- 27 Mayıs 2014
- 278
- 34
- 68
- Konu Sahibi beasuperstar
-
Merhaba arkadaşlar ben 10 aylık Roaccutane tedavimi 9. ayda kendi kendime sonlandırdım. Ama pek beklediğim gibi bir sonuç alamadım, ben pürüzsüz izsiz, bebek gibi bir cilt bekliyordum ama izler kaldı, eskisi gibi değil hatta Imex merhemimi sürdüğümde tamamen yok oluyor(eskiden olmuyordu) ama o az kalan izler beni korkutmaya başladı cildim yeniden sivilce kusmaya başlayacak diye. Henüz 16 yaşımdayım, bir doktora görünmeli miyim yoksa zamanla geçer mi?
Bu arada önereceğiniz doğal bakım maskeleri varsa sevinirim, bundan sonra cildime kimyasal hiçbir şey sürmeyi düşünmüyorum.
tatlım üzülerek söylüyorumki bir çok insanda tekrar ediyor ve ben onlardan biriyim ve yaşım hiçe küçük sayılmaz bu yaşta yine sivilcelerle dolmuştumki ben çözümü kantoran yağında buldum. çok iyi geliyor özellikle izleere denemelisin kırmızı olan :)
ben de lavanta çayı kürü uyguladım. bu süreçte de sırtıma kantaron yağı sürdüm. fakat kırmızı kantaron mu bilmiyorum. şişesinde de yazmıyor. yeni sivilceler de çıkıyor ama epeyce toparladı diyebilirim.
Ben ameliyat izlerimde bile kullanıyorum sonucu muhteşem şiddetle tavsiye ederim bana iyi geldi sivilce için en az bir ay etki etmedi sona etkisi başladı sabırla devam et ve kırmızı kantoran öle markalardan falanda alma orj bulmaya çalış
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bana da doktorum önermişti ameliyat izlerim için. 3 ayı geçti ameliyat izi için kullanalı. kesi izi çevresinde pembemsi leke çok az kaldı.
ayrıca sırtımdaki sivilceler için de 3 aydır kullanıyorum. bir ara resmen bırakıp doktora gidecektim. içimden bir ses sabret dedi ve kullanmaya devam ettim. yeni sivilceler çıkmasa iyi olacak. gerçi tek tük çıkıyor. lekeleri duruyor ama. nedense leke için sürersem iyice yağlanacak ve temizlenen yerlerde tekrar çıkacak gibi hissediyorum.
aktardan almadım zaten. 50 mm'lik şişeyi 3 ay önce 12 tl ye almıştım. bilindik bir marka. sanırım burada isim yazmak doğru olmayacak.
oofff sarı kantaronmuş... ama işe yaradı??? kırmızı kantaron kullansam daha mı etkili olurdu acaba?
Tatlım kırmızı kantoronun çok daha etkili olduğunu sölerler. Mesela ben bunu yapanlardan temin ediyorum. Hiçbir kimyasal etkiye tabi kalmıyor. Yanıklarda izlerde yaralarda şilikte hatta felçli bölgede bile kullandım şuan sapasağlamım :)
geçmiş olsun. ne felciydi?
yağı yapanlardan temin edecek durumum yok da, eğer özelden marka önerebilirsen sevinirim.
tatlım üzülerek söylüyorumki bir çok insanda tekrar ediyor ve ben onlardan biriyim ve yaşım hiçe küçük sayılmaz bu yaşta yine sivilcelerle dolmuştumki ben çözümü kantoran yağında buldum. çok iyi geliyor özellikle izleere denemelisin kırmızı olan :)
Merhaba arkadaşlar ben 10 aylık Roaccutane tedavimi 9. ayda kendi kendime sonlandırdım. Ama pek beklediğim gibi bir sonuç alamadım, ben pürüzsüz izsiz, bebek gibi bir cilt bekliyordum ama izler kaldı, eskisi gibi değil hatta Imex merhemimi sürdüğümde tamamen yok oluyor(eskiden olmuyordu) ama o az kalan izler beni korkutmaya başladı cildim yeniden sivilce kusmaya başlayacak diye. Henüz 16 yaşımdayım, bir doktora görünmeli miyim yoksa zamanla geçer mi?
Bu arada önereceğiniz doğal bakım maskeleri varsa sevinirim, bundan sonra cildime kimyasal hiçbir şey sürmeyi düşünmüyorum.
Ayağımda olmuştu geçti şükür :)
Bir kere 9-10 aylık bir sivilce tedavisi çok uzun en fazla 5-6 ay oluyor.Fazlası tehlikeli.Bence araştırıp iyi bir doktora gitmen lazım.ben de tedavi gördüm 3 yıl oldu.Cildim tertemiz oldu.Bir süre önce sınav stresinden bir kaç tane çıkmaya başlamıştı.Tekrar gittim bir tane jel 1 ,imex ve 2 hafta antibiyotik kullandım.1 aya geçti.Bu gün kontrole gittim doktor 'maşallah tanıyamadım seni su gibi olmuş cildin ' dedi :) yani canım hiç başka şeylerle uğraşma iyi bir dermatolog en iyisi .
Cnm doktora kesinlikle görünmelisin o ilacın kiloya göre bi dozu var ve onu tamamlamak gerekiyor ihmal etme git danış doktoruna 9 aylık emeğin boşa gitmesin
bu ilaçlar bana da fayda etmedi. daha doğrusu fayda edemedi. ilaçlar sebebiyle halüsinasyon görmeye başlayınca doktorum ilacı kesti.
3 aydır neutrogenanın bazı ürünlerini kullanıyorum. cildime faydası oldu. %75 düzelme var.
Tedavini neden kafana göre yarım bıraktın ki? Zaten 9 ay kullanmışsın biraz daha sıksaydın dişini bitmesine bişey kalmamış şurda.Bence tekrar bi dr görün.
akıl işte "yeter bu kadar heralde" dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?