- 26 Temmuz 2016
- 47
- 18
- 3
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bak bu bambaşka bir şey, öfkenin sana zarar verdiğini keşfetmişsin ve değişmek istemişsin.Aynı şekilde ben de, zaman içerisinde öfkemden kudursam da sakin kalmayı öğrendim, sonra eskiden kudurduğum şeyleri umursamamaya başladığımı keşfettim. Sanırım bir kaç yıla kalmaz vurdumduymazlığa doğru gideceğim
Şöyle anlatayım, geçtiğimiz yıllarda hayatımda biri vardı. Sevip saygı duyduğum bir kişi ve uzun süreli bir ilişki. Bir zaman sonra ayrıldık, rest çektim gittim. Canım çok yandı ama çok uzun bir süre duvar gibi durdum karşısında, sonra kendini toparlayıp karşıma yeniden çıktı ve aramızda sorun yaratan şeylere çözüm bulduğunu ve beni gerçekten sevdiğini söyledi. Çok ikna edici görünse de çok temkinli ve rahat yaklaştım. Barıştık, buraya kadar tamam. Evveliyatında yaptığım hiç bir şeyi yapmadım, ilgi göstermedim, sevgi sözcükleri söylemedim. Geçmişte ayrılmamıza sebep olan problemler ile yeniden karşılaştım ve daha fazlasıyla ama bu defa kafama yatmayan herşeye karşı var gücümle direndim.Karşısında ki o uzlaşmacı kız gitti yerine tam bir sert kaya geldi anlayacağın. Sonra ne oldu, süt dökmüş kediye döndü ve karşımda ki o cool adamın bana bağlılıktan çıkıp bağımlı hale dönüştüğünü fark ettim.
Bu beni tatmin etti mi? Tabii ki hayır. Her ay, ortaya evlilik sözünü getiren ve sürekli yanımda olmak isteyen bana nefes aldırmayan bir adam ile daha fazla devam edemeyeceğimi bildiğim için bir anda bıçak gibi kesip attım adam neye uğradığına şaşırdı.
Velhasıl ben hala değişmeyecekleri konusunda diretiyorum. Uzlaşmacı ama tatlı sert olan ben, hak edene hak ettiği davranışı gösterme huyumdan yola çıkıp azıcık diş gösterdim ve istediğinin bu olduğunu da öğrenmiş oldum.
Eğer bir kişi senin için "zararsız" diyorsa bil ki ilişkileri savaş arenası sanıyor ve seni kendi dişine göre bulmuyor demek bu. Dişini gösterdiğinde dünyanın kaç bucak olduğunu anlasalar bile bu da bizi tatmin etmiyor bu yüzden yola yalnız devam etmek daha sağlıklı.
İşte sen muhabbeti devam ettirince, attığı zarf amacına ulaşıyor. Senin farkında olman bir şeyi değiştirmiyor. Sen renk vermesen fena bozulacak aslında. Önce bir hıhh, cevap vermezsen verme moduna girer sonra, bu sefer neyi yanlış yaptım diye düşünmeye başlar. Ciddi bir şok olabilir bu.
Şimdi bir keresinde yine bir şey oldu bu şahısla aramız açıldı. Ama bu sefer ben aşırıya kaçmıştım, karşı taraf taleplerinde haklıydı. Ben efelendim, istemiyorum seni dedim. Sandım ki yine vazgeçer döner. Öyle olmadı, sonra kuyruğunu kıstırıp ilk ve tek özrümü diledim ondan. Çünkü bu defaki onun kaprisi değildi. 3 ay inatla bana yazmamayı başarmıştı çünkü.
Yani ben gibiyse tek yol kendine bırakmaktır diyorum.
bi insani degşgtirmek cok zor. ayrica uysal olanlarin kazamdigi cok nadirdir bu hayatta. malesef
Tabi ki memnun olurum.şu kkyı bazen çok seviyorum :))
ille sizin yaşamış olduğunuz şeyi yaşayan biri çıkmış oluyor
bunu öylesine laf olsun diye söylemişti "zararsız" ı ancak ne kadar anahtar bir kelime olduğuna o zaman da takılmıştım
huylanmıştım, şimdi siz de katmerlediniz :))
bu arada vurdumduymazlık çok güzel
ben tam ikisinin arasındayım şu aralar
arada bir bu yana düşüyorum bir o yana, vurdumduymazlık tarafı çok güzel gelsene :))
bu resti çektik madem devam ettireceğim ben de, bu kez yumuşamadan
çünkü karşıdaki dediğin gibi savaş istiyor
savaşsa savaş olsun :))
bir sonrakinde ben de cevap vermiyorum o zaman :)
resti gerçek yapalım artık
zaten gına gelmişti
belki bahaneyle kurtulmuş da olurum
sana da haberdar ederim mutlaka![]()
şu kkyı bazen çok seviyorum :))
ille sizin yaşamış olduğunuz şeyi yaşayan biri çıkmış oluyor
bunu öylesine laf olsun diye söylemişti "zararsız" ı ancak ne kadar anahtar bir kelime olduğuna o zaman da takılmıştım
huylanmıştım, şimdi siz de katmerlediniz :))
bu arada vurdumduymazlık çok güzel
ben tam ikisinin arasındayım şu aralar
arada bir bu yana düşüyorum bir o yana, vurdumduymazlık tarafı çok güzel gelsene :))
bu resti çektik madem devam ettireceğim ben de, bu kez yumuşamadan
çünkü karşıdaki dediğin gibi savaş istiyor
savaşsa savaş olsun :))
bir sonrakinde ben de cevap vermiyorum o zaman :)
resti gerçek yapalım artık
zaten gına gelmişti
belki bahaneyle kurtulmuş da olurum
sana da haberdar ederim mutlaka![]()
Tabi ki memnun olurum.
Fakat her ilişkiye her kılıf uymaz. Bende böyle oldu ama senin ilişkinde aynısı olur mu bilmiyorum. Ben bencil biriyim ama duyarlıyımdır da. Onda da kırıntıların olması lazım, yoksa da yoktur tabi... Benim veya birilerinin demesiyle hareket etmemelisin. Düşün ve sana uydur.
' O yüzden aklımın bir köşesinde şu soru işareti var, olayın akışına müdahale ederek kötü mü yaptım? Müdahale etmesem değişir miydi bir gün? '
Bu bölüme takilip kaldim.
Savaşı kazanacağından şüphe yok ama sonucunda karşılaştığın kişi seni tatmin edecek mi bunu bilemiyorum. Ben saygımı kaybettim ve sevgim de sona erdi bu sebepten. Sözün özü, elinden geleni ardına koyma ve eğlen, zaten işin eğlencesi de bittiğinde otomatikman terk edeceksin ama tecrübe kazanacaksın![]()
Ben eski ilişkimde aşırı rest cekmeli bir karaktere burunmustum
adam en sonunda o kadar uysal oldu ki
bu sefer o halinden soğudum saygım bitti
bir de o aşırı şekilde beni kaybetmekten korkuyordu bense hiç
ama sonunda oyuncağı elinden alınmış gibi ortada kalan ben oldum öyle çok aşk acısı gibi değil de beni eğlendiren oyalayan biri gitmiş gibi oldu
şu an ki ilişkide ise hiç bu tarz şeylere ihtiyaç duymadım yani rest cekmemi gerektirecek bir durum olusmadi bakalım hayırlısı
bence siz de restin arkasında durun ben olsaydım öyle yapardım
işin açıkçası şu an sizinle konuşurken daha da iyi fark ediyorum ki ben yenilgiyi kabul etmişim zaten
şu resti çekene kadar da çok karnım ağrıdı
çünkü umursamaz, zaten takmaz, gitsem de dokunmaz hissini işlemiş güzelce bana
o da az manipülatif değil
çok soruyor gibi olacağım ama şu söylediğin kısım çok ilgimi çekiyor, hiç tecrübe etmedim çünkü nasıl bir histir bilemiyorum
hiç rest çekme ihtiyacı da duymamıştım önceki ilişkilerimde o yüzden.
neyse kısım şu: bir insan istediğiniz yola geldiği zaman neden saygı ve sevginiz kayboluyor?
esasen başlangıçta istenilen bu değil miydi?
seni (sen diyorum :))) sevmesi, restini görmesi ve dönmesi?
o zaman bu neden terk etmene yol açsın
açıkçası öyle bir senaryoyu şu işte düşünemiyorum
o güzelce elini uzatacak, tamam ben hazırım diyecek ve ben terk edeceğim!? şaşkınlık içerisindeyim
aynı şekilde kiliçbalığına yazdığım gibi neden soğuyorsunuz?
aksine başlangıçta istediğiniz şey bu
bu kötü yönlerini törpülemesi ve daha iyiye gitmesi
bunun memnun etmesi gerekmez miydi sizi?
nesine takıldınız, açıklayayım
şunu demek istedim
bu gidişattan memnun olmadığımı belirtmem iyi mi oldu emin değilim
gidişatı bırakıp memnun rolü kessem daha mı iyi olurdu
işin açıkçası şu an sizinle konuşurken daha da iyi fark ediyorum ki ben yenilgiyi kabul etmişim zaten
şu resti çekene kadar da çok karnım ağrıdı
çünkü umursamaz, zaten takmaz, gitsem de dokunmaz hissini işlemiş güzelce bana
o da az manipülatif değil
çok soruyor gibi olacağım ama şu söylediğin kısım çok ilgimi çekiyor, hiç tecrübe etmedim çünkü nasıl bir histir bilemiyorum
hiç rest çekme ihtiyacı da duymamıştım önceki ilişkilerimde o yüzden.
neyse kısım şu: bir insan istediğiniz yola geldiği zaman neden saygı ve sevginiz kayboluyor?
esasen başlangıçta istenilen bu değil miydi?
seni (sen diyorum :))) sevmesi, restini görmesi ve dönmesi?
o zaman bu neden terk etmene yol açsın
açıkçası öyle bir senaryoyu şu işte düşünemiyorum
o güzelce elini uzatacak, tamam ben hazırım diyecek ve ben terk edeceğim!? şaşkınlık içerisindeyim
aynı şekilde kiliçbalığına yazdığım gibi neden soğuyorsunuz?
aksine başlangıçta istediğiniz şey bu
bu kötü yönlerini törpülemesi ve daha iyiye gitmesi
bunun memnun etmesi gerekmez miydi sizi?
Ayni seyleri yazamisiz resmen sevgilinizin adi A ilemi basliyordu? diye sorasim geldiHani bazen tak eder rest çekersiniz ya? Nasıl emin olup arkasında duruyorsunuz mesela bunun? Çünkü ihtimaller var, resti çekmeseniz diğer ihtimaller de olabilirdi.
Olay çok uzun uzadıya anlatamayacağım, sığmaz, çok uzun. Bir insan var hiç güven vermiyor size diyelim, tekin bir tip de değil, gizli saklısı var ailesiyle işiyle ilgili, bir ileri iki geri gidiyor, yoruldunuz artık, sizi umursamadığını da çok derin hissediyorsunuz "kendine çeki düzen ver" deyip resti çeker misiniz? Yoksa düzelmesini bekler misiniz? Ki halihazırda 1 sene boyunca kendisine hiç müdahale etmemiş, onun yolunu denemişsiniz, değişimi beklemişsiniz, bir değişir olup yine aynı moda bağlamış, bu bir döngü haline gelmiş.
İnsanların değiştiklerini çok gördüm ancak kendi istekleriyle. O yüzden aklımın bir köşesinde şu soru işareti var, olayın akışına müdahale ederek kötü mü yaptım? Müdahale etmesem değişir miydi bir gün? Yoksa sizi rahatsız eden şeyleri söylememek daha mı kötü?
Uysal kadın olmanın huzur vereceği düşüncesiyle hareket ediyordum, karşımdaki insandan "çok zararsızsın" sıfatını alana kadar da kötü bir şey olarak düşünmemiştim. Bu "çok zararsızsın", benim ona tavır koymamam, yumuşak davranmamdan kaynaklı bir laf, biliyorum.
Erkeğin söylediklerine "tamam" diyen, bekleyen uysal bir kadın olmak mı yoksa yeri geldiğinde "bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin" deyip kendini ortaya koyup kararı karşıya bırakmak mı?
Ben rahat rahat sen diye hitap ediyorum yıllardır birbirimize yorum yapmamızdan ötürü, umarım sakıncası yoktur.
İstediğin yola gelmiş olmuyor aslında. ben hayatıma giren insanın ne benden bir adım önde, ne benden bir adım geride olmasını istemem, benimle denk olmalı. Benim kadar bağımsız, benim kadar kararlı, benim kadar ne istediğini bilen vs vs...
Şöyle düşün, karşındaki adam o ana kadar seni çantada keklik görmüş ve kayıtsız şartsız yanında olacağını sanıyor ve sonra gerçekle yüzleştiğinde afallıyor. Kafasında bir kar-zarar hesabı yapıp kar kısmı ağır bastığında biraz da incinen egosundan ötürü devam edip daha önce göstermiş olduğun ilgiyi yeniden istiyor. Tipik anne-çocuk ilişkisi gibi... Yeniden onaylanmak istiyor yani.
Bakıyor ki geçmişte davrandığın biçimden son derece farklı biçimde davranıyorsun bu sefer diyor ki; sahip olduğumu korumalıyım.
Sen kendini çektikçe üzerine düşüyor ve ilişkide dengeler değişiyor. Bu sefer adamdan taraf hafifliyor sen ağır basıyorsun çünkü kaybetmeyi zaten göze alarak çıkmışsın bu yola. İşte bunu hissettiği anda sırf hata yapmamak adına ilişkinin kontrolünü tamamen sana bırakıyor, sen ne istersen o oluyor ama adam tamamen renksiz davranıyor. Şöyle ki; daha önce bamya yemeğine burun kıvıran adam akşam gıkını çıkartmadan bakıyorsun ki bamyayı güzel güzel yemiş, bu bir örnek. Doğru bir şey mi bu? Bence değil. Madem yapabiliyordun, yapmak için neden seni terk etmemi bekledin? Biraz üzerinde düşündüğünde aslında bunun törpülenme olmadığını zaten kavrıyorsun ve durumun ne kadar sürecei de senin davranış şekline bağlı. Tamam adam melek gibi oldu, bir dediğimi iki etmiyor bari ben de biraz üzerine düşeyim dediğin an fire verip eskiye dönmeye başlıyor zaten, insanın doğası gereği.
Peki, sırf seni kaybetmekten korktuğu (!) için, kendi karakter özelliklerini baskılayan, kendi isteklerini hiçe sayan, renksiz bir adama kim saygı duyar ? Biliyorsun ki gerçekte hissettiği şey senin değerini anlamak değil sadece adam sahip olduğunu korumak istiyor hepsi bu...
Etrafımızda bir çok kadın ve bir çok erkek, tamamen mutsuz olduğu ve hatta 3. şahıslarla ilişki yaşamaya kadar götürdükleri evliliklerini neden sonlandırmayıp devam ediyor? Sevgi mi, değer verdiklerinden mi yoksa sahip olduğunu koruma iç güdüsü mü? Tabii ki toplumun bir takım baskıları mevcut ama bir kadın bilmem kaç defa aldatıldığı halde boşanmak yerine adama dünyayı dar edip ilişkiyi sürdürmeyi tercih ediyorsa sebebi sevgi değildir. Dayak yiyor ama ilişkisini sürdürüyorsa bu sevgiden değildir. Henüz evli olmayan ama ilişki yaşayan insanlar karşı tarafın hatalarını gördüğü halde ısrarla o ilişkide vakit harcıyorsa ortaya bir çok bahane sunulabilir ama temel sebep sevgi değildir.
Eğer ben bir insanı kaybetmeyi göze alacak şekilde gidiyorsam zaten geçmiş olsun. Bütün sabrıma ve iyi niyetime rağmen benim gitmeme sebep olacak kadar bıktırdıysa ama ben gittiğim için karşıma bambaşka bir adam olarak çıkıyorsa zaten kimin gemisine biniyorsa onun düdüğünü çalan birine de saygı duyulmaz. Çok açık söylüyorum, barışmak istediğinde içimde en ufacık bir ümit yoktu ve zaten evlenmemek için de bin dereden bin su getirdim adama ve üzerinde her türlü sosyal ve psikolojik deneyi yaptım. Bunu intikam maksatlı da yapmadım üstelik, tamamen bilimsel yaklaştım olayagerek var mıydı, aslında hayır.
Velhasıl, ilişkilerde denge önemli. Her iki tarafında istekleri önemli ve her iki tarafın istekleri de dengeli biçimde karşılanmalı. Eğer bir taraftan bir taraf ödün veriyorsa bu zaten sorun yaratıyor. Her zaman söylerim, bir ilişkide en önemli şeyler sevgi, saygı ve karşılıklı iyi niyettir ama eğer ilişki içerisinde dost olunamadıysa zaten ilişkinin meydan muharebesine dönmesi an meselesidir.
Bende senin gibi dusunuyorummmİhtimaller hep var , o yüzden de pişmanlıklar var.
Rest çeksen , keşke düzelmesini bekleseydim diye pişmanlık...
Rest çekmesen derdi çeksen , çektiğin derde pişmanlık...
Kimsede garanti veremez sana.
Benim düsturum restleşme pozisyonu almadan müdahale etmek , ufak ufak çaktırmadan , işleye işleye yavaş yavaş:)
çünkü karşıdaki nin kendine ait bir kişiliği kalmıyor ortada
benim gibi düşünen bir tane daha oluyor
her dediğime tamam diyen
asla sorgulanayan
bir de ben o zaman baya cahilmisim
bunun güzel bir şey olduğunu sanıyordum
mesela bir konu oluyor ikimiz de fikirlerinizi söyleyelim ama orta yolu bulalım diye düşünüyorum
adam hiç sorgulamadan evet haklısın tamam olur
bir süre böyle geçince kendin yazıp kendin oynuyorsun karşıdaki de sen oluyorsun
O zararsiz haller hep kaybetme korkusu. Bazen oyle bi noktaya geliniyor ki hicbir sey umrunda olmadan cekiyorsun resti. Ben blöf asla yapamam mesela kaybetme korkum varken. Rest cektigimde de pisman olacagim bir sey olmamasi, yeterince cabalamis olmam lazim. Kisacasi karsidakinin seni haketmediginden ne zaman emin olunduysa o zaman aninda, pisman olmaksizin cekiliyor o rest.
Ya degisirse umudu hep yok mu zaten? Ilk resti cekip hala degismedigini goruyorsan 2.rest zaten tamamen ayrılıkla sonuclanmali.
Ayni seyleri yazamisiz resmen sevgilinizin adi A ilemi basliyordu? diye sorasim geldi
Ama ondan hicbir zaman hayir gelmedi inan.Hayatini ziyan etme ayril.Boyle bir tipten ayrilirken bile nasil kivrandigimi brn biljrim.Adam her haliyle zarar verdi anlayacagin
Rest konusuna gelince kaybetmekten korktugun icin onun yalanlarini gormezden geliyorsun ama o senin yuzune vurmaya korktularini sana yapmaktan cekinmiyor
Sonundsda restin kralini cekip bitiriyorsun.
Kesinlikle narsist hicbir hatasini kabul etmeyen, sen hatasini yuzune vurdugunda cirkeflesip olayı kapatan%50 olarak buna döndük diyebilirim
5 aylık restten sonra daha çekingen daha dediklerimi yapan biri oldu
ama %50
ve ben son bir aydır "sıkılıyorum" diyorum herkese
ben bana uyum sağlamadığı %50den olduğunu sanmıştım bunun, önceki hali çok daha kötüydü ondan bile sıkılmamıştım
şu an bir aydınlanma yaşıyorum
bazen burnunun ucundakini görmek ne kadar zor
aslında karşındaki seni ne kadar gereksiz yere suçluyorsa
bir o kadar suçlarsan sen kazanırsın :))
savaş arıyorsan tabii ki.
ben de yapamazdım bu şahısa karşı
ama bir kere gözünü karartınca çorap söküğü gibi geliyor :))
hahaha yok a'ya çok uzak bir harften bu şahıs
ben narsist olduklarında ısrarcıyım :))
resti çoktan çektim
bir huzur kaplıyor ama insanı içini dışa vurunca
susup kabullenmek çok zor
umarım sen de huzuru bulmuşsundur :))
Kesinlikle narsist hicbir hatasini kabul etmeyen, sen hatasini yuzune vurdugunda cirkeflesip olayı kapatan
En çok seni yoruyor ama sende bilirsin.Yorumlari sonradan okudumda birebir...Ayrilirsin bikaç ayda bir saçma sapan birşeyden sebep laf atar .Ben bunun için üzülmusum dersin ama kafan karışır işte.
Kafanda bitirdikten, resti çektikten sonraki rahatlamayi bilmiyorsun.Heleki böyle yorucu bir adamdan sonra.Ustunden tonlarca yük kalkmış gibi...
Sen sevdiğin için sonuna kadar gitmek istiyorsun.Kimseye boyun eğmeyen ben onun yaptığı tutarsizliklari kapatirdim sanki benim hatammis gibi
Birgün biterse ne kadar yorulmusum ne sacmaymis çabam diceksin
Bu arada bana bir ilişkide atilabilecek her kazığı attığı için bazen yine sinirlerim bozulur hala.Insallah yaptıklarını bulucak beklemedeyim![]()