Romantik kocam bitti

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Eşimle 11 yıllık birlikteliğimiz var 8 yıldır evliyiz. İki çocuğumuz var. Evlenmeden önce had safhada olan eşimin romantizmi şimdi maalesef yerlerde Her görüşmemizde bana şiirler döşeyen, edebiyat dergilerinden fırlamış makaleler gibi mektuplar yazan, gözlerimin içine sıcacık sevgiyle bakan erkek gitti yerine sinirli, gergin herşeyden şikayetçi olan bir adam geldi. Evlendiğine bile bin pişman bugün. Oysa benimle evlenmek için kırk takla atıyordu Çocuklar yaramazlık yaptıkça. 6 aylık bebeğimiz var. Huysuzlanıp ağladıkça sinirleniyor. Bugün "bıktım artık çocuk seslerinden, ben alışkın değilim böyle çocuk seslerine" dedi. Ben de "ben çok alışkınım, 10 çocuklu bir evde büyüdüm 10 kardeşin hepsine ben baktım" dedim. Halbuki benim hiç kardeşim yok evin tek çocuğuyum ben:) Sinirlendim ne yapayım. Çocukları ben dışardan mı getirdim. Beraber istedik onları. Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin onalara. Eksikliğini göstermesin :Saruboceq: Ekonomik yönden falan sıkıldıkça niye evlendik diye saçmalamaya başlıyor. Arada ben de parlayıp evliliği sürdürmeyelim o zaman diye çıkışlarda bulunuyorum. Sonra çok pişman oluyorum. Çocuklarımız daha çok küçük. O da siniri geçince pişman oluyor aslında. Ama aynı stres faktörleri tekrar bir araya geldiğinde aynı tartışmalar yeniden başlıyor. Cinsellikten bile soğudum bu yüzden. Aman bana yaklaşmasa diye bakıyorum. Çünkü romantizmden uzak bir cinsellik ancak kötü evlerde olur diye düşünüyorum. Ona karşı mesafeli oluyorum diye acaba beni aldatır mı? Hep bir kuşku var içimde. Aldatmaların temelinde bu faktörler mi yatıyor acaba? Büyük konuşmayayım ama aldatırsa affetmem. Ozaman çocuklar mocuklar dinlemem basarım tekmeyialsanaalsanasmile

sıkıntınızı anlıyorum ve geçici bir durum olduğuda çok belli.ama inanın son cümlenizi anlamadım.aldatır şüphesi niye.

Çünkü eskisi kadar sıcak olamıyorum ben de ona karşı. Karşılıksız olmuyor hiç birşey

kaç yaşındasınız

eşiniz kaç yaşında
benim eşim çok konuşkan değildir örneğin sizin eşiniz çabuk iletişim kurabilirmi
şimdi hakkınızda hiç bir şey bilmeden aldatır yada aldatmaz diyemeyizki

Çünkü eskisi kadar sıcak olamıyorum ben de ona karşı. Karşılıksız olmuyor hiç birşey

monotonlaşma olağan bende 8 yıllık evliyim
günlük yaşamın stresi ilişkinizi yıpratmış

aldatmanın karşılığı var mıdır sizce.ilgisizlik=aldatma.bu kadar kolaymı.niye kendinize bunu layık görüyorsunuz.evet evet aklınıza getirip içinizi kuşkuyla kaplayıp boş yere eziyet ediyorsunuz kendinize ve farketmeden kendinize buna layıkmışsınız gibi eziyet ediyorsunuz.aldatılmanın kesin kat'i nedeni yoktur.ve eğerki her evlilikte olabilecek bir sıkıntıda eşiniz bunu yapabilecekse bırakın yapsın o kaybeder.sıkıntı yaşıyorsunuz üzülüyorsunuz dolayısıyla soğuyorsunuz ve karşılığında kendinizi olası bir aldatılmaya neredeyse yine kendinizin neden olduğunu düşünecek kadar haksızlık yapabiliyorsunuz.
içinizi ferah tutun.olasılıklar üzerine düşünüp boşyere sıkıntıya girmeyin.olursa düşünürsünüz.kafamızda yarattığımız kuşkularla eşimize (her an bizi aldatacak korkusuyla) birşeyleri hissettiriyoruz ve onlarda deyim yerindeyse iyice şimarıyorlar.kapıda kadınlar kuyrukmuş gibi havalara giriyorlar.inanın buna

birde eşinize kızmayın bence bende eşime şiirler yazardm şu an yazmıyorum onu sevmediğimden değilki cicim ayları dedikleri olay insanın aklı başından gidiyo çok güzel birde sevdiğini aldıysan ama zaman heyecanıda aılıp götürebiliyo bazen ama bu sevginin bittiğini göstermez

Tabiiki eşimden şiirler yazmasını beklemiyorum ama biraz daha hoşgörülü ve sevecen olamaz mı? Çocuklar ve evlilik ikimizin ve en az onun kadar ben de yük altındayım. Üstelik hem çalışıp, hem evimin işlerini aksatmadan yapıyorum

ask başka sevgi başka, ikisini karıştırmayın. 1 adım da siz atın bence. sürpriz falan yapın. durumunuz geçici, ama geçici olsun diye bir şey yapmak şart.

bence çoğu evlilikde yaşanan bir durum bu. ilk başlarda heyecan, tutku, romantizim zirve yapıyr, çünkü aşk var.. sonra aşk azalıyor ve ömrünü tamamlıyor. e tabi bu arada ekonomik sıkıntılar olabiliryor, eşinin ailesi veya senin ailenle ilgili sıkıntılar olabiliyor, çoluk çocuk oluyor onun sıkıntıları oluyor, evlilik yıpranmaya başlıyor. yani daha doğrusu eşlerin birbirlerine tahammülü azalıyor. cinsel olarak da ilgisizlik artıyor...en ufacık bir sorun bile bazen içinden çıkılmaz bir sorun oluyor. tabiki istisnalar var ve iyi ki de var ama bence evliliğin normal süreci bu.
düşünüyorum da şimdi herkesin omuzlarında bir sürü yük, bir sürü sıkıntı,dert tasa...
önceden insanların canını sıkacak daha az sorunları mı vardı acaba evlilikler daha uzun süre mutlu sürüyordu?

şöyle danışmana gitseniz dahi sizde adım atın diyecek siz sürprizler yapın siz tetikleryin hep beklemeyin diycek
ben beklemiyorum açıkça çoğu zaman yorgun eve gelir modu kötüyse bile neşelenir ben heop konuşacak bir şeyler bulurum bizimde bebeğimiz var 33 yaşındayım bazen çok çaba sarf ediyorum işler yetişsin diye az ilgilenebiliyor çocukla çünki yorgun oluyor 1 saat kadar
sonra ikiside yatıyo bende biraz nette dolaşıyorum

ilk önce işten yada can sıkıcı şeyler varsa dahi ondan söz etmem bir süre geçmesini beklerimilk havadan sudan tvde yada nette duyduklarımdan bahsederim
yemeyi hazırlarken bebeği ona veririm
masa hazır olunca bebeği ben alırım kucağımda öyle yemek yerim
üst üste söylemiyorum birde örn evde yapılacak bir iş varsa

çocuk olunca kaçınılmaz bazı sıkıntılar gerginlikler oluyor.herkes dinlenmek istiyor ama maalesef zaman kalmıyor.bir kaç günlüğüne bir yerlere gitseniz başbaşa yada evde kalsanız çocukları büyüklere bırakıp size iyi gelir

Ömür boyu romantizmi sürdüren kaç çift vardır ki dünyada.
Siz yine şanslısınız 11 yıl az değil.
Çoğu birkaç ay bile sürmüyor.
Sinirli olduğunda üzerine gitmeyin. Kavgalar evliliği yıpratır.
Sakin zamanda konuşun sorunları.

İşte o istisnalardan biri benim..

hadi canım..ne sıkıntısı olursa olsun,ekonomik,aileler,romantizm..
hiç birisi evliliği bitirmeye yetmez..
çoluk çocuk,maddi sıkıntılar,aileler..hepsi boş..
aşk önemli..aşk varsa ve hala tazeyse bu sıkıntıların hepsi vız gelir tırıs gider..
önceden insanların canını sıkacak daha az sıkıntıları yoktu elbet,hatta fazlası vardı..
şimdi tahammülsüzlük var,erkektede kadındada..tahammül sınırları zorlanıyorsa el fatiha..

hayat şartları ve hayatın getirdiği dtres o kadar zor ki.. yetiştiremiyceğim korkusuyla erkekler daha çabuk taşıyor. zaten biz bayanlar kadar sabırlı değiller.
bence çocukları kıskanıyor.
siz tüm vaktinizi onlarla geçirmek durumundasınız. o da kendini ikinci plana atılmış hissediyor. böyle arada pataatsızlık yaparak patlıyor.
ona biraz daha ilgi göstermeyi deneyin. biraz yüreğini okşayacak iltifatlarda bulunun. belki ihtiyacı olan şey biraz daha ilgi ve şefkattir.

Evliliklerin daha önceleri mutlu sürdüğüne emin misin? Belki de millet kan kusup, kızılcık şerbeti içtim diyordu:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…