Rezil insan

Ay kıyamam ya. Üzüldü mü kardeşiniz?
Kendi kızımdan biliyorum saçları yeni beline geldi,sarı ve lüle lüle,çok beğeniyor herkes saçını ve kızımın saçı o kadar kısa kesilse eminim çok üzülürdü.
Bir an düşündümde bende çıldırırdım. Benim saçlarımı da annem hep kısa kestirmiş ve asla uzamıyor saçım belli bir yerden sonra. Kendi saçım şöyle upuzun olmadı hiç. Bu sebeple kızım konusunda hassasım. Başıma gelse hesabını sorardim. Ona ne oluyor ya. O kim ki. O mu yıkıyor, o mu kurutuyor o saçları da kesme hakkını kendinde buluyor? Annenize de kızdım. Neden geçiştirmiş ,kardeşiniz gelip söyleyince,keşke o an halanıza deseydi kesme çocuğun saçını diye.

Ona mı düşmüş yeğeninin saçlarını kesmek hem sen kimsin ki anne babanın onayı olmadan böyle bir işe kalkışıyorsun.
Anladığım kadarıyla annen pasif bir kadın değilse bu olaya tepki göstermeliydi. O kadın annenizden yüz bulduğu için haddini aşmış.

Bu hadsiz kadın çocuğun kestigi saclarini satmaya kalkmasın? Saçlarını geri isteyin. Sonra da muhakkak onun saçlarına mislini yapin. Saclarina olmasa da canini yakacak bi zarar verin. Değer verdigi bisiyi kesin bir biblosunu aaa cok güzelmiş derken kirin vs. Cani yanmali ki haddini öğrensin. Çok sinirlendim.

Gitsem döverim sanırım. Fiziksel temasa karşıyım ama o kadar sinirliyim ki gerçekten elimde kalır. O kadar ağladım ki. Okula başlayacak bu yıl. Derli toplu olsun diye uzattık. Güzelce bağlayıp gönderecektik. Rezil etmiş çocuğun saçını. Rezil.

Sen umarım kardeşine bu duygularını hissettirmedin. Şu anda o muhtemelen hiç bir şeyin farkında değil. Hissettirme derim üzülmesin. Misli ile karşılık vermek lazım. Bir daha bulaşmasın.

Ay kıyamam ya. Üzüldü mü kardeşiniz?
Kendi kızımdan biliyorum saçları yeni beline geldi,sarı ve lüle lüle,çok beğeniyor herkes saçını ve kızımın saçı o kadar kısa kesilse eminim çok üzülürdü.
Bir an düşündümde bende çıldırırdım. Benim saçlarımı da annem hep kısa kestirmiş ve asla uzamıyor saçım belli bir yerden sonra. Kendi saçım şöyle upuzun olmadı hiç. Bu sebeple kızım konusunda hassasım. Başıma gelse hesabını sorardim. Ona ne oluyor ya. O kim ki. O mu yıkıyor, o mu kurutuyor o saçları da kesme hakkını kendinde buluyor? Annenize de kızdım. Neden geçiştirmiş ,kardeşiniz gelip söyleyince,keşke o an halanıza deseydi kesme çocuğun saçını diye.
Başı kalabalıkmış geçiştirmiş, zaten tam anlamamış.

Bu hadsiz kadın çocuğun kestigi saclarini satmaya kalkmasın? Saçlarını geri isteyin. Sonra da muhakkak onun saçlarına mislini yapin. Saclarina olmasa da canini yakacak bi zarar verin. Değer verdigi bisiyi kesin bir biblosunu aaa cok güzelmiş derken kirin vs. Cani yanmali ki haddini öğrensin. Çok sinirlendim.
Kapıyı açmıyor ki.

Açsa gerçekten yerin dibine sokacağım da. Açmıyor...

Sen umarım kardeşine bu duygularını hissettirmedin. Şu anda o muhtemelen hiç bir şeyin farkında değil. Hissettirme derim üzülmesin. Misli ile karşılık vermek lazım. Bir daha bulaşmasın.
Yazdım ama yeniden yazayım.

Saçlarını yapacağım diye kandırmış. Ve nasıl kestiyse saçlarımı çektirdi diyor. Canının acıdığını söylüyor. Zaten çok üzgün. Ama vururum kırarım demedim tabii yanında.

Bunca insan arasında yalnız ben düşünsem ne olur ki psikolojisini? Annesi benden sakınır, halası kandırır saçını keser, babası iki günde bir görür çocuğu. Gerçekten normal insanlar yok çevremde. Onlara benzemekten korkuyorum...

Ya bir de abartma falan diyenler olmuş. Eyvallah sağduyulu insanlarsiniz da, afedersiniz kesilen şey sofrabezi değil.
Küçük bir çocuğun duygularıyla oynanarak kandirilarak bedeninden bir parca istismar edilmis. Ki o yaştaki bir kız çocuğu için eli kolu kadar önemli hatta belki de daha önemli bir uzvudur saçı.
Ben bile koca insan oldum kuaför 2 cm fazla kesse psikolojim etkileniyor. Google dan saç uzatma yöntemleri araştırmaya başlıyorum.

Anne babası razı olsa dava bile açabilirsiniz ayrıca.

Ama esas sinirinizi bozan sokakta görseniz yüzüne tukurmekten imtina edeceğiniz ahlakta insanların akrabaniz olmasi ve ailenizi sindirmiş olması muhtemelen. Haklısınız. Suçlu olduğunu biliyor ayrıca. Davranışları da ele veriyor. Yakın canini.

Bende bir halayimve fekat halalari anlamak mümkün diiil diiil!
10 ay küçük kuzenimle birlikte büyüdük karşılıklı dairelerde,kızına sinirlenir benide katardi içine kızına vurunca illa banada vururdu ki kendi ailem kıyıpta ayağını çek bile demezken
Dört sene beklemisler ve tek kizlariyim hep kıymetli oldum ama Halamla başa cikamadilar
Heee bunun yanında Allah var Çokda bakmistir hakkını yiyemem sever bizi ama işte diyorum ya halalari cozemezssiniz

Bugün kesin kararımı verdim; ne kadar deli, işlevsiz, doğru düşünebilmekten yoksun insan varsa hepsini çekiyorum!

Gerçekten çok sinirliyim.

5 yaşında bir kız kardeşim var. O kadar sevimli bir şey ki bakmaya kıyamazsınız. Ve çok güzel belinin hemen üzerinde saçları var. Vardı... Halam denen, her haltı bildiğini sanan, kadın bugün kesip biçmiş güzelim saçları! Ve kuaför falan değil. Bildiğiniz kumaş makasıyla saç kesmiş. Her yer makas izi. Rezil bir halde yani! Ön kısmı çenesine kadar gelmiş, arkası ensesinin altında, inanın tarif edemiyorum. Baktıkça ağlayasım geliyor!

Karşılıklı oturuyoruz halam demek istemediğim insanla. Evde tamirat işi olduğu için annem oraya göndermiş. Ben de uyuyordum. Kardeşim bir ara gelmiş halam saçımı kesecek falan demiş annem de başı kalabalık olduğu için ‘tamam’ falan deyip göndermiş.

Ya gerçekten hırsımı alamıyorum. Düzelttirsem erkek saçı gibi olacak. Annem her zamanki gibi umursamaz. Rezil rüsva olmuş çocuğun saçı uzar diyor.

Halam demek istemediğim kadının, bu yaptığının yanına kalmasını istemiyorum. Ya lütfen bir şeyler söyleyin!
Ona ne ya hangi hakla kesebilir çocuğun saçını bende olsam aşırı sinirlenirdim gider kapısına yapısırdım kıskançlıktan başka bişey değil bu

Gördüğünüz yerde başından aşağı tutkal falan dökün. Ya da sakız fırlatın saçına :sinirli::sinirli:
Kıskançlık resmen.

Back
X