Herkese Merhaba,
oturumumuzu almak için bir süredir Türkiye'deydik.Bu süre içinde burada kimsenin sesi çıkmamış.Herhangi bir değişiklik yok değil mi? Bu arada önümüzdeki ay kermes yapılacakmış.Bilgisi ve katkısı olan var mı?
Görüşmek üzere,
Arkadaslar merhaba,
siteye bugun uye oldum, birazda sitenin acemisiyim.
esimin tayini cıktı yılbasından sonra bukrese gelme ihtimali cok yuksek. bana romanya- bukres hakkında bilgi verebilir misiniz biraz.. yasam kosulları, asgari yasam standartı, ev kiraları, ulasım, v gibi konularda bilgi verirseniz cok yardımcı olursunuz, turkiyeye gore ucuz mu pahalı mı , kiralar nasıl, yasam standartları yuksek - dusuk gibi , sosyal olanaklar gibi bilgieri vaktiniz var sa benimle paylasırsanız cok mutlu olurum
cok tesekkur ederim..evet aslında bekliyorum bu tarz sıkıntıları, bir duzenin bozulup, yeni bir duzenin olusturulması gercekten ozellikle de alısma devresi zor olacak..tum arkadaslardan aileden uzakta biraz urkutucu geliyor. fakat bunun dısında sehir hakkında bilgi edinmek istiyorum ama ne zaman google dan arasam gecmiste yapılan stau bukres - gs hakkında yorumları bulabiliyorum ancak :)) bukreste yasamanın ekonomik kosulları nasıl , buradan hesaplayarak gelmek istiyoruz, mumkun oldugunca az surprizle karsılasmak icin fakat dedigim gibi bunlara cok fazla ulasamadım.. cok pahalı bir sehir degil diyorlar ama ben AB giridkten sonra pahallılasmıs olabilecegini dusunuyorum. temel gıda, dogalagaz, elektrik, su benzin.. vs gibi giderler nasıl, ortalama bir maas ne civarında olmalı gibi o kadar cok soru var ki aklımda..sonra bu siteyi gorunce cok sevindim.. cunku en iyi cevap orada yasayan birilerinden alınabilir ne de olsa:)
iyi dilek ve temennilerin icin cok tesekkur ederim rabianur, herseyin hayırlısı olur umarım ..
kızlar iyi dilekleriniz icin tesekkurler,darisi isteyenlere :))
kızlar iyi dilekleriniz icin tesekkurler,darisi isteyenlere :))
miycim allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun . Rabianurcum konsolosluğu yakma gözünü seveyim ora bize lazım. miramira canım bizim buraya tayinimiz çıktığında çok üzülmüştüm ama şimdi mayısta dönüyoruz gerçekten çok üzülüyorum bence çok güzel bir yer alıştık artık derken gidiyoruz fazla endişelenme ev kiraları biraz yüksek ama güzel parkları herşeye değer gelince görürsün görüşmek üzere
merhaba nanecıgım nasılsın ne var ne yok? gunlerın nasıl gecıyor? cok suskunsun bu aralar.[/QUO
merhaba rabianur,cum burasi sesiz olunca ister istemez bende sesizlesiyorum. iyim cok sukur buralardayim hayatimda bir deyisiklik yok maglesef (manoton) benimde oturumum yeni cikti simdi oglu,sumunkine basvurucaz onunki cikinca belki turkiye,ye gidebilirim gozun aydin hic haberim yoktu turkiyede oldugundan vize derdiyle ugrastigindan yaa cok zor ya insanin gobegi catliyo seni anlayabiliyorum allah herkezin yardimcisi olsun bu konuda. sen nasilsin? neler yapiyosun:1hug: ne kadar kaldin turkiyede?
cok tesekkurler nane, bir suredir girmemistim simdi okuyabildim yazdıklarını. gercekten verdigin bilgiler cok isime yaradı, bu tarz bilgilere ulasamıyorum buradan .. gercekten cok tesekkur ederim samimi ve icten yonlendirmen icin..
nanecım bız oturma ıznı alacagımızı sanırken hoop bır famıly vızesı cıkardılar, vızemızde bıtmıstı mecburen gıtmek zorunda kaldık. f vızesıde cıkana kadar 40 gun turkıye de kaldık.gercı orada keyfımız yerınde ama babamızı ozluyoruz o da burada zorlanıyor tek basına.neyse artık donduk bundan sonrakı asama oturma ıznı olacak.yalnız romenler acayıp havaya gırmısler yakında amerıkaya gırmek romanya ya gırmekten kolay olacak.bır gun sızlerle de tanışmayı istiyorum ama ne zaman kısmet olacak bılemıyorum.mesafeden dolayı.bende burada kurs araştırıyorum ne kursu olursa artık.arkadaş edınmenın başka yolu yok.turk arkadaş yok barı romenlerden şansımı deneyeyim dıyorum.2 sene hiç arkadaş olmadan çekilmez.kaydirigubbakcemile3merhaba nanecıgım nasılsın ne var ne yok? gunlerın nasıl gecıyor? cok suskunsun bu aralar.[/QUO
merhaba rabianur,cum burasi sesiz olunca ister istemez bende sesizlesiyorum. iyim cok sukur buralardayim hayatimda bir deyisiklik yok maglesef (manoton) benimde oturumum yeni cikti simdi oglu,sumunkine basvurucaz onunki cikinca belki turkiye,ye gidebilirim gozun aydin hic haberim yoktu turkiyede oldugundan vize derdiyle ugrastigindan yaa cok zor ya insanin gobegi catliyo seni anlayabiliyorum allah herkezin yardimcisi olsun bu konuda. sen nasilsin? neler yapiyosun:1hug: ne kadar kaldin turkiyede?
nanecım bız oturma ıznı alacagımızı sanırken hoop bır famıly vızesı cıkardılar, vızemızde bıtmıstı mecburen gıtmek zorunda kaldık. f vızesıde cıkana kadar 40 gun turkıye de kaldık.gercı orada keyfımız yerınde ama babamızı ozluyoruz o da burada zorlanıyor tek basına.neyse artık donduk bundan sonrakı asama oturma ıznı olacak.yalnız romenler acayıp havaya gırmısler yakında amerıkaya gırmek romanya ya gırmekten kolay olacak.bır gun sızlerle de tanışmayı istiyorum ama ne zaman kısmet olacak bılemıyorum.mesafeden dolayı.bende burada kurs araştırıyorum ne kursu olursa artık.arkadaş edınmenın başka yolu yok.turk arkadaş yok barı romenlerden şansımı deneyeyim dıyorum.2 sene hiç arkadaş olmadan çekilmez.kaydirigubbakcemile3
size supriz oldu yani oturum cikarmakta kolay degil artik iyicene sapittilar haklisin valla amerikaya gitsek daha kolay. turkiyede beklemek eziyet ciktimi cikicakmi sitresi bir yere gitmek istesen gidemiyosun heran haber gelicek diye zor valla sirf eziyet. valla bende senin ile tanismak isterim mutlaka bukrese geldiginde haberim olsun gurbete arkadaslik cok onemli burda arkadaslarim olmasaydi benim icin kabus olurdu bende ugrasicak bir seyler yapmak istiyorum bos durunca insanin ugrasicak birseyler olmayinca kendini yipratiyo oyle bir kurs bulmam lazimki kocamin izin vermesi cocugumun engel olmamasi
lazim ( isim zor ) romenler ile arkadaslik etmen senin icin cok iyi olur romenceni gelistirirsin bizimde burda romen arkadasimiz var ama o hep turce konusu bizim ile bazen dusunuyorumda baska sehirde yasiyan hic turk olmayan bir yerde nasil zaman geciriyosunuz merak ediyorum ben ilk geldim 4 ay kimseyi tanimiyodum ciddi depresyona girdim allah insani es,siz dostsuz birakmasin yanlizlik bana gore degilkaydirigubbakcemile5
nanecim eşim bir ingilizce dil kursu bulmuş dün gittik ama saatler bana uymadı.akşam altı sekiz arası.olmaz dedik tabii.isterseniz birebir kurs verelim dediler ama oraya biraz arkadaş edinmek için gitmek istiyorum grup olmazsa yine kimseyle tanışmamış olacağım.ayrıcada üzücü olan kurstaki hocanın bizden başka dil kursu yok demesi.yani koca şehirde sadece tek dil kursu varmış dedikleri doğruysa.memleketin gözünü seveyim dedim yani.şimdi dans kursu aramaya başladım bakalım sonuç alabilecekmiyim.yani bükreşte yaşamak sahiden ayrıcalıkmış bunu anladım.neyse tanışmasakda seni anlayabilen arada bir dertleşebileceğin internet arkadaşlarınında olması güzel.size supriz oldu yani oturum cikarmakta kolay degil artik iyicene sapittilar haklisin valla amerikaya gitsek daha kolay. turkiyede beklemek eziyet ciktimi cikicakmi sitresi bir yere gitmek istesen gidemiyosun heran haber gelicek diye zor valla sirf eziyet. valla bende senin ile tanismak isterim mutlaka bukrese geldiginde haberim olsun gurbete arkadaslik cok onemli burda arkadaslarim olmasaydi benim icin kabus olurdu bende ugrasicak bir seyler yapmak istiyorum bos durunca insanin ugrasicak birseyler olmayinca kendini yipratiyo oyle bir kurs bulmam lazimki kocamin izin vermesi cocugumun engel olmamasi
lazim ( isim zor ) romenler ile arkadaslik etmen senin icin cok iyi olur romenceni gelistirirsin bizimde burda romen arkadasimiz var ama o hep turce konusu bizim ile bazen dusunuyorumda baska sehirde yasiyan hic turk olmayan bir yerde nasil zaman geciriyosunuz merak ediyorum ben ilk geldim 4 ay kimseyi tanimiyodum ciddi depresyona girdim allah insani es,siz dostsuz birakmasin yanlizlik bana gore degilkaydirigubbakcemile5
a.s.
nanecim eşim bir ingilizce dil kursu bulmuş dün gittik ama saatler bana uymadı.akşam altı sekiz arası.olmaz dedik tabii.isterseniz birebir kurs verelim dediler ama oraya biraz arkadaş edinmek için gitmek istiyorum grup olmazsa yine kimseyle tanışmamış olacağım.ayrıcada üzücü olan kurstaki hocanın bizden başka dil kursu yok demesi.yani koca şehirde sadece tek dil kursu varmış dedikleri doğruysa.memleketin gözünü seveyim dedim yani.şimdi dans kursu aramaya başladım bakalım sonuç alabilecekmiyim.yani bükreşte yaşamak sahiden ayrıcalıkmış bunu anladım.neyse tanışmasakda seni anlayabilen arada bir dertleşebileceğin internet arkadaşlarınında olması güzel.
a.s.
seninde sansina kurs saati uymamasi hakinda hayirlisi olsun insallah ugras olucak kurs bulursun bende bulsam burda dans kursu ne guzel olur insan sitres atar ama ben bulmak icinde caba gostermiyorum esim izin vermez diye inan bukreste yasiyorum ama bende cok sikiliyorum allah razi olsun arkadaslarim var ama heran her istediginde gorusemiyoruz bazen saatler uymuyo gunler uymuyo kurs bulsam benimkisi izin vermiyo imkanlar icinde imkansizlik cekmekte cok zor en azindan sen yok dersin kaderine razi olursun internet arkadasliginda tatdi farkli bir guzel heran her saat konusup yazisa biliyoruz her nekar tanimasakta bir birimizi cok yakin hisediyorum rabianur,cum msn goruselim:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?