Ruh engelli doğmak

tebessm79

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
188
19
643
İzmir
hani bazı insanlar zihinsel engelli, fiziksel engelli doğarlar; ben de sanırım ruh engelli doğmuşum. kendimi bildim bileli bi karamsarlık, bi hüzün, bi huzursuzluk, bi isyankarlıktır gidiyor, bir türlü kurtulamadım bu duygulardan, psikolağa gittim psikyatriye gittim yok olmuyor. çocukluğumdan beri ben neden diğer insanlar gibi değilim diye soruyorum kendime, bunların üstüne bir de çok iyi niyetliyim gerisini siz düşünün. geçmiyor hayat böyle ne yapıcam bilmiyorum :50:

Son düzenleme:
hani bazı insanlar zihinsel engelli, fiziksel engelli doğarlar; ben de sanırım ruh engelli doğmuşum. kendimi bildim bileli bi karamsarlık, bi hüzün, bi huzursuzluk, bi isyankarlıktır gidiyor, bir türlü kurtulamadım bu duygulardan, psikolağa gittim psikyatriye gittim yok olmuyor. çocukluğumdan beri ben neden diğer insanlar gibi değilim diye soruyorum kendime, bunların üstüne bir de çok iyi niyetliyim gerisini siz düşünün. geçmiyor hayat böyle ne yapıcam bilmiyorum :50:
bu yapıyla alakalı bişey olsa gerek..
bende öyleyim..hiç bilmem şöyle fıkır fıkır olmayı..
birazda yetiştiriliş sanki..
ama ben kendimi seviyorum sende denesen :32:

Sanırım aile ve çevreyle orantılı bir durum.Çünkü bende kendimden biliyorum.Birde değersizlik durumu var kiiiiii.
Psikolog yardımını düzenli şekilde aldınız mı?

Sanırım aile ve çevreyle orantılı bir durum.Çünkü bende kendimden biliyorum.Birde değersizlik durumu var kiiiiii.
Psikolog yardımını düzenli şekilde aldınız mı?

ben iyi bir aile ve iyi bir çevrede büyüdüm, güzel bir çocukluk yaşadım ama çocukken de böyleydim her şeyin iyi olmasına rağmen. diyorum ya sanırım ben böyle dünya ya geldim. annem bana hamileyken çok stressli zamanlar yaşamış, kalabalık bi ailenin içindeymiş... bütün negatif enerjisi bana geçmiş heralde

çok denedim; kendimi sevmeyi, sürekli kendimi telkin ederek mutlu olmayı... en fazla 1-2 saat sürmüştür

değişmez dedimya bende öyleyim..
ama kendini böyle kabul et şartlandırma..
sürekli ben niye böyleyim diye düşünürsen kötü olursun..
kendinin iyi taraflarını görmeye çalış
:29:

ben iyi bir aile ve iyi bir çevrede büyüdüm, güzel bir çocukluk yaşadım ama çocukken de böyleydim her şeyin iyi olmasına rağmen. diyorum ya sanırım ben böyle dünya ya geldim. annem bana hamileyken çok stressli zamanlar yaşamış, kalabalık bi ailenin içindeymiş... bütün negatif enerjisi bana geçmiş heralde

aynı durum benim icin de gecerli ya ben bu hamilelik sürecinin etksinin cok olduğunu düşünüyorum.agresif,mutsuz,hep negatif düşünen,memnuniyetsiz bi insanım.biz sanırım mutsuzluğumuzla mutlu oluyoruz.ve malesef bu bizim karakterimiz.o yüzden değişmesi cok zor...

Ben de böyleyim
Arada manikdepresif takılırım onun dışında sürekli karamsar
İçten güldüğüm günler sayılıdır
Alıştım ben bu duruma kendimi seviyorum bu da iyi bir şey değil aslında
Mutsuz olsam eminim değişmek için çabalardım
Ama memnunum halimden
Etrafımdakiler de tebessüm et biraz derler
Güldürmek için çabalarlar gülünce de aa güldü diyip mutlu olurlar
:31:

neden anormal olduğunu düşünüyorsun ki, insanların çoğu böyle aslında normalsin yani
insanlar nedense mutluluk yerine mutsuzluğu seçmeye meyilli, kurban rolünü seviyorlar, onlara güvenli bir liman gibi geliyor bu rol
ama bence bundan kurtulmak istiyorsan kurtulabilirsin, sanırım bunu yapmaya bu olayı kafaya takmayarak başlamalısın
basit bi öneri gibi gelebilir ama her gece uykuya dalmadan önce, aklına gelebilecek en ufak ayrıntılar veya en büyük şeyler için en az 10 dk şükret, bunu 21 gün sürdür, buna ruhunuda katmalısın, gerçekten minnet ve huzur hissetmelisin, hissetmesen bile bunları hissediyormuş gibi kendine rol yapmalısın, işe yaramaz, uğraşamam diye düşünme kaybedeceğin hiçbişey yok çünkü ama kazanabileceğin güzel şeyler olabilir

Son düzenleme:
neden anormal olduğunu düşünüyorsun ki, insanların çoğu böyle aslında normalsin yani
insanlar nedense mutluluk yerine mutsuzluğu seçmeye meyilli, kurban rolünü seviyorlar, onlara güvenli bir liman gibi geliyor bu rol
ama bence bundan kurtulmak istiyorsan kurtulabilirsin, sanırım bunu yapmaya bu olayı kafaya takmayarak başlamalısın
basit bi öneri gibi gelebilir ama her gece uykuya dalmadan önce, aklına gelebilecek en ufak ayrıntılar veya en büyük şeyler için en az 10 dk şükret, bunu 21 gün sürdür, buna ruhunuda katmalısın, gerçekten minnet ve huzur hissetmelisin, hissetmesen bile bunları hissediyormuş gibi kendine rol yapmalısın, işe yaramaz, uğraşamam diye düşünme kaybedeceğin hiçbişey yok çünkü ama kazanabileceğin güzel şeyler olabilir

önerin için teşekkürler bunu deniycem :)

biri benden bahsetmiş sanki.
şöyle doya doya güldüğüm pek anım yok.
hep karamsar hep melenkoli.
mutluluk özürlüyüm bende

siz en azından sabitsiniz
demek ki ben zır deliyim o zaman
ben şimdi parlıyorum, şimdi sakinleşiyorum, şimdi ağlıyorum, şimdi gülüyorum :27: etrafımdakiler hiç bir zaman ne yapacağımı, nasıl tepki vereceğimi bilmezler

siz en azından sabitsiniz
demek ki ben zır deliyim o zaman
ben şimdi parlıyorum, şimdi sakinleşiyorum, şimdi ağlıyorum, şimdi gülüyorum :27: etrafımdakiler hiç bir zaman ne yapacağımı, nasıl tepki vereceğimi bilmezler

4 mevsim yaşarım diyorsun..
sevsinler senin deliliğini..
boşver içinden nasıl geliyorsa öyle ol..
:21:

Ben de bir garibim ama şöyle; karşımdaki insanın yaklaşımına göre değişiyor ruh halim. karşımdaki insan sıcak şen şakraksa bir açılıyorum ki durdurabilene aşk olsun ama yok mesafeli ise sus pus oluyorum hatta aşırı kederli bir insana dönüşüyorum. karşımdaki insanın enerjisi geçiveriyor bana

tamamen depresif bi ruh hali seni anlıyoum. yaşamı çekilmez kılıyo dimi, aynı duyguları ben de yaşıyorum.. ne yapsam ne etsem hep mutsuzum. kendimi geçtim çevremdekileride mutsuz ediyorum ve zaten az olan dostlarım bir bir benden uzaklaşıyor. biriyle sağıklı bi birlikteliğim bile olamıyo, karşımdaki bişeyler yapsada mutlu olamıyorum, bide bazı şeyleri kafamda o kadar kuruyorum ki ufacık bişey dev gibi bişey olabiliyo ve çoğu zaman birlikteliklerimi bile bu şekilde sonlandırabiliyorum. sonra farkına varsamda iş işten geçmiş oluyo. yani kısaca acayip sıkıntılı bi durum benim için.. bi çaresini bugüne dek bulamadım bende çok doktorlara gittim ama olmadı sanırım bi faydası olamıcakta.. kullandığım onca ilaçta cabası sadece uyuttu beni o kadar..

:59: of kötü yaa.. hiçbişeyden memnun olamayıp cevrendeki insanları da üzüyosun .en cokta bu dokunuyor insana.:44:

Son düzenleme:
Bence sen kendini sevmiyorsun. Önce sen kendini sevmeli kabul etmelisin ki hayatla diğer insanlarla barışık olasın. Neden böyleyim demeyi bırak. Her insanın iyi kötü huyları vardır kimse mükemmel karakterli değil şu hayatta. İyi niyetliyim diyorsun daha ne kötülük yok demek içinde, bu kadar menfaatin kötü niyetin olduğu dünyada bu sevmen gereken yanın.

bende öyleyim ama isyan edecek kadar degil, üstelik ben kendime ali$tim artik, ama yinede zor oluyor herkese hevesleniyorum, mesela sinav geçiyoruz, herkes ben iyi not alirim falan derken, ben eve gidip agliyorum çok kötü geçti diyorum uykularim kaçiyor, sonra hoca notlari verince arkada$larimdan daha iyi not almi$ oluyorum, çok seviniyorum ama kendimide mhfediyorum, stersten bir sürü geçici saglik sorunlarim oldu, ama elimde degil....

bence kendimizi telkin etmemiz lazim, hayata gülmemiz lazim, birde belki daha çok di$ariya çiksan sende kipir kipir olursun, morelin yerine gelir...

Back
X