Ruhsal bunalımdayım. Akıl istiyorum

In Diana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
16
10
88
İstanbul
Merhabalar, aslında konunun anlaşılır olması için en baştan anlatmam lazım ama çok uzun olur sıkılırsınız diye özetleyerek anlatacağım. Her birinizin yorumu benim için çok önemli lütfen görüşlerinizi haklı olup olmadığımı yazın
13 yıllık evliyim. Konunun sonunda neden nasıl tanımadan mı evlendin diye sormayın çünkü uzun dediğim yer işte orası.
Eşim 12 saat çalışıyor güvenlik görevlisi işe gidip gelirken yolda geçen zaman hergün tıraş olmak vs bunlarla birlikte günün 14 saati yok. Kalan 10 saatte de yemek ve uyku ile geçiyor. Haftanın 6 günü bu şekilde. Kalan 1 günde ise evde ki ufak tadilat işleri yine uyku telefon televizyon izlemek ile geçiyor. Ben kendimi evli gibi hissetmiyorum. İnanılmaz bir duygusal açlığım var. Annemle dertleştiğimde " Kızım size bakmak için çalışıyor işte daha ne istiyorsun" diyor.
Ben eşimle şakalaşmak istiyorum, birlikte sohbet etmek istiyorum, sorunlarımı dinlesin, dalga geçsin, akıl versin. Hadi bugün nereye gidelim lafını mesela ben hiç duymadım. Çok bunalıma girip aynı bu şekilde derdimi ona anlatsam, iyi hadi nereye istiyorsun söyle diyerek zoraki bir yere mutsuz mutsuz gidiyoruz. Akşamları beraber vakit geçirelim desem televizyonu açıp kanalları arıyor. ( dizi yada film izlemek dışında aklına birşey gelmiyor)
Bilmiyor mu acaba iyi bir eş nasıl olunur? Derseniz demeyin. Çünkü milyonlarca kez anlattım çok ağır bir depresyon içerisindeyim. Boşanmak tabiki de aklımdan defalarca geçti. Kendimde o cesareti bulamıyorum. Bir çocuğum var ve maddi olarak onu alıp gidip bakabilecek güçte değilim.

Bu arada bu kadar uzun saat çalışıp aldığı ücret sıradan bir fabrikada 8 saat çalışan birinin aldığı ücretten daha az çık başka bir işe gir bizede zamanın kalsın dediğimde ben böyle rahat bir iş bulamam diyor. Çalıştığı iş diğer özel güvenlikler gibi ayakta uzun süre beklemek gibi zor değil.

Evin tüm yükü, çocuğumuzun sorumluluğu herşeyi bana ait. O ise kiramızı ödüyor faturaları ödüyor. Ekstra harcamalarımızı da oğlumun dil okulu masrafı vs. Ailem karşılıyor.

Özetle bu şekilde arkadaşlar.

Ben bir sorun göremedim,genellikle açılan konular bu kadar masum olmuyor o yüzden söylenecek birşey yok gibi,aldatıldım,şiddet gördüm,ailesine para harcıyor,habersiz kredi çekti,sohbet sitelerinde geziyor,kumar oynuyor,içiyor vs vs o kadar çok şey varki,elbetteki evlilikte ilgi alaka çok önemli ama o kadar az vakti varki eşinizin cidden bu kadar mesai sonrası insanın birşey yapacak hali kalmaz,ben sabah 9 akşam 5 çalışıyordum eve gelince koltuktan kalkmak bile zor geliyordu orada uyuyordum bazen,başka bir iş mantıklı olabilir ama belkide kendini yetersiz görüyordur bulamayacağını düşünüyordur bundanda olursam ne yaparım diyordur yani vardır mantıklı bir sebebi,siz isteyince tamam deyip gidiyormuş da istediğiniz yerlere yani sorun ufak bir iletişim problemi bunun için kim boşanırki eşinden,eğer sıkıldım vs diyorsanız o farklı boşanın tabi sonuçta mutlu değilseniz boşanmak en doğal hakkınız ama konu eşiniz değil daha çok siz sıkılmışsınız gibi.

13 yıl evlilik az zaman değil biz 10 aylık evliyiz bazen başka koltuklara uzanır konuşmayız başka şeylerle ilgileniriz. Çocuğunuz büyümüş olmalı yakın civarlardan iş bakabilirsiniz kafanız dağılır

Bu iş böyle olmaz diye diretip başka bir iş bulması konusunda ısrar edin.sert bir şekilde tabi ki.

Adam 12 saat çalışıyor, yol gidip geliyor. Sizce romantizme hali mi var? Fabrikada çalışmak maaşta fark yaratmayacaksa daha ağır bir bedensel işte çalışmak istemeyebilir. Ben 10 senelik evliyim, biz de sürekli aşk sözcükleri fısıldayıp gül dökmüyoruz birbirimize. Beraber geçirdiğimiz vakit de genelde ortak dizi filmlerimizi izlemek. Her gün gördüğümüz insanla oturup uzun uzun her gün sohbet edemeyiz. Konu birikmiyor ki. Gündelik hayattan hoş beş, siyaset gündemden biraz sohbet bitiyor açıyor dizi izliyoruz. 10 artı senelik evlilikten beklentiniz çok uç geldi bana bu nedenle

Sizce çevremizde bize yansıtılan, sosyal medyada gördüğümüz evliliklere her ne kadar özenmiyoruz dışarıdan gözüktüğü gibi değildir destekte bilinç altımıza yerleştiriyor olabilir miyiz? Ben kafamda hep bir kıyaslama içerisindeyim sanki tek mutsuz benmişim gibi. İş yerindeyken benimle konuşmaya çok vakti var. Ararsa eğer kapıları kilitledin mi? Balkonları kapat, çocuk dışarıda fazla oynamasın, şuraya şunu yap yarın gelip orayı boyucam gibi gibi sürekli emir kipleri. Ben bu durumdan sıkıldım. Yoksa canım cicimler olsun. Hergün beni bir yere götürsün değil. 13 yıllık evliliğimde bir kez bile tatil amaçlı şehir dışına çıkmadım. Senelik izninde tek başına köye gidecek mesela . Her sene bu şekilde.

Bu arada çalışmama izin vermiyor bu konuda da çok tartışma yaşadık.

Çalışmak için eşten izin istemezseniz o da izin vermiyorum diyemez.
Maalesef bu söylediğiniz şeyi anlayacak kapasite de değil. Hadi ben çalışıyorum diyip işe girsem ( ki bunu yapacağımı da ona söyledim) çocuğu bırak babanın evine git madem beni dinlemiyorsun diyor. Sığ düşünen biri, yediğin önünde yemediğin arkanda evliliği sadece boğaz doygunluğu zannediyor. İşin kötü tarafı ailemde böyle düşünüyor. İçkisi yok, kumarı yok, kötü alışkanlığı yok, çalışıyor sus otur.

Size tek tavsiyem sosyal medyayı kapatın. Sırf bu yüzden ben kapattım. Çünkü sürekli arkadaşlarım evlilikleriyle kıyaslayıp mustsuz oluyodum. Sadece benim eşim ve evliliğim böyle sanıyordum. Bu sefer eşime surat yapıyodum. Herkes geziyor biz evdeyiz diye.
Benim eşimde yoğun çalıştığı için geldiğinde hemen telefon ve tv ye takılır. Arada sohbet de ederiz ama sürekli değil. Çünkü bende bebekten dolayı ancak akşam kendime zaman ayırabiliyorum. O dizi izlerken ben telefona takılıyorum. İzinli olduğu günlerde de mutlaka gün içinde bikaç saat uyur

Haklısınız

Siz bakmayın sosyal medyaya orda herkes mükemmel evlilikler yaşıyo. Kimse mutsuz olduğu anları koymuyor tabiki.
Benim bi arkadaşım infiluncer gibi takılırdı aynı dönemlerde evlenmiştik. Ben düğün sonrası borç içinde yaşarken o yiyip içip geziyordu. O kadar mutsuz oluyordum ki onun paylaşımlarını görünce bu yüzden onu sessiz aldım görmemek için.
Aslında eşiniz izin verse çalışsanız biraz kafanız dağılırdı. Ama madem çok büyük sorun çıkarıyo sizin kendinize uğraşacak hobiler bulmanız gerekiyo. Belki biraz odak noktanız değişir sizde ferahlarsınız.

. O ise kiramızı ödüyor faturaları ödüyor. Ekstra harcamalarımızı da oğlumun dil okulu masrafı vs. Ailem karşılıyor.
Sadece kira ve fatura için günde 12 saat mi çalışıyor? Boşanıp aile evine gidin, zaten giderlerinizi onlar karşılıyormuş

İyiymiş, hiç zorluk çekmek istemiyor. Benim eşim de kaç zamandır yolla birlikte 12 saat çalışıyor ve sizi anlıyorum. Birlikte de tek yaptığımız dizi film izlemek ona göre. Ben de bu ve başka birkaç konu da birikince resti çektim. Bekarken kendimi bu kadar yalnız hiss etmiyordum. Öbür konular daha ciddi ama düzelmezse de ben yokum artık kendi bilir. Eşiniz de gitsin normal 8 saatlik iş bulsun az bir az yorsun kendini. Böyle aile olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…