İltihaplı romatizma( Romatoid Artrit) tedavi deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Cimzia beni çok rahatlattı arkadaşlar. İlk 2 sene düzenli uyguladım 2 haftada bir ayda 1 şimdi nerdeyse 6 ay 1. İstanbul da oturanlar için Marmara Üniversitesi hastanesi Maltepe kampüsü Nuran öz hocayı tavsiye ederim. Çok ilgili bir doktor.

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Bir ay önce ozon tedavisine de başladı ama bir etkisi olmadı.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
Sanırım bende de var ama tam teşhis konmadı. Kan testinde üst referans aralığına yakın çıktı. Eğer eklem ağrısı,iltihaplanma gibi faktörlerde varsa iltihaplı eklem romatizması oluyormuş yüksek ihtimalle ve bizde genetik. Benim çok ağrılarım ve eklemlerde kitlenme oluyor. Hatta sürekli kollarımda iltihaplanma da söz konusu idi. Dizimde de başlayınca artık ketojenik beslenmeye geçtim ve hayat kalitem resmen arttı. Gluten başlı başına zarar zaten. Beslenmesinde gluteni karbonhidratı keser,bakliyatları da azaltırsa ( ben tüketmiyorım) yüksek ihtimal ağrıları azalacaktır. Zerdeçal kürüne biraz da karabiber eklenmesi gerekiyormuş (zerdeçalın içindeki curcumin karabiber ile aktifleşiyormuş). Siz yine de bu beslenme konusunu araştırın bence. Umarım şifa olur. Ben ne zaman normal beslenmeye geçsem ağrılarım ciddi şekilde arttı. Allah acil şifa versin ❤️

Benim de annem yaklaşık 20 senedir bu hastalık tanılı ve tedavi görüyor düzenli. Düzenli kontrolleri oluyor kan tahlili yapılıyor her gittiğinde. Sonucuna göre de kullandığı ilaçların dozu ayarlanıyor her seferinde. Tedavi ve kontroller aksatılırsa hastalık ilerliyor maalesef. Kortizonu da 20 senedir kullanıyor. Evet zararları var muhakkak ama kâr zarar hesaplanarak veriliyor bu ilaçlar sonuçta. Tedavilere güvenin derim ben. Doktorumuz Cemal Bes. Türkiye’nin bu konuda en iyisi
Merhaba geçmiş olsun çok benim arkadaşımda da ayaklarında böyle bir şey çıktı biz pire haşere ısırdığı sonucu alerjiden şüphelendik şuan alerji tedavisi başlandı ama başka bir doktor romatizma gibi de duruyor diyip arkadaşımı sevk etmiş ilgili bölüme .görüntüleri ekleyeceğim kafasına çok takmış durumda bilen arkadaşlardan ricam romatizma böyle bir döküntü mü yapıyor ? Bir de bu kızarıklıkların içinde top gibi şişlikler var yangı ve ağrı hissediyormuş

Eklentiler

• IMG_1628.webp
    IMG_1628.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1627.webp
    IMG_1627.webp
    34,1 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba geçmiş olsun çok benim arkadaşımda da ayaklarında böyle bir şey çıktı biz pire haşere ısırdığı sonucu alerjiden şüphelendik şuan alerji tedavisi başlandı ama başka bir doktor romatizma gibi de duruyor diyip arkadaşımı sevk etmiş ilgili bölüme .görüntüleri ekleyeceğim kafasına çok takmış durumda bilen arkadaşlardan ricam romatizma böyle bir döküntü mü yapıyor ? Bir de bu kızarıklıkların içinde top gibi şişlikler var yangı ve ağrı hissediyormuş
Merhaba annemde uzun süredir iltihaplı romatizma (romatoid artrit) hastalığı var ama hiç böyle kızarıklı döküntülü şişlik yaşamadı. Geçmiş olsun

Back
X