Riskli gebelik ve kimsesizlik

Ben olsam anneme söylerdim muhtemelen sürekli.yatmaniz gerekiyor.Eger gelemezse yardımcı bulun kesinlikle .Haftada 2 gün gelecek güvenilir biri yeterli .Hatta ihtiyaç sahibi bir komşunuz bile olur .Bir gün genel temizlik yapar diğer gün de hem yemek hem de makineleri çalıştırır.Cok geçmiş.olsun.

Eşiniz var, yardımcı oluversin. Ne bileyim ev işi bu yani atom parçalamak degil ki. Mükemmel yapsın demiyorum da yapsın yani. Hangimiz süperiz. Anneniz de kendi bilir yaptığı hoş olmamış. Kendinizi güçlü hissedin, gerçekten kimsesi olmayan insanlar da var annesi babası olmayanlar. Amaç daha kötüleri de varmış demek değil aslında ama kendinize yetebilmeniz ve eşinizin desteği gerçekten önemli.

Süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Lekelenme kanamaya çevirdi ama aşırı bir kanama değildi. Ağrılarım da vardı. Daha önce düşük yaptığım için hastaneye gittim ilaç verdiler. Çok şükür dış gebelik değilmiş. Sürekli yatmam gerekiyormus, ayağa kalkma dedi doktor. Buraya kadar bir şey yok aslında.
Ama ev işlerini iki gündür yapamadım. Eşim yapmaya çalışıyor ama o da market işi, kendi işi derken ev işlerini yapamadı. Anneme söyledim 1 buçuk hafta gelir misin anne durum riskliymis dedim. Annem emekli, babam da emekli. Ev yaptırıyorlar onu öne sürdüler. Gelemem yakin olsak gelirdim dedi. 2 saat mesafede oturuyor. Zaten diger 2 düşükte de hastanede yatmıştım annem bana ihtiyacın var mı diye sormuştu. Gelmeme gerek var mı demişti. Ben de yok demistim ne diyeyim. Kimsemiz olmadığı için de refakatcim olmamıştı. Ameliyattan çıkıp kendim giyinmiştim. Giyinirim sorun değil ama insan çocuğunu neden yalnız bırakır.
Durum şuan riskli olduğu için eşim de işe gittiği için bana yoldaş olacak birine ihtiyacım vardı. Yoksa sadece yemek için istemiyorum. Yemegi disaridan da söylerim. Annemin böyle bana karşı yarım ağız olması çok üzüyor beni. Eşim elinden geleni yapıyor ama annenin yeri ayrı. Ameliyat olduğumda bile eşim hastane önünde bekledi. Yemek almış getirdi hemen. Annemi aramış annem eşime sen varsın gelmeme gerek var mı demiş:KK43: Ben çok mu takıyorum acaba? Annemi böyle mi kabul etsem yoksa kendisi ile mi konuşsam? Konuşsam da bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Annemin bu tavrı cümleleri normal mi sizce? Ben abartıyor olabilir miyim?
Çok geçmiş olsun öncelikle. Bebeğinizide sağsalim kucağınıza alın inşallah. Annenizi böyle kabul edeceksiniz. Normal bi anne olsa gelmeme gerek var mı diye bile sormaz çıkar gelirdi. Yaptırdıkları ev mi önemli yoksa sizin ve bebeğin sağlığımı. Annemde olsa bana nasıl davranıyosa karşılığını alır.

Kirginliginizi annenize soyleyin. Bilsin. Kendiniz uzuluop icine atan birisiniz sanirim ondan onemsenmiyorsunuz. Veya isine geliyor annenizin. Bence yemek ev isi vs cok mesele dsgil esiniz de yardimci olur ama ibsan boyle zamanlarsa daha cok manevi destek ariyor. O da ismarlama olmuyor maalwsef.

Süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Lekelenme kanamaya çevirdi ama aşırı bir kanama değildi. Ağrılarım da vardı. Daha önce düşük yaptığım için hastaneye gittim ilaç verdiler. Çok şükür dış gebelik değilmiş. Sürekli yatmam gerekiyormus, ayağa kalkma dedi doktor. Buraya kadar bir şey yok aslında.
Ama ev işlerini iki gündür yapamadım. Eşim yapmaya çalışıyor ama o da market işi, kendi işi derken ev işlerini yapamadı. Anneme söyledim 1 buçuk hafta gelir misin anne durum riskliymis dedim. Annem emekli, babam da emekli. Ev yaptırıyorlar onu öne sürdüler. Gelemem yakin olsak gelirdim dedi. 2 saat mesafede oturuyor. Zaten diger 2 düşükte de hastanede yatmıştım annem bana ihtiyacın var mı diye sormuştu. Gelmeme gerek var mı demişti. Ben de yok demistim ne diyeyim. Kimsemiz olmadığı için de refakatcim olmamıştı. Ameliyattan çıkıp kendim giyinmiştim. Giyinirim sorun değil ama insan çocuğunu neden yalnız bırakır.
Durum şuan riskli olduğu için eşim de işe gittiği için bana yoldaş olacak birine ihtiyacım vardı. Yoksa sadece yemek için istemiyorum. Yemegi disaridan da söylerim. Annemin böyle bana karşı yarım ağız olması çok üzüyor beni. Eşim elinden geleni yapıyor ama annenin yeri ayrı. Ameliyat olduğumda bile eşim hastane önünde bekledi. Yemek almış getirdi hemen. Annemi aramış annem eşime sen varsın gelmeme gerek var mı demiş:KK43: Ben çok mu takıyorum acaba? Annemi böyle mi kabul etsem yoksa kendisi ile mi konuşsam? Konuşsam da bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Annemin bu tavrı cümleleri normal mi sizce? Ben abartıyor olabilir miyim?
Yok takmak mı? Annen asla normal değil. Benim annem koşar,evi köyü asla umursamaz. Evlat bu kimse kusura bakmasın çok kızdım annene şuan. Yazık yani. Asla sen abartmıyosun asla. Annen umursamaz böyle iş olmaz bana göre çok çok hatalı

Acil şifalarınız olsun, dilerim gebeliğiniz kısa sürede normale döner.
annenizle konuşun bence, neden böyle davrandığını sorun, kendi kendinizi tüketmeyin.
insanın anası da olsa demek ki ağlamayana emzik yok.
Teşekkür ederim inşallah
Annemle konuşmadım ama durumu biliyor anlaması gerekir diye düşünüyorum. Kayınvalidem bile gelmek için ısrar ediyor sürekli arıyor. Annem arada arıyor kendilerinden bahsediyor

sağlıkla kucağınıza alın

annenizi de olduğu gibi kabul edin

gelip canınızı sıkacağına hiç gelmesin daha iyi deyin

lakin nedir bu iki gündür yapılmayan ev işi

yani yemek dışında yapılmasa olmayacak bir şey bilmiyorum ben

kalsın bulaşıklar tezgahta

çamaşırlar kirli sepetinde

bitinceye kadar kalabilir

bitince eşin akşam koyar makinaya

sağlığınız önemli hiçbir şeyi umursamayın

eşiniz bol bol pratik yemek hazırlasın süt yoğurt peynir et vs

Insallah cok tesekkur ederim.Eşim şuan ev işlerini bir düzene koydu çok şükür. Ben ev tozlu olunca hapşırıp dururum o sebeple 2 gündür ev işleri kaldı derken ev supurmekten bahsetmistim

Tamamen yatarak mi gececekmis hamilelik?
İki günde ne temizliği gerekiyor? Haftada bir ev temizliği dışında günlük ne iş oluyor ki? Bulaşık vs ise bulaşık yerleştirmeyecek kadar bile mi hareket edemiyorsunuz?

Evet malesef ayağa kalkınca kanama başlıyor. Kesenin yanında çok büyük kanama alanı var. Az yürüsem kanama başlıyor. Hiç de bitmiyor aslında yatınca azalıyor. Doktor kalkmayacaksın bir tek tuvalete kalkacaksın dedi. Yoksa ben neden yapmayayım zaten içim de rahat etmiyor

Çok geçmiş olsun

Umarım sağlıkla doğar.

Bence bunlara üzülmek yerine sağlığına odaklan.

Eşinizle birbirinize destek olarak ufak ufak yaparsınız herseyi

Annenizde böyle bi kadınmış işte

Siz çocuğuna ilgili bir anne olursunuz her zaman

Annenizin yasi kac
Hani cok yasli olur yürüyecek hali yoktur amenna
Ama insan bugünde de annesini göremeyecekse daha nezaman gorecek
Bence kirildiginizi açık açık söyleyin
55 yaşında annem. Kırıldığımı söyledim işimiz var dedi tamam dedim. Umursamadı

konussaniz ne olacak ki,
yani ben mi yanlis dusunuyorum,
anneiz siz israr ettiniz diye gelse, geldiginde de keyifsiz olsa daha cok caniniz sikilmayacak mi.

evet elbette daha cok manevi destek beklemek hakkiniz,
ama talep ederek olacak bir sey degil bu maalesef.

Yerinizde olsam kitapla TV ile yata yata geciririm bu sureci tek basima evimde,
2 hafta 2 kisinin yasadigi evde temizlik yapilmasa hic bir sey olmaz,
yemek isini de basit seylerden ayarlarsiniz,
en onemlisi moralinizi yuksek tutun ve sakin bir hafta gecirin.

konussaniz ne olacak ki,
yani ben mi yanlis dusunuyorum,
anneiz siz israr ettiniz diye gelse, geldiginde de keyifsiz olsa daha cok caniniz sikilmayacak mi.

evet elbette daha cok manevi destek beklemek hakkiniz,
ama talep ederek olacak bir sey degil bu maalesef.

Yerinizde olsam kitapla TV ile yata yata geciririm bu sureci tek basima evimde,
2 hafta 2 kisinin yasadigi evde temizlik yapilmasa hic bir sey olmaz,
yemek isini de basit seylerden ayarlarsiniz,
en onemlisi moralinizi yuksek tutun ve sakin bir hafta gecirin.
Ben de öyle düşünüyorum artık. Anneme biraz trip attım tribimi bile anlamadı :) kitap aldım yanıma film indiriyorum telefonuma. Şimdilik kendi kendime yetiyorum. Kpss ye de giremeyecegim ama olsun seneye girerim

Ben de öyle düşünüyorum artık. Anneme biraz trip attım tribimi bile anlamadı :) kitap aldım yanıma film indiriyorum telefonuma. Şimdilik kendi kendime yetiyorum. Kpss ye de giremeyecegim ama olsun seneye girerim

bol bol da burada takilin,
KK nin hamilelik forumlari da su surecte sizi motive eder.
Saglikli gelissin gebeliginiz, umarim her sey cok guzel olsun.

Herkesin içinde annelik duygusu yok maalesef. Annenizi olduğu gibi kabul edin ve canınızı sıkmayın. Psikolojik olarak da güçlü olmanız riskli gebeliklerde çok önemli. Maddi olarak zorlamayacaksa haftada bir temizlik yapan birini çağırabilirsiniz

Benimde Gebeligim yatarak geçiyor ilk 3 ay annem başka sehirdeydi şehirler arası yasaklardan gelemedi hatta ramazana denk geliyordu kanama kusma baş dönmesi baş ağrısı her türlü zorluğu yasiyordum 2 kez kanamam oldu ve heyet raporuyla işimi bile bıraktım. Annem de 1 ay ladar kaldik baktik cok yoruluyor bide evini isgal edince evimoze geçelim dedik.Eşim aksam 8.30 da evde olur cumartesi de 16.00 a doğru. Bu yoğunluğa rağmen 7 aydır hiç zorlanmadık. Cumartesi işten gelip derin temizlik yapar nevresim değişimi süpürme silme toz alma banyo tuvalet temizliği. Haftasonları yemek de ona aittir genelde et veya tavuk turu fırınlık yemekler yapar. Pazar günün den 2 çeşit yemek yapar Hafta ici için ben ise son 1.5 aydir biraz iş yapmaya başladım eşim ise gitmeden tencere tava yağı vs tezgaha koyar ben basit şeyler yaparım taze fasulye melemen gibi .O çamaşırları makinaya koyar çamaşır telini balkona bırakır makina bitince ben az az alıp sererim ert3si gün ütü tahtasını acar ben bir kaç parça ütü yaparım gibi. Gün içerisinde eşim işe gitmeden sularimi doldurur tencereleri dolaptan indirip aygaza koyar ben isitirim bulaşıkları lavabonun içine koyarım akşam gelip yerleştirir gibi gibi.Yoruluyor mu yoruluyor bazen gece bacak ağrılarından uyuyamadigini görüyorum ama yapacak birşey yok .Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin bu surec bitecek evini pislik götürse bile umursama önemli olan bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesi.

işinin ehli temiz ve güvenilir bir bayan bulun hem evi temizler hemde yemeginizi yapar 5 ay annemlerde kaldım erken dogum riski vardı Allah razı olsun baktılar ettiler ama inan ben istemedim esime soyledim kadin bulalım evimde rahat ederim dedim olsun ailendir yanında olurlar senin dedi, o 5 ayi bana sorun nasıl gecirdim benim dedigim aileme battı onların dedikleri bana babamın benim yanımda anneme bağırması saçma sapan konusmaları cok canımı sıkıyordu nitekimde erken dogum her haliyle yaşadım stresimden dolayı, lütfen annem gelmiyor diye üzulmeyin tuttun bir bayan en azından kafanız rahat olur, siz teklif etmeden önce zaten annenizin düsünmesi gerekti bu konuyu görüyorum ki anneniz hiç düsünmüyor

Back
X