Uzun süreli antidepresan kullanımlarından sonra olabilen şeyler bunlar. Çünkü bir nevi desteksiz kalmış duygusu oluşuyor ve bu güvensiz hissettiriyor. Hemen panik yapacağınız bir şey yok. Gün içerisinde odağınızı yaptıklarınıza verin ve düşüncelerinize bu kadar anlam yüklemeyin. Zihniniz sadece görevini yapıyor ve düşünceler üretiyor, hepsinin üzerinde durmanıza gerek yok. Sabırlı olun.
Zaten sorun birşey yapmak istememek .. Hemde hiçbirşey
5 yıl kadar kullanımdan sonra bu kadar çökkün olmamalıydınız bunu da belirtmem lazım. Ayrıca ilacı bıraktım depresyon hemen geri geldi gibi basit bi mantığı da yok bu işin. Tam olarak hangi tanıyla kullandınız? Döngülü ve yineleyen bi depresyonunuz var sanırım? Şimdiye kadar terapi ayağını hep eksik bıraktıysanız bu da bir neden olabilir.
Acımasız olacak belki ama seninle ömür geçmez, çevrende kimsenin olmadığını hiç arkadaşının olmadığını söylüyodun hep demek ki bu sürekli depresif bunalımlı halinden kaynaklıymış. Annem çok ağır depresyon hastası hastanede yatış tedavisi bile gördü, emin ol senin kadar değil yani. Biraz silkelen kendine gel.
Bende panik atak anksiyete belasına bulaştım ilaç kullanmıyoru ataklarda krizlerde baş edebilmeye çalışıyorum.internettten süper ötesi anksiyete panik atak videolarını izliyorum cok cok faydalı cok faydasını gördüm.gittiğim psikologdan bile daha iyi .youtube da psikaytrilik doktorların videoları var terapileri var bedava hemde aç izle hergün ..yorumları oku. Ben yoksa arabada özellikle daha çok atak geliyor .yola çıkmaya korkar oldum artık. Evden çıkamıyordum düşün halimi. Şuan çıkıyorum atak geldiğinden savaşıyorum ağlamıyorum . En azından hastane gitmiyorum geçici olduğunu biliyorum.
Tedavini bırakma ek olarak videoları izle . Senin gibi hasta olanlarla konuş daha iyi gelecektir .
terapi alıyor musunuz?
Acımasız olacak belki ama seninle ömür geçmez, çevrende kimsenin olmadığını hiç arkadaşının olmadığını söylüyodun hep demek ki bu sürekli depresif bunalımlı halinden kaynaklıymış. Annem çok ağır depresyon hastası hastanede yatış tedavisi bile gördü, emin ol senin kadar değil yani. Biraz silkelen kendine gel.
Kusura bakma ama ilacın dozunu kendi kafandan azaltarak saçmalamışsın. Dr.un verdiği dozları kullansan daha kısa sürede iyleşebilecekken tedaviyi uzatmışsın.terapilere gittim ara ara hafta 2 gittiğim olmustu basta sonra 1 e düştü . yani totalde 2016 ocaktan beri destek aldım. iyi geldiği cok zamanlar oldu tabiki.. ama desteği kesince yine bir baş etmekte zorlanma var. Tanı şu depresyon ve anksiyete. Aama beni en cok yoran anksiyete imiş. Kaygıyla baş etmekte zorlanıyorum. Birde ben hiçbir zaman yüksek doz ilaç içmedim. Çünkü ilaca cok karsıydım en basta sonra kullanmaya basladım onu da hep 10 mg olarak gittim. Doktor 20 dediği halde bir süre içip 10 la devam ettim. Çünkü yüksek doz demek daha da cok beynin etkilenmesi bana göre daha cok alısmak ve bırakırken daha cok zorlanmak yan etki yaşamak.
Antidepresan alırken de arada kötü oluyordum tabi olaylara göre.
Acıya katlanamamak var bende o bunalım hali gelince o ruhun acı çekişi hiç gecmeyecek bir girdapa girdim gibi geliyor taşıyamıyorum o an ve bu da kaygımı tetikliyor daha da cıkılmaz oluyor.
Birde aptal gibi işyerindekilere söyledim psikologa gittiğimi. Malesef herkes duyarlı değil abuk subuk düşünmeden konusuyor insanlar. Cok kötüydüm o dönem ve söleidm ağzımdan cıktı yani. Şimdi ise pişmanım sanki bana güçsüz gözüyle sorunlu gözüyle bakıyorlar. Bu yüzden sevilmiyorum bilmem ne gibi düşüncelere giriyorum. Mesela yemeğe gittik az önce birşey anlattım sonra arkadas diyor ki bende diyorum bu kız niye psikolloga gidiyor sözde espri yapıyor ama gıcık bir durum. Kendim edip kendim buluyorum..
Sağol canım teşekkürlerAnnenize de böyle davrandıysanız vay haline kadının... Ben de yattım hastanede aylarca, defalarca... Benim de arkadaşım yok çok ama bu insanları baymaktan değil içe kapanmaktan. Dışarı çıkamamaktan, konuşnak istememekten. Onlarca psikiyatrik hastalık var siz nasıl birini baz alarak konuşabiliyorsunuz? Depresyon tıbbi bir rahatsızlıktır. Ateşi olan, grip olan birisine diyebiliyor musunuz "kalk bi koşu git bakkala gel" diye? Bu dedikleriniz de o derece saçma. Lütfen hasta olan indanlara böyle konuşmayın.bu bir durum değil, hastalık. Her yıl kaç kişi intihar ediyor bu yüzden biliyor musunuz? Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin. Özellikle arkadaşlarınıza...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?