- 19 Haziran 2023
- 1.371
- 681
- 38
- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #20.801
Kuzum hayatımda gittiğim en kötü doktordu belki de hala şoku atlatamadım biliyor musun, sürekli gittiğim bi doktor var aslında ama o hastanede hsg işlemi yapmadıkları için bu doktora gitmiştim beni kovmaktan beter etti diyebilirim, neden gittiğimi anlatmaya çalışıyorum bana sürekli 25 yaşındasın çok gençsin olur olur diyerek susturdu, doktora ne ovulasyon testi kullanabildiğimi anlattım ne bi şey. Ultrasonla on saniye muayene etti etmedi ve yumurtalıklarımın rahmimin mükemmel olduğuna karar verdi, adetliyim diye artık tiksindi mi nasıl iş anlamadım, daha önceden de adetliyken ultrason yaptırmıştım ve hiç böyle bi muamele görmedim, amh değerime baktırmak istiyorum dediğimde benimle baktırmamam hakkında tartışmaya girdi amh için istekte bulunun hanımefendi dedim ve odadan çıktım o kadar tahammülüm sıfıra inmişti çünkü, resmen zorla amh için istekte bulundu ya. Bi de üstüne bana hsg için randevu vermedi ben zaten hsg için gitmiştim elim bomboş eve döndümAa yeniymis zaten kanlarin canim. Tamam o zamanne dedi peki?
Yılbaşına kadar zaman verdim ona eğer gebelik olmazsa mecbur gidecek inş hayırlısı olur hakkımızda ama gerçekten zaman kaybı buna üzülüyorumKeşke test verse. Bence erkekler test verip kötü sonuç alıp, zorla ameliyat olacaklar diye korkuyorlar. Benim eşimde de varikosel görüntüsü vardı ancak test verdik, hem sayısı hem morfolojisi çok iyi çıktı. İleri hızı biraz yavaştı ama bu doğal gebeliğe engel değilmiş. Yani hiç kimse elime ameliyat yapalım demedi. Aslında böyle örnekleri göster istersen eşine. Bence korkuyorlar. Şu da var bizim doktor eşime ameliyat deseydi biz onu ameliyat yaptırmak yerine tüp bebeği tercih ederdik muhtemelen. Takviye olarak da eşin çok direniyorsa şunları içir kuzum proxeed plus, keçiboynuzu özü, deneysel çalışma olarak da çakşır suyu. Ama tabi öncelik doktora gitmesi olacaktır. Şu da var aşılama zamanınız geldiyse aşılamada da durum öğreniliyor. Biz aşılama yaptırırken öğrenmiştik. Sıkıntı yok demişti doktorumuz.
Hsg için verilen antibiyotik kullanırken ilişkiye girilirmi ben doktora sormayı unuttum bide hsg çekildikten kaç gün sonra ilişki olurBenim doktorum herhangi birşey söylememişti canım sadce tüplerim tikaliymis açıldığı için antibiyotik ve ağrı kesici vermişti bu kadar. Senin nasıl çıktı sonucun
Aynen öyle bebeğimAynı ben vallaçünkü bizim gibi herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor burda uğraşıp didiniyor ve başaranları görünce umut oluyor bize bir de sanki sıra bize geliyor gibi hissediyorum artık
Merhabalar ben de bilebildiğim kadarı ile birkaç tavsiyede bulunayım. Hamilelik için tsh çok önemli hatta benim doktorum 0.50 leri hedefleriz dedmişti, ilaçla oralara da geldik şimdi. Çok hızlı düşüyor takma kafana, sadece kontrollerini düzenli yap gebelik planlarken. Hamile kalınca zaten yükselecek diyordu doktor. Tsh ıma bakılmadan “iki tüp bebek denemem olmuştu. 4 lerdeydi o zaman ve tabi tutmadı. Bu arada haşimato var bende. Eğer başlangıç seviyesindeysen haşimato bir belirtisi de olmuyor, ben de 37 yaşımda tesadüfen öğrenmiştim. Tsh 2.5 lardaydı ama tiroid antikoru (tpo) çok yüksek olabiliyor haşimato varsa. Bu bir bağışıklık sorunu, vücut tiroidi yabancı görüp öldürmeye çalışıyor diyim. Aynı şekilde hamileliği de bitiriyor. Varsa böyle bir durum farklı bağışıklık baskılayıcı ilaçlar verebiliyor doktor. Bir baktırmanı tavsiye ederim. Zaten tsh düşürmek için endokronoloji ye gideceksiniz, bir de tiroit antikoruna baktır.Kızlar aynı şeyleri yazmışımdır ,okuyanlarınız varsa kusura bakmayın yardımınıza tecrübelerinizi duymaya ihtiyacım var. 7 aylık evlilikte 3 aydır korunmuyoruz, yumurtlama takibi ısı takibi herşeyi yapıyorum. Adetlerim günü gününe olur,çatlama vs de problemim yok,pcos yok.. Özellikle ovulasyon günlerinde ilişkiye ağırlık veriyorum es geçmiyorum. Hele ki yumurtlama zamanı girilen ilişkileri geceye denk getirip sabaha kadar asla kalkmıyorum akıp gitmesin diye. evet saçma bişey belki ama iyice garantilemek istiyorum kendimce heralde :)Yaşım 38 desemmmm doktor yumurtalarımı saydı oldukça iyi dedi amh ım 3,30 çıktı tsh ım az yüksekmiş 4 çıktı referans aralığında olmasına rağmen gebeliğe engel değil sadece 2 -2.5 isteriz bebekte zeka geriliği yaşanmasın diye dedi vs vs vs. ama yanlış olan yolunda gitmeyen ne olabilir? Aranızda tecrübeli arkadaşlar var ben de sizlerden okuya okuya bilgi sahibi oluyorum. İnternette araştırmak çok yüzeysel kalıyor tecrübelerin yanında. Doktor 1 seneye kadar normal dedi içimi çok rahatlattı çıktığımda kendimi mükemmel hissettim ama sonu hep aynı hüsran..
Eşimle aynı işyerinde çalışıyoruz az önce regl oldum dedim hadi yaa dedi. Üzülme aşkım yine deneriz diyor ama o hadi yaa demesi ve dudak bükmesi beni üzdü açıkçası.. İşyerinde üst üste hamileyim haberleri geliyor bir haftadır.. Onlar adına seviniyorum ama biz neyi yanlış yapıyoruz da olamıyor diyorum. Hepsi de tek gecelikden kaldım beklemioduk vs dio... Elbette vardır bir zamanı Allah'ın işine karışamam ama bilmiyorum neden neden neden sözcükleri kafamda geziyor.3 ay belki kısa bir süre ama bıktım denemekten ve sonunda regl görmekten .. Yumurtlama günleri harici kasıklarımda değişik sancılar yaşıyorum 2 aydır mesela daha önce hiç deneyimlemediğim. Değişik akıntım oluyor. Ayakkabımı bile bağlayamayacak eğilemeyecek kadar dolgun oluyor kasıklarım belki diyorum belki bişey vardır ama sonu yine regl.. Vücudumda değişik bişeyler oluyor ama sonuca ulaşmıyor. Sağlıksız olduğu için atılıyor mu vucuttan ya da hiç mi oluşamıyor kapalı kutu keşke bilebilsemm.. Herşeyi normal olup ta yine çocuk sahibi olamayanlarınız lütfen bana bir yol gösterin. .Eşimin test vermesi için erken mi ?Rahim filmi ne zaman çektirmeliyim ya da tüplerimde sorun olabilir mi ?Yaşımdan dolayı senelerce deneyemem düşüncesindeyim sanırım yolun sonu gelmiş gibi hissediyorum salakça
Ayy okurken sinirlendim, sanki gezmeye gidiyoruz doktora ya. Biz hepsini bilsek sana gelir miyiz zatenKuzum hayatımda gittiğim en kötü doktordu belki de hala şoku atlatamadım biliyor musun, sürekli gittiğim bi doktor var aslında ama o hastanede hsg işlemi yapmadıkları için bu doktora gitmiştim beni kovmaktan beter etti diyebilirim, neden gittiğimi anlatmaya çalışıyorum bana sürekli 25 yaşındasın çok gençsin olur olur diyerek susturdu, doktora ne ovulasyon testi kullanabildiğimi anlattım ne bi şey. Ultrasonla on saniye muayene etti etmedi ve yumurtalıklarımın rahmimin mükemmel olduğuna karar verdi, adetliyim diye artık tiksindi mi nasıl iş anlamadım, daha önceden de adetliyken ultrason yaptırmıştım ve hiç böyle bi muamele görmedim, amh değerime baktırmak istiyorum dediğimde benimle baktırmamam hakkında tartışmaya girdi amh için istekte bulunun hanımefendi dedim ve odadan çıktım o kadar tahammülüm sıfıra inmişti çünkü, resmen zorla amh için istekte bulundu ya. Bi de üstüne bana hsg için randevu vermedi ben zaten hsg için gitmiştim elim bomboş eve döndüm
Kist yaptı mı hiç bilmiyorum kuzum ama sanmam nisanda ultrasona girdim temiz demişti doktor. Ağrım olmamıştı ama 10 gün adetim sürmüştü leke şeklinde normalde 6 günde biterdi bida da içmedim döngümü bozdu diyePeki kist falan yapmış mıydı kuzum sende ? Sonrasında hiç denedin mi bir de ? Bir de ağrı yaptı mı kasıklarında ve belinde ? Gecikmesi normal o zaman
Ben cumartesi hsg olmuştum. Pazartesi yumurtluyordum. Doktorum 7 günlük antibiyotik verecekti ama yumurtalama tarihimi duyunca, antibiyotiği iki gün kulllan bırak, pazartesiyi değerlendir demişti canım. Yani antibiyotiki bırakıp olmuştu ilişki caanımHsg için verilen antibiyotik kullanırken ilişkiye girilirmi ben doktora sormayı unuttum bide hsg çekildikten kaç gün sonra ilişki olur
Yaa cok uzuldum canim. Kotu bir tecrübe olmus. Ama o onun ayıbı bence. Dogru duzgun dinleme becerisine sahip olmayan da doktor olmamali zaten. Ayrica adetliyken yapilir ki zaten ultrason çoğunlukla. Tiksindigini sanmiyorum o onun işi. Anlattiklarina gore sanki daha cok sen degil ben bilirim havalarina girmis gibi. Canini sikma her zaman iyi insanlar denk gelmiyor ne yazikki. Boylesine denk geldin diye de umudunu kaybetme. Bu olmazsa baska doktora gidersin. Neyse en azindan amh gormus olacaksinKuzum hayatımda gittiğim en kötü doktordu belki de hala şoku atlatamadım biliyor musun, sürekli gittiğim bi doktor var aslında ama o hastanede hsg işlemi yapmadıkları için bu doktora gitmiştim beni kovmaktan beter etti diyebilirim, neden gittiğimi anlatmaya çalışıyorum bana sürekli 25 yaşındasın çok gençsin olur olur diyerek susturdu, doktora ne ovulasyon testi kullanabildiğimi anlattım ne bi şey. Ultrasonla on saniye muayene etti etmedi ve yumurtalıklarımın rahmimin mükemmel olduğuna karar verdi, adetliyim diye artık tiksindi mi nasıl iş anlamadım, daha önceden de adetliyken ultrason yaptırmıştım ve hiç böyle bi muamele görmedim, amh değerime baktırmak istiyorum dediğimde benimle baktırmamam hakkında tartışmaya girdi amh için istekte bulunun hanımefendi dedim ve odadan çıktım o kadar tahammülüm sıfıra inmişti çünkü, resmen zorla amh için istekte bulundu ya. Bi de üstüne bana hsg için randevu vermedi ben zaten hsg için gitmiştim elim bomboş eve döndüm
En yakın zamamdaaAynen öyle bebeğimBende hamiş haberleri geldikçe umudunu kaybetme berna diyorum sürekli, bak ne olmazlar oluyor diyorum
Ve evet sıra bize geliyor gibii bebişim
Evet kuşum ya ben de daha içmem heralde benim bu ay çok ağrım oldu az önce eşimle film izlerken bile sağ kasığımdan rahmime doğru sancı girdisanki defalarca ara ara nefesimi kesiyoKist yaptı mı hiç bilmiyorum kuzum ama sanmam nisanda ultrasona girdim temiz demişti doktor. Ağrım olmamıştı ama 10 gün adetim sürmüştü leke şeklinde normalde 6 günde biterdi bida da içmedim döngümü bozdu diye
İnce ince ciz ciz gibi miydi kuzum ?Evet kuşum ya ben de daha içmem heralde benim bu ay çok ağrım oldu az önce eşimle film izlerken bile sağ kasığımdan rahmime doğru sancı girdisanki defalarca ara ara nefesimi kesiyosanırım soğan etkileri bunlar anlamadım neden
Evet evet yani diğer aylarda da ağrım sancım olurdu ama daha çok bacağıma yakın olurdu kasık bile diyemem ama bu kez tam olarak rahme doğruydu ve dediğin gibi kuzum sanki şiş batırıyolar gibi hissettim yani başka tarif bulamadımİnce ince ciz ciz gibi miydi kuzum ?
Kuzum senin piki ne zaman görmüştük çatlamadan sonra inşallah 14 günü geçmiştirEvet evet yani diğer aylarda da ağrım sancım olurdu ama daha çok bacağıma yakın olurdu kasık bile diyemem ama bu kez tam olarak rahme doğruydu ve dediğin gibi kuzum sanki şiş batırıyolar gibi hissettim yani başka tarif bulamadım
Bugün 14. Gün kuzum çatlamadan sonra, ama afedersin sildikçe kahve gelmeye başladı sabaha sökülür heralde reglKuzum senin piki ne zaman görmüştük çatlamadan sonra inşallah 14 günü geçmiştir
İnşallah soğan etkisi değildir bebişin etkisidr inşallahEvet kuşum ya ben de daha içmem heralde benim bu ay çok ağrım oldu az önce eşimle film izlerken bile sağ kasığımdan rahmime doğru sancı girdisanki defalarca ara ara nefesimi kesiyosanırım soğan etkileri bunlar anlamadım neden
Catlamadan sonraki 14. Gün harbiden net sabitmis yaBugün 14. Gün kuzum çatlamadan sonra, ama afedersin sildikçe kahve gelmeye başladı sabaha sökülür heralde regl
Hamile olmadigina inanamiyorum canim yaEvet evet yani diğer aylarda da ağrım sancım olurdu ama daha çok bacağıma yakın olurdu kasık bile diyemem ama bu kez tam olarak rahme doğruydu ve dediğin gibi kuzum sanki şiş batırıyolar gibi hissettim yani başka tarif bulamadım
Kuzum olmadığına o kadar eminim kiİnşallah soğan etkisi değildir bebişin etkisidr inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?