- 17 Aralık 2016
- 203
- 93
- 48
- 30
- Konu Sahibi Lethelethe
-
Sen neyi bekliyorsun evden ayrılmak için?26 yaşındayım. senle aynı durumdayım. o evden temelli çıkana kadar bu böyle devam etmek zorunda bence.
Eki Görüntüle 2027800
:)
Oynamaya devam et bence iki uc dangalaga karakter ispatpamak zorunda degilsin. Akilli insanlar iyi manevra yapar atese atmaz kendini. Fazla gurur.... Hiç gerek yok bosver.
Dinle ilgili bir ikilemim yok. Ailemden gördüklerimle değil, kendi araştırdıklarımla verdim kararımı. Sorun bunu ifade edemiyor olmakİslam dini hoşgörü dinidir. Yok böyle giyinmiş tabi tecavuz ederler gibi cahilce size lansa ettikleri icin sevememissiniz. Bence bu konuda aileniz suçlu. Dini doğru düzgü algilayip hoşgörü icinde olsalardi eminim sizde buu ikilemde kalmazdiniz.
Teşekkürler, ben de fırsat bulunca bir şeyleri anlatmaya çabalıyorum. Keşke bizim gösterdiğimiz hoşgörünün bir nebzesini de kendimiz görebilseydik. Birlikte yaşayabilmek bu denli zor olmazdı.Benzer durumlardayiz. Tek bildiğim anlamayacağını bildiğim insanlarla gereksiz yere tartışmaya girip onları da kendimi de yıpratmamak. Onlar ailem ve her ne kadar aynı fikirde olmasam da onları oldukları gibi kabul ediyorum. Onlar aynısını yapmıyor biliyorum ama bunun sebebi dünya görüşüne dair eksiklikleri. Bu kadar görüp bu kadar öğrenmişler, tüm dünya bu kadarcık sanıyorlar. Hayatlarında neredeyse hiç muhakeme etmemişler. Hemen her sunulanı doğru diye kabul etmişler. Demem o ki boyle bir noktada susmak rolden ziyade tüm kusurlariyla sevdiğimi bağrıma basmak ve günün birinde dünyanın sunulandan ziyade olduğunu idrak etmelerı için dua etmek bana göre. Tabi ki polemige girmeden derdimi anlatabilecek fırsat bulursam kaçırmıyorum ama bu durum çok nadir oluyor. Böyle düşününce ben kendimi iyi hissediyorum. Senin işine yarar mı bilemedim ama paylaşmak istedim.
Dini, siyasi anlamda bagdasmayabilirsiniz de teroristlik ne alaka? Ablanin seni terorist diye itham etmesinin sebebi ne?Cehaletle yoğurulmuş, hiçbir şeyi sorgulamadan kabul ederek büyümüş insanlarla dolu bir ailede doğunca böyle oluyor durum. Birkaç örnek vereyim; bundan yaklaşık bir ay önce ablam tüm aileden gizlediğim twitter hesabımı buldu ve orada yazdıklarımı okudu. Akabindr benden ne kadar nefret ettiğini, benim gibi kafir, sapık, terörist bir kardeşi olduğu için kendinden utandığını, benden iğrendiğini belirten sayfalarca bir mesaj attı. O günden beri konuşmuyoruz. Ondan önce sırf saçımı kızıla boyadım diye okul hayatımı bitirmekle tehdit ettiler. Okuduğum kitaplara bile karşılar.
Ailemi sizden daha iyi tanıyorum takdir edersiniz ki. Yalnızca ailem oldukları için katilleri, tecavüzcüleri, hırsızları, hak yiyenleri, kadına şiddeti desteklemelerini mazur göremeyeceğim kusura bakmayın. Rest çekip gitmek kolaydır, ben yine de üzerimde emekleri var diye birarada yaşamak için çaba gösteriyorum. Buraya fikir almak için yazdım sadeceVay be ailenize bunca hakaret edilmesi icinmi actiniz bu konuyu anlamadim hicbir tepki vermiyosunuz hosgoruden bahsedenler asil kendi gibi dusunmeyenleri cahil dangalak gibi kelimelerle nasil itham edebiliyor pes!!
Orada oy verdiğim partiyi destekler nitelikte birkaç şey yazmıştım, o vesileyle adım teröriste çıkmış oldu.Dini, siyasi anlamda bagdasmayabilirsiniz de teroristlik ne alaka? Ablanin seni terorist diye itham etmesinin sebebi ne?
Yıllardır yapıyorum, akıl-ruh sağlığı kalmadı zatenBence rol yapma. Psikolojin kotu etkilenir bu durumdan.
Teşekkür ederim gerçekten. Evlenmek gibi bir fikrim yok önümdeki 5 yılda. Özgürlüğüm için bu kadar mücadele verirken başka birinin dayattığı hayatı yaşamak istemem şu süreçte. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım şimdi. Mezun olup fakültede tutunmaya çalışacağım ilk etapta. Çocukluğumdan beri kendi paramla çalıştım, okudum. Çalışmak zor gelmiyor; yeter ki düşüncelerim, inançlarım, dünya görüşüm yüzünden aşağılanmayayım, damgalanmayayım. Başka bir beklentim yok hayattan.Öncelikle gerçekten çok zor bir durum, ama en azından hayat boyu böyle sürmeyeceğini bilmek rahatlatmalı seni.
Seni gerçekten tebrik ediyorum, ailene boyun eğip onların arasında öğrendiğin ya da gördüklerinle kalmamış senin için doğru olanı kendini iyi hissettiğin yeri bulabilmiş olman gerçekten çok etkileyici. Ben ailenlenden bahsederk seni kırmak istemiyorum kimse ailesini seçemiyor sadece onlara rağmen farklı düşünüyor olman beni çok etkiledi.
Ailenin yanındayken evlenmek çıkış kapı olmayabilir yani yine kendileri gibi biriyle evlenmeni isteyebilirler. İnşallah öncelikle Güzel bir işin olur ayrı eve çıkar ve gerçekten aynı görüşte olduğun biriyle tanışıp Mutlu olursun . O zaman kendini daha özgür hissedeceksin ve tüm düşüncelerini yaşayabileceksin.
Şuan için bu durumun geçici olduğunu düşün , olumsuz hiç bir şey düşünme bugüne kadar başardığın gibi çok az daha sabretmem gerekecek . Her şey gönlünce olsun...
Çok teşekkür ederim.. 13-14 yaşımdan beri gerçekten çok mücadele ettim. Mücadeleden ziyade bunu aileme karşı yapıyor olmak yorup yıprattı beni. Dışarıda fikir ayrılığına düştüğümüz insanlarla ne kadar problem yaşasak da eve gelip kapımızı kapatınca bitiyor. Ama aile öyle değil ne yazık ki.. Bir yanda uğruna bir ton mücadele verdiğiniz kendi doğrularınız var, bir yanda üzerinizde sayısız emeği olan aileniz. Bazen "benim hayatım bu, benim düşüncem bu!" diye haykırmak geliyor içimden, bu defa da vicdanım rahat etmeyecek biliyorum. Bizim çocuğumuz dinsiz, terörist oldu diye yas tutacaklar ömür boyu. Üstüne bir de bana yaşatacakları şeyler var tabiiÖncelikle sana bravo be!
Gerçekten böyle sığ bir aileden çıkıp gerçekleri görebilen sayısı o kadar az ki.
Sen de kolayı seçip onlar gibi olabilirdin, gözünü, kalbini, vicdanını, beynini hiçe sayabilir bir simülasyonu
yaşayabilirdin.
Cahillik en büyük mutluluk. Sen cahilliği saçmemişsin. Mücadeleyi seçmişsin.
Yaşadığın hayatı tahmin edebiliyorum. Tam bir işkence olmalı.
Ben ailemde, sülalemde öyle düşünen insanları çıkarttım hayatımdan. Annem babam da olsa bir katile, bir vicdansıza
çomak tutuyorlarsa onlarla işim olmaz. Benim dünyamda böyle insanlara yer yok! Fakat sen öyle olmayabilirsin.
Yapacağın tek şey ayaklarının üstünde durduğun anda evden ayrılmak. Senin gibi bir kaç kişi daha tanıyorum. Tek yol bu canım.
Oku, araştır, öğren, bil, farkında ol!
Evlenmekten ziyade kariyer hedefliyorum, kendi paramla ayrı bir ev, ayrı bir düzen kurmak istiyorum.Keşke kendi yaşam tarzlarini size dayatma yapmak yerine sevdirerek ogretmeyi deneseler iyi ebeveynler olsalardi. Yapacak birsey yok herkes yasantiniza saygi duymak zorunda ama bu aşamada soylerseniz baya başiniz agriyacak. En iyisi evlenene kadar erteleyin. Zaten evlenirseniz elini etegini ceker herkes
Kurtulmana sevindim gerçekten. Ben de çalışıp kendi düzenimi kuracağım en kısa zamandabenim annem acık görüşlü bir insandı ama babam cok geri kafalı birydi
onunla aynı odada tv izlemek ölüm gibiydi haberlerde bişey cıkra hemen yorum yapar
seni sinir hastası ederdi
onla aynı ortamda kalmak dahi istemezdim dayandım dayandım en sonunda evlendim kurtuldum
zihniyeti bozuk bu insanların ve düşünceleri bir gram degişmez seni sinir hastası ederler
dayan ve sende kurtul allah yardım etsin
Bu yuzde sekseni tek tek saydiniz mi
Fikir almak icin yazdinda guzelim ailene dangalak diyenler var farkindamisin aile bu ya seni bu yasa getirmisler her ne olursa olsun kimse benim aileme hakaret edemez cok sasirdim sadece.fikir alincak bi konuda yok bence bu konuudan ancak tartisma cikar ve kapanir malum ailenizi siz daha iyi taniyorsunuz nasil davranmaniz gerektigine siz karar verin.Ailemi sizden daha iyi tanıyorum takdir edersiniz ki. Yalnızca ailem oldukları için katilleri, tecavüzcüleri, hırsızları, hak yiyenleri, kadına şiddeti desteklemelerini mazur göremeyeceğim kusura bakmayın. Rest çekip gitmek kolaydır, ben yine de üzerimde emekleri var diye birarada yaşamak için çaba gösteriyorum. Buraya fikir almak için yazdım sadece
Sağolun, kariyere odaklandım, evlenmek gibi bir planım yok aslında. Bunu kurtuluştan ziyade bir kaçış refleksi olarak görüyorum. Benim için hata olur.konunun sonunda biri var ve benı evlendırmek istiyorlar diyeceksin sandım çok korktum ,
umarım kalbine gönlüne göre biriyle tanışırız ve uzak bir yere gelin gidersin , eğitimin umarım vardır , ve tayin olur kurtulursun ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?