- 24 Kasım 2022
- 973
- 616
- 23
- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #21.141
Evet ben de çok sulugöz oldum çıktım valla inşallah bebişlerimize kavuşunca acısını çıkarırız bol bol gülerizİnşallah kuzucum Allahım buradaki herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsinben normalde hemen duygulanan bir insan değildim ama şu sıralar Gördüğüm herşeye ağlıyorum bu süreçte psikolojik savaşta veriyoruz aslında
Aynen öyle canım benim bebiş fikrinden vazgeçme zaten maaşallah çok nazlı bizim bebişlerMesajımı alıntılayan, yorumlayan, yol gösteren, fikir veren herkese cok tesekkür ederimmesajları tek tek alıntılamadım ki grupta asıl paylasılması gerekenler geride kalmasın, gözden kacmasın
Biraz kendimi törpülemek, dizginleri bırakmak ve her seyi kontrol etmemek bana da iyi gelecek, kendimi biraz suyun akısına bırakmalıyım
Ama hepinizin ortak fikir olarak belirttigi gibi bebe fikrini rafa kaldırmayayım evet, 2 gün sonra canım cicim olunca pisman olma ihtimalim cok yüksek
Hepinize tekrar tek tek tesekkür ederim, umarım bugün bol bol bebis haberleri aldıgımız, hamislerimizin de saglıklı haberlerini duydugumuz bi gün olur,
İyi ki varsınız
Bende 2 ay denedim ama olmadı bu ay yine normal devam edicem inşallah kavuşuruz canımInsallah en kisa zamanda bebis haberni alirsin canim benim bende kac aydr deniyorm testler negatf bu ay ovulasyonla denedim 8 kasimi bekliyorum smdi hepimiz pozitifi en kisa zamanda goruruz insallaahh
Benimkinde bir değişiklik olmadı canım hatta sivilce falan çıktı yüzümde fazlaca acaba hormonları mı etkiledi diye düşündüm, kasık ağrım çok oldu bu ay kist mi oldu ki dedim ama yine de tekrar kukkanmaya başladımBenim de 7 tane kalmıştııı erken yumurtluyorum diye erken başladımm
Ama kuzum inofolic benim döngümü tekrar düzenledi ya ona seviniyorum. 27 günden her ay kısalarak 23 güne düşmüştü. Bu ay tekrar 25 güne çıktıı
Canım malesef erkeklerde özellikle de annelerinin prens edalariyla büyütmelerinden de sebep bu oluyor. Benzer tartışmalari eminim her kadın yaşıyordur eşiyle bunlardan biri de benim. Bugüne kadar asla direktif almamış erkek evlenince eşinden alınca geriliyor. Benim eşim de benim kontrol delisi oldugumu söyler ama zamanla aramızda daha yönetilebilir oldu bu. Genellikle eşlerimiz erkek egemen toplum içinde büyümüş oluyorlar. Genelinin annesi ise iş hayatı olmamış pasif kişiler. Ben iş hayatına girdiğimden beri hepsi erkek olan ekibimdeki tek kadındim, son olarak ise bu erkek topluluğunun yöneticisi oldum. İster istemez bu yönüm eve de yansıyor. Bende biraz daha evdeki her şeye eşimi dahil edip onu elestirmemeye çalışıyorum. Yaptığı şeyi beğenmeden bile verdiği emek için teşekkür ediyorum. Bahsettiğim basit ev işleri. Ama iş bebek konusuna gelince bende ufaktan delirdim diyebilirim onun rahatligi bana battı. Tek başıma doktora gidip tüm kontrollerimi yaptırırken kendisi bir sperm ornegi vermek dahi istemedi inan sinir krizleri geçirdim. Geçen hafta burda da yazdım haftasonu çıktık dışarı sakin sakin dedim ki tek başıma mücadele ediyorum senin hicbir desteğin yok iliski dışında. (Eşeysiz çoğalacak halim yok)sakince konusunca bir sonraki doktor randevume benimle geleceğini ve ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. İnan içim öyle rahatladı ki anlatamam. Sonuç cumartesi ya da pazar günü bunu konuştuk ben rahatladim mental olarak salı günü hamile olduğumu öğrendik. Şimdi de biraz daha ılımlı. Artık bebek var diye dün aksam misafirliğe gelen bir çift arkadaşımız oldu ben yorulmamayayim diye ikramları o yaptı. Tek tek mantığı ile sakin sakin anlatmak gerekiyor malesef. Erkekler inatçı yapıda. O yüzden bu durumunuz geçici. Hiç canını sıkma eşin döndüğünde eminim aranızdaki sorun çözülecektir. Çok büyük bir tartışmaniz yoksa bebek işini de hiç erteleme çünkü dediğin gibi canım cicim olduktan sonra bu defa da pişman olursun. Her şeyin gönlünce olmasıni diliyorum canım benim.Bu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Gece birkac mesajlasmadan sonra konu konuyu actı ve esim bana ‘kendimi erkek gibi hissetmiyorum, her seyi sen yönetiyorsun, ben kendimi senin karın gibi hissediyorum, salakmısım gibi davranıyosun vs.’ seyler söyledi ve inanın cok üzüldüm..
Farkındayım, cok kontrolcü bir yapım var ve bunu ne yaparsam yapayım aşamıyorum, ben onun hayatını adeta bir mentor gibi kolaylastırdıgımı düsünürken ona neler hissettiriyormusum, kendimi evlilikte cok sorguladıgım bi ana girdim su an ve cıkamıyorum.
Ve diyorum ki demek ki bunca zaman bebegin olmamasındaki hayır bu belki de, yani ben önce evlilikte nasıl davranmam gerektigi cözmeliyim hatta belki de bu kontrolcülügü bırakmak icin ilac vs kullanmalıyım. Bu konuyu bdvye de acabilirdim ancak gercekten bunu sadece sizinle paylasmak istiyorum..
Sizce bir kadının evlilikteki sorumlulugu nedir? Eslerin birbirine karsı davranısı nasıl olmalıdır? Al kocam iste bu ev bu da evlilik yönet bakalım nasıl yönetiyorsun mu denmeli? Gercekten isin icinden cıkamadım.
Ve cok istedigim halde bebek fikrini yine rafa mı kaldırmalıyım, sogan kürüne baslayacaktım bugün ve bittigi gün de esimle bir araya gelmis olacaktık, belki bir seyler olur diye umudum vardı ama su an aklım allak bullak.
Bu saate kadar gözümü kırpmamıs olmanın da etkisi var mıdır bilmiyorum ama su an uzay boslugunda gibiyim
Lütfen bana yol gösterin
Canım malesef erkeklerde özellikle de annelerinin prens edalariyla büyütmelerinden de sebep bu oluyor. Benzer tartışmalari eminim her kadın yaşıyordur eşiyle bunlardan biri de benim. Bugüne kadar asla direktif almamış erkek evlenince eşinden alınca geriliyor. Benim eşim de benim kontrol delisi oldugumu söyler ama zamanla aramızda daha yönetilebilir oldu bu. Genellikle eşlerimiz erkek egemen toplum içinde büyümüş oluyorlar. Genelinin annesi ise iş hayatı olmamış pasif kişiler. Ben iş hayatına girdiğimden beri hepsi erkek olan ekibimdeki tek kadındim, son olarak ise bu erkek topluluğunun yöneticisi oldum. İster istemez bu yönüm eve de yansıyor. Bende biraz daha evdeki her şeye eşimi dahil edip onu elestirmemeye çalışıyorum. Yaptığı şeyi beğenmeden bile verdiği emek için teşekkür ediyorum. Bahsettiğim basit ev işleri. Ama iş bebek konusuna gelince bende ufaktan delirdim diyebilirim onun rahatligi bana battı. Tek başıma doktora gidip tüm kontrollerimi yaptırırken kendisi bir sperm ornegi vermek dahi istemedi inan sinir krizleri geçirdim. Geçen hafta burda da yazdım haftasonu çıktık dışarı sakin sakin dedim ki tek başıma mücadele ediyorum senin hicbir desteğin yok iliski dışında. (Eşeysiz çoğalacak halim yok)sakince konusunca bir sonraki doktor randevume benimle geleceğini ve ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. İnan içim öyle rahatladı ki anlatamam. Sonuç cumartesi ya da pazar günü bunu konuştuk ben rahatladim mental olarak salı günü hamile olduğumu öğrendik. Şimdi de biraz daha ılımlı. Artık bebek var diye dün aksam misafirliğe gelen bir çift arkadaşımız oldu ben yorulmamayayim diye ikramları o yaptı. Tek tek mantığı ile sakin sakin anlatmak gerekiyor malesef. Erkekler inatçı yapıda. O yüzden bu durumunuz geçici. Hiç canını sıkma eşin döndüğünde eminim aranızdaki sorun çözülecektir. Çok büyük bir tartışmaniz yoksa bebek işini de hiç erteleme çünkü dediğin gibi canım cicim olduktan sonra bu defa da pişman olursun. Her şeyin gönlünce olmasıni diliyorum canım benim.
Canım ben de çok kontrolcü biriyim. Ve de planlı. Her istediğini yapmış da biriyim. Sınava gireceğim dediğim zaman o sınav hep kazanıldı ben de. Tek hemen olmayan çocuk meselesi oldu. Eşim beni kırmazdı 2 günde bir dediysem öyle oldu ama isteksiz oldu mesela belliydi. E benim de öyle tabi. Sonra ben dedim ki ben attık ilaçları bırakıyorum sana hadi de demeyeceğim sen de istiyorsan biraz da sen beni zorla dedim. Sonra eşim hayır bırakma ilaçlarını al sürekli hatırlattı vs. Sonra hala olmayınca dedim attık doktor kontrolüyle tedavi olsun. İkimiz de gittik. O çok gerildi bu aşamada. Ama gitti. Neyse velhasıl kelam biz tedaviye başlamadan test vermişken ben hamile kaldım. Aslında olay tamamen kafamdaydı. Zaten tedaviye başlıyorum diye rahatlayınca geldi meleğimBu saat oldu ve ben esimle girdigim tartısmadan yeni cıktım, söylemis miydim bilmiyorum esimle ayrı sehirlerdeyiz su an, 15-20 gün ayrı kalmamız gerekti (esimin isi dolayısıyla)
Gece birkac mesajlasmadan sonra konu konuyu actı ve esim bana ‘kendimi erkek gibi hissetmiyorum, her seyi sen yönetiyorsun, ben kendimi senin karın gibi hissediyorum, salakmısım gibi davranıyosun vs.’ seyler söyledi ve inanın cok üzüldüm..
Farkındayım, cok kontrolcü bir yapım var ve bunu ne yaparsam yapayım aşamıyorum, ben onun hayatını adeta bir mentor gibi kolaylastırdıgımı düsünürken ona neler hissettiriyormusum, kendimi evlilikte cok sorguladıgım bi ana girdim su an ve cıkamıyorum.
Ve diyorum ki demek ki bunca zaman bebegin olmamasındaki hayır bu belki de, yani ben önce evlilikte nasıl davranmam gerektigi cözmeliyim hatta belki de bu kontrolcülügü bırakmak icin ilac vs kullanmalıyım. Bu konuyu bdvye de acabilirdim ancak gercekten bunu sadece sizinle paylasmak istiyorum..
Sizce bir kadının evlilikteki sorumlulugu nedir? Eslerin birbirine karsı davranısı nasıl olmalıdır? Al kocam iste bu ev bu da evlilik yönet bakalım nasıl yönetiyorsun mu denmeli? Gercekten isin icinden cıkamadım.
Ve cok istedigim halde bebek fikrini yine rafa mı kaldırmalıyım, sogan kürüne baslayacaktım bugün ve bittigi gün de esimle bir araya gelmis olacaktık, belki bir seyler olur diye umudum vardı ama su an aklım allak bullak.
Bu saate kadar gözümü kırpmamıs olmanın da etkisi var mıdır bilmiyorum ama su an uzay boslugunda gibiyim
Lütfen bana yol gösterin
Kesinlikle katılıyorumCanımm yazdığını okuyunca o kadar duygulandım ki çünkü bizden bi şeyler buldum, benzer tartışmaları biz de çok yaptık ve ben de her seferinde aynı senin gibi düşündüm belki de bebek olmamasının bir sebebi var dedim.
Maalesef o kontrolcülük bende de var ama ben törpülediğimi düşünüyorum biraz, hem maadi hem manevi konularda her şeyi düşünüp her şeyi halletmeye çalışırdım ama ne zaman ki kontrolü eşime bıraktım ben çok rahatladım. Belki burdaki kızlar bana katılmayacaklar ama bence kadın ve erkeğin sorumlulukları çok farklı dinimize göre, erkek evin sorumluluğunu alır karısını da mutlu etmeye çalışır aynı şekilde kadın da kocasını mutlu eder. Evlilik dediğimiz şey tamamen karşılıklı fedakarlık bence, ve ben ne zaman kendimden kontrolcülüğümden ödün versem hep karşılımda daha güzel dönüşler aldım. Sana da tavsiye ederim kuzum kontrolü biraz bırak bak nasıl rahatlayacaksın
Kuzum ben adetıme 6 gün kala erken gebelik testi yaptım tertemiz bir Negatif çöktü bu ay güzel haberi veremiyorum maalesef. Önümüzdeki maçlara bakacağızKızlarrrr test yapan hamiş çıkan yok mu hadi güzel haberler gelsin
Klomen kullanmadim canim. 13.gunde doktor randevumda yumurta buyumus gorunce catlatma ignesi verdi doktor. 13.gunun aksami onu yaptim. 15.gunun sabahinda catlama oldu. 3 gun arka arkaya iliski oldu o gunler. Bir de vitamin takviyeleri ve kan sulandirici igne kullandm
Aynen canim insaAllah cok guzel olacak beraber devam edecegizAyy cok iyi oldu valla canım süreci beraber takip ederiz sen daha yenimi. başladın biz ekim ayında korunmayı bıraktık adetime 5 gün var 6 gün kala erken gebelik testi yaptım negatif çıktı senin süreç nasıl ilerliyor basladınız mı denemelere
Adetin 6 gün gecikti miKızlar ben bişey yaptım naptın hemen söylüyorum adetin 6 günü içimden bir test yapmak geldi ve yaptım kenarı koydum valla ne kadar süre geçti bilmiyorum böyle
Nasıl ya 6. Gün nasıl böyle çıkar kiiKızlar ben bişey yaptım naptın hemen söylüyorum adetin 6 günü içimden bir test yapmak geldi ve yaptım kenarı koydum valla ne kadar süre geçti bilmiyorum böyle
Kuruma falan gibi büyük ihtimalle kuzumNasıl ya 6. Gün nasıl böyle çıkar kii
Ee sen yoktun nasıl olacak o işKızlar ben bişey yaptım naptın hemen söylüyorum adetin 6 günü içimden bir test yapmak geldi ve yaptım kenarı koydum valla ne kadar süre geçti bilmiyorum böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?