Riskli gebelik ve kimsesizlik

Benimde Gebeligim yatarak geçiyor ilk 3 ay annem başka sehirdeydi şehirler arası yasaklardan gelemedi hatta ramazana denk geliyordu kanama kusma baş dönmesi baş ağrısı her türlü zorluğu yasiyordum 2 kez kanamam oldu ve heyet raporuyla işimi bile bıraktım. Annem de 1 ay ladar kaldik baktik cok yoruluyor bide evini isgal edince evimoze geçelim dedik.Eşim aksam 8.30 da evde olur cumartesi de 16.00 a doğru. Bu yoğunluğa rağmen 7 aydır hiç zorlanmadık. Cumartesi işten gelip derin temizlik yapar nevresim değişimi süpürme silme toz alma banyo tuvalet temizliği. Haftasonları yemek de ona aittir genelde et veya tavuk turu fırınlık yemekler yapar. Pazar günün den 2 çeşit yemek yapar Hafta ici için ben ise son 1.5 aydir biraz iş yapmaya başladım eşim ise gitmeden tencere tava yağı vs tezgaha koyar ben basit şeyler yaparım taze fasulye melemen gibi .O çamaşırları makinaya koyar çamaşır telini balkona bırakır makina bitince ben az az alıp sererim ert3si gün ütü tahtasını acar ben bir kaç parça ütü yaparım gibi. Gün içerisinde eşim işe gitmeden sularimi doldurur tencereleri dolaptan indirip aygaza koyar ben isitirim bulaşıkları lavabonun içine koyarım akşam gelip yerleştirir gibi gibi.Yoruluyor mu yoruluyor bazen gece bacak ağrılarından uyuyamadigini görüyorum ama yapacak birşey yok .Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin bu surec bitecek evini pislik götürse bile umursama önemli olan bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesi.
Biraz daha sabır Allahın izniyle birsey kalmamış

Annem ve babami bayram akşamı acile kaldırmışken kardeşim gelmeme gerek var mı diye sormuştu.En yakını hastanedeyken gelmeme gerek var mı diye soran gelmek istemiyor oradaki kisiye aşırı güveniyor demektir.Yalniz bu gelmeme olayı hiç unutulmuyor üzgünüm.Bence konuşun.

Sana Kocaman sarılıyorum burdan.. Aynı şehirde olsaydık kesinlikle seve seve yardımcı olurdum kuzum.. Kendim olamıyorum ya kimin hamile olduğunu öğrensem içim coşuyor, kıyamıyorum.. Rabbim şifa ve rahatlık versin inşallah 🙏🙏
Dualarım seninle. Rabbim sana en kısa zamanda sağlıkla tattırsın.

Konu sahibi, okudum ve şaşırmadım. Kesinlikle ben de annelik duygusu çok gelişmemiş birinin evladıyım. Her işimi kendim hallettim hayatım boyunca. Sorun ne temizlik ne yemek öyöedeğil mi? Sorun değersiz hissettirilmek. Yaz bence hislerini. Ben yıllardır içime attım çok soğudum. Gerçi Söyleyince de hiçbir şey farketmedi. Öyle kabul et. Yanı dakilerle mutlu olmaya çalış.

Nasıl mutlu ettin beni anlatamam.. Rabbim razı olsun cennetini nasip etsin sana 🙏🙏
Amim canımmm bak ben evliliğimin 5. Yılında bebek sahibi oldum. 6 aşılama ve tutan 3 gebelik düşükle sonuçlanmıştı. 4. Gebeliğimdi oğlum. Ve ben çok ağır polikistik sendromluyum ayrıca kanımda pıhtılaşma var ve %6 TURNER sendormluymuşum. En son 2016 da üçüzlerim doğdu 4 çocuklu oldum. Benim olduysa hepinizin olur. Hiç üzülmeyin pozitif olun.

Amim canımmm bak ben evliliğimin 5. Yılında bebek sahibi oldum. 6 aşılama ve tutan 3 gebelik düşükle sonuçlanmıştı. 4. Gebeliğimdi oğlum. Ve ben çok ağır polikistik sendromluyum ayrıca kanımda pıhtılaşma var ve %6 TURNER sendormluymuşum. En son 2016 da üçüzlerim doğdu 4 çocuklu oldum. Benim olduysa hepinizin olur. Hiç üzülmeyin pozitif olun.

Oy maşallahhhh, Rabbim evlatlarını sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü etsin inşallahh 🙏🙏 Benim ileri yaş ve rezerv azlığı var.. 2 kez tüp bebek denedim ilkinde 8 yumurta toplandı hiç embriyo oluşmadı.. İkincisinde 5 yumurta toplandı 3 tanesi 1. Kalite embriyo oldu.. 2 tanesi ardışık transfer edildi.. 1 tanesi 3. Gün bir tanesi de 5. Gün.. 12. Günde test pozitifti.. Hcg değerim başta düşüktü sonra 2 günde bir ikiye katladı.. Kese görünmeyince hemen küretaj ertesi günü de acil ameliyata alındım.. Bebeğimle beraber tüpümde gitti dış gebelikten.. Yiyecek ekmeği yokmuş dedim ve tam 2 yıl oldu.. Rabbimin verdiğinde de vermediğinde de vardır bir hayır diyorum.. Dua ediyorum bol bol hayırlıysa nasip et diye.. Ama dediğim gibi hamile haberi aldığımda çok seviniyorum.. Güzel duan için çok ama çok teşekkür ederim 🙏🙏 Rabbim kimseye aratmasın gerçekten çok zor günler geçirdim..

Oy maşallahhhh, Rabbim evlatlarını sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü etsin inşallahh 🙏🙏 Benim ileri yaş ve rezerv azlığı var.. 2 kez tüp bebek denedim ilkinde 8 yumurta toplandı hiç embriyo oluşmadı.. İkincisinde 5 yumurta toplandı 3 tanesi 1. Kalite embriyo oldu.. 2 tanesi ardışık transfer edildi.. 1 tanesi 3. Gün bir tanesi de 5. Gün.. 12. Günde test pozitifti.. Hcg değerim başta düşüktü sonra 2 günde bir ikiye katladı.. Kese görünmeyince hemen küretaj ertesi günü de acil ameliyata alındım.. Bebeğimle beraber tüpümde gitti dış gebelikten.. Yiyecek ekmeği yokmuş dedim ve tam 2 yıl oldu.. Rabbimin verdiğinde de vermediğinde de vardır bir hayır diyorum.. Dua ediyorum bol bol hayırlıysa nasip et diye.. Ama dediğim gibi hamile haberi aldığımda çok seviniyorum.. Güzel duan için çok ama çok teşekkür ederim 🙏🙏 Rabbim kimseye aratmasın gerçekten çok zor günler geçirdim..
Ben de iyi bilirim. Gerçi sen daha olgunsun anlaşılan . Ben hamile görmekten çok bunalmıştım. Elleri belinde ıh tıs yürürken başkalarına ben hamileyim demeye getiriyorlar gibi gelirdi. Travma oluştu bende. Düğünlere katıldığımda burulurdum. Milleti görmek istemezdim. Seni çok tebrik ederim bu olgunluğun için. Bu arada yaşın kaç Bn en son ekibi 38 yaşımda doğurdum. İnşallah ikizlerin olur. İleri yaşta çoğul şansı çok artıyor.

Neden dolayı riskli gebeliğiniz.. bende yaklaşık 2 ay önce riskli gebelik atlattım..hem hamilelik hem doğumda kimse yoktu yanımda Annem ve babam rahmetli oldular ama ailemden başka kimse olmadi yine.. Manevi boyutunu düşünmeyi bir kenara bırakın.. şu an içinizde büyüyen çiçeğe/böceğe odaklanin

Ben de iyi bilirim. Gerçi sen daha olgunsun anlaşılan . Ben hamile görmekten çok bunalmıştım. Elleri belinde ıh tıs yürürken başkalarına ben hamileyim demeye getiriyorlar gibi gelirdi. Travma oluştu bende. Düğünlere katıldığımda burulurdum. Milleti görmek istemezdim. Seni çok tebrik ederim bu olgunluğun için. Bu arada yaşın kaç Bn en son ekibi 38 yaşımda doğurdum. İnşallah ikizlerin olur. İleri yaşta çoğul şansı çok artıyor.

İlk başlarda çok kötü oluyordum.. Hamile birini görsem ya da birinin hamile olduğunu öğrensem hayırlı olsun bile diyemiyordum.. Neden ben diye çok sorguladım.. Sonra kendi kendime dedim “ya 2-3 çocuğum olup, eşim hayırsız olsaydı.. Ne insanlar var keşke doğurmasaydım diyen” bunları düşündüm.. Ben Okb yim.. Dış gebelikten sonra çok nüksetti.. Psikoloğa gittim 4 ay terapi aldım.. Sonra sonra baktım ki kimin hamile haberini alsam seviniyorum.. Gönlüm istiyor ki tüm hamilelere canının istediğini yapayım yedireyim.. Sarıp sarmalayayım.. Yapamadığı işlerini gidip yapayım.. Yaşım 39.. 4 yıllık evliyim.. Geçenlerde eşim bayağı bi hüzünlendi.. Anne olmayı en çok sen hak ediyorsun dedi.. Eşimi teselli ettim.. Ki eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var.. Ama 3. Tedaviyi o kadar çok istiyor ki.. Bende çok istememe rağmen cesaret edemiyorum henüz.. Bi de yaş 39 olunca ne kadar yumurtam kalmıştır belki de hiç çıkmayacak diye boşuna uğraşmayayım diyorum.. Nasip deyip dua etmeye devam ediyorum..

İlk başlarda çok kötü oluyordum.. Hamile birini görsem ya da birinin hamile olduğunu öğrensem hayırlı olsun bile diyemiyordum.. Neden ben diye çok sorguladım.. Sonra kendi kendime dedim “ya 2-3 çocuğum olup, eşim hayırsız olsaydı.. Ne insanlar var keşke doğurmasaydım diyen” bunları düşündüm.. Ben Okb yim.. Dış gebelikten sonra çok nüksetti.. Psikoloğa gittim 4 ay terapi aldım.. Sonra sonra baktım ki kimin hamile haberini alsam seviniyorum.. Gönlüm istiyor ki tüm hamilelere canının istediğini yapayım yedireyim.. Sarıp sarmalayayım.. Yapamadığı işlerini gidip yapayım.. Yaşım 39.. 4 yıllık evliyim.. Geçenlerde eşim bayağı bi hüzünlendi.. Anne olmayı en çok sen hak ediyorsun dedi.. Eşimi teselli ettim.. Ki eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var.. Ama 3. Tedaviyi o kadar çok istiyor ki.. Bende çok istememe rağmen cesaret edemiyorum henüz.. Bi de yaş 39 olunca ne kadar yumurtam kalmıştır belki de hiç çıkmayacak diye boşuna uğraşmayayım diyorum.. Nasip deyip dua etmeye devam ediyorum..
Maşallah sana. Yaşında birşey yok. Eğer Ankara da isen novart ahmet bey le denesen 2 tane 40 lı yaşlarda arkadaşıma tavsiye ettim ikisinin de çocukları var. Benim 2001 den beri dr umdur. Çok yoğunlarmış ama yakınlardaysan görüşmeni tavsiye ederim. Sevgiler

Benim annemde uzakta doğuma yakın geliriz tamizliğini filanda yaparız dedi hep. Doğuma 13 gün kaldı geçen bi konuştuk temizliğinide mi ben yapcam dedi 😳 dedim sen söylemiştin yoksa öyle bi beklentim yoktu aa öyle mi filan dedi çok üzüldüm şimdi doğuma bi iki gün kala gelirsiniz temizliğimi eşimle yapcam diyorum tamam diyor ama biliyo odadan odaya zor yürüyorum karnım ayaklarım kocaman ama en başta sana şöyle yardım ederiz böyler yardım ederiz diyen kimse yok şimdi yanımda kendi annemde dahil

Abartmiyorsun. Insan hayattayken annesinden bunlari beklemeyecek de ne yapacak..

iki saat mesafe mesafe mi.. insan su icse susamadan yol biter evine gelir.

Ama annende karsiligi yok demek ki. Bana Allah yeter deyip kendi isinizi kendiniz yapin. Beklentiler ve o beklentilerin karsilik bulmamasi uzuyor sadece.

Maşallah sana. Yaşında birşey yok. Eğer Ankara da isen novart ahmet bey le denesen 2 tane 40 lı yaşlarda arkadaşıma tavsiye ettim ikisinin de çocukları var. Benim 2001 den beri dr umdur. Çok yoğunlarmış ama yakınlardaysan görüşmeni tavsiye ederim. Sevgiler

Ne kadar iyi insansın asıl sana maşallahhhh.. Ankara’da 8 yılım geçti.. Ortaokul, Liseyi Ankara’da okudum.. Ama şuan Bursa’da yaşıyorum Bursalıyım.. Tavsiyen için çok ama çok teşekkür ederim.. Çalışmıyor olsaydım kesin giderdim..

Süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Lekelenme kanamaya çevirdi ama aşırı bir kanama değildi. Ağrılarım da vardı. Daha önce düşük yaptığım için hastaneye gittim ilaç verdiler. Çok şükür dış gebelik değilmiş. Sürekli yatmam gerekiyormus, ayağa kalkma dedi doktor. Buraya kadar bir şey yok aslında.
Ama ev işlerini iki gündür yapamadım. Eşim yapmaya çalışıyor ama o da market işi, kendi işi derken ev işlerini yapamadı. Anneme söyledim 1 buçuk hafta gelir misin anne durum riskliymis dedim. Annem emekli, babam da emekli. Ev yaptırıyorlar onu öne sürdüler. Gelemem yakin olsak gelirdim dedi. 2 saat mesafede oturuyor. Zaten diger 2 düşükte de hastanede yatmıştım annem bana ihtiyacın var mı diye sormuştu. Gelmeme gerek var mı demişti. Ben de yok demistim ne diyeyim. Kimsemiz olmadığı için de refakatcim olmamıştı. Ameliyattan çıkıp kendim giyinmiştim. Giyinirim sorun değil ama insan çocuğunu neden yalnız bırakır.
Durum şuan riskli olduğu için eşim de işe gittiği için bana yoldaş olacak birine ihtiyacım vardı. Yoksa sadece yemek için istemiyorum. Yemegi disaridan da söylerim. Annemin böyle bana karşı yarım ağız olması çok üzüyor beni. Eşim elinden geleni yapıyor ama annenin yeri ayrı. Ameliyat olduğumda bile eşim hastane önünde bekledi. Yemek almış getirdi hemen. Annemi aramış annem eşime sen varsın gelmeme gerek var mı demiş:KK43: Ben çok mu takıyorum acaba? Annemi böyle mi kabul etsem yoksa kendisi ile mi konuşsam? Konuşsam da bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Annemin bu tavrı cümleleri normal mi sizce? Ben abartıyor olabilir miyim?
Ah canim yaninda olmak isterdim
Normal süreçte sadece fiziki yardım değil, manevi olarak da yanında olmaları gerekirdi.
Ama gündemimiz malum, belki pandemi nedeniyle çekiniyorlardır. Eşiniz işe gidip geliyor sonuçta.
Ama annesi babasi da ev yaptiriyormus iscilerden gelip bulasmayacagi ne malum
Herseyi kendi basina yapabilecegi icin gelmemistir bence

Bilmiyorum belki bende böyle manevi destekler hiç görmediğim için abartiyorsunuz gibi geldi.
iki kişilik evdesiniz ne kadar kirlenir ki ev.Haftada bir süpürülse birde makineye camaşir tamam.
kendi evinde işleri varmiş ,şimdi kafasi sürekli orda olacak ,gelipte başinin ettini yiyecek sonra
inan böyle daha huzurlu ,evinin düzeni bozulmaz ,eşinle aranda olan herşeyden haberi olmaz.
ben almanyadayim bilmediğim için soruyorum ,burda yokta
hastanede neden refaketci gerekiyor?
hemşireler ,hasta bakicilar yardima gelmiyormu ?

Back
X