İltihaplı romatizma( Romatoid Artrit) tedavi deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Benim kizimda 1,5 yasinda cikti bu hastalik, biz metotreksat iğne kullaniyoruz, diz eklemi icine kortizon igne yapiliyor ve sivi cekiliyor şiştiği agridigi zamanlarda, agizdan da aliyor kortizonu kisa sureligine. Bir an once kurtulmasini istiyorum bu hastaliktan cok zor gercekten tedavisi yok. Ama birinden duydum üzüm cekirdegi tozuyla butun ilaclarini birakan biri olmuş twitterda gormustum, bir de biliyorsunuzdur süt ürünleri, beyaz un, paketli gidalar, kizartmalar, şeker yasak alevlendiriyor.
Merhaba 1,5 yaşındaki kızınızda nasıl anladınız bu hastalığın olduğunu belirtileri nelerdi?

Merhaba çok geçmiş olsun hepinize. Benim de birkaç sorum olacak. Bu hastalık neden oluyor sebebi nedir? Genetik mi yoksa grip gibi bir virüs mü sebep oluyor? İnternette çok fazla bilgi kirliliği var doktorlarınızdan duyduğunuz bilgi varsa benimle de paylaşabilir misiniz?

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Bir ay önce ozon tedavisine de başladı ama bir etkisi olmadı.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Aynı hastalık bir tanidigimizda vardı.kendisi hemsireydi elinin üstü falan hep siserdi.buyukce bir kazanda bolca ısırgan otunu kaynatip banyoya götürüp içine otururdu su soguyana kadar cok iyi geldiğini söylerdi ara ara yapardı bunu .dayanabileceği kadar sıcaklikta .ve bazı kadınlar da yazın kızgın kuma gomerdi kendini.sonrasinda usutmemeye dikkat ederdi hava sıcak bile olsa hırka falan giyerlerdi .birde beslenme tabiki . ayçiçek yağı kesinlikle kullanmasın anneniz vücutta enflamasyonu arttırıyor.sadece zeytinyağı ve doğal tereyağı kuyruk yağı gibi yağlar dışında yağ kullanmayin diyebilirim .d vitamini güneşlenme bir çok şeye birden dikkat edilmesi gerekir .Allah şifa versin hastalık zor çeken bilir geçmiş olsun

Merhaba çok geçmiş olsun hepinize. Benim de birkaç sorum olacak. Bu hastalık neden oluyor sebebi nedir? Genetik mi yoksa grip gibi bir virüs mü sebep oluyor? İnternette çok fazla bilgi kirliliği var doktorlarınızdan duyduğunuz bilgi varsa benimle de paylaşabilir misiniz?
Merhaba benim kizimdaki nedeni bilinmeyen juvenil idiyopatik artrit diye geciyor, cevresel faktorler, genetik ve gecirilen enfeksiyonlar sebep olabiliyormus. 1,5 yasindan önceki donemde covid, salmonella, crup ve ust solunum yolu enfeksiyonu ne varsa gecirdi malesef ben onlara bagliyorum😔

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Bir ay önce ozon tedavisine de başladı ama bir etkisi olmadı.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu hastalık zor. Ama kortizon tedavi etmiyor atak dönemini rahat geçirmeyi sağlıyor ve malesef ki kilo ve ödem olarak vücuttaki yerini alıyor. Benim ataklarım olurdu senede bir kez işe gelemez duruma gelirsim. Günlerce gecelrce ağrıdan uyumazdım atak döneminde sonra biter giderdir. Ama ataklar sıklaşınca ben gluteni tamamen sıfırlamasamda bağırsağım unutmasın diye günde bir ve iki lokma ile sınırladım. Bulgur falan asla tüketmiyorum. Maşallah diyim şuan iyiyim iki senedir bu sağlıklı beslenme düzeni ve magnezyum takviyeleri ile atak gelmedi.

Merhaba, bende 14 günde bir Cimzia iğnesini kullaniyorum.
Şükür aylardır sorunum kalmadi.
En son bakildiğinda CRP 5.4 çıkmıştı (sağlıklı bir insanin değeri). İğne tüm iltihapi kurutmuş.
Kortizon ilk başlarda aldim ama yaklaşik 3 ay sonra yavaş yavaş biraktim.
İğne haricinde yememe ve icmeme çok dikkat ediyorum ve stresden uzak kalmaya çalışıyorum.
Sauna ve buz banyosu yapıyorum ve elimden geldiğince güneşleniyorum.

Bende iltihaplı omurga romatizma(AS) hastasıyım. Omurgamda kamburum çok oldu başlayalı..düzenli egzersiz yapmıyorum maalesef:/

2019 yılında kemik erimesi vardı. O dönem bayağı tedavi gördüm bunun için. Tedaviden sonra

Kemik suyu/limon
Isırgan çayı
Zerdecal
Polen /bal karışımı
Güneşlenmek
Hacamat/sülük

Bunlar beni güçlendiren şeyler inanılmaz fayda gördüm.

İltihaplı romatizmanin türü ne onu biliyormusunuz ?

merhaba bendede var 4 ay yürüyemedim doktorlar bel fıtığım ile karıştırdı sonra fizik tedavi aldım o doktorum bana romotolojıye gitmemi söyledi bel tutulmam meğer romatizmadanmış. Bu kadar uzun sürmeside ondanmış kortizonsuz iltihap giderici verdi ara ara ağrılarım olmakta

Merhaba bende 2016 dan beri ra hastasıyım ağrımı kesen tek şey Prednol 4mg harici ne kullanırsam kullanayım sabah yataktan kalkamayacak seviyeye geliyorum. Zararlı biliyorum ama başka türlü ne üstümü giyinebiliyorum ne işe gidebiliyorum hayatım alt üst oluyor. Allahım bu hastalıkla baş eden herkese şifa versin inşallah

Merhaba geçmiş olsun size de kullandığınız igneyi romotoloji doktorunuz mh başlattı ?
Merhaba, bende 14 günde bir Cimzia iğnesini kullaniyorum.
Şükür aylardır sorunum kalmadi.
En son bakildiğinda CRP 5.4 çıkmıştı (sağlıklı bir insanin değeri). İğne tüm iltihapi kurutmuş.
Kortizon ilk başlarda aldim ama yaklaşik 3 ay sonra yavaş yavaş biraktim.
İğne haricinde yememe ve icmeme çok dikkat ediyorum ve stresden uzak kalmaya çalışıyorum.
Sauna ve buz banyosu yapıyorum ve elimden geldiğince güneşleniyorum.

Bende iltihaplı omurga romatizma(AS) hastasıyım. Omurgamda kamburum çok oldu başlayalı..düzenli egzersiz yapmıyorum maalesef:/

2019 yılında kemik erimesi vardı. O dönem bayağı tedavi gördüm bunun için. Tedaviden sonra

Kemik suyu/limon
Isırgan çayı
Zerdecal
Polen /bal karışımı
Güneşlenmek
Hacamat/sülük

Bunlar beni güçlendiren şeyler inanılmaz fayda gördüm.

İltihaplı romatizmanin türü ne onu biliyormusunuz ?
Merhaba size de geçmiş olsun. Annemin iltihaplı eklem romatizması.

Back
X