- 18 Temmuz 2016
- 4.749
- 13.187
- 208
- Konu Sahibi hadibeyaaa
-
Geçmiş konularınızı bilmiyorum. Biraz daha açıklasanız yorum yapmaya çalışacağımPsikolojik şiddet mi uyguluyor size ?
Yılların birikmişliği, doğum yapmış olmanız yanısıra kafanızda karışıkmış, her şeyi netleştirmeden emin olmadan bir adım atmayın isterseniz, kendinize biraz zaman verin.
Ayyyy birde fiziksel şiddet dediniz içim gitti. Zaten mutsuz olduğunuz çok rahat anlaşılıyor. Kendinizi daha fazla yormayın , üzmeyin. Sindirildiğiniz yerde durmayın. Yolunuza bakın. Değmez.Son 5-6 yildir aslinda büyük sorunlarimiz yoktu. Ama tabi zamaninda piskolojik hatta fiziksel siddet bile olmustu.
Su an ki durum su ki, ben bu sekilde yasamakdan memnun degilim. Icimde boslugunu cok hissettigim bir huzur mutluluk sevgisizlik var ve bu sekilde yasamak istemiyorum.
“Hatta sanırım bana hiç aşık olmamış...”
Biz kadınlar, gözümüzde perdeyle evleniyoruz maalesef...
Çoğu evlilikte bu var emin olun dışarıdan Aaaa ne kadar güzel anlaşıyorlar dediğimiz Çoğu kişi çiftlerden bir tanesi uyum sağlayan taraf oluyor.
Bu uyum bazen yer de değiştirebiliyor.
Tıpa tıp benzeyen es var mıdır ki ayni zevklere ayni hayallere sahip olan?
Sonuçta her birimiz farkli ailelerde farklı kültürlerde büyüdük.
Eğer bur evlilikte saygı varsa birbirine destek olmak varsa huzurlu bir ortam da varsa bence sevgi de vardır.
Aşk geçici zaten hepimiz aşık olarak evleniyoruz ama o heyecan 2 yil sonra bitiyor yerine sevgi ve saygı geliyor.
Önceki konularınıza baktım, aslında boşanma fikri tek taraflı değilmiş, eşinizin sözel ve fiziksel şiddeti bu raddeye getirmiş belli ki, sağlık durumunuz çocukların hala küçük olması ve henüz ekonomik özgürlüğünüz olmaması da kafanızı iyice karıştırıyor sanırım, ki haklısınız.Evet yillarin birikmisligi olabilir. O yüzden kendime zaten seneye kadar zaman verdim. Hem ise baslayip tekrar para kazanicam, su durumda zaten maddiyat elimi kolumu bagliyor. Gerci birikmisimiz var, ama onlara dokunmak istemiyorum. Hemde bu fikirle iyice gözlemleyip yasayip ona göre karar vericem. Icimde bittikden sonra ne kadar vaz gecerim bu fikirden bilmiyorum.
Bir kere oldu, ardindan tedavi falan derken, bir daha asla olmadi olamazdi da zaten. Ama oldu.Ayyyy birde fiziksel şiddet dediniz içim gitti. Zaten mutsuz olduğunuz çok rahat anlaşılıyor. Kendinizi daha fazla yormayın , üzmeyin. Sindirildiğiniz yerde durmayın. Yolunuza bakın. Değmez.
Ben karsilikli olarak tamam dedigimiz bi ortamdan bahsetmiyorum ki, ben hep benim tamam dedigim bir ortamdan bahsediyorum. Tabi ki tipatip zevklerimiz olmaz, olamazda, hatta bu bizlere aslinda daha fazla sey kazandirir, ama hep bir kisinin evet dedigi ortamda olmaz bu. Bi arkadas gecen gün, hayalleriniz nedir diye anket yapmis, düsündüm düsündüm yok benim hayalim, yok benim gelecege dair planim. O kadar cok alismisim ki istedigimin olmayacagina, artik hayal bile kurmuyorum. O an cok üzüldüm halime gercekden. Insan hayalleri olmadan yasarmi hic.
Bazı şeyler tek kullanımlıktır...Bir kere oldu, ardindan tedavi falan derken, bir daha asla olmadi olamazdi da zaten. Ama oldu.
Önceki konularınıza baktım, aslında boşanma fikri tek taraflı değilmiş, eşinizin sözel ve fiziksel şiddeti bu raddeye getirmiş belli ki, sağlık durumunuz çocukların hala küçük olması ve henüz ekonomik özgürlüğünüz olmaması da kafanızı iyice karıştırıyor sanırım, ki haklısınız.
Şu durumda boşanmanız en mantıklısı ama boşanırken maddi olarak elinizin rahat olması gerektiği de bir gerçek çünkü aileniz yanınızda olsa bile çocuklarınızı ve kendinizi maddi olarak çekip çevirme konusunda tek başına olacağınız da muhakkak.
Yargılamak için söylemiyorum ama neden çocuk peki? Farklı olduğunuz iyi gitmeyen evliliğe
Tedavi olmasaydı ve siz sussaydiniz devamı gelirdi .Bir kere oldu, ardindan tedavi falan derken, bir daha asla olmadi olamazdi da zaten. Ama oldu.
Anlıyorum, fakat kimi baba yaptığınıza da dönüp bakmakta fayda var, fiziksel şiddeti de yeni gördüm üstelik hakkınızda hayırlısı olsun umarım boşanıp çocuklarınızla güzel bir hayat kurarsınız3 cocuguma kendim bakacak maddi gücümde imkanimda var, o yüzden.
Bence de yetersiniz ama önce gerçekten ne istediğinizi netleştirin, kararınız boşanmaktan yanaysa adım adım ilerlersiniz, o arada yılların birikmişliğini atmak kendinizi psikolojik olarak iyileştirmek için de bence uzman yardımı alın.Isime her an geri dönebilirim aslinda, ama hem sagligim yüzünden hemde cocuklari su pandemi döneminde kreslerin bir acik bir kapali oldugu dönemde birakip gitmek istemiyorum. Su an zaten bu konuda beni durduran en büyük sorunda sagligimla ilgili.
Ailemin yanina asla dönmem. Yinede büyük konusmak istemiyorum ama, dönmem. Rahat edemem. Ayrica uzagiz, aramizda neredeyse 2 saatlik yol var. Ben aslinda cok güclü bir insandim, yine o gücü bulup kendi kendime cocuklarima da yeterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?