Ruhum çekildi sanki..

Bebek düşünmüyor musunuz? Sizin gibi biriydim. Bebeğimle hayat buldum.

Panik atak ve depresyon hastalarina lütfen terapi olarak bebek önermeyin. Her bebeğin mümkün olduğunca sağlıklı ve mutlu bir anneye ihtiyacı var. Doğumdan sonra depresyon artabilirde. Önce tedavi olsun.

Yok şükür hepsi geçti. Panik atak, isteksizlik ve depresyon da. Ama bunu başarabilmek için hayatımda ciddi değişiklikler yapmam gerekti. Hayir demeyi öğrendim. Dünyayı benim kurtaramayacagimi anladım. Kendime daha az yükledim. Stresi mümkün oldukça azaltdim. Hayatıma stres ve negatif etki katanlari tamamen çıkarttım. Kendime ruh sağlığıma iyi gelecek şeyler yapmaya başladım. Profesyonel destek aldım bir süre. Birden bire rahatsizlanmadim. İyileşmek de biraz zaman aldı. Ama şükür hepsi geçti. Tekrarlanmadi da
Ne güzel..Bende aslında zorlayarak büyük kısmını atlattım..Bide bunu atlatabilsem..

Ay kiyamam ya ikinizide. Cok zor bir durum. Ablam da bir düşük yaptık ailecek perişan olduk resmen. Zor bir süreç biliyorum, ama esinizin rızasını yinede alin. Allah tekrar yaşatmasın. Erkekler pek göstermez ama onlarda cok etkileniyor böyle durumlardan. Insallah en kısa zamanda evlat sahibi olursunuz 🌹
Çok teşekkür ederim

Zor zamanlarda olmaz zaten, zor zamanlar bitince baslar boyle seyler. Terapi almalisiniz. Bir de tavsiyem yuruyus yapin, seratonin salgilarsiniz.

Eşinizi bi şekilde ikna etmeye çalışın sonra isiz üzmesin hamile kalınca..İkna edip psikoloğa götürseniz aslında..Ya da aile büyüklerinizden sizi dinleyen eşinizinde ciddiye alıcağı biri devreye girse?
İkna olmaz malasef ben kondomu delerek hamile kalmıştım

Bende baska bi acidan biseyler soyliyeyim zaten bayanlar sana gayet guzel seyler soylemis ozellikle uzmandan destek konusunda.tabi bunlarin yaninda bide sagliginiz derim ben cunku ben boyle hissettigim zamanlarda genelde kan degerlerim dusmus oluyor.belki degerleriniz dusmustur bu sizi halsizlestirmistir.sizi endiselendirmek icin soylemiyorum ama bazi hastaliklar sessiz ilerler sonra biyerde patlak verir.birde degerlerinize baktirin derim ben.

Panik atak ve depresyon hastalarina lütfen terapi olarak bebek önermeyin. Her bebeğin mümkün olduğunca sağlıklı ve mutlu bir anneye ihtiyacı var. Doğumdan sonra depresyon artabilirde. Önce tedavi olsun.
Tabi ki tedavi olsun. Ben tedavi amaçlı söylemedim. Ki kaldı ki benim tek yorumumla bebek yapacak değil. Kocaman insan analizini de yapabilir. Ayrıca depresyonu bebekle geçen anneler olduğu gibi hiç depresyonu olmayıp doğum sonrası depresyona yakalanan anneler de var.

Hamilelik ve lohusalık zor bir süreç. Psikolojisi düzeltmeden anne olursa ne olacağını kestirebiliyor musunuz?

Siz hanımefendinin bana yazdığı yorumu okudunuz mu? Çocuğunun olmaması da onun depresyona girmesinde etkenmiş mesela? Ayrıca son kez belirtiyorum ben gelecek vadede düşünüp düşünmediğini sordum. Gidip bu gece bebek çalışmasına başlayın falan demedim. Gece gece ne problemli insanlarsınız ya.

Bununla alakalı mıdır bilmiyorum ama telefonla çok zaman geçirdiğimde bende mutsuz ruhsuz olduğumu fark ediyorum. O yüzden bazen evin uzak noktasına koyuyorum. Sadece işim olduğunda alıyorum.
Kalkıp hareket etseniz bişeylerle uğraşmaya zorlasanız kendinizi daha iyi hissedersiniz belki.
Hareket etmek cidden mutluluk hormonunu artırıyor

Bende tamda bu durumdayım
ama her insanın durumu farklı
Mesela şu aslinda çocuk istiyorsunuz ama bosluktaainiz oda olmadığı için siDe sinir stres yapıyor.zaten bir duygu yoğunluğu da var.
Bende bugünlerde böyleyim malesef ama benim ki farklı hatta konu acicam

Ben de en zor günlerimi dimdik geçirdim. Babamı kaybettikten sonra, hastalığı akrabalar sorunlar hangi birini desem. Annem için ayakta kaldım onu toparladım derken bir bakmışsınız ben çökmüşüm. Hem de herkes iyi olmuşken yaralarını sarmışken. Yazınızı okuyunca o günler geldi aklıma. Kimse bana dokunmasın istiyordum. Tek bir kelime dahi konuşmak istemiyordum. Hiçbir şey yapasım yoktu. tabi yardım da aldım o dönem. Belki bir yardım almanız iyi gelir. Ama zorla da olsa bir yerlerden ayağa kalkmalısınız. Tükenmişsiniz belli ki. Biraz zaman tanıyın hem ruhen hem bedenen dinlenin arının sonra yavaş yavaş toparlanın. Rabbim feraha kavuştursun. Tez zamanda inşallah.
Babanız nur içinde yatsın allah mekanını cennet eylesin..Yazınız kalbime dokundu..Çook teşekkür ederim güzel dilekleriniz için gerçekten..💐

Bununla alakalı mıdır bilmiyorum ama telefonla çok zaman geçirdiğimde bende mutsuz ruhsuz olduğumu fark ediyorum. O yüzden bazen evin uzak noktasına koyuyorum. Sadece işim olduğunda alıyorum.
Kalkıp hareket etseniz bişeylerle uğraşmaya zorlasanız kendinizi daha iyi hissedersiniz belki.
Hareket etmek cidden mutluluk hormonunu artırıyor
Evet son zamanlarda ergenler gibi elimde sürekli telefon var...Hiçbişey yapmak istemediğim için kendimi onunla oyalıyorum...Dışarı çıktığım zamanlar nefes aldığımı daha iyi olduğumu hissediyorum ama genel olarak bi isteksizlik hep var üstümde

Tabi ki tedavi olsun. Ben tedavi amaçlı söylemedim. Ki kaldı ki benim tek yorumumla bebek yapacak değil. Kocaman insan analizini de yapabilir. Ayrıca depresyonu bebekle geçen anneler olduğu gibi hiç depresyonu olmayıp doğum sonrası depresyona yakalanan anneler de var.

"Sizin gibiydim, bebeğimle hayat buldum" bu durumda olan birisine fikir vermerk değil yani?! Evet, hic depresyon yaşayamayan biri de dogumdan sonra depresyona girebilir. Ama ortada gercek bir depresyon veya tükenmişlik varsa çocuk en son düşünülecek bir secenek. Cünkü kadının zaten pili bitmiş durumda. Önce kendine odaklanması lazim. Ve ben "bebekle depresyon geçti" diye şimdiye kadar birşey duymadim. Tabi bebeğe odaklanmaktan yine insan kendine odaklanamaz. Ortada sorunlar varsa onlar yine arkaya kayar ancak. Ama bu tabi tek benim düşüncem

Bende tamda bu durumdayım
ama her insanın durumu farklı
Mesela şu aslinda çocuk istiyorsunuz ama bosluktaainiz oda olmadığı için siDe sinir stres yapıyor.zaten bir duygu yoğunluğu da var.
Bende bugünlerde böyleyim malesef ama benim ki farklı hatta konu acicam
Tek dertten değil birikim de var..Hem geçmiş hem de daha hali hazırda netleşmeyen şeylerden..Insanın hevesi kırılıyor bi bıkkınlık oluyor..Takip edicem konunuzu belki yardımım dokunur kimbilir..

"Sizin gibiydim, bebeğimle hayat buldum" bu durumda olan birisine fikir vermerk değil yani?! Evet, hic depresyon yaşayamayan biri de dogumdan sonra depresyona girebilir. Ama ortada gercek bir depresyon veya tükenmişlik varsa çocuk en son düşünülecek bir secenek. Cünkü kadının zaten pili bitmiş durumda. Önce kendine odaklanması lazim. Ve ben "bebekle depresyon geçti" diye şimdiye kadar birşey duymadim. Tabi bebeğe odaklanmaktan yine insan kendine odaklanamaz. Ortada sorunlar varsa onlar yine arkaya kayar ancak. Ama bu tabi tek benim düşüncem
Sorunum aslında hiçbirşey yapmamak..Hep kendi üzermde hayatım üzerinde düşünmek..Siz haklısınız çocuk yapınca sorunlar geçer diye bişey olamaz doğru bi düşünce değil..Ama bebek zaten istiyorum deniyorum da..Bebek olunca ona kanalize olucağım için bi nebze hafifleyeceğini bende düşünüyorum..Zaten antidepresan da içebilirim emzirme döneminden sonra allah nasip ederse tabi.. ozaman çoğunlukla geçiceğini düşünüyorum sıkıntılarımın..İnşallah tabi......

Sizin gibiydim yani "evde oturup telefon kurcalardım,arkadaş çevrem azdı. Kurslara gitme ihtiyacı hissederdim." Anlamında kurulmuş bir cümle. Yoksa sizin gibi depresyondaydım anlamında değil!? Depresyon sebebi bebeğinin olmamasıysa gayet de bebek olduktan sonra depresyonu geçer.

Bende baska bi acidan biseyler soyliyeyim zaten bayanlar sana gayet guzel seyler soylemis ozellikle uzmandan destek konusunda.tabi bunlarin yaninda bide sagliginiz derim ben cunku ben boyle hissettigim zamanlarda genelde kan degerlerim dusmus oluyor.belki degerleriniz dusmustur bu sizi halsizlestirmistir.sizi endiselendirmek icin soylemiyorum ama bazi hastaliklar sessiz ilerler sonra biyerde patlak verir.birde degerlerinize baktirin derim ben.
Kan değerlerime baktırdım normal çıktı..En son nörolojiye gittim mr a bakalım için rahat olsun dedi...ona da baktırıcam..

Back
X