- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #15.041
Yazarımm kuşum. İçiniz ferahlasın ki mutlu olun. Mutluluk bulaşıcıdırVarya terapi gibi yaa sen hep yaz biz okuyalım
İnsanın içini ferahlatıyorsun
İnşallah boşvermişken mucizen olur kuzum. Bu işler belli olmaz. Nasip kısmetYok bebeğim doktoruma dedim ara vermek istiyorum diye kontrole gitmicrm.bu ay daha doğrusu gidemicem zaten şuan şehir dışındaym o yüzden boşverdim.bu ay
Çok mantıklı dediklerin ama ben asla bu kadar iyimser olamıyorum aşkım ya helekı çocukluktan bu yana o kadar zor bı yaşantım varki anlatsam inan roman olur o derece tek bir cümlem var bu hayat için ben bu hayata kırgınımBu durumu aşmak zorundasın. Eşine neden hala öfkelisin? Neden unutamıyorsun ? Bunları sor kendine ve cevapla. Kimse unutamaz tabiki ama kitaplığın arka rafına atabilirsin. Eskileri açman sana birşey kazandırmayacak. Bende öyleydim neler derdim eşime. Sıcacık tatlı kız gidip hırçın öfkeli biri gelmişti yerime. Siz beni bu hale getirdiniz derdim ama bunlar işe yaramaz. Sen bağırdıkça eşin duymaz eşin duymadıkça sen daha çok bağırırsın bu bir kısır döngüdür. Güçlü ve sınır çizmenin ilk kurulu sakin ses tonlu ve duygusal yönlen kendini tanımaktan geçer. İlk olarak şöyle başla. Mesela neyden hala öfkeleniyorsun ? Diyelim ki ailesini senden habersiz eve davet etti. Misal verdim seni tanımıyorumaktarım yaptığın için öfkelenirsin çünkü içinde hala eski anılar var. Normalde olması gereken nedir “ hayatım iyi yapmışsın ama haberim olsa daya iyi olurdu” demektir. Lakin biz sakinleşmez ve iyileşmezsek “ neden bana sormadan çağırıyorsun sen hep böyle yapıyorsun” diye bağırırz. Suçlandığı için eşimiz bizi anlamaz ve savunmaya geçer. Savunmaya geçince beni anlamıyorsun der daha da sinirleniriz. İkiside aynı şeyi anlatır aslında ama birinde iletiişim daha iyi olduğu için sen yıpranmaz ve kazanırsın. Bu kolay değil biliyorum ama sinirlendiğinde ilk olarak derin nefes alıp 15 dakika bekle. Öfken geçsin. Sakinleş ve şuan neden sinirlendiğini kendine sor. Duygularını nasıl ifade edeceğini öğren. Sonrası zaten çiçekk gibiii.
Benim eşim görümcemden çıkmazdı. Afedersiniz sıçsa sıçmak için giderdi öyle bir adamdı. Yemek yicez kardeşimle yiyelim biryere gidicek kardeşimde gelsin misafir gelicek kardeşimde gelsin. Yeter artık diye kaç kere bağırdım. Ah güzelim işe yaradımı ? Hayır. Ben kızdıkça suçlu ve kötü duruma düştüm. Ben de hata yaptığımı öyle anladım. Neden eşim sürekli buna ihtiyaç duyuyor ? Eksiklik nedir ? Yavaş yavaş azaldı. Eşime iyi davrandıkça sevdikçe övdükçe kardeşine gitmez oldu. Gelsinler oturalım kafasından da çıktı maç hariç. Herşeyin çözümü var mutlaka
Oh ohhh benle bırlıkte bebiş bayramıda olucak hadi hemen perşembe olsunTesT Perşembe kuzum inşallah. Senin dönüşünle aynı güninşallah bebek haberini verebilirim kuzum. Ama hissiyatımm hiç yok. 8. Gün bugün
Şuan çocuk değilsim ama zumru. Önündeki hayatı neden geçmiş için mahvediyorsun ki ? Hayata kırgınım demek yerine bundan sonraki hayatımdaki güzellikleri önceki yaşantımın zorluğuna borçluyum diyebilirsinÇok mantıklı dediklerin ama ben asla bu kadar iyimser olamıyorum aşkım ya helekı çocukluktan bu yana o kadar zor bı yaşantım varki anlatsam inan roman olur o derece tek bir cümlem var bu hayat için ben bu hayata kırgınım
Sende İnşallah Perşembe günü sevinçli haberler ile gelirsin buraya umudum seninleİnşallah boşvermişken mucizen olur kuzum. Bu işler belli olmaz. Nasip kısmet
Kız sen psikolokmusun yoksa tabikide haklısın kuzum ama unutulmuyor devam etmeye çalışıyorsun tabıkıde hayata ama bir anda pat aklına düşüyor mesela ben bu kadar neden çok çocuk istiyorum biliyomusun benim yaşadığımın hiç birini yaşatmamak için bir çocuk nasıl büyümeli mutlu olmalı aile ortamında anne baba sevgisiyle büyüsün istiyorum kuzum ben anne baba ayrı büyüdüm baba tanımadım bile yıllar sonra farklı şeyler öğrendim baba kelimesi o kadar farklı geliyo ki bana hiç söylemedim bu cümle ağzımdan hiç çıkmadı ve bunun eksikliğini ben hep hissettim hissediyorum da biri babasıyla resim paylaştığında öküz oturuyor içime sanki boğazım düğüm düğüm oluyo sana bunları yazarken bile boğazım düğüm düğüm oldu burda suç ben demi şimdi yoksa bana bunları yaşatıp travma bırakanlardamı soruyorum sanaŞuan çocuk değilsim ama zumru. Önündeki hayatı neden geçmiş için mahvediyorsun ki ? Hayata kırgınım demek yerine bundan sonraki hayatımdaki güzellikleri önceki yaşantımın zorluğuna borçluyum diyebilirsin
Amin amin kuzum. Son denemelerim artıkSende İnşallah Perşembe günü sevinçli haberler ile gelirsin buraya umudum seninle
Kuzum yaa psikolog gibi olmuşsun sen artıkBu durumu aşmak zorundasın. Eşine neden hala öfkelisin? Neden unutamıyorsun ? Bunları sor kendine ve cevapla. Kimse unutamaz tabiki ama kitaplığın arka rafına atabilirsin. Eskileri açman sana birşey kazandırmayacak. Bende öyleydim neler derdim eşime. Sıcacık tatlı kız gidip hırçın öfkeli biri gelmişti yerime. Siz beni bu hale getirdiniz derdim ama bunlar işe yaramaz. Sen bağırdıkça eşin duymaz eşin duymadıkça sen daha çok bağırırsın bu bir kısır döngüdür. Güçlü ve sınır çizmenin ilk kurulu sakin ses tonlu ve duygusal yönlen kendini tanımaktan geçer. İlk olarak şöyle başla. Mesela neyden hala öfkeleniyorsun ? Diyelim ki ailesini senden habersiz eve davet etti. Misal verdim seni tanımıyorumaktarım yaptığın için öfkelenirsin çünkü içinde hala eski anılar var. Normalde olması gereken nedir “ hayatım iyi yapmışsın ama haberim olsa daya iyi olurdu” demektir. Lakin biz sakinleşmez ve iyileşmezsek “ neden bana sormadan çağırıyorsun sen hep böyle yapıyorsun” diye bağırırz. Suçlandığı için eşimiz bizi anlamaz ve savunmaya geçer. Savunmaya geçince beni anlamıyorsun der daha da sinirleniriz. İkiside aynı şeyi anlatır aslında ama birinde iletiişim daha iyi olduğu için sen yıpranmaz ve kazanırsın. Bu kolay değil biliyorum ama sinirlendiğinde ilk olarak derin nefes alıp 15 dakika bekle. Öfken geçsin. Sakinleş ve şuan neden sinirlendiğini kendine sor. Duygularını nasıl ifade edeceğini öğren. Sonrası zaten çiçekk gibiii.
Benim eşim görümcemden çıkmazdı. Afedersiniz sıçsa sıçmak için giderdi öyle bir adamdı. Yemek yicez kardeşimle yiyelim biryere gidicek kardeşimde gelsin misafir gelicek kardeşimde gelsin. Yeter artık diye kaç kere bağırdım. Ah güzelim işe yaradımı ? Hayır. Ben kızdıkça suçlu ve kötü duruma düştüm. Ben de hata yaptığımı öyle anladım. Neden eşim sürekli buna ihtiyaç duyuyor ? Eksiklik nedir ? Yavaş yavaş azaldı. Eşime iyi davrandıkça sevdikçe övdükçe kardeşine gitmez oldu. Gelsinler oturalım kafasından da çıktı maç hariç. Herşeyin çözümü var mutlaka
Bebeğim haklısın senin suçun yok. Ama bana böyle yaptılar benim travmam oldu diye bunun arkasına da sığınma. Benim eşimde de aile nedenli bazı problemler var. Ve attık çok zorlanıyor bu yaz o ağladı ben ağladım. En azından farkında ve bunu düzeltmek çocuğumuza bunu yansıtmamak için çabalayacağız. Şimdi doktora gidiyor ilaç da kullanıyor. Çocuğumuz için de elinden geleni yapacak eminim. Ama eşimin doktora gitmesi daha erken olmalıydı geç kaldı. 35 yaşında artık. Ama çok şükür ki çözüyoruz artıkKız sen psikolokmusun yoksa tabikide haklısın kuzum ama unutulmuyor devam etmeye çalışıyorsun tabıkıde hayata ama bir anda pat aklına düşüyor mesela ben bu kadar neden çok çocuk istiyorum biliyomusun benim yaşadığımın hiç birini yaşatmamak için bir çocuk nasıl büyümeli mutlu olmalı aile ortamında anne baba sevgisiyle büyüsün istiyorum kuzum ben anne baba ayrı büyüdüm baba tanımadım bile yıllar sonra farklı şeyler öğrendim baba kelimesi o kadar farklı geliyo ki bana hiç söylemedim bu cümle ağzımdan hiç çıkmadı ve bunun eksikliğini ben hep hissettim hissediyorum da biri babasıyla resim paylaştığında öküz oturuyor içime sanki boğazım düğüm düğüm oluyo sana bunları yazarken bile boğazım düğüm düğüm oldu burda suç ben demi şimdi yoksa bana bunları yaşatıp travma bırakanlardamı soruyorum sana
Bebişim burdayıımm
Ya sizi yerim
Kuzum bir kan ver istersen en son cuma vermistin diye hatirliyorum.48 saat de gecmis olur hem. en net o sekilde anlasilir heralde ne oldugu. Insallah bebisin seninledirKızlar gece peçeteye sildiğimde açık kırmızı kan gördüm bir daha gelmedi ama endişelendim. Sabah test yaptım sanki az koyulasmıs gibi geldi bana sizce?
melegim can fnd_50 melisaa93 DunyamMelek Pkolu_anneadayi S simurgggg ve diğer arkadaslar
Eki Görüntüle 3318228
Bitmiyor ya dimiYa sizi yerimancak girebiliyorum bebeğim temizlik ödev şu bu uğraştım ❤
İnşallahKuzum bir kan ver istersen en son cuma vermistin diye hatirliyorum.48 saat de gecmis olur hem. en net o sekilde anlasilir heralde ne oldugu. Insallah bebisin seninledir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?