• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ciceklerdenbiri

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
59
Puanlar
18
Merhabalar,

Son 1 senedir boyun, göğüs, kol, bacak, kalça ağrısı derken Aralık ayında kalçamdan kasığıma uzanan ağrıyla yürüyememeye başladım. Hayat resmen durdu. O ağrıları anlatmaya kelimeler yetmez…

Sonuç seronegatif RA. İltihaplı romatizma. Mr’da kalçamda sıvı artışı çıktı. Crp 12.

Deltac..(5 mg Kortizon) + Salo… (İlaç günde 4) bu sürece de 20 Ocakta başladım. Başlarda ağrılarım hafifledi kortizonla beraber. Sonrasında Kortizonu kestik Şubat sonunda. Martta fena değildi. Lakin Nisan’a girdik ağrılarım resmen geri döndü. Bu süreci yaşayan ve bu ağrıları durdurabilen var mı?

İstanbulda İyi bir hastanede iyi bir hekime gidiyorum. İlaçların 2.5-3 ay içerisinde etki edeceğini söylüyor ama artık o kadar yoruldum ki :( Nisan sonunda randevum var ama daha erken de gidebilirim bilmiyorum.

(Doktorumu seviyorum ancak önereceğiniz bir doktor varsa da elbette açığım)

24 yaşındayım ve artık iyi olmak istiyorum… Kalçamda olması günlük hayatımı çok etkiliyor. Yürüyemediğim günler oluyor.

Ayrıca bağırsak düzenimi de bozdu maalesef bu süreç. Zaten panik atak, anksiyete gibi sorunlarla liseden bu yana uğraşırdım. Şimdi bir de bu! Çok çaresiz hissediyorum :(

Florence Nıghtgale Ege Sinan Torun ben devletteyken ilk teşhisimi yapan çok iyi bir ramotolojı doktoru sonra özele geçti , Fmf var bende de Allah razı olsun valla tavsiye vereceğim bu doktor diğeri devlette oda ıyı bır doktor Barış gundogdu Abdülhamit Han egıtım ve araştırmada ikisi de işlerini çok iyi yapıyor geçmiş olsun çok canım bu arada

Florence Nıghtgale Ege Sinan Torun ben devletteyken ilk teşhisimi yapan çok iyi bir ramotolojı doktoru sonra özele geçti , Fmf var bende de Allah razı olsun valla tavsiye vereceğim bu doktor diğeri devlette oda ıyı bır doktor Barış gundogdu Abdülhamit Han egıtım ve araştırmada ikisi de işlerini çok iyi yapıyor geçmiş olsun çok canım bu arada
ben de doktorumdan çok memnunum aslında ama sanırım bir göze daha ihtiyacım var :( En azından içim rahatlar bilmiyorum

Birde benim liseden beri gelen sık sık ishal olma problemim vardı. Dönemsel vururdu bana geçerdi. Ben ilk bu Aralıkta bacağımda tutulum yaşadığımda ishal oldum çok şiddetli. O zaman kalprotektinim 110 cikti. Doktorum geçmezse şikayetlerin gastroenterolojiye yönlendiririm dedi. Geçmişti ama yine başladı :( Kendime çok üzülüyorum. Muhtemelen Nisan sonunda romatoloji randevumu beklemeden gidicem.

Birde benim liseden beri gelen sık sık ishal olma problemim vardı. Dönemsel vururdu bana geçerdi. Ben ilk bu Aralıkta bacağımda tutulum yaşadığımda ishal oldum çok şiddetli. O zaman kalprotektinim 110 cikti. Doktorum geçmezse şikayetlerin gastroenterolojiye yönlendiririm dedi. Geçmişti ama yine başladı :( Kendime çok üzülüyorum. Muhtemelen Nisan sonunda romatoloji randevumu beklemeden gidicem.
Kalprotektin 110 çıktığında kanda crp değeriniz yüksekmiydi peki ? Anlamlı bir değer mi 110 ne demişti doktorunuz acaba

Kalprotektin 110 çıktığında kanda crp değeriniz yüksekmiydi peki ? Anlamlı bir değer mi 110 ne demişti doktorunuz acaba
Merhaba,

benim crp değerim 15 çıktı. bir hafta sonra 12.
ama doktorum bazı iltihaplı romatizmaların bağırsakları etkileyeceğini belirtmişti. karın ağrısı, kabızlık yada kilo kaybına sebep olan ishalim yoktu. ama gerçekten ishalim şiddetliydi o dönemde. doktorum da öncelikli belirtilerim eklem tutulumlarım olduğu için bu değerin ikinci aşama olarak değerlendirilmesini uygun buldu. (eğer bağırsak şikayetlerim baştaki kadar yoğun devam etseydi yönlendirme yapacaktı ama hafifledi. hala ishal olmak benim için kolay maalesef ancak o dönemde çok çok şiddetliydi.)

nisan sonunda tüm tetkiklerim baştan yapılacak.
siz niçin sordunuz, benzer süreçten mi geçiyorsunuz?

Back
X