Rol Yapmaktan Bıktım :(

Dinle ilgili bir ikilemim yok. Ailemden gördüklerimle değil, kendi araştırdıklarımla verdim kararımı. Sorun bunu ifade edemiyor olmak

Teşekkürler, ben de fırsat bulunca bir şeyleri anlatmaya çabalıyorum. Keşke bizim gösterdiğimiz hoşgörünün bir nebzesini de kendimiz görebilseydik. Birlikte yaşayabilmek bu denli zor olmazdı.

Öncelikle gerçekten çok zor bir durum, ama en azından hayat boyu böyle sürmeyeceğini bilmek rahatlatmalı seni.
Seni gerçekten tebrik ediyorum, ailene boyun eğip onların arasında öğrendiğin ya da gördüklerinle kalmamış senin için doğru olanı kendini iyi hissettiğin yeri bulabilmiş olman gerçekten çok etkileyici. Ben ailenlenden bahsederk seni kırmak istemiyorum kimse ailesini seçemiyor sadece onlara rağmen farklı düşünüyor olman beni çok etkiledi.
Ailenin yanındayken evlenmek çıkış kapı olmayabilir yani yine kendileri gibi biriyle evlenmeni isteyebilirler. İnşallah öncelikle Güzel bir işin olur ayrı eve çıkar ve gerçekten aynı görüşte olduğun biriyle tanışıp Mutlu olursun . O zaman kendini daha özgür hissedeceksin ve tüm düşüncelerini yaşayabileceksin.
Şuan için bu durumun geçici olduğunu düşün , olumsuz hiç bir şey düşünme bugüne kadar başardığın gibi çok az daha sabretmem gerekecek . Her şey gönlünce olsun...

Vay be ailenize bunca hakaret edilmesi icinmi actiniz bu konuyu anlamadim hicbir tepki vermiyosunuz hosgoruden bahsedenler asil kendi gibi dusunmeyenleri cahil dangalak gibi kelimelerle nasil itham edebiliyor pes!!

Dini, siyasi anlamda bagdasmayabilirsiniz de teroristlik ne alaka? Ablanin seni terorist diye itham etmesinin sebebi ne?

Vay be ailenize bunca hakaret edilmesi icinmi actiniz bu konuyu anlamadim hicbir tepki vermiyosunuz hosgoruden bahsedenler asil kendi gibi dusunmeyenleri cahil dangalak gibi kelimelerle nasil itham edebiliyor pes!!
Ailemi sizden daha iyi tanıyorum takdir edersiniz ki. Yalnızca ailem oldukları için katilleri, tecavüzcüleri, hırsızları, hak yiyenleri, kadına şiddeti desteklemelerini mazur göremeyeceğim kusura bakmayın. Rest çekip gitmek kolaydır, ben yine de üzerimde emekleri var diye birarada yaşamak için çaba gösteriyorum. Buraya fikir almak için yazdım sadece

Teşekkür ederim gerçekten. Evlenmek gibi bir fikrim yok önümdeki 5 yılda. Özgürlüğüm için bu kadar mücadele verirken başka birinin dayattığı hayatı yaşamak istemem şu süreçte. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım şimdi. Mezun olup fakültede tutunmaya çalışacağım ilk etapta. Çocukluğumdan beri kendi paramla çalıştım, okudum. Çalışmak zor gelmiyor; yeter ki düşüncelerim, inançlarım, dünya görüşüm yüzünden aşağılanmayayım, damgalanmayayım. Başka bir beklentim yok hayattan.

Çok teşekkür ederim.. 13-14 yaşımdan beri gerçekten çok mücadele ettim. Mücadeleden ziyade bunu aileme karşı yapıyor olmak yorup yıprattı beni. Dışarıda fikir ayrılığına düştüğümüz insanlarla ne kadar problem yaşasak da eve gelip kapımızı kapatınca bitiyor. Ama aile öyle değil ne yazık ki.. Bir yanda uğruna bir ton mücadele verdiğiniz kendi doğrularınız var, bir yanda üzerinizde sayısız emeği olan aileniz. Bazen "benim hayatım bu, benim düşüncem bu!" diye haykırmak geliyor içimden, bu defa da vicdanım rahat etmeyecek biliyorum. Bizim çocuğumuz dinsiz, terörist oldu diye yas tutacaklar ömür boyu. Üstüne bir de bana yaşatacakları şeyler var tabii

Evlenmekten ziyade kariyer hedefliyorum, kendi paramla ayrı bir ev, ayrı bir düzen kurmak istiyorum.

Kurtulmana sevindim gerçekten. Ben de çalışıp kendi düzenimi kuracağım en kısa zamanda

konunun sonunda biri var ve benı evlendırmek istiyorlar diyeceksin sandım çok korktum ,
umarım kalbine gönlüne göre biriyle tanışırız ve uzak bir yere gelin gidersin , eğitimin umarım vardır , ve tayin olur kurtulursun ,

Fikir almak icin yazdinda guzelim ailene dangalak diyenler var farkindamisin aile bu ya seni bu yasa getirmisler her ne olursa olsun kimse benim aileme hakaret edemez cok sasirdim sadece.fikir alincak bi konuda yok bence bu konuudan ancak tartisma cikar ve kapanir malum ailenizi siz daha iyi taniyorsunuz nasil davranmaniz gerektigine siz karar verin.

Sağolun, kariyere odaklandım, evlenmek gibi bir planım yok aslında. Bunu kurtuluştan ziyade bir kaçış refleksi olarak görüyorum. Benim için hata olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…