Ruhsal yorgunluk

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fnur1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fnur1

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2019
31
20
8
24
Öncelikle merhaba arkadaşlarım. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat sizden bir konuda yardımcı olmanızı istiyorum. Ben 19 yaşında biriyim. Şuan hem açıköğretimden üniversite okuyorum hem de tekrar sınava hazırlanıyorum.Günümün çoğu evde ve boş geçiyor üstümde aşırı derece halsizlik ve yorgunluk mevcut. Hiçbir şey yapmasım gelmiyor. Ruhsal olarakta kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Her an aileme sevdiklerime birşey olacak ve onları kaybedecekmişim gibi hissediyorum. Ailemin en büyük çocuğuyum kardeşlerim büyüdükçe çevreye uyup kötü işlere bulaşacaklar diye korkuyorum.Yıllar, günler geçiyor fakat bana hep kötü şeyler getirecekmiş gibi geliyor.Yorulduğumu hissediyorum. Hiç bişey yapasım gelmiyor bu sebeple . Her gün TV telefon ile zamanımı boş boş geçiriyorum. Ben bu durumdan kurtulmak için neler yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anksiyete ve kaygı bozukluğu deniyor bu duruma. Hayatınızı olumsuz etkiliyor ve çaresiz hissediyorsanız, psikolojik destek almalısınız. Kendi başınıza üstesinden gelemediğiniz durumlarda, destek almaktan çekinmeyin.Psikoloğun vereceği tavsiyeleri uygulamaya başladıkça değişikliği hissedersiniz zaten.İlaç kullanmanızı gerektirecek bir durum varsa, psikiyatr doktor buna karar verebilir.
Gidecek durumda değilim diye düşünüyorsanız, İyi hissetmek adlı kitabı alıp, okuyup, kitapta verilen uygulamaları yapmaya çalışabilirsiniz.

Is bulmaya çalışın hayatınız farklılaşır düşüncenizdeğişir

Aslın da tam da aynı durumlardayız bende açık tan üni okuyorum aynı zamanda tekrar hazırlanıyorum sürekli aileme bişey olacak diye korkuyorum evde boş boş tv telefon layım bence birbirimize destek olalım siz bana ben size

Anksiyete ve kaygı bozukluğu deniyor bu duruma. Hayatınızı olumsuz etkiliyor ve çaresiz hissediyorsanız, psikolojik destek almalısınız. Kendi başınıza üstesinden gelemediğiniz durumlarda, destek almaktan çekinmeyin.Psikoloğun vereceği tavsiyeleri uygulamaya başladıkça değişikliği hissedersiniz zaten.İlaç kullanmanızı gerektirecek bir durum varsa, psikiyatr doktor buna karar verebilir.
Gidecek durumda değilim diye düşünüyorsanız, İyi hissetmek adlı kitabı alıp, okuyup, kitapta verilen uygulamaları yapmaya çalışabilirsiniz.
Daha öncesinde takıntı problemim nedeniyle psikiyatriye gittim 6 ay ilaç kullandım her gittiğimde doktorum ilaç yazıp gönderiyordu bende gitmeyi kesmiştim. Şuanda da her an birşey olacak korkusu. Dediklerinizi uygulayacağım inşallah teşekkür ederim 😊

Aslın da tam da aynı durumlardayız bende açık tan üni okuyorum aynı zamanda tekrar hazırlanıyorum sürekli aileme bişey olacak diye korkuyorum evde boş boş tv telefon layım bence birbirimize destek olalım siz bana ben size
Tabiki olur inşallah ikimizde atlatabiliriz bu problemi👍

Daha öncesinde takıntı problemim nedeniyle psikiyatriye gittim 6 ay ilaç kullandım her gittiğimde doktorum ilaç yazıp gönderiyordu bende gitmeyi kesmiştim. Şuanda da her an birşey olacak korkusu. Dediklerinizi uygulayacağım inşallah teşekkür ederim 😊
İlaç kullanmak tek başına yeteri değil ve her zaman gerekli olmayabilirde. Ama, psikoterapi almak ve gerekenleri uygulamak, kesinlikle durumunuzda bir çok değişikliğe, iyi yönde gelişme sağlamaya yardımcı olacaktır.

İlaç kullanmak tek başına yeteri değil ve her zaman gerekli olmayabilirde. Ama, psikoterapi almak ve gerekenleri uygulamak, kesinlikle durumunuzda bir çok değişikliğe, iyi yönde gelişme sağlamaya yardımcı olacaktır.
Aynen kesinlikle yeterli olmuyor. Psikologa mi gitmem gerekiyor bunun için?

Hastanelerde psikiyatri polikliniklerinde, önce uzman doktora gideceksiniz. O sizin sıkıntılarınızı dinler. Bize anlattığınız gibi anlatırsınız. İlaç kullanıp, kullanmama kararını o verir zaten. Siz psikoterapi almak istediğinizi söyleyin mutlaka. Psikoloğa yönlendirecektir. Psikologla görüşür, terapiye başlarsınız. Bu hizmet devlet hastanelerinde sosyal güvenceniz varsa(sgk, bağkur, yeşil kart, emekli sandığı gibi) ek herhangi bir ücret verilmeden karşılanıyor.

Hastanelerde psikiyatri polikliniklerinde, önce uzman doktora gideceksiniz. O sizin sıkıntılarınızı dinler. Bize anlattığınız gibi anlatırsınız. İlaç kullanıp, kullanmama kararını o verir zaten. Siz psikoterapi almak istediğinizi söyleyin mutlaka. Psikoloğa yönlendirecektir. Psikologla görüşür, terapiye başlarsınız. Bu hizmet devlet hastanelerinde sosyal güvenceniz varsa(sgk, bağkur, yeşil kart, emekli sandığı gibi) ek herhangi bir ücret verilmeden karşılanıyor.
Çok teşekkür ederim söyledikleriniz için. Allah razı olsun.En kısa sürede hastaneye gideceğim inşallah.

Nekadar güzel hayırlı bir ablasin öncelikle:) senin yasindakiler ergenliklerini en şımarık şekilde yaşarken sen kardeslerim kötü alışkanlık edinirmi aileme bişey olurmu diye bunları düşünüyorsun bahtiniz güzel olsun:) anksiyete bozukluğu gibi canım bunlar ilerlemeden psikiyatriste görün istersen ufak dozlu ilaclarla beyinin bozulmuş denge durumunu daha fazla bozulmadan tedavi edip sonra yavaş yavaş tedaviyi sonlandırıyorlar..ben buna asla karşı değilim ...nasıldı karnınız ağrıyorsa. İlaç kullaniriz v.s bu gibi duygu durum bozuklukların da da gayet kullanılmalı ilaç tedavi için...

Nekadar güzel hayırlı bir ablasin öncelikle:) senin yasindakiler ergenliklerini en şımarık şekilde yaşarken sen kardeslerim kötü alışkanlık edinirmi aileme bişey olurmu diye bunları düşünüyorsun bahtiniz güzel olsun:) anksiyete bozukluğu gibi canım bunlar ilerlemeden psikiyatriste görün istersen ufak dozlu ilaclarla beyinin bozulmuş denge durumunu daha fazla bozulmadan tedavi edip sonra yavaş yavaş tedaviyi sonlandırıyorlar..ben buna asla karşı değilim ...nasıldı karnınız ağrıyorsa. İlaç kullaniriz v.s bu gibi duygu durum bozuklukların da da gayet kullanılmalı ilaç tedavi için...
Düşünceleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim :) Her ne kadar kavga etsek de ikinci anneleri yerindeyim ve istemsiz olarak düşünebiliyorum onları.Bende psikiyatriste gitmeye kesinlikle karşı değilim 6 aylık tedavi sürecim oldu. Tekrar gideceğim inşallah. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkürler ☺️

Düşünceleriniz için öncelikle çok teşekkür ederim :) Her ne kadar kavga etsek de ikinci anneleri yerindeyim ve istemsiz olarak düşünebiliyorum onları.Bende psikiyatriste gitmeye kesinlikle karşı değilim 6 aylık tedavi sürecim oldu. Tekrar gideceğim inşallah. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkürler ☺
Peki o 6 ayda nasildin canım

Peki o 6 ayda nasildin canım
Ben takıntı problemim için gitmiştim. İlk başlarda çok sakinleştirdi beni. Hani ağlarsınız da rahatlarsınız ya. O şekilde rahatlamıştım takıntılarım geçmişti ama son aylarda gelecekte kötü bişey olacakmış korkusu yaşıyordum. Doktoruma söyledim bu yaşlarda olabilir normal demişti. İki aylık ilaç yazıp gönderiyordu.Bende en son iyi hissediyorum diye kendim bıraktım.

Back
X