- 12 Ocak 2014
- 4.610
- 4.688
- 333
- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #21.121
Elinden geleni yapmışsın kuzum, pikin ertesi günü kocam şehir dışına çıktı 1 hafta gelmedi benim. Olduğu kadar artık demiştimPik oncesi degerlendrldi pik gunu degerlndrldi pikten snraki 2 gun yok cunku adama durumun ciddiyetni anlatmak imkansz bugun olmasi sart diyemedmyani yapmamiz lazim dedim ama cok ta aciklayamadm yorgndu uyudu bugunde oldu 3. Gun yani bakalim kasim ayina girelim belirti kovalayacagim
Hadii hayırlısıı canımm inşallah herşey dilediğin gibii giderKuzucumm pazartesi sabaha randevu aldımyetişiyorum inşallah sizee
İyi ki varsiniz cok tesekkur ederim destekleriniz icin :) Vardir bir zamani elbette..Dedigin hersey aklimda kuzum.Az daha zaman gecsin hala olmuosa yine doktora hem esim hem ben tekrar bi kontrolden geceriz.Beklemekten baska care yok su an :/Canim bu yazdiklarina cevap olarak en sık soylenecek sey "stres yapma akışına birak" olacaktir muhtemelen. Ama ben oyle bir seyin mumkun oldugunu pek dusunmuyorum. Tam tersi olmadigi her ay neden dusunceleri artarak donmeye devam ediyor kafada. 1.5sene denedim. Akisina birakabildigim bir ay bile olmadiher aya yeni bir umutla basladim. Bu ay da deneyeyim dedim. Yine olmadi. En sonunda bu ay Allahin izniyle oncelikle tabi, sonra da doktorun destegiyle pozitifi gördüm şükür.
Yani sunu demek istiyorum sana. Evet 3 aya daha cok erken. 1yila ya da yastan oturu belki 6 aya kadar her sey normal diyerek kimse arastirmak istemeyecek belki sorun var mi yok mu diye. Belki de gercekten hic bir sorun yoktur ve cok kisa bir surede hamile kalacaksinama bunlar hep ihtimal. Sen olumsuzmus gibi al tedbirini derim. Esin versin sperm testini icin rahat edecekse film de cektir. Istersen yumurta takibi yaptir ozelde. Yani elinden gelen ne varsa dene bence. Insan harcadigi cabaya pisman olmuyor elde edince. Keske daha once yapsaydim diye erteledigi zamanlara pisman olabilyor ama
Sagol kuzum yazdiklarin icin.Tsh im evet yuksek gebelik icin.Doktor engel degil gebelige ama gebelikte bu degeri istemeyiz dese de bence de engel olabilir.Dun kan vermeye gidecektim hem regl hem bademcik agrim beni bitirdi dedim haftaya giderim.Kaldi oyle..ben de insulin direnci de var ayrica yemesem de kilo aliyorum.İste benim bilmedigim bisey vardir yumurta rezervi vs yeterli olsa da hersey onla bitmio :/Merhabalar ben de bilebildiğim kadarı ile birkaç tavsiyede bulunayım. Hamilelik için tsh çok önemli hatta benim doktorum 0.50 leri hedefleriz dedmişti, ilaçla oralara da geldik şimdi. Çok hızlı düşüyor takma kafana, sadece kontrollerini düzenli yap gebelik planlarken. Hamile kalınca zaten yükselecek diyordu doktor. Tsh ıma bakılmadan “iki tüp bebek denemem olmuştu. 4 lerdeydi o zaman ve tabi tutmadı. Bu arada haşimato var bende. Eğer başlangıç seviyesindeysen haşimato bir belirtisi de olmuyor, ben de 37 yaşımda tesadüfen öğrenmiştim. Tsh 2.5 lardaydı ama tiroid antikoru (tpo) çok yüksek olabiliyor haşimato varsa. Bu bir bağışıklık sorunu, vücut tiroidi yabancı görüp öldürmeye çalışıyor diyim. Aynı şekilde hamileliği de bitiriyor. Varsa böyle bir durum farklı bağışıklık baskılayıcı ilaçlar verebiliyor doktor. Bir baktırmanı tavsiye ederim. Zaten tsh düşürmek için endokronoloji ye gideceksiniz, bir de tiroit antikoruna baktır.
Eşin de sperm testi verebilir, basit ve çok maliyetli değil aklında soru işareti kalmaz.
Şimdiki doktorum yumurta kalitesi arttırmak için biesteron ve omepa vermişti. Bunları da deneyebilirsin.
Ama ve en önemlisi 3 ay çok kısa bir süre, çok strese girmişsin. Sadece bu bile engel olabilir, endişe kaygı hormonları çok etkiliyor.
Anlattığına göre hiçbir sağlık sıkıntın yok maşallah amh da gayet güzel, neden olmasın ki?? Sadece vakti zamanı gelince olacaktır. Doktorlar bile bir sene deneme sonrası gebelik olmazsa bakalım diyorlar
Ah kuzuumm cok sagolll. Hsg yi ilk sizlerden duydum dedim belki tikaniklik var dusuncesi benim de kafamda olusmadi degil..Kendime 3 ay daha verdim hala olmuosam hamile tekrar doktora gidip hsg isticrm ve esimin de sperm testini yaptiricaz.Kuzum öncelikle 3 ay çok kısa bir süre ama amh değerin yaşına göre maşallah çok iyi benim sana tavsiyem süreci hızlandırmak istiyorsan git rahim filmi çektir ama doktorlara 3 aydır deniyoruz deme çünkü sana söyleyecekleri şey yaşından dolayı belki 3 ay daha dene yada 1 yıl daha dene olacak hiç ses etme sorarsa 1 yıl de bak benim yaşım 31 1 yıldır deniyoruz Herşey normal hiç bir şey yok rahim filmim bir çekildi iki tüp kapalı film esnasında sağ açıldı sol açılmadı düşünsene yaşadığım hayal kırıklığını 1 yıl denedim keşke önceden gidip çektirseydim doktorları hiç dinlemeseydimsen de dinleme git rahim filmini çektir ister anestezili yap özelde ister devlette anestezi almadan çektir ben anesgezi almadan çekindim o anlık acı sonrada bitiyor keşke sol tüpünü tekrar açalım deseler yine gider yaptırırım bu konu da o kadar üzgünüm ki yazarken bile gözlerim dolu dolu oldu
Ben de kuzucum cidden kasım ayı birçoğumuzu güldürecek inanıyorumHadii hayırlısıı canımm inşallah herşey dilediğin gibii giderKi öyle olacak buna canı gönülden inanıyorum
Kasım ayında hepimiz adına o kadar pozitif hissediyorum ki inşallah çabalarımız karşılığını bulacak
Hayirlisi kuzum.Bir iki ay daha deneyip en azindan Aralik sonuna kadar sonrasinda yine olmuyorsa farkli bir yol izleyecegim.Bakalim.Hepimiz icin hayirlisi olsunBiz de korunmayı bırakalı 15 ay oldu canım. Beklemek ne kadar zor hepimiz biliyoruz.beklemek istemiyorsanız doktora gidin bence.bence eşinin test vermesi için de erken değil diye düşünüyorum. En azından içiniz rahat eder. Biz mesela o kadar zamandır deniyoruz. Eşimde sperm yavaşlığı ve varikosel başlangıcı olduğunu öğrendik. Yarın nasıl bir yol izlenecegini bulmak için doktora gideceğiz. Belki aşılama ya da tüp bebek diyecek. Yani vakit kaybettik ben 31 eşim 38 yaşında.bu arada doktor yaşın 35-36 olsaydı direk tüp bebek derdim dedi. Çünkü erkeğin yaptığı bişey yok bu süreçte bütün tedavi yükü kadında oluyor dedi. Ama tam yarın belli olacak. Bu arada kesinlikle seni korkutmak ya da üzmek için yazmıyorum. Ama tedbiri başta almakta fayda var bence.
Canımm yazdığını okuyunca o kadar duygulandım ki çünkü bizden bi şeyler buldum, benzer tartışmaları biz de çok yaptık ve ben de her seferinde aynı senin gibi düşündüm belki de bebek olmamasının bir sebebi var dedim.Bu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Gece birkac mesajlasmadan sonra konu konuyu actı ve esim bana ‘kendimi erkek gibi hissetmiyorum, her seyi sen yönetiyorsun, ben kendimi senin karın gibi hissediyorum, salakmısım gibi davranıyosun vs.’ seyler söyledi ve inanın cok üzüldüm..
Farkındayım, cok kontrolcü bir yapım var ve bunu ne yaparsam yapayım aşamıyorum, ben onun hayatını adeta bir mentor gibi kolaylastırdıgımı düsünürken ona neler hissettiriyormusum, kendimi evlilikte cok sorguladıgım bi ana girdim su an ve cıkamıyorum.
Ve diyorum ki demek ki bunca zaman bebegin olmamasındaki hayır bu belki de, yani ben önce evlilikte nasıl davranmam gerektigi cözmeliyim hatta belki de bu kontrolcülügü bırakmak icin ilac vs kullanmalıyım. Bu konuyu bdvye de acabilirdim ancak gercekten bunu sadece sizinle paylasmak istiyorum..
Sizce bir kadının evlilikteki sorumlulugu nedir? Eslerin birbirine karsı davranısı nasıl olmalıdır? Al kocam iste bu ev bu da evlilik yönet bakalım nasıl yönetiyorsun mu denmeli? Gercekten isin icinden cıkamadım.
Ve cok istedigim halde bebek fikrini yine rafa mı kaldırmalıyım, sogan kürüne baslayacaktım bugün ve bittigi gün de esimle bir araya gelmis olacaktık, belki bir seyler olur diye umudum vardı ama su an aklım allak bullak.
Bu saate kadar gözümü kırpmamıs olmanın da etkisi var mıdır bilmiyorum ama su an uzay boslugunda gibiyim
Lütfen bana yol gösterin
Kuzum benim 12 kasım eşimin doğum günü diye ben de bebişli girmeye çok heveslenmiştim ama nasip değilmiş belki de nasibimiz kasım ayında bekliyor bizi sıkma canını kasım bizim ayımız olacak13. Gün negatif bugün biraz daha az üzüldüm dünden beri alışmışım sanırımBu ay ovulasyon denemicem adet gününe kadar test almıcam inşallah Nasibi geldiği zaman o bir yolunu bulur gelir bana inanıyorum Rabbim her zaman her şeyi en güzel zamanda verdi buda öyle olucak inanıyorum 9 Kasım doğum günüm bebişli girsem ne büyük mutluluk olurdu ama belki Kasım ayında hamile kalmayı beklemişimdir
İnşallah canım dünden sonra biraz daha iyiyim hem kendimi hem eşimi yoruyorum toparlamak ve güçlü olmak en iyisi Kasımmm ayı biziimm olsunnKuzum benim 12 kasım eşimin doğum günü diye ben de bebişli girmeye çok heveslenmiştim ama nasip değilmiş belki de nasibimiz kasım ayında bekliyor bizi sıkma canını kasım bizim ayımız olacak
Aynen öyle ben bu ay hiç bırakmadım kendimi regl olunca kasım bizim ayımız çünkü biliyorumİnşallah canım dünden sonra biraz daha iyiyim hem kendimi hem eşimi yoruyorum toparlamak ve güçlü olmak en iyisi Kasımmm ayı biziimm olsunn
Gunaydin arkadasim cevap yazmadan edemedim.Evlilik cok ama cok zor zanaat.Farkli bir insanla ayni evde iyi huyu kotu huyu herseyi sineye cekip yasamak dusununce bile zor .. kadin ve erkegin zaman zaman catismalari oluyor cok ama cok normall..Ben yillarca yoneticilik yapmis bir kadinim.Evliligimde de bazen kendimi o kadar kontrolcu ve yonlendirici goruyordum ki empati kurdugumda diyordum cidden cok abartiosun birak nasil yapiosa yapsin.Kocasi ne derse he diyen altindan girip ustunden cikan cilveli bir kadin hele hic olmadim.Kendi dogrularim var ve bunu uygularim derdim hep.Kadinlar olarak herbirimiz farkli huyda olsakta hepimizde bi erkegi yonlendirme icgudusu var elimizde degil.Bu bazen anaçlik gibi oluyor bazen yonlendirme gibi iste ne dersek diyelim adina.Dolaptaki corabinin esini bulamayan adamlar gelip beni yonlendiriyorsun vs vs ye girio maalesef :)Sadece senin evliliginde degil emin ol sura hepimizin evliliginde var boyle seyler..Erkekler yasi kac olursa olsun buyumuyor.Simarik bir ergen oluyor yeri gelince sıkıya gelemiyor laf soyletmiyor.Ama diger acidan da bakinca kendimize aynisi yapilinca da biz hoslanmiyoruz.Tamamen denge.Ben artik o huylarimi biraktim daha duz daha sakin olmaya calisiyorum.Bu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Gece birkac mesajlasmadan sonra konu konuyu actı ve esim bana ‘kendimi erkek gibi hissetmiyorum, her seyi sen yönetiyorsun, ben kendimi senin karın gibi hissediyorum, salakmısım gibi davranıyosun vs.’ seyler söyledi ve inanın cok üzüldüm..
Farkındayım, cok kontrolcü bir yapım var ve bunu ne yaparsam yapayım aşamıyorum, ben onun hayatını adeta bir mentor gibi kolaylastırdıgımı düsünürken ona neler hissettiriyormusum, kendimi evlilikte cok sorguladıgım bi ana girdim su an ve cıkamıyorum.
Ve diyorum ki demek ki bunca zaman bebegin olmamasındaki hayır bu belki de, yani ben önce evlilikte nasıl davranmam gerektigi cözmeliyim hatta belki de bu kontrolcülügü bırakmak icin ilac vs kullanmalıyım. Bu konuyu bdvye de acabilirdim ancak gercekten bunu sadece sizinle paylasmak istiyorum..
Sizce bir kadının evlilikteki sorumlulugu nedir? Eslerin birbirine karsı davranısı nasıl olmalıdır? Al kocam iste bu ev bu da evlilik yönet bakalım nasıl yönetiyorsun mu denmeli? Gercekten isin icinden cıkamadım.
Ve cok istedigim halde bebek fikrini yine rafa mı kaldırmalıyım, sogan kürüne baslayacaktım bugün ve bittigi gün de esimle bir araya gelmis olacaktık, belki bir seyler olur diye umudum vardı ama su an aklım allak bullak.
Bu saate kadar gözümü kırpmamıs olmanın da etkisi var mıdır bilmiyorum ama su an uzay boslugunda gibiyim
Lütfen bana yol gösterin
AmiinnnElinden geleni yapmışsın kuzum, pikin ertesi günü kocam şehir dışına çıktı 1 hafta gelmedi benim. Olduğu kadar artık demiştimçok şükür oldu. Pik ya bence en önemli gün, o yüzden için rahat olsun. Şu günler de hızlıca geçsin inşallah
Insallah en kisa zamanda bebis haberni alirsin canim benim bende kac aydr deniyorm testler negatf bu ay ovulasyonla denedim 8 kasimi bekliyorum smdi hepimiz pozitifi en kisa zamanda goruruz insallaahh13. Gün negatif bugün biraz daha az üzüldüm dünden beri alışmışım sanırımBu ay ovulasyon denemicem adet gününe kadar test almıcam inşallah Nasibi geldiği zaman o bir yolunu bulur gelir bana inanıyorum Rabbim her zaman her şeyi en güzel zamanda verdi buda öyle olucak inanıyorum 9 Kasım doğum günüm bebişli girsem ne büyük mutluluk olurdu ama belki Kasım ayında hamile kalmayı beklemişimdir
Canim benim yazini simdi okudum malesef erkekler zor canlilar kadinlar anlasilmaz diyip kenara cekiliyorlar ama biz herseyi konusup anlatan onlarsa sessizlikleriyle bizi deli eden canlilar kadin sorumluluklari yokken pamuk gbi sorumluluklari arttikca cildrrilan canli vallahi kendimde hissettgm bu bende evliligmde cok sorumluluga sahibim baskinda bir yapim var bazen alttan aliyo gbi yapiyorum tartstgmzda haklida olsam inan o tartsma alttan almazsam btmiyo bana erkek gbisin karsmda erkekle tartsyorm sanki diyo sadece susuyorm onu delirtene kadar susuyorum yalvaryo sebeklikler yapiyo konustrmak icin katlanamyo cevap vermememe gormezden gelmeme onun bu cabasina konusuyorm ve duzeliyorz konusmaya devam ettikce uzuyor sadece anlamiyorlar malesef sende sus karsisinda ama ezilmis gbi degil sinirini hirsini almak icin sus seni anlamak icin cabalayip seni konustrmak icin cirpinana kadar sus bence dene en azindan ben bitek bu yolda basarid buldm ne aglamamdan. Ne bagrmamdan hicbseysen anlamadi susmMdan anladi beni esimBu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Lütfen bana yol gösterin
İnşallah kuzucum Allahım buradaki herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsinAynen öyle ben bu ay hiç bırakmadım kendimi regl olunca kasım bizim ayımız çünkü biliyorum
Merhabalar ben de aynıyımBu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Lütfen bana yol gösterin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?