- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
Görümcem eşinden boşanmış ve eşimin anne ve babasıyla yaşıyor.Ben onlara gittiğim de oda orda oluyor.İnanın bende asla görüşme taraftarı değilim.Ama ayda bir bile olsa evlerine gittiğim de onunla da iletişim kurmak zorunda kalıyoruz.Bu durum beni de çok rahatsız ediyor.Çünkü onlarda her görüştüğümde bu hakaretler aklıma geliyor.
Tabiki herkes ruhen zor zamanlar geçirir.Bunu ben yaşıyorum ve zor zamanlar geçiren insanları da çok iyi anlıyorum.Herkes birbiriyle anlaşamayabilir doğal olanı budur zaten.Farklı fikirler de olabiliriz hatta tartışabiliriz ama kusura bakmayın kimsenin kimseye asla hakaret etmeye hakkı yok.İnsanlar zor zamanlar geçiriyor diye bize ağzına geleni sayamaz.Kimsenin böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum.Görümcemin sorunları dediğiniz gibi beni ilgilendirmiyor.Kendi hayatı kendi yaşadıkları ama eşimin asla mesafe koyamaması ve ne olursa olsun onları hep haklı bulması beni çok yıpratıyor.Sürekli bizle olmak istiyorlar.Her an her yere beraber gidelim hep beraber olalım istiyorlar.Yani inanın bütün samimiyetimle söylüyorum eşimin yakasını bırakmıyorlar.Insanin psikolojisi bozulur ruhen zor zamanlari olur... gorumceniz bunlari yasiyor. Ama o hic suclu degil. Kalkip kadina psikolojik sorun yasama diyemezsiniz.
Sorun sadece esinizin denge saglamamasi, mesafe koymamasi, sizi korumamasi. Cunku kadinin sorunlari sizi ilgilendirmez. Sorunlarinin acisini sizden cikarmasi ilgilendirir iste buna da esinizden yuz buluyorlar.
Görümcem eşinden boşanmış ve eşimin anne ve babasıyla yaşıyor.Ben onlara gittiğim de oda orda oluyor.İnanın bende asla görüşme taraftarı değilim.Ama ayda bir bile olsa evlerine gittiğim de onunla da iletişim kurmak zorunda kalıyoruz.Bu durum beni de çok rahatsız ediyor.Çünkü onlarda her görüştüğümde bu hakaretler aklıma geliyor.
Beni o kadar iyi anladın ki..İşte bu dengeyi kuramıyor kesinlikle.Ve ben çok çaresiz hissediyorum..Yorgun ve tükenmiş hissediyorum kendimi.Oysa ki ne hayallerle evlenmiştim..ooff yine ana kuzusu bir erkek ! cıldırmak üzere olan eşinden soguyan bir kadın..
o modelin bir benzeride bende var canım eşim ailesinin hiç birşeyine toz kondurmaz asla
babası için o benim atam diye konuşur sen düşün artık..
haa ama senn eşinle arasında şöyle bir fark var benim eşim beni kimseye ezdirmez gerektiği yerde lafını söyler
örneğin görümcemle aramız cok kötüydü ve bana haksızlık yapıldı görümcemle konuşmadım 1 yıl oda görüşmedi konuşmadı tavrını koydu hakkımı yedirtmez.
ama senn eşin bu dengeyi kuramamış. bak ailesine düşkünlük ayrı bir mevzu birde her zaman onları haklı görüp sizi susturması arkanızda durmaması onların ağzına bakması cok ayrı bir mevzu sadece ailesine düşkün olsa idare et derdim ama
sizin mevzu çok derin saglam bir rest cekmessende düzelecek gibi durmuyor üzgünüm
görümcem bana hakaret etse yüzüne bakmazdım sen yine iyi tahammül ediyorsun
Aklı gayet yerinde..Üniversite mezunu bir kadın..Ama en ufak bir sinirlenmesinde etmediği hakaret kalmıyor çıldırıyor bağırıyor çağırıyor.Bunu tek bana değil tartıştığı herkese yapıyor ve bunu öfke kontrolsüzlüğüm var deyip üstünü kapatıyor.Yani bunun için hiç bir adım atmıyor.Ne bir tedavi ne başka bişey.32 yaşında 1 senede 10 iş değiştiriyor.Çünkü girdiği bütün işlerde kavga ederek ayrılıyor.Ve bu kadın şuan işinden çık ben sana iş bulucam diyor düşünebiliyor musunuz?en önce kendi hayatını bir düzene koyYaptıklarının özrünü diledi mi?
Zor durumda olabilir, hasta olabilir, psikolojisi bozuk olabilir ama nihayetinde aklı yerinde diye düşünüyorum?
Artık bu meselede iş işten geçmiş.
Ayda 1 katlanılabilir.
Bir kez daha okumanızı rica ediyorum..eşiniz işinden memnun değil, ablası da ona iş arıyor ve bu yüzden ruh hastası öyle mi..
başka sorum yok...
Yahu derse desinAklı gayet yerinde..Üniversite mezunu bir kadın..Ama en ufak bir sinirlenmesinde etmediği hakaret kalmıyor çıldırıyor bağırıyor çağırıyor.Bunu tek bana değil tartıştığı herkese yapıyor ve bunu öfke kontrolsüzlüğüm var deyip üstünü kapatıyor.Yani bunun için hiç bir adım atmıyor.Ne bir tedavi ne başka bişey.32 yaşında 1 senede 10 iş değiştiriyor.Çünkü girdiği bütün işlerde kavga ederek ayrılıyor.Ve bu kadın şuan işinden çık ben sana iş bulucam diyor düşünebiliyor musunuz?en önce kendi hayatını bir düzene koy
seni çok iyi anlıyorum inan aynı yollardan bende geçtim canım.. ama allahtan eşim dengeyi kurabildi gerektiği yerde hakkımı savundu.. ezdirmedi kimseye ezdirmezde.. kimse şimdi laf diyemiyor banaBeni o kadar iyi anladın ki..İşte bu dengeyi kuramıyor kesinlikle.Ve ben çok çaresiz hissediyorum..Yorgun ve tükenmiş hissediyorum kendimi.Oysa ki ne hayallerle evlenmiştim..
Arkadaşlar merhabalar;
Yaklaşık 2,5 yıllık evliyim.32 yaşında bir görümcem var.Evliliğimin ilk gününden beri kendisiyle hiç anlaşamıyoruz.İnanılmaz bir öfke kontrolsüzlüğü var kendisinin.Mesela bir tartışmamızda bana öyle hakaretler etmişti ki inanın söylesem ağzını açık kalır.Eşim ve aileside onla alakalı her problemde bunu kullanıyorlar öfke kontrolsüzlüğü varmış.Eşinden boşanmış psikolojisi bozukmuş felan filan.Eşim ailesene resmen tapan bir erkek.Onlara asla ama asla hayır diyemeyen asla kıramayan sürekli onlarla olmak isteyen her zaman görüşmek isteyen bi eş..Onların tek bir hatasını kabul etmez sürekli her yaptıklarına bir kılıf bulur.Bu gibi sorunlardan dolayı bazen eşimle aram açılıyor.
Mesela daha bir kaç gün önce olan bir olayı anlatmak istiyorum size.Eşim evlendiğimizde mesleğini değiştirdi.Yani farklı bir sektörde çalışıyor şuan.Şuan ki işinden pek memnun değil ama çok büyük sorunlarda yaşamıyor açıkçası işle alakalı.Ama görümcem sürekli eşime iş arıyor sürekli iş değiştirmesi için baskı yapıyor.Bu işsizlik oranının çook yüksek olduğu günümüzde pat diye işten çıkmak çok büyük bir risk.Yani arkadaşlar yemin ederim kendi halimize bırakmıyorlar bizi.Sürekli bir şekilde dahil olmak istiyorlar.Mesafe koymaktan sürekli tartışmaktan çok yoruldum.Eşimi seviyorum ama böyle giderse hiç istemediğim ayrılık gibi şeyler olacak.Oda asla mesafe koyamıyor ailesine.Lütfen bana bir akıl verin.
aynen bende katılıyorum sizin durumunuzun başka çözümü yok bu kabul edilebilir birşey değilEşinize ya ben ya ailen diyeceksiniz..
Evliliği terazideki dengeyi koruyamazsa kaybeden erkekler olur...
yahu madem ailene düşkünsün tamam da bari dengeyi kur bu erkekleri anlamak cok zor kadınlar bu yüzden soguyor işte. maffediyorlar hayatlarımızı.o ilk tartışmada sana ağza alınmayacak laflat söylemiş ya, ha orada eşi tavrını koymadıysa daha da koymaz. anca çekersin böyle. duyma görme.
aynen bende katılıyorum sizin durumunuzun başka çözümü yok bu kabul edilebilir birşey değil
düşkün olması ayrı bir mevzu
ama dengeyi kuramaması cok başka ! sizin eşiniz düşkünlükten ziyade dengeyi kuramamış
yahu madem ailene düşkünsün tamam da bari dengeyi kur bu erkekleri anlamak cok zor kadınlar bu yüzden soguyor işte. maffediyorlar hayatlarımızı.
Bu soruyu sormaktan korkuyorum..Cevabını tahmin edebiliyorum çünkü..Ama bu çok zor bir karar gerçekten..Çok çaresiz bir durum..Mideme kramplar giriyor üzüntüden..Eşinize ya ben ya ailen diyeceksiniz..
Evliliği terazideki dengeyi koruyamazsa kaybeden erkekler olur...
ben artık düşkünlüğünü görmüyorum cok fazla kafama takmıyorumm mesela benim istediğim zamanlarda gidiyoruz haftada 1 kere.. onun harici oda gitmez.. hergün arar konuşur banane konuşsun..ya görmeyip duymayacaksın ya da resti çekeceksin
Bu soruyu sormaktan korkuyorum..Cevabını tahmin edebiliyorum çünkü..Ama bu çok zor bir karar gerçekten..Çok çaresiz bir durum..Mideme kramplar giriyor üzüntüden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?