Merhaba,
Ben Roaccutane kullanmış ve tüm sivilcelerinden kurtulmuş biri olarak yazıyorum :)
Benim cildimin altında pürüzsüz görünmeyi engelleyen isilik gibi sivilceler vardı. Ayrıca çene bölgesinde yoğundu.
Önce Ankara Numune'den bir doktor Roaccutane önderdi. Ama ben korkup kullanamadım, çünkü insanlar binlerce şey söylediler. Karaciğer yetmezliği oluyormuş, çocuğun olmazmış vs vs vs....
Sonra tonlarca krem kullandım. Eritremisin, Nadiksa, Imex, benzamcine ve salisilik asit... hiçbiri fayda etmedi tabiki.. en son yaşlı bir doktora gittim bana yüzümü sebamedle yıkamamı falan söylei. sebamed ne kelime sabun koleksiyonum var evde yani :) sonra ufuk hastanesine gittim, oradaki doktor bana belli bir yaştan sonra bu kremlerin bir işe yaramadığını söyledi ve roaccuatne önerdiç bu sefer hazırlıklıydım kafamdaki her şeyi sordum :) ve ayda 20 mg ile başladım en çok 30 a kadar çıktı en az 10 a indi. 30 olduğunda dahi tek seferde alıyordum hapları..
Evet cildim kurudu, egzama oldu ellerim çünkü nemlendirme alışkanlığım yoktu. bepantene hariç hiç bir şey dudaklarımın çatlaklarını geçirmedi. karaciğer yetmezliği kısmı için ayda bir tahlil yapılıyordu. çünkü roaccutane a vitamini ve karaciğerde depolanıyor. ama ben dikkat ettiğim için değerlerim eskisinden bile iyi çıkıyordu :)
1 yıl sonunda kilo başı 120 mg tamamladım ve tedavim bitti. ptesi kontrole gidicem, kremler fln vereceklerdi tekrar etmesin diye :9
benim tavsiyelerim şöyle:
1- kimseye kulak asmayın kökten çözüm!
2- tahlillerinizi ihmal etmeyin
3- dozu aşmayın (tehlikeliymiş( yani bir gün unutunca ertesi gün 2 tane hap almayın)
4- nemlendiriciyle bütünleşin: ellerim ve yüzüm için Excipial Hidro dudakalrım için bepantene ve neutrogena kullandım.
5- la roche posay effeclair serisi yüz temizleyici kullandım, çok memnundum.
6- kilo x 120 mg'ı tamamlamadan sivilcelerim geçti diye bırakmayın, tekrar çıkar sil baştan

7- güneş koruyucu kullanın: ben hamilton 30 faktör kullandım (önemli olan kıvamı değil :), koruyup korumadığı ve cildinize zarar verip vermediği.. bu açıdan düşük faktör ama sık sık kullanılmalı. yüksek faktör güneş kremi kadar cildinize zarar veren bir şey bulamazsınız)
8- makyaj yapacaksanız mineralli ürünler kullanın
:)
9- belirtilen sürelerde hamile kalmayın
benim duyduğum ama malesef doktorumun bana uygulamadığı nokta şu: tedavi 4-5 ayd biterse daha olumlu sıuç veriyormuş ve nüksetme riski azalıyormuş
yani ben 120 mg x 50 kilo= 6000 mg'ı tamamladım. 20 mg lık kapsüllerde 30 gün kullandım dersek 1 yıl oluyor. onun yerine 40 mg kullanıp 5 ayda bitse hatta 50 mg kullanıp 4 ayda bitse daha iyiymiş. Bunu bana yıllarca roaccutane çalışan bir ilaç mümessili komşumuz söyledi.
son olarak eylül- ekim tedaviye başlamak için en uygunu. inanın yazın güneşten köşe bucak kaçmak hiç güzel değil

ayrıca güneşte leke de kalabilir.
ben de çok çok minik benden başka kimsenin göremediği bir leke oldu onun dışında tertemiz, porselen gibi bir yüzüm oldu, kimseye kulak asmayın gerçekten dinlemeyin... abartıyorlar ve bilmeden konuşuyorlar :)