- 12 Ağustos 2023
- 868
- 918
- 23
- Konu Sahibi Zumruduanka96
-
- #17.381
Bu doktora ilk defa gittim, ve devletteydi böyle umutsuz vaka gibi konuşunca noluyo dedim içimden.Evet doğru demiş. Her kadının her ay hamile kalma ihtimali o kadar zaten kuzum. Ve zaten kadında bir yumurta olur canım. Bunlar normal ve olması gereken. İlaçtan önce muhtemelen yumurta takibi yapar. Yumurta büyüyor mu? Çatlıyor mu? Önce bunların takibi yapılır balım. Yaşın kaç? Kaç senedir evlisin? Ne kadar süredir deniyorsun? Özelde mi takipllisin?
Âmin canım aminnnn nnn inşallahamin canım Rabbim hepimize nasip etsin
Devam devam. O konuda sıkıntı yok.En sıkıntılı süreç haklısın ateş yükselişe geçtiyse catlamis oluyormuş ilişkiye devam et bence benim gibi yarıda bırakma
Kuzum arkadaşım 1 yıldr deniyordu hiç bir sıkıntı yoktu filmi çektirdiği ay hamile kaldı. Ben eylülde çektirdimYaa sen ne zaman çektirdiinnn ? Arkadaşına çok sevindim kuzummpeki onun bir sorunu var mıydı ?kaç yıldan sonra oldu bir de ? İnşallah hepimiz güzel haberler vericezz ❤
Polikistik over var mı kuzum sen dehormonlarım sizce nasıladetin 3. günü bakıldı
tsh 1,50
estradiol 94,9
fsh 4,4
Lh 5,2
prolaktin 9,4
amh 6,4
Canım ben de özelde takipliyim. Bir kez devlete hormon için kan vermeye gittim. Ağlaya ağlaya çıktım. Onun için bence çok takılma. Devlette bana söylenenleri kendi doktoruma anlattığım da çok gülmüştü. Öyle birşey yok diyerek gülmüştü. Güvendiğin doktora varsa bütçen varsa ona git mutlaka. Bence yumurta takibi için şartların oluşmuş, özele gidersen kesin yumurta takibi ve sonraki ay ilaç verir diye tahmin ediyorum ama devlette süreç daha yavaş ilerliyor olabilir. Sen bi çıtlat bakalım. Deneme sürecini 9 ay demeyip bir yıl dersen daha etkili olabilir.Bu doktora ilk defa gittim, ve devletteydi böyle umutsuz vaka gibi konuşunca noluyo dedim içimden.Normalde özelde bir doktora gidiyordum canım. Önceki doğum dokturuma sonra başka bir doktora gitmek istedim.
5 yıllık evliyim 32 yaşındayım. İlk çocuğumda 1 yıl sonra hamile kalabilmiştim. O zamanlar amh 1.90dı bundan 3 ay önce baktırdığımda 1.39a düşmüş. Bu arada prolaktin ve tsh yüksekliğim var tsh için sürekli ilaç kullanıyorum. 2. Bebeği 9 aydır deniyoruz. Annemin erken menapoz öyküsü var 40 yaşındayken menapoza girdi. Bu durumdan dolayı biraz tedirginim benzer bir durum yaşarmıyım diye.
Canım gerçekten devletteki doktorlar çok katı davranıyor ve genelde çok tersler tabii istisnalar vardır ama bana denk gelenlerin hepsi öyleydi. Açıkcası bende o gün ağlayarak çıktım. Ki kendi doktorumdan daha önce hiç böyle şeyler duymamıştım. Kendi doktorum çok pozitif olumlu bir insandır ilk hamileliğimde benim çok sıkıntılı geçmişti ama her doktor kontrolünde aşırı rahatlatıyordu beni.Canım ben de özelde takipliyim. Bir kez devlete hormon için kan vermeye gittim. Ağlaya ağlaya çıktım. Onun için bence çok takılma. Devlette bana söylenenleri kendi doktoruma anlattığım da çok gülmüştü. Öyle birşey yok diyerek gülmüştü. Güvendiğin doktora varsa bütçen varsa ona git mutlaka. Bence yumurta takibi için şartların oluşmuş, özele gidersen kesin yumurta takibi ve sonraki ay ilaç verir diye tahmin ediyorum ama devlette süreç daha yavaş ilerliyor olabilir. Sen bi çıtlat bakalım. Deneme sürecini 9 ay demeyip bir yıl dersen daha etkili olabilir.
19 u kesinlikle pik canım, testteki hatani söyleyeyim hepsini farklı saatlerde yapmış olman bir düzen yok 19 u gündüz yapsan muhtemelen daha koyu görecektin inşallah bebiş olmuştur önümüzdeki ay tekrarlamana gerek kalmaz
Valla benim eşim diyette baklavaları var diye aldık adamı bir senede şekerpare oldu göbeği
Bence sende çok işe yarayacak bebeğim iyi ki gitmişim diyeceksinO zaman kesin yaptir tatlim. Ama ben de boyleydim biliyor musun.. aylarca direndim gitmemek icin. En son cesaretimi toplayip gittim bu ay. Gerci ne ise yarayacak onu da bilmiyorum ama
Gerçekten öyle kuzum ya birşey de diyemedim ellerim titreyerek vetdim parayıAh bu doktor işleri çok sıkıntı gerçekten bekletebiliyorlar böyle hele çok bilinen bir doktorsa neyse sağlık olsun diyelimayy o nasıl fiyat farkı serbest piyasanın suyunu çıkarmışlar ama ayrıca umutlarim tükendi ne demek ya daha vakti var yok öyle hemen olmadı demek
Takilmicam diyorum bir bakmışım takılmışım hahaha. Geri su saatten sonra yapacak bir şeyim yok oluruna bırakmam lazım. İnşallah
Canım ben gittiğimde 1 buçuk senedir deniyoruz hamilelik olmadı demiştim kendisi direkt başlamıştı tedaviye klomen ve çatlatma iğnesiyle
Benimki sonradan atıştırmıyor da ya çay yanı hazırlıyorum atıştırmalık abur cubur falan uyuz uyuz o yiyene kadar ben bitiriyorumAyyy benim kocam da yemeği az yiyo sonra fındık fıstık falan yiyo ama ben yemek yiyecek arkadaş arıyorum ya hiç anlaşamıyoruz
YA ama yediği iyi bence bende zorla ağzına tıkıştırıyorum boy uzun kilosu çok düşük ne yaptımsa almıyor kilo
Amh in bayağı yüksek çıkmış sende pco mu var canım doktor bir şey soyledi mihormonlarım sizce nasıladetin 3. günü bakıldı
tsh 1,50
estradiol 94,9
fsh 4,4
Lh 5,2
prolaktin 9,4
amh 6,4
Ne güzel yaa Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşınaKuzum arkadaşım 1 yıldr deniyordu hiç bir sıkıntı yoktu filmi çektirdiği ay hamile kaldı. Ben eylülde çektirdim
Ahahaha kız benimki de aldı kilo o Allah ın emriValla benim eşim diyette baklavaları var diye aldık adamı bir senede şekerpare oldu göbeğiikimizde yemek yemeyi seviyoruz ben çocukluğumdan beri yemek yaptığım için mutfakla aram iyi. Millet anne evinde şişer benimki evlenince şişti
Kuzum tekrar Cemal Ünlü'ye gitmeyi düşünüyorum, eski doktorum ya belki daha doğru yönlendirir diye düşünüyorumCanım ben gittiğimde 1 buçuk senedir deniyoruz hamilelik olmadı demiştim kendisi direkt başlamıştı tedaviye klomen ve çatlatma iğnesiyleBence sende durumu anlatınca başlayacaktır tedaviye
Bende onu merak ediyorum aslında mesela ben bu ay piki de çatlamayi da çok net gördüm ovu testinde acaba gerekli büyüklüğe ulaştı mı yumurta bu ay ben tekrar bir gideceğim de doktora, doktor bana ovu testi önermemisti başka doktora gitmem lazım. Kadın bana yapma dediği halde yapıyorum çünküGeçen ay yaptırmıştım kuzum sadece 1 yumurta görmüştü dr 14mm boyutunda o zamanda hafta sonuna çatlar demişti ama çatlamayı öğrenmek için gitmedim sadece testle takip ettim.
Benim doktor da bana yapma dedi o yüzden soramıyorum daBende onu merak ediyorum aslında mesela ben bu ay piki de çatlamayi da çok net gördüm ovu testinde acaba gerekli büyüklüğe ulaştı mı yumurta bu ay ben tekrar bir gideceğim de doktora, doktor bana ovu testi önermemisti başka doktora gitmem lazım. Kadın bana yapma dediği halde yapıyorum çünkü
Ben almıyorum geçen haftasonu taaa üniversiten1 de giydigim elbiseyi giydimAhahaha kız benimki de aldı kilo o Allah ın emribiz birlikte alıyoruz
Ya nasıl yapıyosun nasıllll çok özeniyorum bben yiyip kilo almayanlaraBen almıyorum geçen haftasonu taaa üniversiten1 de giydigim elbiseyi giydim1 kere giyip atmışim dolaba kiyamamisimda
Ben başka doktora gidip sormayı düşünüyorum eşimin testini de istemişti inatla eşim test vermedi bende sinirlendimBenim doktor da bana yapma dedi o yüzden soramıyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?