İltihaplı romatizma( Romatoid Artrit) tedavi deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

Bu arada hangi testleri yaptirdigimizi sormuşsunuz gormemisim ANA diye bir test var o pozitif cikti bizde onu yapti Özgür hoca, onunla kesinleşecek dedi ama testleri yapmadan bile yuzde 99 JIA hastaligi demisti, o testle yuzde 100 diyebiliriz dedi, ayrica arastirma hastanesinde cekilen mr raporuna bakti, sedimantasyon, crp ye bakti.
dipsiz kuyu dipsiz kuyu bizi yaniltan romatoid faktorun negatif cikmasiydi, hic ihtimal vermemistik o yuzden 😔 oysa o negatif olsa bile romatizma cikabiliyormus

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Bir ay önce ozon tedavisine de başladı ama bir etkisi olmadı.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
penedur 2400 iğne ayda bir yaptırın .(Yalnız penisilin alerjisi olmayacak) İltihabın i'sini bırakmaz.Kendim bizzat yaşadım ,bu iğne ile tedavi oldum ,uzun yıllar önce.Benim doktorum adı Mustafa Öztürk 'dü.Şimdi nerde bilmiyorum.
Biraz da yaşadığımız memleket ve ev de bu rahatsızlığı yapıyor.Nem ve küf yaramıyor.Kuru ortam olacak.
Annenize çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum ☘️

penedur 2400 iğne ayda bir yaptırın .(Yalnız penisilin alerjisi olmayacak) İltihabın i'sini bırakmaz.Kendim bizzat yaşadım ,bu iğne ile tedavi oldum ,uzun yıllar önce.Benim doktorum adı Mustafa Öztürk 'dü.Şimdi nerde bilmiyorum.
Biraz da yaşadığımız memleket ve ev de bu rahatsızlığı yapıyor.Nem ve küf yaramıyor.Kuru ortam olacak.
Annenize çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum ☘️
Pardon Dr.Mustafa Özdemir 'di.

Bu arada hangi testleri yaptirdigimizi sormuşsunuz gormemisim ANA diye bir test var o pozitif cikti bizde onu yapti Özgür hoca, onunla kesinleşecek dedi ama testleri yapmadan bile yuzde 99 JIA hastaligi demisti, o testle yuzde 100 diyebiliriz dedi, ayrica arastirma hastanesinde cekilen mr raporuna bakti, sedimantasyon, crp ye bakti.
Yukarıda yazınızı görmeden sormusum ANA değerini bizimde pozitif çıktı fakat sedimantasyon ve cep yüksek değil bizde

Birde unutmadan eklemek isterim anestezi doktoru bana boğazındaki enfeksiyonu halletmeden romatizmada olur her şeyde olur dedi. Boğazına da baktırın bir isterseniz kök sebebi bitirmeden hiçbiri bitmiyor çünkü. Tekrar acil şifalar dilerim 🙏
Ne tuhaftır ki sürekli boğazımda yutkunurken bir şey takılıyor aşağı inip yutkununca yukarı çıkıyor diyor. Üst yutakda sorun olduğunu söylemişler bir ilaç kullandı ama geçmedi.

Benimde rf negatifti crp sedim vs hepsi düşüktü ama doktor anti ccp değerinin pozitif olması romatizma olduğunu gösterir demişti.. Allah şifasını versin inşallah
Bizde ccp ye hic bakmadi doktor bu bahsettigim romatizma farkli bir cesit bogazla alakasi yok hic bogazi iltihaplanip sismedi daha 1,5 yasinda cikti zaten

ben yaklasik 10 senedir ayni hastaliga sahibim suan 27 yasindayim.bu hastaligin tedavisi kortizon degildir kortizon gecici ek tedavidir surekli alinan birsey degildir.bulundugunuz sehirde tip fakultesi varsa ona gidin.gercek tedaviye baslarsinix.devlet hastaneleri umursamaz ya da ozel hastaneye goturme.sehirde zaten gercek anlamda 1 2 tane romatoloji bolumu vardir eger 3 buyuk sehirde yasamiyorsaniz. bu hastaligin tedavisinde bircok hap ve igne yontemleri var.evet tamamen gecirmiyor ama hayat kaliteni en iyi hale getiren ilaclar var.doktorlar sirayla deniyor zaten ben suan en son care ankara onayli igne kullaniyorum ayda 2 kere vuruyorum kendime.guvenli biyolojik gen ignesidir.yan etkisi pek yok ama daha yasamiyorsun bu iltihapli romatizmayi.size kim kortizon veriyor surekli
Bulunduğumuz şehirdeki devlet hastanesi romotoloji doktoru veriyor. Doz düşürmeden ziyade her gittiğinde yükseltiyor ilaç değişimi yada tedavide değişiklige gitmedi hiç. Siz hangi hastanede tedavi görüyorsunuz ?

Ne tuhaftır ki sürekli boğazımda yutkunurken bir şey takılıyor aşağı inip yutkununca yukarı çıkıyor diyor. Üst yutakda sorun olduğunu söylemişler bir ilaç kullandı ama geçmedi.

Evet bende ciddiye almamıştım o yüzden ilaç bile kullanmamıştım ama onun üzerine yoğunlaşacağım çünkü iki gündür yine boğazım şiş ve yine ameliyatla iltihabı sökmemize rağmen iki gündür yine sızı tüm eklemlerimde dolanıyor bir çözüm bulduğumda muhakkak yazacağım

Bizde ccp ye hic bakmadi doktor bu bahsettigim romatizma farkli bir cesit bogazla alakasi yok hic bogazi iltihaplanip sismedi daha 1,5 yasinda cikti zaten
Ben yorumu farklı kişiye yazacaktım size yazmışım. Boğaz enfeksiyonu tüm vücuda yayılırmış en masum gibi görünüp en tehlikelisiymiş doktorum öyle dedi. Romatizmaya etkiside iltihabın vücuda yayılmasıyla daha ağır seyir göstermesi. Boğazın sadece şişmesi değil ki geniz akıntısı vs bunlarda etken damağın şişmesi gibi faktörler en azından bana söylenenler bunlar

Bulunduğumuz şehirdeki devlet hastanesi romotoloji doktoru veriyor. Doz düşürmeden ziyade her gittiğinde yükseltiyor ilaç değişimi yada tedavide değişiklige gitmedi hiç. Siz hangi hastanede tedavi görüyorsunuz ?
hangi ilac ismi nedir ve kac mg

Merhaba,

Annem uzun yıllardır iltihaplı romatizma tedavisi görüyor. Bilindiği gibi hastalığın kesin bir tedavisi olmadığı için kortizon kullanmakta. Kortizonun bilinen çok etkili zararlarından dolayı ilacı bırakmak istiyor fakat bıraktığı zamanda şiddetli ağrılara dayanamıyor. Artık öyle bir hâl aldı ki ağrıdan ağlama krizlerine girmekte.

Sizlerin aile ya da çevresinde bu hastalıkla mücadele eden ya da üstesinden gelen tanıklık ettiğiniz öyküleriniz tavsiyeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Hastane doktor tavsiyesi de alabilirim.

Eşimin başına 1,5 yıl önce geldi bu hastalık. Kilo vermek, iltihapı artıracak gıdalardan uzak durmak. Glütenden uzak durmak çok işe yaradı. Maalesef tedavisi olmayan bir hastalık ancak en azından kaliteli bir yaşam için mutlaka bunlara dikkat edin . Hemen özet geçeyim: Peynir az yenmeli,köy peyniri yenmemeli çünkü bakteri olasılığı çok çiğ sütten yapıldığı için , çerkes peyniri gibi pişmiş sütten yapılanlar yenilebilir, çay limonlu içilmeli. Ve muhakkak ama muhakkak d vitamini , folik asit ve b12 ye baktırılmalı. Bu vitaminler eksikse hastalık tavan yapıyor. Benim eşimde çok işe yaradı. Allah acil şifa versin .

Merhaba ben de çocukluktan beri romatizma hastasıyım ara ara atak geçiriyordum en son tutulma cimzia diye bir iğne ye başladım doktor yazıyor raporlu rahatl oldum. Doktorunıza danışanarak alın. Raporlu çıkıyro ilaç devlet ödüyor.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun Annenize Gaps diyetiyle kurtulabilir kurtulanlar var Mustafa Gaps koç var araştırın kendiside bu şekilde bir çok hastalıktan kurtulmuş

Back
X