Bende yetiştirdim sokaktan almıştım çok küçüktü yeni doğmuştu , Annesi kayıptı. Ama cinsmis. Çok fazla büyüdü hatta o kadar büyüdü ki bazıları korkuyor görünce.Ben 10 yilda kedi yetiştirdim.
Diplomadan sayılıyor ama kolay yoldan edinilmiş bir diploma olarak görülmesi normalEvet hatam bodoslama konuya girmek oldu. Ama ben şunu anlamıyorum. Açıktan okuyup diploma alınca diplomadan sayılmıyor mu.? Sanki onlar bakkaldan aldığımı düşünüyor.
Teşekkür ederimKonu sahibi tatlı biri bence o yüzden hiç üstüne gidesim gelmedi. Konuya gelecek olursam:
Bence siz eşinizi ve ailesini gözünüzde çok büyütmüşsünüz. Anladığım kadarıyla aşırı tutucu, sizi liseye bile yollamayan bir ailede büyümüşsünüz. Öyle bir ortamdan sonra bu kişiler size aziz sancar kıvamında gelmiş. Kripto parayı kıraathanede ilkokul terk emekli amcalar bile oynuyor. Yani coin meselesini bildiğinizi kanıtlamanıza bile gerek yok. Gözünüzde büyüttüğünüzden yanlarında komplekse giriyosunuz. Yoksa anlattığınız konu sadece cümleyi yanlış anlamaktan ibaret. Bir şeyi bilip, bilmemek, kültürlü olup olmamakla bir ilgisi yok. Eşiniz sizin ve ailesinin gözünde entelektüellik abidesi olabilir ama muhtemelen dümdüz bir adam.
Bana hic komik gelmediYa aslında eğlenceli insanlarız. Bir gün eşimle kayinbabam ve eşimin kuzenlerini trolledik. Siyasetin en tempolu günleri Ahmet Davutoğlu ' na Davut Güloğlu demeye başladık ve herkes Davut Güloğlu olarak devam etmişti. Şöyle yapmış böyle demiş falan filan.
10 dk sonra Bi kuzenine aydınlanma geldi . Davut Güloğlu ne alaka lafalan demişti. Ama o iki kardeşi gelince sanki ortamın enerjisi değişiyor
Davut Güloğlu muhabbeti gibi muhabbetlerden mi?Teşekkür ederimAma gerçekten eşim okuduğu okuldan bölümden falan bağımsız çok bilgili. Aklınıza gelen her konu hakkında konuşup tartışabilirsiniz. Ben 10 yıldır onun hayatındayım ve her gününe şahidim neredeyse. Gerçekten sürekli bir şeyler öğrenen bir insan . Ayrıca da gerçekten Zeki. Tek seferlik bir muhabbette bile anlayabilirsiniz bunu
Hanımefendi neden bu kadar yorum yapıyorsunuz gerçekten merak ettimDavut Güloğlu muhabbeti gibi muhabbetlerden mi?
Bana biraz siz gözünde büyütüyorsunuz gibi geldi mesela.
Eşiniz lisans mezunu mu?
Merak ettim eşinizin mezuniyet durumunu? Bana siz gözünüzde büyütüyorsunuz gibi geliyor çünkü dediğiniz gibi çok bilgili kültürlü üniversite mezunu biri açık lisede okuyan kendinden 10 yaş küçük biriyle evlenmez. Eşinizi beğeniyorsunuz çok normal de meslek olarak üniversite mezunu mu merak ettim? Neden saklıyorsunuz? O da mı hayat okulundan mezun yoksa?Hanım efendi neden bu kadar yorum yapıyorsunuz gerçekten merak ettim
İçiniz rahat edecekse evet örgün eğitimden lisans mezunuMerak ettim eşinizin mezuniyet durumunu? Bana siz gözünüzde büyütüyorsunuz gibi geliyor çünkü dediğiniz gibi çok bilgili kültürlü üniversite mezunu biri açık lisede okuyan kendinden 10 yaş küçük biriyle evlenmez. Eşinizi beğeniyorsunuz çok normal de meslek olarak üniversite mezunu mu merak ettim? Neden saklıyorsunuz? O da mı hayat okulundan mezun yoksa?
Gerçekten çok ilginç bu durumda.İçiniz rahat edecekse evet örgün eğitimden lisans mezunu
Sizin bu kadar önemsiyor olmanız da bana ilginç geldi. Bu kadar önemsediginiz başka değerler de var mı mesela?Gerçekten çok ilginç bu durumda.
Hem kendinden küçük hem de eğitim durumu ilkokul seviyesinde biriyle evlendi yani.
Kendini çok da geliştirmiş biri değildir sanırım.
Çevremde genelde herkes benzer eğitim durumunda insanlarla evlenir. Bir tane sadece eşi ortaokul mezunuyla evli biri var. O da 70li senelerin başında doğan iki kişi olduğu için yine bir nebze anlaşılır da sizin durum cidden çok ilginç.
Bence ama boşuna eziyorsunuz kendinizi. Adam 30 yaşında üniversite mezunuyken gidip kendinden 10 yaş küçük açık lise okuyan birimi sevip evlendiyse zaten gerçekten eğitim durumunu çok önemseyen biri değildir. Eş kriteri de eğitim yada bilgi durumu değildir. Muhtemelen kendine hayran olacak hep kendine hayran kalacak biri istedi. Boşuna kendinizi ezmeyin böyle.
Evet var. Eğitim durumunda denklik, siyasi görüşte paralel olma, hayata ortak pencereden bakabilme, ortak bakış açısı. Oturup sıkılmadan sohbet edebileceğim, bir konuda bana farklı pencerelerden akıl verebilecek biri olmasını tercih ederim:Sizin bu kadar önemsiyor olmanız da bana ilginç geldi. Bu kadar önemsediginiz değerler de var mı mesela?
Evet var. Eğitim durumunda denklik, siyasi görüşte paralel olma, hayata ortak pencereden bakabilme, ortak bakış açısı. Oturup sıkılmadan sohbet edebileceğim, bir konuda bana farklı pencerelerden akıl verebilecek biri olmasını tercih ederim:
Bugüne kadar kendimle denk olmadığım kimseyle ilişki kurmadım ben
Gül Gül. Boşver çok komik bişi yahu buna takılma bile. Saflık aptallık değil ki bu. Yanlış anlama. Heeeeee ay ben yanlış duymusum der geçerim hatta daha çok gulerim :))) rezillik bı konu yokBiraz iç dökme gibi konu. Ben orta öğretim de okulu bırakıp sonra dan açıktan tamamladığım için eşimin kardeşleri beni eşime fazla yakıştırmiyorlar. Bunu dile getirmediler hiç ama artık 10 yıllık evlilikte old oluyosunuz. Yani tavırlardan falan anlıyorum ama hiç takmıyordum. Çünkü kendi kapasite mı biliyorum. Bir de ortamda çok girişken muhabbet eden biri olmadığım için sessizligimi yetersizlik olarak algılıyorlar belki de .
Ekstra olarak eşim çok zekidir . Araştırmayi sever konuşmayı sever güzel konuşur. Çok konuşur ama boş konuşmaz .
İlk başlarda bundan etkilenip evlenmiştim ama şuan "Herbokolog" diyorum kendisine . Birşeyi de bilme yahu fikrin olmasın yani bilmiyorum de. Eşimin kardeşleri eşinin bu yönünu de bildikleri için beni pek uyumlu görmüyorlar. Neyse asıl olay dün akşam oldu.
Eşim beni aradı ev müsaitse kardeşlerim bize çaya gelicek . İki erkek kardeşi tamam dedim ama benim uykum var ben bebekle odaya geçerim siz oturun. Peki dedi.
Akşam 21 de gelmişler. Ben bebeği emzirip uyuyakalmistim. 23 gibi uyandım. Onlar balkondaydi. Çayi mı alıp yanlarına geçtim kafam tam acilmamisti.
Eşimin kardeşi eşime "koyunlara da yapıyorlar sahteleri çok var dedi.
Yemin ederim ben böyle duydum
Bende o gün yapay et haberi okumuştum hemen lafa atladım. Dedim ki
Aaa koyunlarda da mi yapaylik varmış sadece dana etlerini taklit ediyorlar sanmıştım. Yazık ya Herseyle oynuyorlar dedim .
Uzun bir sessizlik oldu. Hepsi yüzüme tuhaf bi şekilde bakıyorlardi.
Eşim dedi ki hayatım Kripto para dan bahsediyoruz "coin" falan dedi.
Bu sefer bana kal geldi. Herkes Kahkaha atti. Eşimde çok az güldü. Ama ben çok mahcup oldum . Normalde olsa kendi arkadaş ortamim olsa derim hani mal gibiyim kızlar ayikamadim. Ben daha çok gülerim. Ama onlarla mesafem var diye pek bişey diyemedim. Kalktım odaya gittim . Zaten benim hakkımda olumlu düşünmüyorlar iyice saftrik oldum gözlerinde. Hayır ne düşündüklerini normalde umursamam ama sanki kendi elimle kendimi bu hale soktum gibi oldu. Onlar bir süre sonra kalktı . Eşime yanıma geldi ve dedi ki "az önce ne saçmaladın sen öyle" dedi gülerek.Ayy çok kötü hissettim ya Güleyimmi üzüleyim mı bilmiyorum .
Öylece anlatmak istedim işte
Maalesef size hiç katılmıyorum.Bir ilişki kurmak ya da bir arada yürümek için aynı eğitim seviyesinde olmamız gerekmiyor. İnsanlar sadece benzer bilgilerle değil, benzer duygularla da bağ kurabilir. Bilimsel olarak da biliyoruz ki bir ilişkide asıl bağı güçlendiren şey empati, duygusal uyum ve değer ortaklığıdır. Birbirini anlamak için aynı kitapları okumaya değil, benzer hisleri yaşamaya ihtiyaç vardır. Çünkü gerçek yakınlık, kalbin diliyle kurulur zihin sadece onu tamamlar.
Sizler benden daha eğitimlisiniz biliyor olmalısınızbilimsel olarak ben bilmiyorum. bir makale yollar mısınız tezinizi destekleyen?
Sizler benden daha eğitimlisiniz biliyor olmalısınızEn azından Bağlanma Kuramı hakkında fikriniz vardır
Bu kuram daha çok yetişkin ve çocuk ilişkisi için kullanılır. Yetişkin insanlar kendine zıt insanlarada aşık olabilirler fakat bir ilişki kurabilmek için uyum gerekir. (Çatışma yada toksik ilişki istemeyenler için)Sizler benden daha eğitimlisiniz biliyor olmalısınızEn azından Bağlanma Kuramı hakkında fikriniz vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?