Rol Yapmaktan Bıktım :(

Lethelethe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2016
203
93
48
30
Merhaba herkese. Direkt konuya giriş yapacağım. Ailem, annemin tarafı, babamın tarafı, hepsi fazlasıyla dindar, muhafazakar insanlar. Siyasi, dini vs konularda tartışmaya kesinlikle kapalılar. Kendileri gibi düşünmeyen, inanmayan herkes ölmeli onlara göre.
Bense liseye başladığımdan beri gerek okuduklarımla, gerek girdiğim ortamlarla hayata bakışımı, inançlarımı, ilgi alanlarımı, görüntümden tutun tüm yaşantımı değiştirmeye başladım. Şimdi 22 yaşındayım, hala bu değişim devam ediyor haliyle. Fakat aileme, akrabalara rol yapıyorum bilhassa dini ve siyasi konularda.
Aile dışı tüm ortamlarda her türlü konuda fikrimi açıkça beyan eden biriyim. Fakat aileme karşı bunu yapamıyorum. Gerçek düşüncelerimi bilseler evlatlıktan bile reddederler. Çocukluğumdan beri aile bağları kuvvetli biri olmadım zaten, sadece kendi hayatımı kuracağım güne kadar sabretmeyi, mümkün olduğunca problemsiz bir şekilde kendi yolumu çizmeyi hedeflemiştim.
Fakat gün geçtikçe rol yapmak zor geliyor, karakter yoksunu gibi hissediyorum kendimi.
Sizce bu durumda yapılacak bir şey var mıdır? Yoksa böyle devam mı edecek?

Ailenizin mahrumiyeti bu rol yapmaya devam edin.
Ailenize düşüncelerinizi anlatsanız zaten anlamayacakmıs o zaman gerek yok anlatmaya.
Bu kadar takmamalısın suç ailende

Haklisin ve dogru dusunuyorsun. Ben olsam resti cekerdim ama sen bunu yapamayacak durumda isen rol yapmaya devam.

Ailenizin mahrumiyeti bu rol yapmaya devam edin.
Ailenize düşüncelerinizi anlatsanız zaten anlamayacakmıs o zaman gerek yok anlatmaya.
Bu kadar takmamalısın suç ailende
Takmamaya çalışıyorum ama azınlık olmak bazen çok yıpratıyor beni. Susup kafa sallamak aciz hissettiriyor.

Maalesef, yıllardır bunu yapıyorum ben de. Birlikte tv izlemek, haber dinlemek işkence. Birkaç cümleyle zihniyetlerini açıklayayım size; "kadın böyle giyinirse tabi tecavüze uğrar, bunların hepsi kafir, şunlar terörist" vs vs

Rol yapmaya devam etmek zorundasın diye düşünüyorum. Bu saatten sonra bir sürü tantana yaşanacak boşver.
Maalesef. Önümde birkaç yıl kaldı ama yaş aldıkça daha zor geliyor galiba insana böyle çocuk gibi kafa sallamak, aynı fikirdeymiş gibi davranmak

Boşver rol yapmaya devam et.
Oyle dusunmek zorunda degilsin.
Zaten ulkenin %80i seninle ayni seyi yapiyor.
Buarada boyle dayatmalar yuzunden cocuklar dinden soguyor yarin obur gun evden kaciyor vs.
İyi bir şey yaptıklarını zannediyorlar ne yazık ki. Biraz tartışmaya açık olsalar keşke.

İyi bir şey yaptıklarını zannediyorlar ne yazık ki. Biraz tartışmaya açık olsalar keşke.

Canim bu zihniyette olanlarin hicbiri tartismaya acik olamaz.Cunku birseylere koru korune baglilar,dogru-yanlis kavrami yok.
Hep dogru olan onlar.
Ha bi de karsit dusunceni soylersen senden kotusu olmaz dunyada.
Herzaman onların dedikleri doğru gibi düsünürler hic munakasaya girip de kendini yorma.
He de geç.Ugrasilacak gibi degil.

Ya ben anlamıyorum nasıl bir aile çocuğunun fikrini sormaz? Farklı fikirdeyse reddeder? Bizim ailede kaç çocuk varsa o kadar da görüş ayrılığı var ama hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar.
Bence sen ailene yavaş yavaş fikirlerini söyle. Öldürecek halleri yok?

Kesinlikle. Konu açmaya ya da burada başka insanları yormaya bile değmez bunun farkındayım ama bugün yeni bir olayla canımı sıktılar iyice. Kendimi konu açarken buldum.

Valla bu ülkede 70 yaşındaki teyze de tecavüze uğruyo.kim bilir nasıl giyinmiştir demi

Cehaletle yoğurulmuş, hiçbir şeyi sorgulamadan kabul ederek büyümüş insanlarla dolu bir ailede doğunca böyle oluyor durum. Birkaç örnek vereyim; bundan yaklaşık bir ay önce ablam tüm aileden gizlediğim twitter hesabımı buldu ve orada yazdıklarımı okudu. Akabindr benden ne kadar nefret ettiğini, benim gibi kafir, sapık, terörist bir kardeşi olduğu için kendinden utandığını, benden iğrendiğini belirten sayfalarca bir mesaj attı. O günden beri konuşmuyoruz. Ondan önce sırf saçımı kızıla boyadım diye okul hayatımı bitirmekle tehdit ettiler. Okuduğum kitaplara bile karşılar.

Yok artık! Ablan da mı cahil? Seni okutan aile ablanı neden okutmamış? Bana normal gelmedi.

Ben siyasi konuda ailemden farklı düşünüyorum diye resmen dislandim. Degil tartismak, farklı bi şey duymaya bile sabirları yok. Onlarla aynı sloganları atmiyorsan bitti. Ya yanlarindasin, ya karşılarında.. En küçük eleştiri bile yeter.

Eminim arkamdan bidi bidi herkes konuşuyordur. Sosyal medya paylasimlarimi bile anneme şikayet etmişler. Artık bi şey paylaşmıyorum. Kimseyle konuşmuyorum bu konuları. Buna rağmen kuzenlerle girdiğim ortamlarda bile mevzu açıp bana bakıyorlar, ne diyeceğim yada tepki verecek miyim diye. Umrumda değil.

Anne baba ise mevzu bence rol yapmaya devam. En azından sessiz kal, ne düşündüğünü benim gibi söyleme. Nasılsa anlamayacak insanlara anlatmaya çalışıp kötü olma. Huzurun için, huzurunuz için.

Yok artık! Ablan da mı cahil? Seni okutan aile ablanı neden okutmamış? Bana normal gelmedi.
Beni ailem okutmadı, çocukluğumdan beri burs kazanıp, ya da dışarıda çalışıp kendi çabamla okudum. Ablam ise myo mezunu. Eskiden bu kadar katı değildi, üniversiteden mezun olurken birçok konuda radikal kararlar aldı. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hayatından çıkardı. En son bu noktada işte. Cahillik sonsuz mutluluk gerçekten.

Ben de senin gibi yaptım birkaç kez, o günden beri adım çıktı işte. Şimdi susuyorum ama tahammülüm kalmıyor bazen, sabır taşı oldum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…