• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh halim içler acısı

bayanlola

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
136
63
98
İyi akşamlar herkese,
Benim ruh halim aşırı değişken kendimi sürekli huzursuz hissediyorum. Hiç bir şey yapasım gelmiyor. Evimde hiç bir şey yapmadan bütün gün oturabilirim öyle olduğu zaman çok mutluyum. Ama dış dünya beni huzursuz ediyor. Sürekli ruhum daralıyor mutsuz hissediyorum. Psikoloğa gittim bir süre ama fayda göremedim malesef. Bu huzursuzluğa nasıl çare bulabilirim

İyi akşamlar herkese,
Benim ruh halim aşırı değişken kendimi sürekli huzursuz hissediyorum. Hiç bir şey yapasım gelmiyor. Evimde hiç bir şey yapmadan bütün gün oturabilirim öyle olduğu zaman çok mutluyum. Ama dış dünya beni huzursuz ediyor. Sürekli ruhum daralıyor mutsuz hissediyorum. Psikoloğa gittim bir süre ama fayda göremedim malesef. Bu huzursuzluğa nasıl çare bulabilirim
Buradan huzursuzluğa nasıl bir çare bulmayı düşünüyorsunuz ki? Okurken benim huzurum bozuldu daha da :D

Ya gelecekte yaşıyorsundur ya da geçmişte. Ondan huzursuzsun.Ana odaklanman lazım.

Yapacağın şeyleri gözünde büyütmeden, öyle büyük büyük kararlar vermeden, küçük adımlar atman lazım.

İnsanları gözünde büyütmemen, beklentilerini sıfıra indirmen , kendini ve hayatını başkalarıyla kıysalamaman lazım.

Kücük hedefler koy, gün icinde evde bile olsan kimse görmese bile paspal paspal dolasma:) Zor gelse de adım at. Sohbet edecegin sana iyi gelen insanlar varsa onlarla zaman gecir.

Bunun gibi şeyler işte.

Spor a başlayın. Pilates olur Fitness olur çok iyi gelecek

Dışarı çıkın, yürüyün, eğer Müslümansanız ibadetlerinize ağırlık verin, bol bol İnşirah süresi okuyun, özellikle yusuf suresi ve aşrı Şerif dinleyin.
Mutlu hikayelerin yazıldığı kitaplar okuyun. Aldığınız nefesin değerini bilin.
Hayat mutsuz olmak İçin çok kısa değilmi ?

Tıbbi destek alıp fayda goremediyseniz buradan bir çözüm yolu sunmak zor.
Yani olay tamamen sizin ic dunyanizla alakalı.
Esasen dış dunyaya çok anlam yüklüyorsunuz.
İnsanlar birini gördüklerinde tanimasalar bile ; güzel yahut çirkin, sık yahut rüküş şeklinde düşünmeye başlarlar.
Bunu sadece düşünürler ancak gelip size söylemezler.Ozetle.insan çevresiyle sürekli etkileşim içerisinde olur.
Bence sizin probleminiz bu etkilesimi ozellestirmeniz.
Dışarıyı şahıs bazında özelleştirmeyin.
Hayatın önceliği daima kendisidir.Siz de o insan yigininda hareket eden bir bireysiniz sadece.Digerlerinden bir farkiniz yok.
Özel hissetmeyin yahut farklı bir yerde konumlamayin kendinizi ; Cİkin,gezin ve diğer insanlar gibi gelin.Bu korku değil,siz çok fazla ben odaklı düşünüyorsunuz.
Yani hava bozuksa yağmur sadece sizi islatmaz,o an yağış altındaki herkes ıslanır.
Siz,yağmurun size özel yağdığını düşündüğünüz için problem oluyor.
Hayır,bu bir hava olayı ve yağdı sadece.
Sizin gibi herkes ıslandı.Biraz karışık oldu ama belki işineze yarar.

İnsanın bazı dönemlerinde dış dünyadan nefret ettiği oluyor. Hiç evden çıkmayıp kendini eve kitleyip tek başına kalmak isteyebiliyor. Ben bu durumların geçici olduğunu düşünüyorum ama sen uzun süredir böyle ve kalıcı hissediyorum dersen bir uzmanla görüşebilirsin. 1 kere psikologa gittim olmadı diye bırakma belki enerjiniz tutmamıştır. Bir başka uzmanla görüşebilirsin.

Sorun sizde değil dış dünyada. Ben de şu son zamanlarda böyle hissediyorum. Ekonomi, pahalılık, aile dertleri bir sürü şey. Üst üste geldi bütün dertler. Kendimi koruma ve rahatlama biçimi benim öyle hissetmem.

Back
X