- 23 Ağustos 2023
- 1.327
- 1.089
- 53
- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #10.801
Ah tamam canım etiketle bizleri yapıncaAy canım benim dört saat tutayım idrarı dedim 12 de yapacağım inşallah
Birşey çıkarsa etiketlerim canım tabikiAh tamam canım etiketle bizleri yapınca
Sabah ki testinde de görmüştüm ama sende hep gölge cıkıyor dıye soylemek istemedim koyulasarak devam edecek inşallahAaa sabahkinde taramamıştı ay şansıma tamam canım 10 dak bekleyeyim birsakine
canım bunda üzülecek birşey yok, kendini yıpratma. Amh benim 0,06, kendininkine sevin diye söylüyorum, moral olsun biraz. Doktorunla görüş muhtemelen tüp bebeğe yönlendirecektir. Ama amh değeri düşük olanlar doğal yolla hamile kalamaz diye bir durum asla yok bunu unutma. Daha önce sana detaylı yazdım, belki kaçırmışsındır. Ekleyeyim yine. Herşeyin bir yolu var artık bu devirde, amh düşük olması biraz uğraştırıyor o kadar:) benim sana tavsiyem önce 3 ay kendini sıkı bir beslenme ve spor düzenine al, detaylı kan tahlillerini yaptır eksik gedik ne varsa ilacını takviyeni kullan. Dr zaten takviye önerecektir. Eğer tüp bebeğe başlayacaksan bile önce destekleyici tedavileri araştır, prp gibi yani.. herşeyini tamamla, o arada doğal yolla denemeye devam. Bu kadar konuşuyorum ben daha sonuç elde edemedim ama elimizden geleni yapacağız başka çare yok. üzme kendiniiiiiiiiiiKızlar kan sonuçlarım çıkmış AMH 0,19 ben şimdi napıcam nolur bi akıl verin bişey söyleyin bana yıkıldım resmen
@Dunyamelekoldu canımcım mesajlarını gördüm, hepsini okuyamadım ama hemen yorum yapmak istedim. Benim de amh ım düşük ama yani yerlerdeeee :) 0,06. ki bu Ocak ayındaydı düşün, kimbilir ne oldu şimdi. Öncelikle bu amh falan değerlerine takılma, önemli olan muayenedeki yumurta sayısı. Benim amh ım bu kadar düşük olmasına rağmen benim döngülerimde ortalama 3-4 yumurta oluyor amaaa her ay değil, bi ay hiç yumurta yoktu, bir ay 2 tane vardı vs. Ay ay değişebiliyor bu durum hiç canını sıkma. Ayrıca yumurta az demek gebelik olmayacak demek değil, sadece biraz daha fazla uğraş gerektiriyor o kadar. Öncelikle sana tavsiyem prp araştır, ve yaptırmaya karar verirsen de kesinlikle acıbadem maslak yiğit hocaya yaptır- bu uygulamadaki en köklü ve deneyimli kurum orası ve de hoca bu konuda makaleleri olan tek hoca.
yumurtalıklara prp yapıyorlar, exsozom kök hücre vs diğer yöntemler de var. Kök hücreyi hiç yumurta göremedikleri hastalara uyguluyorlar, şu ara prp ve exsozomu birlikte öneriyorlar ama prp nin bir geçmişi ve ellerinde istatistik var (olumlu sonuçlar da var olumsuzlarda elbette) ama exsozom yeni, ben onu istemedim şuan biraz deneysel ve de para tuzağı gibi geldi ve sadece prp yaptırdım. Yumurta rezervi ve kalitesi için öneriliyor. Onun yanı sıra beslenme, takviye, egzersiz bunlara devam edicez. prp den sonraki ilk 2 ay doğal yolla gebelik hikayeleri çok diye 2. reglinde kontrole çağırıyor dr. Ama ben zaten acıbadem maslakta bu tüp bebek tedavisi olayına girmek istemem, aşırı kalabalık, fabrika gibi olmuş. Doktorumun birebir bizzat benimle ilgilenmesini isterim, ki 2. ayda da artık sabrım tükenmişti yani, dedim bu bebişi biraz dürtmeden olmayacak bu iş, ilk tüp bebek yaptırdığım dr a gittim doğal siklus denemek istiyorum dedim sıcak baktı. Alıntıya bu konuyla ilgili yazdığım yazıyı ekliyorum okursun. Yani tüp bebek sürecinden de korkma, ama gittiğin doktordan iğnesiz tedavi istediğini söyle. Biz amh düşük olan hastalarda iğneler çok da işe yaramıyor, zaten az yumurta var her türlü daha fazlası elde edilemiyor, elde edilen de kalitesiz oluyor ne yazık ki. Tecrübeyle sabit. Konuyu araştırırsan bu konuda aret kamarın ün yaptığını görürsün, yöntem onun yöntemi ama bu kdr popüler bir yere gitmeye hiç gerek yok. Dr sıcak baktıktan sonra, hastanenin lab da iyiyse devam edilir.
çok uzun yazdım ama ben sana hemen tüp bebek dene demiyorum elbette. Ben inan 5-6 doktora gitmişimdir. Hepsi hemen tüp bebek ooo çook geç kaldın yorumu yapıyor evet ama hiçbiri bana senin çocuğun olmaz diyemedi. Doğal yolla da her zaman şans var. Benim yaşım artık 39 oldu ve daha fazla kendimiz deneyerek yıpranmak da istemiyorum, o yüzden elimden geldiğince bu yumurtayla spermin buluşması işini hızlandırmaya çalışıyorum :) Sen araştırmalarını yap, bir sorun olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
orada çarşı karıştı bende artık. Ama şöyle bir toparlayacak olursam;
her insanın alması 3 takviye ;
D-vit
omega-3
magnezyum
(bu konuda Dr. Deniz Şimşek'i takip edebilirsiniz instagramdan)
bunlar zaten cepte. Onun dışında özellikle de belli bir yaştan sonra bizlerin kesin alması gereken takviye coenzim QH (Q10 değil ama QH daha etkili) hücre gençleştirme için.
Antioksidan bol alınmalı; resveratrol (enoant şurup) ve Alfa lipoik asit (mor meyve ve sebzeler tüketmeye çalışın)
Sabahları aç karna B vit kompleks (metilasyonu düzenlemek için-vücudun hücresel boyutta işlevlerini düzgün yerine getirmesi ve aldığı vitamin minerallerden maks yararlanması için diyebilirim),
akşamları da yatmadan melatonin, erken uyumak, uykuyu almak, 7-8 saat uyumak önemli
spesifik olarak yumurta kalitesi içinse (diğer saydığım herşey tabi ki zaten destekliyor), uzunca bir süre multifer plus kullandım. şimdi impryl kullanmaya başlıyorum.
Tüm bunların yanı sıra beslenmeden gluten ve özellikle süt ürünlerini çıkarmalı, tavuk asla yenmemeli. Yani hormonları düzene sokmaya çalışırken süt ve tavukla ekstra hormon almak olamaz. Et yemeyi de kısıtlamalı. Akdeniz beslenme tipine geçilmeli. Egzersiz de önemli.
hepsini nokta atışı doğru yapamıyorum elbette ama elimden geldiği kadar. Takviyeleri kesin şunu kullanın diyemem, kendi kullandıklarımı yazdım. Dr veya bir fonksiyonel tıp uzmanı ile görüşmek, detaylı kan tahlillerini yaptırmak ve ona göre bir düzenleme yapmak gerekli. Sadece bir takviye yumurta kalitesini iyileştirir diyemeyiz. sistem bir bütün.
Canımm naptınn ??Birşey çıkarsa etiketlerim canım tabiki
Canım sen kaç yaşındasın doktor ile görüştün muKızlar kan sonuçlarım çıkmış AMH 0,19 ben şimdi napıcam nolur bi akıl verin bişey söyleyin bana yıkıldım resmen
Mervecim sen nasılsın bu arada daha iyi misin ?Bende merak ettim kız nerdesinmaaaavi
İnsallah bende merak ettim valla yatmadan bir girip bakayım dedim deİnşallah güzeldir sonuç da sevinçten yazamamıştır
İyiyim kuzum daha iyiyim ağrılarım oluyor ara ara ama uzanınca geçiyor dışarıya kanama olmadı şükür bakalım Salı günü kontrolde kanama alanı küçülmüş mü o bakılacak kuzum iğnelerden popo falan çok acıyor ondan muzdaribim şimdi deMervecim sen nasılsın bu arada daha iyi misin ?
Ay ben de canım sen naptın geldi mi canımcım seni de merak ettim ?İnsallah bende merak ettim valla yatmadan bir girip bakayım dedim de
Canım çok şükür ya Allah yaşatmasın kötü bir şey bebiş sağlıkla gelsinİyiyim kuzum daha iyiyim ağrılarım oluyor ara ara ama uzanınca geçiyor dışarıya kanama olmadı şükür bakalım Salı günü kontrolde kanama alanı küçülmüş mü o bakılacak kuzum iğnelerden popo falan çok acıyor ondan muzdaribim şimdi de
Adet oldum kuzum akşam üstüAy ben de canım sen naptın geldi mi canımcım seni de merak ettim ?
Olsun canımcım şimdi bitince yumurta takibi bat sat derken hemen geçicek, inşallah ekimde de nasip olucak sanaAdet oldum kuzum akşam üstü
Aslında açlık şekerim 90 çıktı dr daha düşük istiyodu boyuma göre kilom var biraz o yüzden ama yumurtalarım çok çatlamayı da kontrol ettik adetin 3. Günü. Eşim sperm testi verip spnuçlarını alasıya kadar kullan dedi. Sonuçlara göre sorun yoksa benden hsg isteyecek şuan tüm bildiklerim bunlarYa teşekkür ederim canım peki herhangi bir sorun var mı pcos falan genelde o yüzden kullanılıyormuş galiba
Evet canım yarın eve dönünce yapıcamSen test yapacak msn canim? Haftasonu yaparim demistin sanki
Ben bunuk benzerini ilk gebeliğimde kullandım 9 ay. Benim dr rahattı biraz ilk 3 ay folik asit vermişti sonra da doğuma kadar sadece ferittin sanol ve decavit. Onun haricinde vitamin vermeyince bu ismin benzerini kullandım dediğim gibi doğuma kadarKızlar bu arada bir şey diyeceğim ben almadım ama burada çok satılıyormuş hamile kalmayı denerken içilen vitamin karışımı gibi bir şey, türkiyede var mı buna benzer kullandığınız ?Eki Görüntüle 3309621
Benim demirim düşüktü canım ama 2 ay falan ferrum içtim sonra burdan bi demir ilacı aldım farklı. İlk kanımı verirken beta için bak o dediğin değerler böyle çıkmış demirim hala çok yüksek değil demi ? İlacı da bıraktım. Halsiz kalır mıyım acaba canım ya ( folate yazan folik asit, iron da demir 12.8 cıkmısBen bunuk benzerini ilk gebeliğimde kullandım 9 ay. Benim dr rahattı biraz ilk 3 ay folik asit vermişti sonra da doğuma kadar sadece ferittin sanol ve decavit. Onun haricinde vitamin vermeyince bu ismin benzerini kullandım dediğim gibi doğuma kadarvitamin takviyesi alınabilir tabi öncesinde de ama en önemlisi d vitamini ferittin demir depoları, folik asit, b12 olmalı gebelik öncesi. Demir depoları da full olmalı ben ilk gebeliğimde cok halsiz kalmıştım demir düşük olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?