Ruhum daralıyor, bu söylediklerini nasıl yorumlayayım?

socialscientist

Huysuz Şirin Emma
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
4.214
9.023
158
Merhaba hanımlar,

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/boguluyorum-yardim-edin.1118358/ bu konumun üzerine dün akşam erkek arkadaşımla konuştuk. O konuşmak istedi. Ben de bunları bir bir söyledim.

Konuşmanın bir yerinde ben senin için şunları şunları değiştirdim diye bir şey geçti. Bana dedi ki
o normalde akşam yemeği yemezmiş, ben istiyorum diye oturup yiyormuş
Çay içmezmiş ben istiyorum diye içiyormuş ama gram zevk almıyormuş
Romantizm heyecan gibi talepleri yokmuş ona benle 1 saat sohbet etmek yetiyormuş
Sen bir bardak suyla susuzluğunu giderirken 2.bardağı içer misin dedi bana benim taleplerimi gerçekleştirme konusunda. Yani bana yetiyor niye değiştireyim ki bana göre hava hoş diyor.
Normalde dağınıkmış ben istiyorum diye dolabını çoraplarını vs topluyormuş.
Ben istemiyorum diye daha az oyun oynuyormuş

Bana göre akşam yemeği yemek yemek için değil ailecek sofraya oturmak için önemli.
Çay değil mesele yanında edilen sohbet
Erkek arkadaşımın annesi babası ayrı ve pek aile ortamı olmamış ondan mı böyle oluyor.

Sonra bana sen kesin beni terk edersin, evlenince de boşarsın dedi. Hep bu seçenek üzerinde duruyorsun dedi.

Ben 10 sene sonra da aynı günkü heyecanı duymak istiyorum, ilk günkü gibi aşık olmak istiyorum dedim. Ona göre bu imkansızmış, çevresindeki insanlardan böyle çıkarımda bulunmuş.

Sonra ilişkimizi nasıl koruyabiliriz diye konuştuk ve uyuduk. Sarıldı öptü falan...

Ben de böyle devam etmek istemediğimi ilettim kendisine. Ayrılmadık ben evlilik teklifini tekrar gözden geçiriyorum. Teklifini geri çekebilirsin dedim çekmedi.

Ne diyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/boguluyorum-yardim-edin.1118358/ bu konumun üzerine dün akşam erkek arkadaşımla konuştuk. O konuşmak istedi. Ben de bunları bir bir söyledim.

Konuşmanın bir yerinde ben senin için şunları şunları değiştirdim diye bir şey geçti. Bana dedi ki
Romantizm heyecan gibi talepleri yokmuş ona benle 1 saat sohbet etmek yetiyormuş
Sen bir bardak suyla susuzluğunu giderirken 2.bardağı içer misin dedi bana benim taleplerimi gerçekleştirme konusunda. Yani bana yetiyor niye değiştireyim ki bana göre hava hoş diyor.

Sonra bana sen kesin beni terk edersin, evlenince de boşarsın dedi. Hep bu seçenek üzerinde duruyorsun dedi.

Ben 10 sene sonra da aynı günkü heyecanı duymak istiyorum, ilk günkü gibi aşık olmak istiyorum dedim. Ona göre bu imkansızmış, çevresindeki insanlardan böyle çıkarımda bulunmuş.

Sonra ilişkimizi nasıl koruyabiliriz diye konuştuk ve uyuduk. Sarıldı öptü falan...

Ne diyorsunuz?
Çok mantıklı ve dürüst bir adam.
Ne istediğini çok iyi biliyor ve kendisi de söylediği gibi heyecan duymuyor.
Heyecansız bu iş olmaz, sizin için iki kere olmaz.
İnceldiği yerden de kopar gibi.
Hazırlayın kendinizi.

Açık açık beklentilerinizi karsilayamayacagini,degismeyecegini anlatmis.Bundan sonra is sizde bitiyor.Beklentisiz,yalnizca sevgi ile devam edebilir misiniz? Ya da bunlari ileride katlayarak daha mi cok sorun haline getirirsiniz? Benim düşüncem,ikinci şık daha yakin.Su anda bile sizi bu kadar rahatsiz eden seylerin,ileride sizin icin onemini yitirecegini dusunmuyorum.

Siz çok duygusal, coşkulu , hareketli ilken nişanlınız durgun, sakin, tembel bir insan. Farklılıklara saygı duyarsanız devam eder. Götüremem böyle sıkar beni derseniz vedalaşın. Ben de böyle durumlarda her şeyi ailede görmemiş olmasıyla bağdaştırıyorum eşimin ama sonra kimsesizler yurdunda büyüyenleri düşünüyorum. Onlar hiç görmemişti nasıl oluyor deyip anlam veremiyorum. Sanırım karakter diye çok güçlü bir şey var.

Kimse o ilk günkü heyecanı duyamaz.
Burayı geçelim lütfen.
Adam sizin için bir sürü şey yapmış .Neden biraz da olanla yetinmeyi denemiyorsunuz?
Bence o sizinle evlenirse siz onu çok üzersiniz.
Sürekli talepkar bir haldesiniz.
Onun değişmesini isteyeceğinize, siz vazgeçseniz mesela?
Neden hep ondan fedakarlık bekliyorsunuz? Bence kendinizi alın bir tartıya koyun ondan sonra adama yüklenin.

Kimse o ilk günkü heyecanı duyamaz.
Burayı geçelim lütfen.
Adam sizin için bir sürü şey yapmış .Neden biraz da olanla yetinmeyi denemiyorsunuz?
Bence o sizinle evlenirse siz onu çok üzersiniz.
Sürekli talepkar bir haldesiniz.
Onun değişmesini isteyeceğinize, siz vazgeçseniz mesela?
Neden hep ondan fedakarlık bekliyorsunuz? Bence kendinizi alın bir tartıya koyun ondan sonra adama yüklenin.
Evi dağıtmamak mı fedakarlık? Bu zaten ikimizin de sorumluluğu. Linkteki konuyu biraz karıştırın benim neler yaptığımı görürsünüz

Merhaba hanımlar,

Bana göre akşam yemeği yemek yemek için değil ailecek sofraya oturmak için önemli.
Çay değil mesele yanında edilen sohbet
Erkek arkadaşımın annesi babası ayrı ve pek aile ortamı olmamış ondan mı böyle oluyor.

Ben de böyle devam etmek istemediğimi ilettim kendisine. Ayrılmadık ben evlilik teklifini tekrar gözden geçiriyorum. Teklifini geri çekebilirsin dedim çekmedi.

Ne diyorsunuz?
Herkesin evlilik algısı farklıdır ama size şunu soyliyim hiç bir şey aynı evde yaşamak gibi olmaz o imzanın nasıl bi etkisi varsa artık her şey şekil değiştiriyor olumsuz anlamda söylemiyorum bunu yani 10 yıl sonra aynı aşkla devam etmiyor şuan bir buçuk yıllık evliyim evlenmeden önce bir yıllık görüşmemiz vardı. Görüşme aşaması ayrı güzeldi nişan bambaşka evlendik bambaşka .hayatta heycan duyduğunuz şeyler de değişiyor zevk aldığınız şeyler de değişiyor hayat değişiyor. Şuan hamileyim 3 aylık olduk bir yıl evliliğinde çok güzel geçti gezdik eğlendik çok şey keşf ettik aşk dışında bambaşka heycanlar yaşadık bir yıl sonra acaba bi bebeğimiz olsa mi dedik sonra fikri bile hayatımızı değiştirdi kafamızda bir sürü unsurun kritiğini yaptık falan derken hamile olduğumu ogrendik sonra bambaşka bi heycan.
Eşime sevgim hiç azalmadı bizim evliligimizde de ilk adımı genelde ben atıyorum ama bunu hiç sorun olarak görmüyorum . Zaman zaman sorunları yaşıyoruz ama evliligimizin amacını düşünüyoruz ve birbirimize destek oluyoruz anlayış gösteriyoruz. Evliliğe yoğun beklentilerle baslamayin normalde şöyle olmalı falan diye de düşünmeyin herkesinki farklı . Temel degerinjz kendiniz olsun yani ben hiç bir şeyi karaimdakinden beklemiyorum yani eşim şunu dusjnsun şunu yapsın vs net olun ne istiyorsanız ima etmeyin söyleyin ve evlilikte hiç bir şeyi ben onun için yapıyorum diye düşünmüyorum kendim için yapıyorum eşime destek oluyorum çünkü öyle olunca evimiz daha huzurlu oluyo ve ben mutlu oluyorum ilk adımı genelde ben atıyorum çünkü eşime dokununca mutlu oluyorum gibi. Bi de karşımızdakine cevabı sizi üzme ihtimali olan sorular sormayın bence yani evlenme teklifini geri alabilirsin gibi o an gerçekten baz geçtim sen haklısın dese o üzüntüyle gerçekten mutlu olup evet doğru olanı yaptık demicekse içiniz bence böyle konuşmalar yapılmamalı ama evlilik öncesi kritikler yapmak düşünmek normal farklı cümlelerle kafanizdaki soru işaretlerini paylaşmanız da normal ama yine de dikkat

Siz dizilerdeki, filmlerdeki evlilik beklentisi içindesiniz, erkek arkadaşınız daha gerçekçi.

Hayalinizdeki evliliği bulma şansınız, evliliğin 10 sene sonra aynı heyecanı ve tutkuyu koruması falan bir milyonda bir ihtimal.

Hayatınızdaki adam dürüst ve sizin için elinden geleni yapmış. Bundan sonrası size kalıyor. Hayallerinizin peşinden mi gideceksiniz yoksa huzur ve mutluluğun mu?

Back
X