Premature Bebekler ROP yaptirmalimiyim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ozfagu33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
93
28
Arkadaşlar 34-0 da dogum yaptım.Bebeğim 2300 doğdu 2 gün solunum cihazına bağlı kaldı solunum cihazından dolayı rop yapılmali dediler ben de netten araştırdigim kadarıyla bu muayenede bebekler çok hirpalaniyor yaptırmak istemiyorum ben. Bu konuda bilgisi olan varsa yaptirmazsam riski ne bunun ve haftaya 7. Hsftsmiz oluyor geçirmiş mi oluyoruz kritik zamani

Kimsenin bbi bir bilgisi fikri yokmu
Benim kızım 70 gün kuvözde kaldı yaklaşık 1 ay solunum cihazına bağlı kaldı gözleri 3.evreye gelmişti doktor tedavi edilmezse kalıcı körlüge sebep olur dedi 3. Evrede lazer yapılıyor kızımın iki gözü de 3. Evreye gelmisti bi doktor bulduk iki gözünden iğne yaptı şu an % 70 düzeldi geri kalan % 30 luk kısmı büyüdükçe düzelir dedi ayin 16sında kontrolümüz var yine.bildiğim kadarıyla kuvözde kalıp da oksijen alan bebeklere bu muayenenin yapılması gerekiyor ewet çok hırpalanıyorlar bn kontrole annemi götürüyorum dayanamıyorum iğne yapıldığı zaman 1 saat ağladı ama yavrumun sağlığı için yapmak zorundayım

Arkadaşlar 34-0 da dogum yaptım.Bebeğim 2300 doğdu 2 gün solunum cihazına bağlı kaldı solunum cihazından dolayı rop yapılmali dediler ben de netten araştırdigim kadarıyla bu muayenede bebekler çok hirpalaniyor yaptırmak istemiyorum ben. Bu konuda bilgisi olan varsa yaptirmazsam riski ne bunun ve haftaya 7. Hsftsmiz oluyor geçirmiş mi oluyoruz kritik zamani
Merhaba bebeginiz sağlıkla büyüsün. Bu muayene için çok şey söyleniyor ancak işini bilen bir doktor gerçekten bebegi yormuyor. Ben özel hastane ve doğum yaptım manisada. Kuvez den çıktığı 3. Gun muayene ye çağırdı cocuk doktoru. 17 gunlukken göz doktoru rop denedi çocuk sikti gözünü acmadi ağladı deli gibi. Defi ki üniversite hastanesi ne gidin anestezi ile olsun. Yuh dedik gitmedik. 2. Ayında göz büyüdü çocuk daha rahatladı. Özel ekol göz var izmirde Prof tan randevu aldık 3 kere damla damlattik ar. Sonra gözün etrafına fiş fiş lokal uyuşturucu damla sikti. Hemşire tuttu saniyeler içinde aleti takti üç beş dakika ya durdu ya durmadı bitti geçmiş olsun dediler. Ağladı tabii ama doktor kesinlikle aci dan aglamiyor emin olun dedi. Çıktık odadan sustu. Beni çok korkuttu insanlar sütun gider girme dediler çok şükür olmadı birsey sonuç iyi geldi. Haftaya bakıyor doktorlar. Bazen 2 kere gelin diyorlar mis. Sorduk gerek yok dediler özel hastane illa para için çağırır dedik yok gerek dedi doktoru. işin ehlini bulun ve mutlaka yaptırın.

Ben Elazığ'da oturuyorum 26 haftalık ikiz doğum yaptım 68.gunde oğlumu kaybettim 70. günde kızımı kuvözden çıkardık gözlerinde rop olduğu söylendi Elazığ da bu bölüm yokmuş malatya yı söylediler gittik bin pişman oldum kadın Prematüre rop doktoru çocuğumu kendi çalışma masasında muayene etti hemşiresi falan da yok bni dışarı çıkardı çocuğumu kafasını kollarını annem tutmuş o muayene etmiş hemen yatıralım yarın lazer dedi kabul etmedik bi gün sonra istanbula götürdük allah rast getirdi özel bi hastanede sadece bu bölüme bakan bi doktor bulduk iğneyle tedavisi var dedi ıgne yaptı 10 gün sonra kontrole çağırdı % 70 i düzelmiş dedi 16 sinda yine gideceğiz Rabbim hayırlı merhametli insanlarla karşılaştırsın

2 yil once bnde prematüre dogum yaptim. Kizim 35 haftalik dogdu kuvozde kaldi rop muayenesini yaptirdim bnde. Aksatmamanizi tavsiye ederim. Rop muayenesi ile cocugun gozunun arka damarlarina bakiyorlar gelisip gelismedigine ve zaten gelismisse bir problem yok bize 40 dolmadan getirin demişlerdi daha sonra kritik vakte giriliyor. Ve de arkadaslarin dedigi gibi ehli olursa 2 dk icinde bakılıyor. Ayrıca onlar daha ufaklar aci cekmesin diye bunu yaptirmazsaniz ileride cok daha zor durumda kalabilir bebeginiz ve bunun vicdan azabı ile yasayamazsiniz

bende 35+2 2500 kg dogum yaptım suan 2 aylık.18 gun yogun bakımda kaldı.doktor bana 34un altında olan bebeklerde rısk var ddı.ama yınede gdın rısk var azda olsa ddı.ısin pirıne gıttık.ben bakmaya dayanamadm cok agladı ama kısa surdu.sorasında keske dmemek ıcın gotur.premtre bebekler zaten daha guclu ve daha savascı olurlar korkma

="subat2011, post: 39318364, member: 655446"]Bnm kizim 2 yasinda zaten. Bnde yaptirmistim peki doktor ne dedi var mi bir problem[/QUOTE]
Yaptırmadim ben arkadaşlar zaten çok tedirgindim yaptırmak üzere göz dr.a gittim tedirginligmi anlattım o da daha küçük ağırlıklı ve uzun jbi yogun bakım geçirmiş bebeklerde daha çok risk oluyor biraz travmatik bi muayene yapın derseniz yaparım ama deyince eşim de yanımda değil cesaret edemedim ama yinede aklım takılı suan 50 günlükkızım bu aşamada yapılacak bişey var mi acaba

Fakulteye goturunce yapiyorlar. Ayrica cocugun icin gerekli olan bir şey neden yaptirmak istemiykrsun mana veremedim. Gunler gectikce aleyhine işliyor

X