Psikolog John Bowlby ve Mary Ainsworth’un çalışmaları, insanların güvenli bağlar kurmasının temelinde karşılıklı güven, anlayış ve duygusal destek olduğunu vurgular. Bu bağlar, eğitim düzeyinden ziyade duygusal yakınlıkla kurulur.Bu kuram daha çok yetişkin ve çocuk ilişkisi için kullanılır. Yetişkin insanlar kendine zıt insanlarada aşık olabilirler fakat bir ilişki kurabilmek için uyum gerekir. (Çatışma yada toksik ilişki istemeyenler için)
Bağlanma kuramı, kaygılı bağlanma,kaçıngan bağlanma,dağınık ve kaygılı bağlanma ile bölümlere ayrılan bir kuram, ebeveyn ve çocuk ilişkisi üzerine şimdi bu bilginin kadın erkek ilişkisi ile ne ilgisi var çözemedim ama bilimseli bubunun eğitim seviyesi ile bir alakası yok. iddia sahibi sizsiniz. bilimsel bir yanı olduğunu iddia ettiniz. müddei iddiasını ispatla mükelleftir..
Sadece yüzeysel biliyorsun o zaman . Neyse boşver prenses yorma kendiniBağlanma kuramı, kaygılı bağlanma,kaçıngan bağlanma,dağınık ve kaygılı bağlanma ile bölümlere ayrılan bir kuram, ebeveyn ve çocuk ilişkisi üzerine şimdi bu bilginin kadın erkek ilişkisi ile ne ilgisi var çözemedim ama bilimseli bu
Kaynakta mary ainsworld diye bir kadın diye hatırlıyorum
Tamam bu çalışmalar daha çok hangi alan için sevgili arkadaşımPsikolog John Bowlby ve Mary Ainsworth’un çalışmaları, insanların güvenli bağlar kurmasının temelinde karşılıklı güven, anlayış ve duygusal destek olduğunu vurgular. Bu bağlar, eğitim düzeyinden ziyade duygusal yakınlıkla kurulur.
Normalde kk da yorumlarınızı okuyup hep çok mantıklı ve iyi niyetli bulurdum sizi fikrimi değiştirdiniz teşekkür ederimBağlanma kuramı, kaygılı bağlanma,kaçıngan bağlanma,dağınık ve kaygılı bağlanma ile bölümlere ayrılan bir kuram, ebeveyn ve çocuk ilişkisi üzerine şimdi bu bilginin kadın erkek ilişkisi ile ne ilgisi var çözemedim ama bilimseli bu
Kaynakta mary ainsworld diye bir kadın diye hatırlıyorum
Benim duygularım beynimden ayrı çalışmıyor mesela. Kendime denk görmediğim birine duygu besleyemem yada fikri anlamda beni beslemeyen birine de aşık olmam.Psikolog John Bowlby ve Mary Ainsworth’un çalışmaları, insanların güvenli bağlar kurmasının temelinde karşılıklı güven, anlayış ve duygusal destek olduğunu vurgular. Bu bağlar, eğitim düzeyinden ziyade duygusal yakınlıkla kurulur.
2 senelik aöf çocuk gelişimi derslerinden öğrendiklerinş satma burda be güzelimSadece yüzeysel biliyorsun o zaman . Neyse boşver prenses yorma kendini
Başkası sadece temel bilgiye sahipse bu yüzeysel oluyor, kocası yüzeysel pek çok şey bilince her şeyi bilen oluyor2 senelik aöf çocuk gelişimi derslerinden öğrendiklerinş satma burda be güzelimayrıca tabiki yüzeysel biliyorum bu konusa prof olcak halim yok sosyal bilgi olarak hatırladıklarımı yazdım
Benim duygularım beynimden ayrı çalışmıyor mesela. Kendime denk görmediğim birine duygu besleyemem yada fikri anlamda beni beslemeyen birine de aşık olmam.
Siz biraz fazla Yeşilçam’dan fırlama yazıyorsunuz da gerçekler böyle değil.
Ayrıca dediğim gibi üniversiteler bile kendini yeterince geliştiremeyen insanlarla doluyken lise mezunu olmayı güzelleyip sonra da duygusal çekime bağlamak da olmuyor. Dediğim gibi ben konuşmasından, oturup kalkmasından, kendini ifade edişinden, bana farklı bakış açısı sunmasından, oturup sohbet edebilmekten keyif alırım. Bunu her üniversite mezunu dahi veremezken lise mezununda da aramam.
Duygular ve beyin birbirinden tamamen ayrı değildir. Birbirini besler. Salt duyguyla da yürümez o nedenle
Ya nasılda çözdünüz ama helal olsun. Ama ben dedim En eğitimli en zeki sizsiniz hemen anladınız eşimin niyetini bile okudunuz daha okuyacak bişey kalmadı sizeBaşkası sadece temel bilgiye sahipse bu yüzeysel oluyor, kocası yüzeysel pek çok şey bilince her şeyi bilen oluyor
Adam kendinden 10 yaş küçük 20 yaşında eğitimi olmayan kızla evlenirken tam bunu hedeflemiş mesela bence. Bana hayran olsun, her dediğimi çok zekice bulsun, beni övsün.
Ve bunu nasıl sistematik çaktırmadan yaptıysa, kadın cidden kocasını ve ailesini kompleks yapmış farkında değil.
Nerede acaba bu ilkokul mezunları? Şirinler gibi hep sadece bu konularda görünürler ama reelde gören yok. Türkiye’de kitap okuma yüzdeleri ve kitap alan kitlenin eğitim durumu da gayet istatistik olarak ortada. Kendini geliştiren ilkokul mezunu sayısı üniversite mezunu olup kitap okuyan kendini geliştiren insan sayısından yine azdır.Oturup kalkmayı kendini ifade etmeyi farklı bakış açısı sunmayı bilen bir çok ilkokulu mezunu vardır . Bence deneyimlemelisiniz. Eğitim kişinin kendini eğitmek istemesiyle başlar.
İlk okul mezunudur ama çok kitap okuyordur.
Çok yer geziyordur. Genel kültürü çok iyidir sosyaldir. Hayatın her alanında kendini geliştiriyordur.
Siz böyle birine hiç fırsat vermeden direk hangi üniversiteden mezunsun mu dersiniz mesela? Bence çok kötü bir bakış açınız ve tabulariniz var .
Ya bence konu sahibinin potansiyeli var ama yanlış yoldan gidiyor. Buradaki yorumları eleştirileri sakince okuyup biraz kendini revize etse bu sorunları yaşamaz.Başkası sadece temel bilgiye sahipse bu yüzeysel oluyor, kocası yüzeysel pek çok şey bilince her şeyi bilen oluyor
Adam kendinden 10 yaş küçük 20 yaşında eğitimi olmayan kızla evlenirken tam bunu hedeflemiş mesela bence. Bana hayran olsun, her dediğimi çok zekice bulsun, beni övsün.
Ve bunu nasıl sistematik çaktırmadan yaptıysa, kadın cidden kocasını ve ailesini kompleks yapmış farkında değil.
Bunların hepsine bir cevabım var ama vazgeçtim cevaplamayacgim . Diyorum ya en eğitimli en kültürlü sizsiniz itirazım yok. Artık konumun yakasını bırakırsanız sevinirimNerede acaba bu ilkokul mezunları? Şirinler gibi hep sadece bu konularda görünürler ama reelde gören yok. Türkiye’de kitap okuma yüzdeleri ve kitap alan kitlenin eğitim durumu da gayet istatistik olarak ortada. Kendini geliştiren ilkokul mezunu sayısı üniversite mezunu olup kitap okuyan kendini geliştiren insan sayısından yine azdır.
Ayrıca en son ne zaman tiyatroya gittiniz? Hangi kitabı okuyorsunuz şu an? En sevdiğiniz yönetmen kim mesela?
Benim üniversite yıllarında en sevdiğim yönetmen emir kustrica diye eşim Ankara’ya goran bregovic geldiğinde konserine götürmüştü mesela. Bu ikisi arasında bağlamı kuracak kadar bilgisi olan kaç ilkokul mezunu olabilir?
Başkası sadece temel bilgiye sahipse bu yüzeysel oluyor, kocası yüzeysel pek çok şey bilince her şeyi bilen oluyor
Fikrin değişebilir, ben doğru bildiğimi söylemekten çekinmem. İyi niyetli olduğum için zaten yazıyorum bir ortamda böyle kel alaka örnek verirseniz hoş duruma düşmezsiniz, kaldı ki her konuda fikrimiz bilgimiz olmak zorundada değil, bilmiyorum der geçersiniz, dinlersiniz. Siz kendinizi savunurken yada fikrinizi söylerken bilge dursun diye uyumlu cümleler kullanıyosunuz halbuki konu o değil. Yani afilli ama boş alakasız cümleler buda avam oluyor.Normalde kk da yorumlarınızı okuyup hep çok mantıklı ve iyi niyetli bulurdum sizi fikrimi değiştirdiniz teşekkür ederim
Konu sahibi zaten bence yaşadığı şeyin farkında değil.Ya bence konu sahibinin potansiyeli var ama yanlış yoldan gidiyor. Buradaki yorumları eleştirileri sakince okuyup biraz kendini revize etse bu sorunları yaşamaz.
Bencede öyle, eşini çok üst konuma koymuş boşu boşuna kendini eziyor. Adam tutup sonradan ne saçmaladın diyor orda uyku sersemi olduğunu anlamadı mı? Yada coin/koyun dil sürçmesinden kaynaklı hata olabilceğini, bu kısımda garip. Siyasi espiriye girmiyorum bile giremiyorum.Konu sahibi zaten bence yaşadığı şeyin farkında değil.
Evlilikte insanlar kendine denk gördükleriyle evlenir. Yani kocası ve ailesi ondan bilmem kaç gömlek üstün olsaydı evlilik olmazdı.
Ama adam genç toy çok da hayat tecrübesi olmayan eğitimsiz biriyle evlenip gözünü boyamış. Kadın kompleks sahibi olmuş. Esasında benim takıldığım nokta bu. Gereksiz yere kendini daha aşağıda konumlandırmış.
Kocasıyla yaşadıkları siyasi olduğunu sandığı o şakalaşmadan anladım bunu. Çok bilgili kültürlü engin siyaset bilgisi olan adamın esprisi eğlencesi bu mu olur?
Yani kalkıp bu adamın ailesinin dediği coin i koyun sanmak rezil olmak değil.
Hatta coin muhabbetinden daha bile ilginç yani yapay et sohbeti. Farkında değil ama boştan yere kendini rezil olmuş hissediyor.
O hisleri bıraksa aslında denk olduklarını anlayacak da
Derinlemesine bilmek için akademik bir çaba gerekmez mi ? şimdi sizin eşiniz üstün zekalı olduğu için herkesi öyle sanıyorsunuz ama biz sıradan faniler bir konu hakkında fikir beyan etmek için önce ilgili kaynağı okuyoruz, öğreniyoruz/dinliyoruz , özümsüyoruz , kendi fikrimizi de katarak bir yorum elde ediyoruz.Bunu dahi elde etmek emek, vakit ve zeka gerektirir. Değil ki bir konuda tüm akademik verileri tüm görüşleri tüm teorleri bir potada eritip sunmak. Poff bunun için ömürlerini veriyor insanlar. Yani “ bilimsel olarak da bilirsiniz ki kalpler buluştu mu gözler öpüştü mü , samanlık seyran olur, ilişkilerin temeli budur “ gibi bir çıkarım için ne feda ettiniz siz ? Güvenli bağlanma bebekler ile aile özellikle anne arasında geliştirilen bir deneyim, bununla kadın - erkek ilişkisini nasıl birleştirdiniz ? Bilime saygı duymadığınız için tüm tuşlara basıp ortamlarda satıyorsunuz. Muhtemelen idolünüzden öğrendiniz. Sizi komik duruma düşüren bu, bence yapmayın çünkü annesiniz. Çocuklar büyüdükçe tüm cahil kaldığımız alanlar parlıyor. Dost tavsiyesi.Sadece yüzeysel biliyorsun o zaman . Neyse boşver prenses yorma kendini
Davut gulluoglu trollemesinden sonra esin kariyerli biri oldugunu dusunmuyorum.Gerçekten çok ilginç bu durumda.
Hem kendinden küçük hem de eğitim durumu ilkokul seviyesinde biriyle evlendi yani.
Kendini çok da geliştirmiş biri değildir sanırım.
Çevremde genelde herkes benzer eğitim durumunda insanlarla evlenir. Bir tane sadece eşi ortaokul mezunuyla evli biri var. O da 70li senelerin başında doğan iki kişi olduğu için yine bir nebze anlaşılır da sizin durum cidden çok ilginç.
Bence ama boşuna eziyorsunuz kendinizi. Adam 30 yaşında üniversite mezunuyken gidip kendinden 10 yaş küçük açık lise okuyan birimi sevip evlendiyse zaten gerçekten eğitim durumunu çok önemseyen biri değildir. Eş kriteri de eğitim yada bilgi durumu değildir. Muhtemelen kendine hayran olacak hep kendine hayran kalacak biri istedi. Boşuna kendinizi ezmeyin böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?