- Konu Sahibi kayipcocukk
-
Ben biraz duzen ozurluyum. Kullandim baska ilaclar ama yarim yamalak. Baktim olmuyo bunu kullandim. Iyikide kullanmisimPeki roaccutane den önce başka ilaçlar kullanıp son çare olarak mı roaccutane ye başladın?
2 kere tam dozu tamamlamadığım için bu sene 3. Kez kullandm ve bitti.
Kalıcı hasar falan yok ben de başlamadan önce öyle sanıyordum gerçek değilmiş 3 doktora sordum.
6 ay sonra vucuttan tamamen atılıp sanki hiç kullanmamış gibi oluyorsun boşuna korkutma kendini.
Her ay kan tahlili veriyorsun zaten, bi aksilik olsa anında bırakırsın.
Şu an yüzümde sivilceyi geçtim siyah nokta bile yok ben çok memnunum.
Ama sivilcelerin iz bırakmıyorsa kullanmasan da olur.
Ayrıca ömrü kısaltsa ben çoktan ölmüştüm :).
Bir de benim ilaç bitince bi sürü kan testi, karaciğer dalak röntgeni fln aklına ne geldiyse bakıldı hiçbi problem yok.
Aşırı sivilcem yok. Dediğim gibi alnımda yanaklarımda var. Bazen büyük çıkıyor. Baya siyah noktam var. Ve yüzüm aşırı yağlı. Kurtulmak istiyorum artık :)
Peki sizce sonuç kullanmama değecek mi?
Son ve tek çare bu ilaçtır başka çözümü yoktur jeldir sabundur maskedir akne derdi olana hikayedir bunlar.Peki roaccutane den önce başka ilaçlar kullanıp son çare olarak mı roaccutane ye başladın?
18 yaşındayım. Yüzüm sivilcelerle kaplı değil. Ama 5-6 yane büyük sivilce var her zaman. Doktor azeltin vardı. Eğer işe yaramazsa 1 ay sonra roaccutane ye bşlayacağımızı söyledi. Ama ben çok korkuyorum. Organlarda kalıcı hasarlar bırakabileceğini ömrümü 6 ay kısaltacağını falan okudum. Herkes çok tehlikeli olduğunu söylemiş. Deneyimi olan var mı? Kullanmalı mıyım sizce?
Hadi ya korktum iyice. İnşAllah gerek kalmaz kullanmama
Ilk 3 ay berbat haldeydim. Daha cok ciktilar. Dudaklarim catladi. Burnum kanadi. Tenim hasaslasti bulasik deterjanina dokundugum an ellerim yara olmaya basladi. Gunese kremsiz asla cikma. Kis ayi oldugu halde cam onunde kisa kolluyla oturubca kolumda gunes lekesi oldu hep.
Sonra hepsinin cozumunu buldum. Dudaklarim icin tibbi vazelin kullandim sik sik. Gunes kremini duzenli kullandim. Cildimi sik sik nemlendirdim. Bulasik mis camasir suyuymus bu gibi seylerden uzak durdum.
Sonuc olarak sivilcelerden kurtuldum. Aradan 4-5 sene gecti sanirim. Sadece adet donemlerinde 1-2 tane cikiyo o kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?