ardından çok sert bir rest gelir işe yaramazsa yollarıda ayırırım. Bazen pişman oldum bazen iyiki dedim ama genele vurursak iyiki diyorum.

Ben de çok değiştim yıllar içinde
Çok şeyi düzenledim kendimde, hayatımda
Galiba ben çok sabırlıyım :))
Şimdiye kadar hiç pişman olmadım, umarım olmam yine :))

Aslında birinin değişmesini istemek yada beklemek bana pek adil gelmiyor
Kendi istediği için değişirse ayrı bu en güzel olanı
Ama ben istiyorum diye değişirse, bana sevgisi bittiğinde ne olacak
Ya beni suçlarsa gibi düşünceler geliyor aklıma
Bu aşk meşk işleri kumar gibi cidden ama ben her kaybetmeyi göze aldığım için çok koymuyor artık

evet
ancak ilişkilerin belli dinamikleri vardır
mesela o insana onu önemsediğini hissettirmen gibi
burada mevzu ettiğim "bana hiç çiçek almıyor" gibi bir şey değil
resti görmek kadar, karşıdan gelen sevgiyi ilgiyi görmek, gördüğünü belli etmek ve bunu geri yansıtmak da ilişkilerin bir bacağı
bu yoksa...

Just ben pek yumuşak başlı değilim. Bir tolore ederim, iki tolore ederim, üç sabrederim, sonunda patlarım. Ya rest çekerim, ya rest bile çekmem giderim. Biraz da yapı meselesi sanırım.

Bu arada sen manita mı yaptın hayırdır :)

ben başıma bela yaptım :))
çekiyorum, mıknatıs gibi :))

Benimki de bugün itibari ile beni değiştiremeyeceğini, uzatırsa kaybedeceğini anladı. Ne istersen, nasıl istersen öyle olsun beni robota çevirdin gibi şeyler söyledi. İnşallah bende bugün kurtulmuşumdur o dırdırlardan. Ben buyum işine geliyorsa dedim direk. Sevgi sözleri söylemek zorunda mıyım. Bu sevgi kriteri mi sanki. Aman çok doluyum girersem çıkamam bilare senden inceliklerini alayım bu işin :))
:) Umarım kabullenmiştir. Ama öyle bir defada olmuyor bak. Bu arada benimki sevgilim değil. Uzatmalı kankam güya, ama...
Bizim sorunumuz da benim onla yeteri kadar ilgilenmememmiş.
O sevgi sözcüğü benim de kabusum hiç sorma. Bir kere pisliğin teki zorla söylettirmeye çalışmıştı. Bilirim yani :D
Tabi bir pm uzağındayım :)

Just, elimden geldiği kadar sorun çıkartmaktan uzak duran bir kadınım. Hoşuma gitmeyen şeylerde surat asmak yerine tatlı tatlı konuşarak çözüm üretmekten hoşlanırım ve çoğu zaman işe yarar ama karşımda ki kişi eğer bu durumu uzlaşmacı karakter özelliği olarak görmek yerine bu benden ayrılamaz veya ne yaparsam yapayım beni çeker nasılsa moduna giriyorsa, iyi niyetimi suistimal etmeye çalışıyorsa o zaman ben rest bile çekmem direkt ilişkimi bitiririm çünkü insanların her ne sebeple olursa olsun değişmeyeceklerini, değişmiş gibi görünse bile bir süre sonra eski davranış şekline geri döneceğini çoktan öğrendim. Bu yalnızca duygusal ilişkiler konusunda değil, tüm insan ilişkileri için geçerli...

Bak canım benim, vazgeçen biri o herif geri geldiğinde de kaya gibi durur. Vazgeçmek ne demek? Tamamen bittiğini kabullenmek demek. E geri geldiğinde başlamaya hazırsan, kafan karışıyorsa bu sende bir umut yaratır. Nasıl olsa hep geri geliyor dersin, işin ciddiyetine varamazsın böyle. Kısa bir oyun gibi hissettirir bu.

Şu an onun hissettiği şey tam olarak bu
Ve yavaş yavaş da bu oyundan zevk aldığını hissetmeye başlıyorum
Kendine kötü davranılmasından hoşlanıyor, böyle çok affedersin "sokak köpeği" gibi davranacaksın
O zaman peşinde koşacak, o da öyle istiyor, çok enteresan insan vesselam
Bir tane normal yok etrafımda

Just, elimden geldiği kadar sorun çıkartmaktan uzak duran bir kadınım. Hoşuma gitmeyen şeylerde surat asmak yerine tatlı tatlı konuşarak çözüm üretmekten hoşlanırım ve çoğu zaman işe yarar ama karşımda ki kişi eğer bu durumu uzlaşmacı karakter özelliği olarak görmek yerine bu benden ayrılamaz veya ne yaparsam yapayım beni çeker nasılsa moduna giriyorsa, iyi niyetimi suistimal etmeye çalışıyorsa o zaman ben rest bile çekmem direkt ilişkimi bitiririm çünkü insanların her ne sebeple olursa olsun değişmeyeceklerini, değişmiş gibi görünse bile bir süre sonra eski davranış şekline geri döneceğini çoktan öğrendim. Bu yalnızca duygusal ilişkiler konusunda değil, tüm insan ilişkileri için geçerli...

aslında değişiyorlar
ancak aralarında özel bir ilişki olan bir kişi tarafından değiştirilmiyorlar genelde (anne, baba, sevgili vs)
ben sinirliyimdir ama kendimi tutmasını öğrendim yıllar içinde uzlaşmacı davranmayı
içim kudursa da yine de sakin kalabiliyorum, içimden bağırıp çağırmak gelse de sakince konuşuyorum, ben bu kadar çabalarken karşı tarafın bunu "zararsız" olarak adlandırması, kişiliğimi sorgulaması beni yordu
üstelik kafa kalın, kafa narsist, kafa değişime kapalı
belki de bitmesi daha iyi oldu

Şu an onun hissettiği şey tam olarak bu
Ve yavaş yavaş da bu oyundan zevk aldığını hissetmeye başlıyorum
Kendine kötü davranılmasından hoşlanıyor, böyle çok affedersin "sokak köpeği" gibi davranacaksın
O zaman peşinde koşacak, o da öyle istiyor, çok enteresan insan vesselam
Bir tane normal yok etrafımda
Bu adam rutine binen şeyleri pek sevmiyor galiba. Uçlarda yaşayacak illa he?
Bu da seni yoruyorsa o zaman kendini düşünmelisin Just.
Şimdi sen vazgeçemedikçe onun isteği doğrultusunda ilerliyor durum, ama düşünen, sıkılan sen oluyorsun.
Kendine çevir meseleyi. Adam narşist diyorsun, aynı şekilde davransan ne hisseder acaba?
Biraz da olsa onla kaldığına inanıyor o, senin gitmelerinde. O yüzden rahat ve zevk alıyor. Ya da tamamen rahat, yani benim gibi olsa da olur olmazsa da eyvallah kafasında.

Bu adam rutine binen şeyleri pek sevmiyor galiba. Uçlarda yaşayacak illa he?
Bu da seni yoruyorsa o zaman kendini düşünmelisin Just.
Şimdi sen vazgeçemedikçe onun isteği doğrultusunda ilerliyor durum, ama düşünen, sıkılan sen oluyorsun.
Kendine çevir meseleyi. Adam narşist diyorsun, aynı şekilde davransan ne hisseder acaba?
Biraz da olsa onla kaldığına inanıyor o, senin gitmelerinde. O yüzden rahat ve zevk alıyor. Ya da tamamen rahat, yani benim gibi olsa da olur olmazsa da eyvallah kafasında.

hahahah ilahi gülesim yoktu ya, çok şekersin :))
rutini ben de sevmem ama bu kadar ileri geri fazla, bu kadar umursamazlık ilgisizlik fazla
fazla derken 3 saat konuşmadık tarzında değil
baya fazla
kopuyor artık
tek başıma da yürütemeyeceğime göre

evet, o ne zaman isterse o zaman
o nasıl isterse o şekilde
o nerede isterse orada

geçinmesi kolay bir insanım çünkü
zorluk çıkarmıyorum
bunun bir insanı mutlu etmesi lazım aslında
pardon normal* bir insanı

en iğrenç, en bitti artık kavgasından sonra bile
"resmin çok tatlı" yazıyorsa 2 gün sonra :D

çünkü senin dediğin gibi
restini gördüm, alttan aldım hep
şimdi ben sallayayım biraz da
umarım değişir derken 1 yıllık ömrüm çürüdü burada
biraz onun endişesini yaşadım
düzeliyor muydu be o?
çok mu acele ettim gibisinden

hahahah ilahi gülesim yoktu ya, çok şekersin :))
rutini ben de sevmem ama bu kadar ileri geri fazla, bu kadar umursamazlık ilgisizlik fazla
fazla derken 3 saat konuşmadık tarzında değil
baya fazla
kopuyor artık
tek başıma da yürütemeyeceğime göre

evet, o ne zaman isterse o zaman
o nasıl isterse o şekilde
o nerede isterse orada

geçinmesi kolay bir insanım çünkü
zorluk çıkarmıyorum
bunun bir insanı mutlu etmesi lazım aslında
pardon normal* bir insanı

en iğrenç, en bitti artık kavgasından sonra bile
"resmin çok tatlı" yazıyorsa 2 gün sonra :KK70:

çünkü senin dediğin gibi
restini gördüm, alttan aldım hep
şimdi ben sallayayım biraz da
umarım değişir derken 1 yıllık ömrüm çürüdü burada
biraz onun endişesini yaşadım
düzeliyor muydu be o?
çok mu acele ettim gibisinden
Korktum valla, adamla aynıyız karakter olarak. :oha:Ben gibiyse peşinen söylüyorum bir nane olmaz. :D
O resmin çok tatlı, bilmem neyin çok hoş demeleri pek bir şey sanma. Onu ne için yaparım biliyor musun yapacaksam? O kızgınlığı hafif dağıtmak, karşıdakinin ağzına bir parmak bal çalıp oyalamak için :) Çünkü o anda çözüm sunmak, özür dilemek, ciddiyete bindirmek istemiyorumdur. Bu nedenle envai çeşit şebeklikler yapabilirim. :KK45: Bunun karşıdaki ile ilgisi yoktur, sadece sıkışmış hissettiğimden biraz pencere açarım o kadar.
He peki neden böyle hafif gönül alma çabasına giriyor dersen de, bunu ben çok çok az kararsızlık yaşıyorsam. Yani o an tam bitirmeye hazır değilsem, ama biterse de bir şey hissetmeyeceksem yine de içimde kalmasın deyip bekletmeye almak için yaparım. Karşıdaki aaa niye öyle dedi ki, ayy salak nasıl saçmalıyor falan diye düşüncelere dalar.
Ama durumu düzeltmek için çaba sarf etmek istersem hiç yeltenmem. Biraz vakit tanır, sonra adam gibi konuşurum. Hiçbir şey olmamış gibi davranmak kaçıştır unutma. :kahve:

Korktum valla, adamla aynıyız karakter olarak. :oha:Ben gibiyse peşinen söylüyorum bir nane olmaz. :KK70:
O resmin çok tatlı, bilmem neyin çok hoş demeleri pek bir şey sanma. Onu ne için yaparım biliyor musun yapacaksam? O kızgınlığı hafif dağıtmak, karşıdakinin ağzına bir parmak bal çalıp oyalamak için :) Çünkü o anda çözüm sunmak, özür dilemek, ciddiyete bindirmek istemiyorumdur. Bu nedenle envai çeşit şebeklikler yapabilirim. :KK45: Bunun karşıdaki ile ilgisi yoktur, sadece sıkışmış hissettiğimden biraz pencere açarım o kadar.
He peki neden böyle hafif gönül alma çabasına giriyor dersen de, bunu ben çok çok az kararsızlık yaşıyorsam. Yani o an tam bitirmeye hazır değilsem, ama biterse de bir şey hissetmeyeceksem yine de içimde kalmasın deyip bekletmeye almak için yaparım. Karşıdaki aaa niye öyle dedi ki, ayy salak nasıl saçmalıyor falan diye düşüncelere dalar.
Ama durumu düzeltmek için çaba sarf etmek istersem hiç yeltenmem. Biraz vakit tanır, sonra adam gibi konuşurum. Hiçbir şey olmamış gibi davranmak kaçıştır unutma. :kahve:

zaten mesele o da değil, onlara inanmıyorum ama dediğim gibi özür dilemek yerine böyle değişik konulardan girerek muhabbeti açıyor
önce bir konuyu konuşalım, oturalım çözelim değil
nasıl davranmak lazım peki sana? senin bakış açınla?
ya da böyle bir şahısa?
ancak şunu da belirteyim ben senin böyle terbiyesizlikler yaptığını düşünmüyorum
kendine değer veren bir insansın, kendini seviyorsun orası doğru
ama terbiyesiz değilsin bu şahıs gibi yüzsüz değilsin
karşılaştırmak bile yanlış olur :))

aslında değişiyorlar
ancak aralarında özel bir ilişki olan bir kişi tarafından değiştirilmiyorlar genelde (anne, baba, sevgili vs)
ben sinirliyimdir ama kendimi tutmasını öğrendim yıllar içinde uzlaşmacı davranmayı
içim kudursa da yine de sakin kalabiliyorum, içimden bağırıp çağırmak gelse de sakince konuşuyorum, ben bu kadar çabalarken karşı tarafın bunu "zararsız" olarak adlandırması, kişiliğimi sorgulaması beni yordu
üstelik kafa kalın, kafa narsist, kafa değişime kapalı
belki de bitmesi daha iyi oldu
Bak bu bambaşka bir şey, öfkenin sana zarar verdiğini keşfetmişsin ve değişmek istemişsin.Aynı şekilde ben de, zaman içerisinde öfkemden kudursam da sakin kalmayı öğrendim, sonra eskiden kudurduğum şeyleri umursamamaya başladığımı keşfettim. Sanırım bir kaç yıla kalmaz vurdumduymazlığa doğru gideceğim :KK48:

Şöyle anlatayım, geçtiğimiz yıllarda hayatımda biri vardı. Sevip saygı duyduğum bir kişi ve uzun süreli bir ilişki. Bir zaman sonra ayrıldık, rest çektim gittim. Canım çok yandı ama çok uzun bir süre duvar gibi durdum karşısında, sonra kendini toparlayıp karşıma yeniden çıktı ve aramızda sorun yaratan şeylere çözüm bulduğunu ve beni gerçekten sevdiğini söyledi. Çok ikna edici görünse de çok temkinli ve rahat yaklaştım. Barıştık, buraya kadar tamam. Evveliyatında yaptığım hiç bir şeyi yapmadım, ilgi göstermedim, sevgi sözcükleri söylemedim. Geçmişte ayrılmamıza sebep olan problemler ile yeniden karşılaştım ve daha fazlasıyla ama bu defa kafama yatmayan herşeye karşı var gücümle direndim.Karşısında ki o uzlaşmacı kız gitti yerine tam bir sert kaya geldi anlayacağın. Sonra ne oldu, süt dökmüş kediye döndü ve karşımda ki o cool adamın bana bağlılıktan çıkıp bağımlı hale dönüştüğünü fark ettim.

Bu beni tatmin etti mi? Tabii ki hayır. Her ay, ortaya evlilik sözünü getiren ve sürekli yanımda olmak isteyen bana nefes aldırmayan bir adam ile daha fazla devam edemeyeceğimi bildiğim için bir anda bıçak gibi kesip attım adam neye uğradığına şaşırdı.

Velhasıl ben hala değişmeyecekleri konusunda diretiyorum. Uzlaşmacı ama tatlı sert olan ben, hak edene hak ettiği davranışı gösterme huyumdan yola çıkıp azıcık diş gösterdim ve istediğinin bu olduğunu da öğrenmiş oldum.

Eğer bir kişi senin için "zararsız" diyorsa bil ki ilişkileri savaş arenası sanıyor ve seni kendi dişine göre bulmuyor demek bu. Dişini gösterdiğinde dünyanın kaç bucak olduğunu anlasalar bile bu da bizi tatmin etmiyor bu yüzden yola yalnız devam etmek daha sağlıklı.

zaten mesele o da değil, onlara inanmıyorum ama dediğim gibi özür dilemek yerine böyle değişik konulardan girerek muhabbeti açıyor
önce bir konuyu konuşalım, oturalım çözelim değil
nasıl davranmak lazım peki sana? senin bakış açınla?
ya da böyle bir şahısa?
ancak şunu da belirteyim ben senin böyle terbiyesizlikler yaptığını düşünmüyorum
kendine değer veren bir insansın, kendini seviyorsun orası doğru
ama terbiyesiz değilsin bu şahıs gibi yüzsüz değilsin
karşılaştırmak bile yanlış olur :))
İşte sen muhabbeti devam ettirince, attığı zarf amacına ulaşıyor. Senin farkında olman bir şeyi değiştirmiyor. Sen renk vermesen fena bozulacak aslında. Önce bir hıhh, cevap vermezsen verme moduna girer sonra, bu sefer neyi yanlış yaptım diye düşünmeye başlar. Ciddi bir şok olabilir bu.
Şimdi bir keresinde yine bir şey oldu bu şahısla aramız açıldı. Ama bu sefer ben aşırıya kaçmıştım, karşı taraf taleplerinde haklıydı. Ben efelendim, istemiyorum seni dedim. Sandım ki yine vazgeçer döner. Öyle olmadı, sonra kuyruğunu kıstırıp ilk ve tek özrümü diledim ondan. Çünkü bu defaki onun kaprisi değildi. 3 ay inatla bana yazmamayı başarmıştı çünkü.
Yani ben gibiyse tek yol kendine bırakmaktır diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X