💞EKİM-KASIM-ARALIK AYI GEBELİK PLANLAYANLAR💞

Elinden geleni yapmışsın kuzum, pikin ertesi günü kocam şehir dışına çıktı 1 hafta gelmedi benim. Olduğu kadar artık demiştim çok şükür oldu. Pik ya bence en önemli gün, o yüzden için rahat olsun. Şu günler de hızlıca geçsin inşallah

Kuzucumm pazartesi sabaha randevu aldım yetişiyorum inşallah sizee
Hadii hayırlısıı canımm inşallah herşey dilediğin gibii gider Ki öyle olacak buna canı gönülden inanıyorum

Kasım ayında hepimiz adına o kadar pozitif hissediyorum ki inşallah çabalarımız karşılığını bulacak

Bu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)

Gece birkac mesajlasmadan sonra konu konuyu actı ve esim bana ‘kendimi erkek gibi hissetmiyorum, her seyi sen yönetiyorsun, ben kendimi senin karın gibi hissediyorum, salakmısım gibi davranıyosun vs.’ seyler söyledi ve inanın cok üzüldüm..

Farkındayım, cok kontrolcü bir yapım var ve bunu ne yaparsam yapayım aşamıyorum, ben onun hayatını adeta bir mentor gibi kolaylastırdıgımı düsünürken ona neler hissettiriyormusum, kendimi evlilikte cok sorguladıgım bi ana girdim su an ve cıkamıyorum.

Ve diyorum ki demek ki bunca zaman bebegin olmamasındaki hayır bu belki de, yani ben önce evlilikte nasıl davranmam gerektigi cözmeliyim hatta belki de bu kontrolcülügü bırakmak icin ilac vs kullanmalıyım. Bu konuyu bdvye de acabilirdim ancak gercekten bunu sadece sizinle paylasmak istiyorum..

Sizce bir kadının evlilikteki sorumlulugu nedir? Eslerin birbirine karsı davranısı nasıl olmalıdır? Al kocam iste bu ev bu da evlilik yönet bakalım nasıl yönetiyorsun mu denmeli? Gercekten isin icinden cıkamadım.
Ve cok istedigim halde bebek fikrini yine rafa mı kaldırmalıyım, sogan kürüne baslayacaktım bugün ve bittigi gün de esimle bir araya gelmis olacaktık, belki bir seyler olur diye umudum vardı ama su an aklım allak bullak.
Bu saate kadar gözümü kırpmamıs olmanın da etkisi var mıdır bilmiyorum ama su an uzay boslugunda gibiyim
Lütfen bana yol gösterin

Günaydın kızlar 13. Gün test denesemmi son 1 testim kaldı ne ara 16 tane testi bitirdim hiç anlamadım bide yarısını diğer aya bırakıcaktım

İyi ki varsiniz cok tesekkur ederim destekleriniz icin :) Vardir bir zamani elbette..Dedigin hersey aklimda kuzum.Az daha zaman gecsin hala olmuosa yine doktora hem esim hem ben tekrar bi kontrolden geceriz.Beklemekten baska care yok su an :/

Sagol kuzum yazdiklarin icin.Tsh im evet yuksek gebelik icin.Doktor engel degil gebelige ama gebelikte bu degeri istemeyiz dese de bence de engel olabilir.Dun kan vermeye gidecektim hem regl hem bademcik agrim beni bitirdi dedim haftaya giderim.Kaldi oyle..ben de insulin direnci de var ayrica yemesem de kilo aliyorum.İste benim bilmedigim bisey vardir yumurta rezervi vs yeterli olsa da hersey onla bitmio :/

Ah kuzuumm cok sagolll. Hsg yi ilk sizlerden duydum dedim belki tikaniklik var dusuncesi benim de kafamda olusmadi degil..Kendime 3 ay daha verdim hala olmuosam hamile tekrar doktora gidip hsg isticrm ve esimin de sperm testini yaptiricaz.

13. Gün negatif bugün biraz daha az üzüldüm dünden beri alışmışım sanırım Bu ay ovulasyon denemicem adet gününe kadar test almıcam inşallah Nasibi geldiği zaman o bir yolunu bulur gelir bana inanıyorum Rabbim her zaman her şeyi en güzel zamanda verdi buda öyle olucak inanıyorum 9 Kasım doğum günüm bebişli girsem ne büyük mutluluk olurdu ama belki Kasım ayında hamile kalmayı beklemişimdir

Eklentiler

• IMG_20231029_074107_261.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 57
Ben de kuzucum cidden kasım ayı birçoğumuzu güldürecek inanıyorum

Hayirlisi kuzum.Bir iki ay daha deneyip en azindan Aralik sonuna kadar sonrasinda yine olmuyorsa farkli bir yol izleyecegim.Bakalim.Hepimiz icin hayirlisi olsun

Canımm yazdığını okuyunca o kadar duygulandım ki çünkü bizden bi şeyler buldum, benzer tartışmaları biz de çok yaptık ve ben de her seferinde aynı senin gibi düşündüm belki de bebek olmamasının bir sebebi var dedim.
Maalesef o kontrolcülük bende de var ama ben törpülediğimi düşünüyorum biraz, hem maadi hem manevi konularda her şeyi düşünüp her şeyi halletmeye çalışırdım ama ne zaman ki kontrolü eşime bıraktım ben çok rahatladım. Belki burdaki kızlar bana katılmayacaklar ama bence kadın ve erkeğin sorumlulukları çok farklı dinimize göre, erkek evin sorumluluğunu alır karısını da mutlu etmeye çalışır aynı şekilde kadın da kocasını mutlu eder. Evlilik dediğimiz şey tamamen karşılıklı fedakarlık bence, ve ben ne zaman kendimden kontrolcülüğümden ödün versem hep karşılımda daha güzel dönüşler aldım. Sana da tavsiye ederim kuzum kontrolü biraz bırak bak nasıl rahatlayacaksın

Kuzum benim 12 kasım eşimin doğum günü diye ben de bebişli girmeye çok heveslenmiştim ama nasip değilmiş belki de nasibimiz kasım ayında bekliyor bizi sıkma canını kasım bizim ayımız olacak

Kuzum benim 12 kasım eşimin doğum günü diye ben de bebişli girmeye çok heveslenmiştim ama nasip değilmiş belki de nasibimiz kasım ayında bekliyor bizi sıkma canını kasım bizim ayımız olacak
İnşallah canım dünden sonra biraz daha iyiyim hem kendimi hem eşimi yoruyorum toparlamak ve güçlü olmak en iyisi Kasımmm ayı biziimm olsunn

İnşallah canım dünden sonra biraz daha iyiyim hem kendimi hem eşimi yoruyorum toparlamak ve güçlü olmak en iyisi Kasımmm ayı biziimm olsunn
Aynen öyle ben bu ay hiç bırakmadım kendimi regl olunca kasım bizim ayımız çünkü biliyorum

Gunaydin arkadasim cevap yazmadan edemedim.Evlilik cok ama cok zor zanaat.Farkli bir insanla ayni evde iyi huyu kotu huyu herseyi sineye cekip yasamak dusununce bile zor .. kadin ve erkegin zaman zaman catismalari oluyor cok ama cok normall..Ben yillarca yoneticilik yapmis bir kadinim.Evliligimde de bazen kendimi o kadar kontrolcu ve yonlendirici goruyordum ki empati kurdugumda diyordum cidden cok abartiosun birak nasil yapiosa yapsin.Kocasi ne derse he diyen altindan girip ustunden cikan cilveli bir kadin hele hic olmadim.Kendi dogrularim var ve bunu uygularim derdim hep.Kadinlar olarak herbirimiz farkli huyda olsakta hepimizde bi erkegi yonlendirme icgudusu var elimizde degil.Bu bazen anaçlik gibi oluyor bazen yonlendirme gibi iste ne dersek diyelim adina.Dolaptaki corabinin esini bulamayan adamlar gelip beni yonlendiriyorsun vs vs ye girio maalesef :)Sadece senin evliliginde degil emin ol sura hepimizin evliliginde var boyle seyler..Erkekler yasi kac olursa olsun buyumuyor.Simarik bir ergen oluyor yeri gelince sıkıya gelemiyor laf soyletmiyor.Ama diger acidan da bakinca kendimize aynisi yapilinca da biz hoslanmiyoruz.Tamamen denge.Ben artik o huylarimi biraktim daha duz daha sakin olmaya calisiyorum.

Kadin ve erkek rolu diye sormussun oyle bisey yok aslinda kuzum.O eskidenmis.Yeri gelio sen erkek oluyorsun yeri gelio o kadinin yapmasi gereken sorumluluklari yapiyor.Ama tecrube ettigim birsey var ki birine cok baskici olmak ve yonlendirmek hele ki erkege bu cok da hos bisey degil zaten dunden hazirlar sikayetci olmaya :)
Bebek falan dusunmeyi rafa kaldircam demissin oyle bisey yapma bence.Konusup halledilmeyecek sey yok uzme kendini de

Amiinnn kocamda hem cocuk istyo hem planlarmi bozuyo zor bu isler vallahi onunla tibbi dilden konusmaya baslayacagim bu ay pozitifi goremezsem supriz yaptrmiyor madem el ele verip basarcaz napalim

Insallah en kisa zamanda bebis haberni alirsin canim benim bende kac aydr deniyorm testler negatf bu ay ovulasyonla denedim 8 kasimi bekliyorum smdi hepimiz pozitifi en kisa zamanda goruruz insallaahh

Canim benim yazini simdi okudum malesef erkekler zor canlilar kadinlar anlasilmaz diyip kenara cekiliyorlar ama biz herseyi konusup anlatan onlarsa sessizlikleriyle bizi deli eden canlilar kadin sorumluluklari yokken pamuk gbi sorumluluklari arttikca cildrrilan canli vallahi kendimde hissettgm bu bende evliligmde cok sorumluluga sahibim baskinda bir yapim var bazen alttan aliyo gbi yapiyorum tartstgmzda haklida olsam inan o tartsma alttan almazsam btmiyo bana erkek gbisin karsmda erkekle tartsyorm sanki diyo sadece susuyorm onu delirtene kadar susuyorum yalvaryo sebeklikler yapiyo konustrmak icin katlanamyo cevap vermememe gormezden gelmeme onun bu cabasina konusuyorm ve duzeliyorz konusmaya devam ettikce uzuyor sadece anlamiyorlar malesef sende sus karsisinda ama ezilmis gbi degil sinirini hirsini almak icin sus seni anlamak icin cabalayip seni konustrmak icin cirpinana kadar sus bence dene en azindan ben bitek bu yolda basarid buldm ne aglamamdan. Ne bagrmamdan hicbseysen anlamadi susmMdan anladi beni esim

Aynen öyle ben bu ay hiç bırakmadım kendimi regl olunca kasım bizim ayımız çünkü biliyorum
İnşallah kuzucum Allahım buradaki herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin ben normalde hemen duygulanan bir insan değildim ama şu sıralar Gördüğüm herşeye ağlıyorum bu süreçte psikolojik savaşta veriyoruz aslında

Merhabalar ben de aynıyım malesef Türkiye’de erkekler biraz yönetilmeye ihtiyaç duyuyorlar çoğunlukla. sorumluluk almak hep erkeğin işi gibi konuşuruz ama hepsi o kadar özgür büyütülüyor ki malesef sorumluluk almak ve zor da olsa doğru yolu seçmekte çok zorlanıyorlar. Ancak işte evlenince gerçekten sorumluluk almaları gerektiğinde de bocalıyorlar.
Ben oldukça sorumluluk sahibi biriyim 20 yaşımda yurtdışına tek gittim 9 sene yaşadım, döndüm 15 senedir erkek egemen bir sektörde yönetici olarak çalışıyorum, doğuluyuz ama 60 yaşında amcam bile bana aklı sorar, işleri ben hallederim ailede. Ablam bile benden çekinir, annem babamdan bir şey isteyecekse benden sormamı ister çünkü babam beni dinler eşim ise bir evin en ama en küçüğü. Ablası ile 16, abisi ile 15 yaş var arasında. Resmen evin torunu gibi büyümüş
O kadar sorumluluk konusunda farklıyız ki anlatamam. Çok da erkeksi bir yapım var tavırda. Aslında çok ilgi çeken ve başkalarının demesi güzelmişim:) Ama Bana sen erkek olsaydın mafya babası olurdun kesin dedi geçen gün şirkettekiler de ağa der bana. Bir koca için yönetmesi zor bir kadınım.
Ama bence niyet önemli genelde ben haklı olduğum için o kendine çeki düzen vermeye çalışıyor. Genelde ilk patlayıp kriz çıktınca tepki gösteriyorum ama biraz sakinleşince gerçekten bir çocukla konuşur gibi istediklerimi neden istediğimi bunun evliliğimize ve bize neler kattığını sakin sakin anlatmaya çalışıyorum. Yada onun yaptığının neye sebep olduğunu.
Her seferinde de başka biri ile asla yapamazmışım diyorum çünkü eşim sabırlı ve bence bana aşık. Aslında ailesine karşı tam bir deli fişek. Kayınvalidem her gün bana dua ediyor, oğlunu adam ettim diye Bak diyorum farkında değilsin ama bunu şekilde evliliğimize zarar veriyorsun. Bi de güzle bir cümle patlatıyorum bak ben bizi çok seviyorum diye evliliğimize zarar gelir diye çok korktuğumdan bu tepkileri veriyorum. Ödüm kopuyor ilişkimiz zedelenecek diye vs. Birden yumuşuyor.
Bizim tartışmamız genelde arkadaş toplantıları oluyor çok içiyorlar ergen gibi hiç hoşlanmam ki ben de içerim ama hayatımda bir kez biri beni sarhoş görmemiştir yada oradayım diyip burada çıkmasından. Geliyorum diyip 3 saate gelmesi. Yapıcam dediği şeyleri unutmuş olması ama yaptım demesi. Resmen çocuk gibi.
İçip bir şey yaptığı da yok yada agresif olması gibi bir durum sadece gülüp mala bağlıyor. Ama benim bir eniştem alkolikti asla hoşlanmam içmiş ve içtiği belli bir adamdan. Bugüne kadar kimseye hesap vermemiş. Bir şeyler anlatmış ailesi de hep ok demiş. Ama ben yemem baya toparladık çok çabalıyor ve en son geçen sene böyle bir durum yaşadık.
Maddi olarak da ben onun neredeyse 3 katını kazanıyorum. Ama biz sadece severek evlendik, hala benim bekar evimdeyiz.
Bunlar hep onun “erkeklik” gururuna dokunacak şeyler ve bazen dile de getiriyor ama konuşarak çözüyoruz bugüne kadar. Anlatıyorum ona benim babam eskiden trilyoner di yatlar katlar ama 2001 krizinde herşeyimizi kaybettik. Bir erkekte bugün var - yarın yok olabilir. Ondan çok gördüm geçirdim resmen evladıma hayatı öğretir gibi öğretiyorum çoğu şeyi. Ya bir gün bana hak verdi dedim benim otur yaz bu olaydan ne anladın ve bundan sonra nasıl yapacaksın.
Tavsiyem samimiyetle onu neden yönetme ihtiyacı duyduğunu kadınsı yani duygusal bir konuşma ile açıkla. Biraz kendinde de sorgula ne zaman müdahale ediyorsun ve aslında neden korktuğun için bu yola baş vuruyorsun. Eminim sen de temelde evliliğinize zarar gelmesin diye müdahale ediyorsundur.
Çocuk konusunda ben de bir düşük yaşadım, peşine de tartışmıştık. Aynen demek ki bu yüzden düştü hayırlısı demiştim ama öyle değil bugün yine iyiyiz ve sabah ikimizde negatif çıkan bir teste üzüldük
Durumlar çok aynı olmayabilir ama aslında eminim aynıdır. Kocaman çocuklarla evliyiz ve Kadın doğası gereği ne derlerse desinler evi toparlayan kişidir. Bunu ona çok çaktırmadan yapmak marifet sanırım ama anlattıklarımdan da anlaşılacağı gibi o kısmı ben de çok yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…