cnm bugün kontrole gittim ve bu ay çok fazla sivilcem çıktığını söyledim doktorda biraz şaşırdı ama geçer dedi hatta tüm dünya memmun bi sen değilsin diye espri bile yaptı kendi çapında ve 20mg olur diye konustuğumuz doz 30 a düştü ve bu son ayım olması gerekirken 1ay daha uzadı yani 8ay kullanıcam bu lanet şeyi..ayrıca başka doktorda ne der bilmiyorum çünkü bu doktorumdan önce bi kaç tanesine gitmiştim pek bi işe yaramamıştı bi de özel bi tıp merkezine gidiyorum hastasıda çok doktorumun talep görüyor yani ayrıca muayene tahlil parası falan biraz tuzlu oluyor ama yeterki düzelsin yüzüm..
bu arada QLoPaTRa arkadasımın önerdiği kayısı çekirdeği yağını kullanıyorum bi kaç gündür acaba o da bana ters etki etmiş olabilrmi diye düşünmeye başladım zaten normal olsam şimdiye yüzüm düzelmişti
kızlar roaccutane sonrasında kalan lekelerini geçirebilen ve bu konuda yardım edebilecek başka kimse yok mu?:1no2:
canım sivilceler için roaccutane kullananlar bölümünde olması lazım ben bu ilaca başlamadan önca baya bi okumuştum.. Benimde 5.günüm bugün daha erken ama sanki bana iyi gibi geldi umarım iyi olur
ooo canım senin bunlar lekemi yaaa :)) bende senin gibi ergenlikte hiç sivilce problemi yaşamadım ergenlik bitti sivilceler geldi. roaccutane denen ilacı bende kullandım azalacağına arttı sonra onun gibi yan etkisi çok zoretanin kullanmaya başladım ama sivilce lekelerim geçmedi.
Bende kille maske yapmaya başladım o maske bütün sivilce lekelerimi geçirdi. 1 tatlı kaşığı kil (siz ister toz kil alın ister aktarlarda satılan hazır kil maskeleri var krem kabının içinde. Ben krem killerden aldım ) 1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği yağı, 2 tatlı kaşığıda elma sirkesi bunları iyice karıştırıyorsun içinde hiç topak kil kalmıyor sirke ve kayısı çekirdeği yağı ile tamamen özdeşiyor sonra bunu yüzüne sürüyorsun sıcak suyla ıslatılmış havluyu yüzüne kapatıp yarım saat bekliyorsun daha sonra havluyla yüzünü tahriş etmeden siliyorsun ve ılık suyla duruluyorsun bunu haftada 1 yap canım emin ol çok iyi gelecek ve bir daha sivilce çıkmayacak siyah noktaları temizliyor gözenekleri sıkılaştırıyor.ince kırışıklıkların varsa onlarıda açar :) Zaten kayısı çekirdeği yağı akneli ciltler içindir dahada yağlandırır sivilceleri arttırır diye düşünme canım. Ben şimdide çok olmasada burnumun üzerindeki çillerimle uğraşıyorum her ne kadar yakıştığını söyleselerde sonunda onlarıda geçiricemD
bende 11 ay kullandım 1 sene oldu tedavi biteli bittiğinden beri hiç lekem olmadı leke niye olduki sizde benim bildiğim düzensiz kullanımda oluyor günde 3 defa yerine 2 defa içince olur demişti doktor misal yanii
yau hiç korkmayın iz falan kalmıyor bir sene sonra hepsi geçiyor hiçbişe kullanmasanda izler için,ama dha hızlı geçisn diyenlere doktorun verdiği şeylerden başka bişe kullanmayın derim çnkü cilt çok hassas neyin iyi geleceğini bilemezsnz iz geçiren şeyler genelde peeling tarzı olduğu için zarar verebilir,bnm fkrm ben kullanmadım mesela ilaçtan snra hiçbişey izler geçti ..heralde bendeki kadar kmsede iz olmamışltır çok ağır geçirdm ben
bende roa.. kullanıyorum.. 5 ay bitmek üzere 6 aya 2- gün kaldı.. hala kızarıklık war anlayamıyorum.. geçermi diye düşünüyorum.. gittiğim prf 2 ay sonra çocuk yapabilirsin dedi.. ee bu işin uzmanı.. ama bu yazıları okuyunca insan korkuyor..
kızlar sonunda 6.ayıma girdim ve doktorlar gerçekten haklıymış kırmızı izlerimin %90nı geçti artık çok mutluyum eski günlerimdeki gibi ve biliyorum 1 sene sonra yüzüm eski pürüssüz halini alacak tek tavsiyem sabredin kırmızı izler gerçekten geçiyormuş ve bende boşuna üzülüp yıpratmışım kendimi o kadar zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?